האבחון הזה חשוב לא רק כדי לוודא האם באמת מתפתח סרטן בגופו של החולה, אלא גם מהו אופיו וכיצד יש להתמודד איתו. עניין שתורם רבות להצלחת הטיפולים הוא אופי האבחון עצמו, באילו דרכים הוא נעשה ומתי.
רשלנות רפואית באבחון סרטן: אין מקום לטעויות
כל טעות קטנה ביותר באבחון סרטן יכולה להיות הרת אסון. בין אם מדובר באבחון לוקה בחסר אשר לא אפשר לגלות את כלל הגידולים שנמצאים בגופו של הנבדק ובין אם מדובר באבחון מאוחר, שלא הביא לגילוי הגידול בזמן - יש כאן השפעה מכרעת על עתידו של החולה. מקרים רבים של רשלנות רפואית של רופא משפחה קשורים בסיטואציות כאלו.
מעל לכל, וכך יסכים כל רופא אשר מתמחה בעולם האונקולוגי (חקר וטיפול במחלת הסרטן), אבחון מהיר וללא עיכובים הוא החשוב ביותר. כיום, כאשר הרפואה מכירה הרבה יותר טוב את הסיכונים למחלה ואת אופייה, גילוי מוקדם יבטיח כמעט תמיד את החלמתו של המטופל, ולכן יש לכך חשיבות גדולה.
אם כך, יודע כל רופא כי באבחון המחלה אין שום מקום להשתהות או עיכוב. ברגע שהמטופל מצביע על תופעות חשודות יש לשלוח אותו לבדיקות מתאימות, וברגע שהבדיקות מגלות ממצאים מחשידים, אפילו אם זהו ממצא אחד מחשיד - יש לשלוח את הנבדק לטיפולים מתקדמים, שיוודאו האם הוא חולה בסרטן או לא.
ברור לחלוטין כי כל מצב אחר, הוא למעשה רשלנות רפואית באבחון סרטן.
עולם הרפואה הוא עולם מורכב ורגיש
ולכן, ברור כי אם הרופא עשה את כל המוטל עליו כדי לנסות ולוודא האם יש למטופל שלו סרטן וכיצד לטפל בו, הרי שהוא לא יוכל להיות מואשם ברשלנות. לעיתים, גם הבדיקות הקפדניות ביותר יכולות להעלות חרס - על אף שבפועל התפתחות הסרטן כבר החלה.
אבל, אין זה אומר שעיכובים שונים (לדוגמא: תורים ארוכים במכונים ל-CT או ל-MRI) יכולים להציל את המוסד הרפואי או את השולח מאשמת רשלנות. אין שום סיבה שאדם יתעכב יתר על המידה לבדיקה, עד כדי מצב רפואי שכבר לא ניתן לטפל בו.
רשלנות רפואית באבחון סרטן יכולה להיות רלוונטית למקרים רבים, אך ניתן להגיד כמעט בוודאות שכל מקרה בו חל עיכוב בלתי הגיוני ובלתי סביר באיתור המחלה ובבחינת אופייה, יש בו כדי להצביע על רשלנות.