משפחות ישראלית ברובן לא חיות בעושר והשכר הממוצע שלהן הוא כ- 10 אלף שקלים בחודש. על כן, אם המפרנס העיקרי במשפחה נפטר סביר להניח שקרובי המשפחה לא יריבו על אופן חלוקת הרכוש שהשאיר אחריו, משום שלא מדובר בממון רב ומסנוור עיניים. אם ישנה ירושה גדולה, אפילו משפחה מאוחדת יכולה להיקלע למצב בו היא מתפרקת בגלל מריבות על אופן חלוקה הירושה.
אם יש ממון רב ורוצים לדאוג כי לאחר המוות לא יהיו סכסוכים, מומלץ להכין צוואה. צוואה היא מסמך בו מצהיר בעל הממון איך יחולק הרכוש שלו כאשר ימות. למעשה זהו מסמך שאיתו אפשר לחלק ירושה לנתחים, כשכל קרוב משפחה ו/או חבר קרוב מקבל חלק אחר. את המסמך צריך להכין עם עורך דין ואין עליו עוררין. יש מקרים בהם אפשר לערער על הצוואה, אבל מדובר בהליך ארוך ומסובך. במקרים מסוימים בהם הנפטר לא הכין צוואה ובני המשפחה שלו לא מצליחים להגיע להסכמה לגבי חלוקה שווה וכל אחד רוצה יותר ממה שהאחר קיבל. לכן, צוואה שבה מצהיר הנפטר כי הוא מעוניין בחלוקה שווה מונעת סכסוכים מיותרים בקרב בני המשפחה.
אם נפטר לא השאיר אחריו צוואה, דיני משפחה אומרים כי הרכוש שלו יעבור אל אשתו וילדיו, כאשר האישה מקבלת חצי מהרכוש והילדים מקבלים את החצי השני ומתחלקים בו ביניהם. דיני משפחה עיוורים לטיב מערכות היחסים שהיו בין הנפטרים לבין המשפחות שלהם, לכן אם אנשים לא מסתדרים עם קרובי המשפחה שלהם ורוצים חלוקת ירושה שלא תהיה לפי החוק, צוואה היא המסמך המאפשר זאת.
כפי שצוין, ישנה אפשרות לערער על צוואה בבית המשפט. דיני משפחה מציינים כי אנשים יכולים לערער על קיומה של צוואה, לא כל סיבה מאפשרת ביטול שלה. ניתן לטעון טענות שונות, כמו אי שפיות בעת הכנת הצוואה או אי תקפות שלה בגלל בעיות בירוקרטיות.
ישנם עוד דרכים רבות לערער על חלוקת ירושה וצוואה, ואין אפשרות למנוע את כולן, אבל אי תקפות צוואה היא הטענה שניתן למנוע ביתר קלות. כדי לוודא כי לא תהיה בעיה עם תקפות יש להכין את הצוואה בעזרת עורך דין שזוהי המומחיות שלו ויש לו ניסיון רב בהכנת מסמכים כאלו.