תהליך חקירות פרטיות
חשוב לזכור שמשרד חקירות מקצועי הוא כזה שיבנה עבור חוקר פרטי מצע מעמיק ויסודי. חשוב מאוד שיהיה קשר תמידי בין הבלש הפרטי לבין הלקוח כאשר הלקוח צריך לבקש עדכונים אודות הליך החקירה.
אז כיצד עובד של חקירות אישיות, חקירות כלכליות, מעקבים, האזנות וכדומה? כאשר נבחר בלש פרטי משרדו של החוקר (לרוב לבלש הפרטי יש משרד חקירות) יתחיל להאזין למקרה המדובר וכן יבצע את פעולות החקירה בהתאם לדרישות הלקוח ובהתאם לכך יבנה אסטרטגיה מתאימה.
מתי זה נחוץ?
אז מתי יש לקרוא לחקור מסוג חוקר פרטי? ובכן, יש לקרוא אל חוקר פרטי בכל מיני מצבים שונים בחיים כאשר מתעוררים כל מיני מצבי חשד ואי אמון, כמו לדוגמא: במידה ובעל חושד שמא אשתו איננה שומרת לו אמונים, במידה ונוצר מצב בו מעביד חושש שעובדו מועל בתפקידו, במידה והורים חושדים שהמטפלת של ילדיהם מתעללת בהם.
כמו כן, ישנם מצבים נוספים בהם קוראים לחוקר פרטי, כמו לדוגמא: מעילות, הדלפות, שחיתויות, תרמיות ועוד מצבים נוספים. בלש פרטי הוא למעשה המפלט האחרון להפגת של מתחים, אי וודאויות וכולי.
חוקר פרטי – כיצד הוא עובד?
חוקרים פרטיים נהנים ממגוון של אמצעי פעולה (הכל מוכרח להיות בגדר החוק מכיוון שאם מדובר במידה לצורכי משפט והם אינם חוקיים, הם אינם יהיו קבילים), כמו לדוגמא: מכשירי ניווט בכלי רכב, שימוש בעטים ומשקפי שמש (מוסתרות בהן מצלמות), פעולות שנעשות באמצעות טלפונים סלולריים ומחשבים.
מעבר לכך חוקרים שהינם פרטיים משתמשים בתכשירי תיחקור וכן גם אימות נתונים למשל כמו פוליגרף. חשוב מאוד שחוקרים פרטיים לא יהיו מצוידים רק במכשור משוכלל אלא יהיו גם בעלי ידע בתחום, כמו למשל: בעלי אסרטיביות, בעלי תחכום, חשיבה מהירה וכן גם בעלי יצירתיות. דברים אלו ודברים נוספים הם אלו שיצליח לשרת את החוקר הפרטי להפוך לחוקר מקצועי ויעיל.
חשוב לזכור.
יש לזכור שעל מנת שהחוקר הפרטי שתבחרו יהיה איכותי חשוב מאוד לערוך סקר שוק. יש לבדוק היטב האם החוקר הפרטי שבו אתם מתעניינים הוא אכן חוקר מוכר ובעל שם, האם מדובר בחוקר בעל ניסיון בתחום, האם מדובר בחוקר שעובד עם אמצעים טכנולוגיים חדישים, האם מדובר בחוקר בעל תכונות אישיות חשובות (אסרטיביות, בעלי תחכום, חשיבה מהירה, בעלי תחכום)