חפש מאמרים:
שלום אורח
01.06.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ביטוח תלמידים: חברות הביטוח לא מספרות לנו הכל

מאת: ליאור לויטנזיקין31/03/20101629 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

לצערי, אלימות נוער תמיד בכותרות: ב-YNET דווח על שתי תקריות אלימות שאירעו בבתי ספר בארץ. הורים ששולחיםאת ילדיהם לבית הספר בתחושה כי הם מופקדים בידיים טובות, עשויים למצוא אתעצמם עם הילד בחדר מיון לאחר שזה נפגע במקום שבו הוא אמור להיות בטוח.

למרבה המזל, במסגרת אגרת החינוך שמשלמים ההורים, מבוטחים הילדים בגן אובבית הספר בביטוח תלמידים. ביטוח זה מעניק כיסוי גם עבור פציעות ונזקיםשנגרמו בשעות שמחוץ לשעות הלימוד – ומרבית ההורים אינם מודעים לעובדה הזו.

למי מיועד ביטוח תלמידים?

כל תלמיד הרשום ללימודים באחד ממוסדות החינוך ולומד באותו מוסד בפועל  -מבוטח בביטוח תלמידים. כמו כן, מבוטחים גם ילדים בגני הילדים, בפעוטוניםובמעונות יום המופעלים על ידי רשויות מקומיות. אגרת החינוך המשולמת מדי שנהע"י ההורה כוללת בתוכה את התשלום עבור ביטוח תלמידים. הכיסוי הואקולקטיבי, ולכן גם אם הורה לא שילם את אגרת החינוך – ילדו עדיין יהיה זכאילביטוח.

הביטוח חל על נזקים גופניים שנגרמו לתלמיד כתוצאה מתאונה שאירעה לו בכלמקום במדינה או מחוצה לה, בכל שעה משעות היממה בין אם היה לתאונה קשר כלשהולפעילות המוסד החינוכי בו הוא לומד ובין אם לא.

מה כוללהכיסוי הביטוחי לתלמידים?

  • מקרי מוות: אם גרמה התאונה למותו של התלמיד, תשלםחברת הביטוח ליורשיו החוקיים סכום של כ־130 אלף שקל.
  • נכויות: אם התלמיד הופך לנכה 100% לצמיתות, הוא זכאילפיצוי של כ־340 אלף שקל. סכום הפיצוי לנכות חלקית נגזר מסכום זה. (לדוגמה :על   10% נכות יקבל התלמיד פיצוי של 34 אלף שקל). אחוזי הנכות אמוריםלהקבע על ידי מומחה שחברת הביטוח נושאת בהוצאותיו. בפועל מנסות  חברותהביטוח להתחמק ממינוי מומחה בטענה שביטוח התלמידים אינו חל על האירוע.מומלץ לפנות עצמאית לרופא מומחה שיקבע את אחוזי הנכות. עלות פניה כזו נעהבין 2,000 ל־4,000 שקל. במקרה של נכות חמורה במיוחד זכאי התלמיד ל"מענקחומרה" – פיצוי נוסף  בגובה של 50% מגובה הפיצוי המקסימלי, הווה אומר  סכוםהפיצוי עשוי להגיע ל־511 אלף שקל.
  • נכות זמנית: התלמיד זכאי ל – 85 שקלים על כל יום, החלמהיום השישי שבו רותק למיטתו -  ובתנאי שהנכות הזמנית נמשכה 21 יום רצופיםלפחות. חברת הביטוח תישא בתשלום מקסימלי בסכום של שישה חודשי נכות, גם אםבפועל תקופת הנכות היתה ארוכה יותר. אם במהלך תקופת הנכות אושפז התלמידבבית חולים, הוא יקבל תוספת של כ־43 שקלים עבור כל יום אשפוז.
  • עזרים  רפואיים: הוצאה כספית על אמצעי עזר רפואיים הנחוצים לתלמיד, כגון כסא גלגלים או קביים, גם היא כלולה במסגרת הפוליסה.הכיסוי הוא לתקופה שלא תעלה על שישה חודשים, ויש לו תקרת החזר של 1,065שקל. על הורי התלמיד לנסות להשיג את אמצעי העזר מארגונים כמו יד שרה.
  • החזר הוצאות רפואיות: הוצאות רפואיותשחוק בריאותממלכתי לא מכסה גם הן נכנסות למסגרת הפוליסה,  למעט הוצאות על טיפולישיניים או עבור ייעוץ רפואי לקביעת אחוזי נכות או הוצאות רפואיות ששולמו עלידי מקור אחר, דוגמת ביטוח פרטי.
  • חילוץ נפגעים: תקרת כיסוי הוצאות חילוץ נפגעיםהנתונים במצוקה בכל אמצעי שהוא, כולל מסוקים, עומדת על  213 אלף שקל, אםהתלמיד לא היה זכאי לכיסוי עבורן מגורם אחר.
  • כיסוי הורה מלווה: הורי התלמיד זכאים לכיסוי ביטוחי אם נפגעו כשהשתתפו בפעילות בית ספרית.כגון ליווי בטיול שנתי או אירוע אחר.במקרה של נכות זמנית – תקופת הכיסוי מוגבלת לשלושה חודשים וכמו כן לא יהיההחזר על ימי אשפוז, אם היו כאלה.

איך נקבעת עלות הביטוח?

עלות הביטוח כלולה באגרת החינוך המשולמת מדי שנה ומשתנה לפי קביעת משרדהחינוך, אך מסתכמת בלא יותר מכמה עשרות שקלים.

האם ניתן להרחיב את הפוליסה?

ניתן להרחיב את הפוליסה ולכלול בה כיסוי לפגעות כתוצאה מתאונת דרכיםהמתרחשת בחו"ל שבה נפגעים התלמיד או ההורה השוהים בחו"ל מטעם בית הספר,הרשות המקומית או משרד החינוך. עלות ההרחבה נקבעת באופן אישי במשא ומתן מולחברת הביטוח,.

חברות הביטוח לא ממש מתאמצות ליידע את ההורים בדבר זכויות ילדיהם שנפצעוולעתים דואגות להסתיר את קיומו של הביטוח שעליו משלמים ההורים. אין מידעאצל ההורים לגבי תנאי והיקף הפוליסה ולעיתים חברות הביטוח גורמות להוריםלהאמין כי הביטוח קשור רק לפעילות בבית הספר.

מהו מועד ההתיישנות לתביעת ביטוח תלמידים?

ניתן להגיש תביעה עד גיל 21, שכן מועד התיישנות התביעה הוא שלוש שניםמיום שהתלמיד הנפגע הגיע לגיל 18. מאחר  וחברות הביטוח הטעו ו/או לא גילואת קיומו של הביטוח ואת היקף הכיסוי שלו, הן נמנעות מלהעלות את טענתההתיישנות. את התביעות יש להגיש נגד הרשות המקומית, נגד בית הספר או הגןונגד חברת הביטוח, שלא דאגו ליידע את ההורים על זכויותיהם.

ביצוע הליך התביעה

לאחר קבלת טופס תביעה מהמוסד החינוכי שבו לומד הילד, יש להגיש אותולגורם המבטח ולצרף אליו מסמכים רפואיים התומכים בתביעה. יתכן שהתלמיד הפגועיופנה לבדיקת רופא מטעם המבטח ויחוייב לחתום על כתב ויתור על סודיותרפואית לשם בירור עברו הרפואי. מועד תשלום הפיצוי לנפגע יהיה כחודש לאחרשהסתיים הבירור הרפואי ונקבעה רמת הנכות של התלמיד.

המאמר פורסם לראשונה באתר של ליאור לויט, עו"ד לנזקי גוף

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד ליאור לויט

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ליאור לויט

מאת: ליאור לויטנזיקין14/09/101219 צפיות
מדי יום אנחנו שומעים לצערינו על הקטל בדרכים ותאונות הן דבר שכיח. אולם לא הרבה יודעים שהיום, לפי החוק, המעורבים בתאונות דרכים זכאים לפיצויים.

מאת: ליאור לויטנזיקין18/08/101247 צפיות
מדי יום אנו שומעים לצערינו הרב על הקטל בדרכים ותאונות הן כאמור דבר שכיח. אולם לא רבים יודעים שהיום, לפי חוק, המעורבים בתאונות דרכים זכאים לפיצויים.

מאת: ליאור לויטנזיקין10/08/101399 צפיות
לחץ ומתח בעבודה הם דבר המוכר לכולנו, כמו גם העובדה שרבים מאיתנו לוקחים את זה ללב - ותרתי משמע. אירוע לב במהלך העבודה הוא מתאונות העבודה השכיחות ביותר, גם אם לעיתים נדמה שאין קשר הדוק בין האירוע עצמו לפעילות בעבודה.

מאת: ליאור לויטנזיקין05/08/101224 צפיות
אחד המקרים השכיחים בתביעות רשלנות רפואית, הוא סיבוך בחדר הלידה. ביה"ח הממוצע עובר כעשרות לידות ביום, ולמרות שמדובר בהליך רפואי שגרתי ושכיח, לעיתים הוא עלול להסתבך. משנכנסים לחדר לידה לא ניתן לצפות את פני העתיד - מנוסות ככל שהאם והמיילדת יכולות להיות בלידות.

מאת: ליאור לויטנזיקין26/07/101193 צפיות
כולנו מפחדים מטיפול שיניים - מי לא? איננו מבינים תמיד את הטיפול שאנו עוברים ראשית, מאחר ואין באפשרותינו להתבונן בו בצורה נוחה כך שנבין את הנעשה. שנית, בגלל שהמינוחים המקצועיים לא כ"כ נגישים ונהירים עבורינו – לעיתים קרובות קורה כי רק בדיעבד אנו מבינים את אותם מינוחים הקשורים לטיפול לאחר שחווינו אותו על בשרנו. סיבות אילו אינן רק הסיבות בגללן אנחנו נוטים לפחד מטיפול שיניים, אילו הן אף הסיבות לכך שרפואת השיניים היא אחד מהתחומים השכיחים בכל הקשור להגשת תביעות בגין רשלנות רפואית.

מאת: ליאור לויטדיני עבודה20/07/101342 צפיות
אנו עדים לאחרונה לעלייה חדה במספר תאונות העבודה הקטלניות שמתרחשות בישראל.נפגעת בתאונת עבודה? יתכן והיא יכלה להימנע. מהם חובותיו של המעביד בשמירה על בטיחותך? כיצד מוכיחים רשלנות מעביד? מה עושים לאחר שנפגעים בתאונת עבודה?

מאת: ליאור לויטנזיקין13/07/101181 צפיות
רשלנות רפואית בזמן היריון היא פיענוח שגוי של בדיקות שונות כמו בדיקות גנטיות, אולטראסאונד או אי הפניית אם בסיכון לבדיקות מתאימות, כך שמסתבר שהאישה ההיריונית נמצאת בקבוצת סיכון ולפיכך קיים חשש להיוולדות עובר עם מום , למוות בזמן הלידה ולפגיעה בבריאות האם.

מאמרים נוספים בנושא נזיקין

מאת: עידן שלומןנזיקין29/04/192426 צפיות
אחד החוקים הכי משמעותיים לטובת הצרכן הישראלי הוא חוק שירותי תעופה שחוקק חבר הכנסת אחמד טיבי לפני מספר שנים. חוק זה הוא ללא ספק בשורה מרעננת במסגרת חוקי הגנת הצרכן בישראל ונוגע הן לטיסות מישראל לחוץ לארץ, טסים פנים ארציות בישראל וטיסות ממדינה זרה לישראל, בין אם מדובר בטיסה ישירה או כזאת הכוללת חניית ביניים.

מאת: עידן שלומןנזיקין22/04/192510 צפיות
אחד התחומים הפעילים ביותר בעולם המשפט הישראלי הוא זה של תביעות נזיקין ותאונות דרכים. הסיבה לכך די פשוטה, והיא כיוון שכולנו עלולים להיקלע לסיטואציה בה אנו נפגעים במזיד או בשוגג ויש מי שניתן לתבוע על מנת שייתן על כך את הדין.

מאת: עידן שלומןנזיקין22/04/192507 צפיות
שכירים רבים תופסים במחשבתם שהם רשאים לתבוע מקרה של תאונת עבודה או פגיעה מהעבודה רק כאשר מתרחש אירוע נקודתי ספציפי שברור (לפחות עבורם) שהוא זה שגרם להם לנזק גופני. לא כך הדבר וכדאי שתכירו מושג "חדש" יחסית בתביעות של תאונות עבודה – מיקרוטראומה.

מאת: עידן שלומןנזיקין22/04/192603 צפיות
ההגנה על זכויות העובדים מתרחבת כל הזמן ככל שאנו למדים יותר ויותר על גורמים הפוגעים בעובדים במהלך עבודתם. חלק מפגיעות אלו נחשבות בתור מחלת מקצוע על ידי מנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית של משרד הכלכלה, ולעובד שנפגע באופן זה יש זכויות תביעה מול ביטוח לאומי.

מאת: עידן שלומןנזיקין18/02/192350 צפיות
אמצעי המדיה הרבים שזמינים לכל אחד ואחת מאיתנו הביאו בשנים האחרונות לעלייה משמעותית באלימות שעולה בטקסטים רבים שנכתבים בערוצי התקשורת השונים. חלק מאותם תכנים, בין אם במסגרת כתבה, מאמר, פוסט או מסרון הם בבחינת לשון הרע והוצאת דיבה מבחינה חוקית ונכנסים תחת הגדרות חוק לשון הרע במדינת ישראל.

מאת: עידן שלומןנזיקין19/01/193142 צפיות
מגיע לכם פיצוי! כך קובע חוק טיבי שעבר בכנסת לפני מספר שנים, ונועד לתת מענה לציבור הצרכנים שנפגע על ידי חברות תעופה שונות בין אם במקרים של עיכוב בטיסה או ביטול טיסה.

מאת: עידן שלומןנזיקין24/12/182236 צפיות
ביטוח סיעוד הוא אחד הביטוחים החשובים ביותר לכל אחת ואחת במדינה. בין אם רוכשים זאת באמצעות קופת החולים או במסגרת ביטוח פרטי, הרי שביטוח סיעודי אמור לכסות אותנו (ובעיקר את בני ביתנו) במקרה ונקלע למצב סיעודי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica