מקומו של הליך גישור המשפטי בפתרון סכסוכים
גישור משפטי הינו שיטה אלטרנטיבית ליישוב סכסוכים המתנהלת על ידי צד שלישי ניטרלי המסייע לצדדים להשיג הסכם העונה על האינטרסים של שני הצדדים תוך שיתוף פעולה ואמפתיה הדדית. גישור משפטי ניתן ליישום בסוגים שונים של קונפליקטים, החל מסכסוך שכנים או משפחה ועד להסכמי שלום בין מדינות או בין שתי חברות מובילות.
גישור משפטי הינו הליך המתנהל כמשא ומתן משלב המשתף את הצדדים במציאת הפתרון יצירתי לבעיה תוך התחשבות באינטרסים של כל אחד מהם. למגשר אין כוח הכרעה, בשונה מבוררות, והצדדים לא חייבים לקבל את דעתו, כמו כן הליך גישור הינו וולונטרי ואין הכרח להשתתף בו או לקבל את ההצעות העולות בו.
מקומו של הליך גישור משפטי בארץ
למרות יעילותו והצלחתו של הליך גישור במקרים רבים, לרוב אנשים לא ששים להיכנס אליו מאחר שהוא כולל מספר פגישות ומחייב מאמץ לשיתוף פעולה בין שני הצדדים. זוגות רבים בהליך גירושין יעדיפו לשכור את שירותיהם של עורכי דין ובמידת הצורך להגיע עד לבית המשפט.
לכן, כאשר זוג מחליט להתגרש. הסכם גירושין הנחתם בהליך גישור משפטי ומובא לאישור בית המשפט מקבל תוקף משפטי וניתן לאכוף אותו.
ניתן לקטוע את הליך גישור בכל עת ולחזור להליך משפטי רגיל באם אחד הצדדים או שניהם לא מרוצים מהתנהלותו בשל סיבה זו או אחרת.
ההוצאות הכלולות בהליך גישור משפטי
ההוצאות הכלולות בהליך גישור ברוב המקרים נמוכות בהרבה מההוצאות הכלולות בהליך בוררות או הליך משפטי. בהליך גישור אין צורך בעורכי דין, כל צד מייצג את עצמו ואת דעותיו ורצונותיו באופן עצמאי וכיצד שהוא רואה לנכון. בנוסף, נחסכות מהצדדים כל ההוצאות המשפטיות הנוספות הכלולות בהליך משפטי רגיל. וברוב המקרים, הליך גישור משפטי קצר משמעותית יותר מהליך משפטי
תוצאות הליך גישור משפטי
ביכולתו של הליך גישור להניב לא רק הסכם או פתרון לסכסוך ספציפי אלא גם להעניק לצדדים כלים שיסייעו להם להתמודד עם קונפליקטים עתידיים בחייהם ולשפר את התקשורת והשיח ביניהם.