הקדמה: במקרה בו אדם חשוד או נאשם בעבירה פלילית מסוימת, רצוי שיפנה לעו"ד פלילי המתמחה בעבירות אשר בהן אותו אדם חשוד או מואשם.
חשיבות הפנייה לעו"ד פלילי
כאשר אנו מתמודדים חלילה עם הליך פלילי, חשוב לפנות לעו"ד פלילי ממשרד עורכי דין בישראל המומחה בתחום העבירה בה אנו חשודים\מואשמים. עו"ד פלילי ממשרד עורכי דין רשאי לסייע ללקוחו כבר משלב החשדות בו הוא נחקר במשטרה, דרך מעצרו עד להגשת כתב אישום, שלב הבקשה למעצר עד תום ההליכים (אם נתבקש מעצר שכזה), דרך המשפט הפלילי ועד לערעור.
ישנו מגוון רחב של עבירות פליליות, כאשר רובן של העבירות הפליליות מופיעות בחוק העונשין. עבירות פליליות נעות על פני קשת רחבה ביותר, החל מעבירות קלות יחסית כגון עבירות תעבורה, דרך עבירות יותר חמורות כגון הטרדה ותקיפה מינית, החזקת סכין, החזקה ושימוש בחומרים מסוכנים, ועד תקיפה ורצח.
בעבירה של גרימת מוות ברשלנות, למשל, ינסה עו"ד פלילי ממשרד עורכי דין בישראל להוכיח כי לא התקיימה חובת זהירות, המקימה את עבירת גרימת מוות ברשלנות ביחד עם הפרת אותה חובת זהירות וקשר סיבתי בין חובת הזהירות והפרת חובת הזהירות לבין המוות:
היסוד הנפשי בעבירת גרימת מוות ברשלנות
בעבירה של גרימת מוות ברשלנות, ההנחה הינה שגורם המוות לא היה מודע למעשיו ומשכך לא התכוון לעשותם. הנחה נוספת היא ש"אדם מן הישוב" יכול וצריך היה להיות מודע למעשיו ולנסיבות.
על מנת להוכיח גרימת מוות ברשלנות לפי חוק העונשין, יש להוכיח קיום של חובת זהירות, הפרת חובת הזהירות וקשר סיבתי בין הפרת חובת הזהירות ומות המנוח.
כאשר עו"ד פלילי ממשרד עורכי דין בישראל מלווה את לקוחו במהלך משפט פלילי, ולאחר מתן פסק הדין, הרשות התובעת ו\או הנאשם מעוניינים להגיש ערעור על פסק הדין, בין אם על עצם ההרשעה או הזיכוי ובין אם על גובה העונש שהושת במסגרת הרשעה, על עו"ד פלילי לזכור כי ניתן להגיש ערעור אף בגין פסק דין לא מנומק של הערכאה השיפוטית שדנה בתיק והוציאה תחת ידה את פסק הדין.
פסק דין לא מנומק כעילה להתערבות בממצאי פסק הדין
פסק דין לא מנומק של הערכאה הראשונה, עשוי להוות קרקע פורייה להגשת ערעור על ידי עו"ד פלילי ממשרד עורכי דין בישראל. ערכת הערעור תבקר את פסק הדין ועשויה אף לשנותו. מטרת הנמקת פסק דין הינה כלי פיקוח על פסק הדין, על מנת לוודא כי ההחלטה שניתנה בו הינה מושכלת ומושתת על יסוד עובדתי איתן, ומאידך, הנמקת פסק דין אף מסייעת לשמור על מראית עין של עשיית צדק.
ייצוג על ידי עו"ד פלילי בעבירות מין
עבירות מין הן מהעבירות הנעברות ביותר בישראל. אלפי נשים וגברים מוטרדים מינית בדרגה כזו או אחרת מדי יום, במקום עבודתם, ברחוב, במקומות בילוי, בבתי ספר ובביתם שלהם. עברייני מין נטפלים לרוב למי שנתפס או נתפסת בעיניהם כחלש וככזה שלא ינסה להתנגד.
עו"ד פלילי המתבקש לייצג בעבירות מין, עשוי להיחשף לסיפורים קשים אודות פגיעה מינית שמביאה פעמים רבות לפגיעה נפשית קשה בקורבן, החל מצלקת רגשית "קלה" ועד מחשבות אובדניות והתאבדות ממש.
בשל חומרת עבירות המין, רצוי לפנות לעו"ד פלילי המתמחה בייצוג נאשמים בעבירות אלה. בחוק הישראלי ספקטרום של עבירות מין, הקבועות ברובן בחוק העונשין ובחוק למניעת הטרדה מינית. עבירות המין המנויות בחוק העונשין, לשם הדוגמא, הינן:
1. מעשה מגונה- מעשה מגונה פירושו מעשה שנועד לשם גירוי מיני, סיפוק מיני או ביזוי מיני. יש להראות בעבירה זו כי מטרת ההתנהגות היא גירוי או ביזוי מיני, ללא קשר לטיב המעשה עצמו.
2. אונס- אונס פירושו קיום יחסים שלא בהסכמה, או קיום יחסים עם קטינה שטרם מלאו לה 14 שנים, או בעילה תוך ניצול של חוסר אונים.
3. מעשה סדום- מעשה סדום אסור במי שמלאו לו 14 שנים וטרם מלאו לו 16, או כאשר מלאו לאדם 16 וטרם מלאו לו 18 או תוך ניצול יחסי מרות וכו'.
לסיכום, בשל המגוון הרחב של עבירות פליליות, טוב יעשה האדם החשוד או מואשם בעבירה פלילית אם יפנה לעו"ד פלילי המתמחה בתחום העבירות בהן אותו אדם חשוד או מואשם. ניתן לאתר עורכי דין פליליים במסגרת אינדקס עורכי דין או לבקש ייצוג מטעם הסנגוריה הציבורית.
עבירות כדוגמת גרימת מוות ברשלנות, עבירות מין וכו', רצוי לפנות לעו"ד פלילי בעל ניסיון בייצוג נאשמים בעבירות אלה. במקרה בו מעוניין הנאשם לערער על פסק הדין שניתן נגדו, רשאי עו"ד פלילי להגיש ערעור גם במקרה בו פסק הדין אינו מנומק.