אדם הנפגע חס וחלילה בתאונת דרכים, כנהג ,נוסע או הולך רגל, זכאי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה- 1975 לפיצוי, לשם קבלת הפיצוי הכספי אין כל חשיבות לאשם בתאונה ובעניין זה חל עיקרון האחריות המוחלטת.
נהג הרכב- זכאי להגיש תביעה נגד חברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה בו הוא נהג.
הנוסע- זכאי להגיש תביעה לקבלת הפיצויים נגד חברת הביטוח אשר ביטחה את בעל הרכב בביטוח חובה, או המחזיק ברכב, או הנוהג ברכב בו נסע הנפגע.
הולך רגל- זכאי להגיש תביעה לקבלת הפיצויים עם עדיפות לגישור אצל עורך דין מגשר נגד חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב הפוגע או את מחזיק הרכב, או הנהג.
במקרה ונוצר מצב בו אין ביטוח חובה המכסה את השימוש ברכב שפגע, זכאי הנפגע להגיש תביעה לקבלת פיצויים מקרנית- (תאגיד שהוקם על פי חוק הפיצויים במטרה לפצות את הנפגעים שאינם יכולים לתבוע חברת ביטוח מסוימת כגון במקרה של פגע וברח.
ביטוח חובה -החוק מטיל על בעל רכב, מחזיק, או נוהג לדאוג שלרכבם תהיה פוליסת ביטוח חובה כך שבמקרה של פגיעות יהיה ממי לגבות את הפיצויים.
באם לנפגע ביטוחים נוספים כגון : ביטוח מנהלים, ביטוח חיים, ביטוח אובדן כושר עבודה, ביטוח תאונות אישיות רשאי הוא לקבל פיצוי נוסף.
באם התאונה נגרמה במסגרת העבודה הוא זכאי לפנות למוסד לביטוח לאומי בתביעה תוך 12 חודשים ממועד התאונה. (מומלץ עורך דין אזרחי בטרם תחילת הטיפול מול המוסד לביטוח לאומי).
הפיצוי הכספי שניתן בבית המשפט מבוסס על ראשי נזק עיקריים, כדלקמן:
כאב וסבל, הפסדי שכר עבר/ עתיד, אובדן כושר השתכרות, הוצאות בעבור עזרת הזולת ו/או סיעוד, הוצאות רפואיות, הוצאות ניידות, הוצאות משפט.
לנפגעים מומלץ לבצע את הפעולות הבאות:
- רישום כל פרטי הרכב הפוגע, מספר רישוי, מספר רישיון רכב, שם חברת הביטוח, תעודת זהות וכתובת הדבר חשוב בעיקר כאשר נפגע הולך רגל.
- רישום פרטי עדים.
- פניה למשטרת ישראל וקבלת אישור על הגשת הודעה על התאונה.
- קבלת טיפול רפואי בסמוך למועד התאונה ולאחריו כמובן שמירת המסמכים הרפואיים הרלוונטיים (פינוי למיון ו/או בית חולים ו/או קופת חולים ו/או בדיקות מעקב ו/או טיפולים אלטרנטיביים וכיוצ"ב).
- איסוף מסמכים כגון קבלות על הוצאות שונות: כגון תרופות, נסיעות וכיוצ"ב.
- התייעצות עם עורך דין בטרם פניה לחברת הביטוח, על פי חוק שכר הטרחה של עורך הדין נקבע על פי תוצאות הפיצוי ומשולם בסוף ההליך באחוזים:
א. 8% במקרה של פשרה לפני הגשת תביעה לבית המשפט;
ב. 11% במקרה שהושגה פשרה לאחר הגשת תביעה לבית המשפט;
ג. 13% במקרה בו התקבל פסק דין.
לשכ"ט מתווסף מע"מ כחוק.
- שאר ההוצאות (אגרה, צילומים, וכיוצ"ב) משולמים על ידי הלקוח כנגד קבלה.
לידיעתכם וסעו בזהירות!!!