שיתוק בגפה עקב מצוקה עוברית - האם עקב רשלנות רפואית ?
בהתאם לטענות הקטין והוריו במסגרת תביעת רשלנות רפואית שהוגשה נגד הרופא המיילד וקופת החולים נטען, כי עקב לידה טראומתית ורשלנית נולד הקטין משותק בגפה השמאלית. לטענת התובעים, בחדר הלידה נכחה רק המיילדת ואילו הרופא המיילד נכנס ויצא מחדר הלידה פעם בחצי שעה בלבד.
בית החולים והרופא טענו מנגד, כי לא הייתה כל רשלנות רפואית מצידם וכי הלידה התנהלה כמקובל. כמו כן טענו, כי אין כל חובה בפרקטיקה לפיה הרופא המיילד חייב להיות נוכח בכל רגע נתון במהלך הלידה, למעט במקרים חריגים בהם עולה כי מדובר בלידה בסיכון המצריכה התערבות רופא. לטענת בית החולים והרופא, זה לא היה המקרה.
בית המשפט המחוזי שדן בתביעת רשלנות רפואית זו הביע תמיהה רבה על כך שלא היה כל תיעוד רפואי שהעיד על כך שצבעו של התינוק בלידתו היה כחול, כי הוא סבל משטפי דם ושיתוק בכל הגפה השמאלית, זאת על אף העובדה כי הוכח במהלך המשפט שאכן כך היו פני הדברים.
בנסיבות אלו, החליט בית המשפט המחוזי להפוך את נטל ההוכחה מהתובעים אל הנתבעים וקבע כי על הנתבעים להוכיח לבית המשפט כי לא התרשלו בביצוע הלידה. על קביעותיו של בית המשפט המחוזי בשאלת קיומה של רשלנות רפואית הוגש ערעור מטעם שני הצדדים לבית המשפט העליון.
כנסו לכתבה הבאה וקראו לאיזו מסקנה הגיע בית המשפט העליון בסוגיה:
רשלנות רפואית בלידה שיתוק גפה