תמ"א 38 קיימת מאז שנת 2005. חלק מן הערים בישראל כמו תל אביב, גבעתיים ורעננה, לקחו בשתי ידיים, את ההזדמנות להגן על חיי התושבים בעיר וניתן לראות בערים אלו, מבנים רבים שעברו חיזוק ושיפוץ. ראשון לציון היא גם אחת מן הערים האלו ובה, בנייני מגורים אשר סיימו את התהליך ומבנים רבים אחרים, בעיצומו של הפרויקט.
תמ"א 38 ראשון לציון, מהווה דוגמא להתחדשות עירונית, לדאגה לביטחון התושבים ולמתן אפשרות, להשבחת הנכסים בעיר. התכנית מיועדת למבני מגורים אשר נבנו שלא בהתאם לתקן הישראלי לעמידות בפני רעידת אדמה. מדובר בבניינים אשר נבנו לפני שנת 1980, שכן התקן נכנס לתוקפו בשנת 1975.
במסגרת תמ"א 38 ראשון לציון, נהנים התושבים ממבנים מחוזקים, משופצים ומהטבות ששיווין הכלכלי רב, כמו למשל, הוספת מעלית וממ"ד. כך, בעלי הדירות יכולים להיות רגועים ושקטים במקרה של רעידת אדמה ובד בבד, נהנים מהשבחת נכסיהם.
תמ"א 38 ראשון לציון – אחת ממובילות הפרויקט
פרויקט תמ"א 38, מוביל להתחדשות עירונית וערים רבות, מאמצות את ההזדמנות הזו, להגן על בטחון התושבים ולהוביל בנייה חדשה וירוקה יותר. ראשון לציון היא אחת ממובילות הפרויקט, כאשר תמ"א 38 ראשון לציון, כבר נראית לעין במבנים רבים בעיר.
בעלי הדירות אשר הצטרפו לתכנית, מקבלים מבנה מגורים מחוזק, עמיד בפני רעידת אדמה ונהנים מכל ההטבות האטרקטיביות ביותר של התכנית:
1. שיפוץ המבנה: הקבלן משפץ ומחדש את המבנה ומוסיף חיפוי אבן בכל החזיתות של הבניין.
2. הוספת מעלית: משפרת את איכות חיי הדיירים ומעלה את ערך הנכס.
3. ממ"ד לכל דירה : מלבד העובדה כי מדובר בהוספת חדר לכל דירה, המעלה משמעותית את ערך הדירה, זהו חדר ביטחון, בו יוכלו הדיירים לשהות, בשעת חירום.
מי זכאי להצטרף לתכנית?
תמ"א 38 נועדה לחזק את בנייני המגורים בארץ, אשר נמצאים בסכנת קריסה, במקרה של רעידת אדמה חזקה. אלו בניינים נמצאים בסכנה? אלו אשר נבנו לפני 1980. התקן לחיזוק מבנים, נכנס לתוקף בשנת 1975 והוחלט, על טווח ביטחון של חמש שנים. זאת מתוך נקודת הנחה, כי התקן החדש לא יושם, מיידית, עם הוצאתו. חשוב להבהיר כי תמ"א 38 חלה רק על מבני מגורים ולא על מבנים שאינם מאוישים באופן תמידי, כמו מחסנים.
השבחת הנכסים
מטרתה של תמ"א 38 ראשון לציון, היא לוודא כי מבני המגורים בעיר, לא יקרסו בשעת רעידת אדמה. בד בבד, מצליחה התכנית גם להעניק לבעלי הדירות, רווח כלכלי. כיצד? ההטבות שמקבלים הדיירים, לצד עבודות החיזוק, משבחות את הנכס ולפיכך, כאשר ירצו בעלי הדירות, למכור את דירותיהם, יוכלו ליהנות מפירות ההשבחה.
הוספת מעלית, שיפוץ חיצוני ופנימי של הבניין, גינה מחודשת וכיו"ב, כל אלו מעלים בעשרות אחוזים את ערך הדירות.
האם אתם זקוקים להסכמת כל הדיירים?
יישום תמ"א 38 ראשון לציון, דורשת את הסכמת בעלי הדירות לפרויקט. האם דרושה הסכמה מלאה? באופן עקרוני, אין חובה לגייס תמיכה מלאה, אלא את הסכמתם של 66% מהדיירים.
עם זאת, ללא הסכמה גורפת של כלל בעלי הדירות, ישנם קשיים ביישום התכנית, כמו למשל, הצורך לקבל אישור מיוחד לבנייה על גג הבניין.
כיצד ניתן לשכנע בעלי דירות המתנגדים לפרויקט, לשנות את דעתם? באמצעות מתן מידע והרבה סבלנות. הסירוב, נובע לרוב מחוסר באינפורמציה וברגע שבעלי הדירות, מבינים את המשמעות של תמ"א 38 ראשון לציון (ביטחונית וכלכלית), הם נוטים לשנות את דעתם.
ראשון לציון היא אחת מן הערים המובילות את פרויקט תמ"א 38. מבנים רבים חוזקו ושופצו בעיר ואחרים, בעיצומו של התהליך של תמ"א 38 ראשון לציון. התכנית מגנה על בטחון התושבים במקרה של רעידת אדמה וכן, מעלה את ערך הדירות בעשרות אחוזים.