ישראל היא מדינה המדורגת, לצערנו, במקום גבוה מבחינת תדירות תאונות הדרכים המתרחשות בה. למרות צעדים מונעים המחוקקים חדשות לבקרים, כגון הגבלת כמות האלכוהול בדם, הגבלות מהירות מתעדכנות ואפילו הגבלת שעות מכירת האלכוהול, עדיין קיים הסיכון להיפגע בתאונת דרכים במצבים שונים. נהגים לא אחראיים, או כאלה שעוברים על החוק, תמיד היו ותמיד יהיו. וכמובן שבעוד כל אחד יכול לקחת אחריות על עצמו, אין אפשרות לקחת אחריות על אף אחד אחר על הכביש. ובעוד אנו מאחלים לכם שלא להיקלע למצב שכזה רצוי לדעת מה לעשות באותה סיטואציה מלחיצה. להלן כמה צעדים מומלצים במקרה תאונה בדרך לעבודה, במהלכה או בדרך חזרה ממנה.
צעד 1: לקיחת פרטי הנהג השני: היה ואין צורך בקריאה לניידת מגן דוד אדום ולמשטרה, כלומר במצב של תאונה ללא נפגעים, יש בראש ובראשונה להזיז את הרכב לצד הכביש ולקחת את הפרטים של האדם איתו התרחשה התאונה. צעד זה מטרתו לאפשר תיאום בין חברות הביטוח הן במקרים של נזק לרכב והן במקרים של נזק לכם. לשם כך חשוב להעתיק את הפרטים ממסמך שהוא, ולא להסתמך על דברי המעורב השני בתאונה. רישמו את הפרטים המלאים במסמך וכן את מספר הטלפון של האדם השני וכתובתו.
צעד 2: איתור עדים: היה וקיימים עדים לתקרית, מומלץ לקחת מכמה מהם פרטים על מנת לאשש את הטענה והמניע לתאונה, פרטים שיבוררו בהמשך על ידי חברת הביטוח.
צעד 3: צילום נזקים: לרבים מאיתנו יש מצלמה כחלק מובנה ממכשיר הסלולרי. צלמו את הנזק לרכב שלכם, לרכב השני ולסביבה במידה ויש כזה. במידה ויש עמכם מצלמה שלא כחלק ממכשיר הסלולרי עדיף להשתמש בה, כיוון שאיכות הצילום תהיה כמעט תמיד טובה יותר ותאמוד את הנזק בצורה מדוייקת יותר. זהו עוד מסמך שישמש את חברת הביטוח וחשוב מאוד על מנת לבצע הערכה כספית של הנזקים מצידה.
צעד 4: דיווח: רק לאחר שהשלמתם את כל התיעוד, לרבות עדים ותמונות, הגיע הזמן לפנות לחברת הביטוח וליידע אותה על התאונה לרבות כל הפרטים שמצויים ברשותכם. זאת על מנת להחל את הטיפול במקרה במהירות האפשרית ובצורה הנדרשת על ידי חברת הביטוח. יש להדגיש שהדיווח אינו חובה. במידה והנזק שנגרם לרכב השני קל אפשרי, ולעתים אף רצוי, לשלם את עלותו ולהגיש לחברת הביטוח הצד השני קבלות בדיעבד. חשוב לזכור שכל מעורבות ותביעה של חברת הביטוח תעלה את מחיר הפוליסה העתידית כשיגיע זמנה להתחדש. עשו את החישוב שלכם וודאו שאכן כדאי לדווח לשתי החברות לאחר חישוב הנזקים.
צעד 5: בדיקות רפואיות: היה ונגרם נזק פיזי מסויים או שיש חשש לו, כלומר היה ואתם מרגישים שלא כשורה לאחר התאונה, פנו לרופא שיבצע בכם בדיקות ויוודא שלא נגרם נזק או שמתפתח נזק כתוצאה מעוצמת ההתנגשות. כדאי ורצוי להתלונן בפני גורם רפואי על כל איבר בגוף שחשים שנפגע, גם אם הכאב נסבל שכן אם יתעוררו כאבים מספר ימים לאחר התאונה באיבר עליו לא התלוננו, תבחר חברת הביטוח שלא לשייך הכאבים לתאונה, בגלל הזמן שחלף, גם אם מדובר בזמן קצר.
המידע שלפניכם הינו כללי בלבד, ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ ו/או חוות דעת משפטית.