מה הם דיני קניין? מה נאמר בנושא לאורך ההיסטוריה? מי האנשים שהגדירו את דיני הקניין וכיצד זה קשור או לא לתחומים אחרים – זכויות יוצרים, עורכי דין, הגנת פרטיות – ?
קניין רוחני , כמה שזה נשמע מפתיע, הינו אחד מהתחומים החשובים ביותר בצמיחה הכלכלית של מדינה כלשהיא. קניין רוחני זה הוא תחום המושפע הן מתהליכי הגלובליזציה והן מהשינויים הטכנולוגיים. בשנים האחרונות ישנם דיונים סוערים בתחום השנוי במחלוקת – קניין רוחני. הרוחות הציבוריות סוערות אף הן.
עורכי דין זועקים לכאן ולכאן על פגיעה בהגנה בסיסית אצל האדם, הגנת הפרטיות , כמו כן,
הציבור נוטה לכאן ולכאן בויכוח על שתוף קבצים באינטרנט (פגיעה של זכויות יוצרים, קניין רוחני ועוד).
שאלה נוספת שמרעידה את התחום הביולוגי רפואי הוא בקשת הפטנטים על הגנום האנושי. הגנום האנושי! יש מי שיכול לרשום פטנט עליו, אף אם פלוני אלמוני שייך לאלו שמיפו את הגנום האנושי?
שאלה נוספת מטרידה ורלוונטית לכל אחד ואחת מאיתנו היא לגבי תרופות מצילות חיים. תרופות אלו לא יכולות להיות במחירים ברי השגה ברגע שהן רשומות כפטנט ועולה השאלה- למה תרופה צריכה להרשם כפטנט והאם זה ראוי, מוסרי והגיוני?
Jermy Waldran (ג'רמי וולדרן( הגדיר את דיני הקניין ככאלה היוצרים הקצאה נכונה והוגנת בין המשאבים – הקיימים או חסרים – לבין השליטה בהם. William Blackstone (ויליאם בלקסטון) היה רדיקלי משהו וגם עריצי. בלקסטון הגדיר את דיני קניין כמתרים (מהמילה להתיר)שליטה בלעדית בקניין, וזאת תוך כדי שלילה מוחלטת של כל התערבות או פגיעה של אדם אחר, עלי אדמות, בקניין של מי ששולט עליו. Wesley Newcomb Hohfeld (ווסלי ניוקומב הופלד) היה אנושי יותר והתייחס ליחסו של בעל הקניין כלפי יחס אנשים אחרים לגבי הקנין. לטענת הופלד הזכות על קנין טומנת בתוכה ארבעה אלמנטים – זכויות, חירויות, יכולות וחסינויות.
אל לנו לשכוח שמעבר לדיון על דיני הקניין, ישנם היבטים שונים בתחומי הקניין למשל – קניין רוחני, זכויות יוצרים, הגנת הפרטיות. כאשר עורכי דין, הם המומחים המקצועיים אשר מתמרנים בין החוקים, בכללים והתקנות הקיימים בתחום הקניין.