חפש מאמרים:
שלום אורח
01.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

דיני הסגרה - הליכי המעצר לצורכי הסגרה

מאת: עו"ד שרון נהריפלילי08/04/20131174 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

זה מכבר התחדש הדיון הציבורי בהליכי ההסגרה לאחר שהשופט הנמלט דן כהן אשר נחשד בקבלת שוחד הוסגר לישראל מפרו שאליה ברח. הסגרתו של השופט כהן היא הזדמנות מצוינת להתייחס אל המהפכה החוקתית שחלה במשפט הפלילי הישראלי בכל הנוגע להליכי המעצר לצרכי ההסגרה.

הקושי לשחרר בערבות את מי שהוגדר כבר הסגרה


מימי קום המדינה ועד לאחרונה, היה ידוע לכל אחד העוסק בדיני הסגרה כי קשה עד בלתי אפשרי לשכנע את בית המשפט לשחרר בערובה את מי שהוגשה כנגדו בקשת הסגרה אשר גררה אחריה בקשה למעצר עד לתום הליכי ההסגרה.

הנימוק שנתן בית המשפט העליון להלכה על פיה שחרור ממעצר הוא החריג ומעצר הוא הכלל, כאשר מדובר במעצר לצורכי הסגרה היה כי קיים חשש מוגבר להימלטות המבוקש מאימת הדין, אשר תסכל את קיום התחייבות הבינלאומית של ישראל באמנות ההסגרה כלפי המדינות המבקשות ממנה הסגרה. נדמה כי היה טעם רב בהלכה זו בשעתה בתקופה טרם חוקק חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, אשר עיגן את הזכות לחירות כזכות חוקתית. הליכי הסגרה באופן מסורתי תמיד נפתחו כנגד אדם אשר נמלט מאימת הדין לאחר ביצוע עבירה במדינה המבקשת את ההסגרה של המבוקש ולכן החשש כי אדם שנמלט כבר מאימת הדין יימלט שוב אכן היה ממשי.

לאחר חקיקתו של חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו בשנת 1992 נדרשה הכנסת לחקיקת חוקי פרוצדורה פלילית וחוקי מעצרים דיני שחרור בערובה חדשים על מנת להתאים את עצמם למגבלות החוקתיות של פגיעה בחירותו של אדם. חוק סדר הדין הפלילי (מעצרים) אשר חוקק בשנת 1995 קבע כי באין הוראה מפורשת אחרת  בחוק אחר, יחולו הוראותיו, אשר, כידוע, מותאמות לדרישת המידתיות בחוק היסוד. בכך החיל המחוקק את הוראות חוק המעצרים המסדירים את עילות המעצר ואת התנאים לשחרור בערובה גם על הוראות חוק ההסגרה, המסמיכות את בית המשפט להורות על מעצר לצורכי הסגרה ועל מעצר עד לתום הליכי ההסגרה.

למרות השינוי החקיקתי בחוקי המעצרים, ככל שהדבר נגע לדיני הסגרה, המשיכה לשלוט ההלכה על פיה מעצר הוא הכלל בעוד ששחרור בערובה הוא החריג – כל זאת עד לפרשת ה"עוקץ הניגרי".

פגיעה בהתחייבויותיה של ישראל בזירה המשפטית הבינלאומית? לא בטוח

בפרשה זו הואשמו צעירים "בני טובים" ללא עבר פלילי בארה"ב בעבירות של קבלת דבר במרמה. על פי כתב האישום אשר הוגש בעניינם עסקו אותם צעירים במרמה שיטתית על פיה התקשרו לקשישים בארה"ב, הודיעו להם כי זכו בהגרלת לוטו. על מנת לזכות בכספי הזכייה אמרו אותם צעירים לקשישים התמימים כי עליהם לשלוח עשרות אלפי דולרים לחשבונות בנק שנפתחו לצורך תשלום מיסים לשלטונות על כספי הזכייה. בכך הונו עשרות קשישים.

משטרת ישראל פתחה בחקירה ואיתרה את המשרד ממנו התקשרו הצעירים לקשישים בארצות הברית. מי שניהל את המשרד הצליח להימלט ממתן הדין, אולם ה"עובדים" במשרד נעצרו לצורכי חקירה ולצורך הגשת כתב אישום כנגדם בישראל. בסיומה של החקירה, עמד בית המשפט לשחרר את הצעירים בערובה אולם בטרם הספיק לעשות כן הוגשה כנגד אותם צעירים בקשת הסגרה עם בקשה למעצר, והליך ההעמדה לדין בישראל נזנח על ידי המדינה. לאחר תקופת מעצר שנמשכה שלושה חודשים אשר במהלכה התקבלו תסקירי שירות מבחן אשר ממליצים על שחרורם של הצעירים בערובה, המדינה עדיין ביקשה להיאחז בכלל הידוע בהליכי הסגרה על פיו מעצר הוא הכלל בעוד שחרור בערובה מהווה חריג. המדינה טענה כי אימוץ הדינים הנהוגים בדיני המעצר הרגילים יפגעו קשות בהתחייבותה הבין לאומית לארה"ב. כמו כן טענה המדינה כי בהליכי הסגרה החשש מהימלטות מאימת הדין הוא חשש מוגבר.

בית המשפט המחוזי לא קיבל טענה זו  והורה על שחרורם של הצעירים בערובה בהתאם להמלצת שירות המבחן. כמו כן שוחררו שלושה צעירים אשר נחשבו לדרג העליון באותו משרד אשר יוצגו על ידי עורך דין פלילי שרון נהרי.

גם בית המשפט העליון לא הפך את ההחלטה

המדינה החליטה לערער על החלטתו של בית המשפט המחוזי והגיעה עד לבית המשפט העליון שם חזרה על טענותיה בדבר החשש הכבד להימלטות מאימת הדין וסיכול התחייבותה הבינלאומית. בית המשפט העליון בהחלטה תקדימית קבע כי חוק יסוד כבוד האדם וחירותו מחייב בחינה מחדש של דיני המעצר לצורכי הסגרה, והחיל את העיקרון על פיו המעצר הוא החריג בעוד שחרור בערובה הוא הכלל גם כאשר מדובר בהליכי הסגרה.

עוד נקבע כי יש להחיל את שיקולי המעצר הרגילים החלים בהליך פלילי רגיל על דיני המעצר לצורכי הסגרה, ובאם קיימת חלופת מעצר אשר תשיג את מטרתו בדרך שפגיעתו בחירות המבוקש פחותה יש ליישמה גם כאשר מדובר בהליכי הסגרה. בכך דחה בית המשפט העליון את עררה של המדינה והורה של שחרורם של הצעירים בתנאים מגבילים של מעצר בית ואיזוק אלקטרוני עם ערבויות גבוהות. הלכה זו פתחה פתח לשחרורים בפרשות נוספות וכיום היא הלכה מחייבת.

עו"ד לשימוע פלילי שרון נהרי - מהבולטים במשפט הפלילי בישראל.
משרד עו"ד לעבירות פלילים שרון נהרי הוקם בשנת 1998
ומאז עוסק שרון נהרי עורך דין פלילי בתל אביב - באישום פלילי, רישום פלילי, דיני הסגרה, הלבנת הון, עו"ד לחקירת משטרה, קובלנה פלילית ועוד...

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

משרד עו"ד שרון נהרי הוקם בשנת 1998 ומאז עוסק במשפט פלילי , דיני הסגרה, הלבנת הון, עבירות כלכליות ומשפט צבאי (פלילי).

המשרד מונה שלושה עורכי דין צעירים ודינמיים, אשר מתמחים בייצוג נאשמים וחשודים, בעבירות שונות. כמו כן המשרד מטפל גם בחשודים / נאשמים שהם אנשים נורמטיבים ללא עבר פלילי כגון, אנשי עסקים, רואי חשבון, רופאים, מתווכים, עבירות צווארון לבן והלבנת הון, שוחד, עבירות מס ומע"מ ועוד.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד שרון נהרי

מאת: עו"ד שרון נהריפלילי01/12/13891 צפיות
כתב אישום הוגש לפני מספר ימים לבית משפט השלום בת"א נגד עמוס כהן בן ה-50 ממבשרת ציון. כהן מואשם בעבירות של איומים בכתב לרצוח שרים בממשלה, ח"כים וידוענים מתעשיית הבידור הישראלית.

מאת: עו"ד שרון נהריפלילי07/10/131089 צפיות
לאחר התאונה המחרידה בכביש 6 שבה נהרגו ארבעה בני אדם, כיוון החקירה של המשטרה הוא גרימת מוות ברשלנות מצד נהג האוטובוס שפגע במשאית. כיוון החקירה הזה נבדק משום שלפי אחת העדויות, התעסק הנהג בטלפון הנייד ודעתו הוסחה. מה המשמעות של המהלך? רבים אינם יודעים מהו ההבדל בין גרימת מוות לבין הריגה. נסביר את כל הנקודות החשובות ביותר אותן יש לדעת אודות גרימת מוות ברשלנות וזאת בהתאם לחוק העונשין.

מאת: עו"ד שרון נהריפלילי19/08/131117 צפיות
ב-nrg מעריב פורסם כי תושב קריית מוצקין שהיה חייב תשלום מע"מ בגובה 380,000 ש"ח, כתב בשורת התשלום "1 ש"ח", מה שגרר הרשעה בשלוש עבירות שונות מצד בית המשפט. השופט אמר בהכרעת הדין כי ההתנהגות הזו מקיימת "מחשבה פלילית" שמטרתה להתחמק מתשלום מס. מהי אותה מחשבה פלילית?

מאת: עו"ד שרון נהריפלילי14/07/13991 צפיות
לא לזה ציפו שני צעירים שהגיעו למשטרה במטרה להתלונן על כך שהותקפו לאחר שניסו לסייע לצעירה שהוטרדה. מחקירתם עלה כי דווקא שני המתלוננים אחראים לשרשרת של תקיפות זרים על רקע גזעני בחלקה הדרומי של העיר תל-אביב.

מאת: עו"ד שרון נהריפלילי02/07/131087 צפיות
אלי האנה, מפתח הגוף הישראלי שנמלט מישראל וויתר על אזרחותו הישראלית לטובת אזרחות אוקראינית נלכד לאחרונה באיטליה ובימים הקרובים תגיש משטרת ישראל בקשת הסגרה רשמית בעניינו.

מאת: עו"ד שרון נהריפלילי13/06/131065 צפיות
בחלק הקודם שעסק ביסודות העבירה שאותן חייבת להוכיח הפרקליטות מעבר לכל ספק סביר, התייחסנו לרצח בכוונה תחילה ולשלושת המבחנים המצטברים שיש לתת עליהם את הדעת במטרה להשיג הרשעה בעבירת הרצח: הכנה, החלטה להמית והעדר קנטור מצד הקורבן. במאמר שלפניכם נתייחס לרצח תוך ביצוע עבירה או רצח על מנת להקל על ביצוע עבירה, רצח ברשלנות ונדון בשאלה כיצד מתנהלת חקירת רצח.

מאת: עו"ד שרון נהריפלילי02/06/131253 צפיות
זה מכבר חתמה פרקליטות המדינה על הסדר טיעון מקל עם קצין שהואשם במסירת מידע סודי ומסווג לקבלנים בצפון – וזאת בתמורה לכסף וטובות הנאה. ככלל, לבית המשפט שיקול דעת רחב עת הוא בא לגזור את עונשו של מי שהורשע בדין. לעיתים הענישה היא מידתית, לעיתים היא חמורה יתר על המידה, בין היתר בגלל ההד הציבורי שנוצר מן הפרשה, ולעתים הענישה מקלה. במקרים שבהם הענישה מקלה הציבור מביע שאט נפש ומותח ביקורת רבה על בית המשפט.

מאמרים נוספים בנושא פלילי

מאת: בנימין קלינגרפלילי01/11/201477 צפיות
כיצד תרגישו אם ביום בהיר אחד ידפקו לכם על הדלת וימסרו לכם ביד "צו הריסה מנהלי"? או אולי תמצאו את צו ההריסה מודבק על המבנה או סתם זרוק בכניסה לבניין. מדובר ככל הנראה על הסיטואציה שלא הייתם מוכנים לה או רוצים להימצא בה. בעקבות הלשנה של "שכנים טובים" או עקב ערנות של מפקחי הבניה זה בהחלט יכול לקרוא גם לך אם בנית ללא היתר. רבים נאלצים להתמודד עם מציאות שכזאת לראשונה, מבלי שיהיו מודעים לזכויות, החובות ודרכי הפעולה הרלוונטיות להם.

מאת: בנימין קלינגרפלילי08/09/201324 צפיות
1. עבירות מינהליות (א) שר המשפטים רשאי לקבוע בתקנות כי עבירה על הוראה שנקבעה בחוק מהחוקים המנויים בתוספת או התקנות שהותקנו לפיו, שאינה פשע, היא עבירה שבשלה ניתן להטיל קנס בדרך מינהלית (להלן - עבירה מינהלית); הקביעה יכול שתהיה דרך כלל, בתנאים או בסייגים. (ב) תקנות לפי סעיף קטן (א) טעונות הסכמת השר הממונה על ביצועו של החוק שלפיו נקבעה העבירה, ואישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת (להלן -הועדה). (ג) נקבע בתקנות לפי סעיף קטן (א) כי עבירה פלונית היא עבירה מינהלית, יחולו הוראות חוק זה גם לגבי עבירה

מאת: בנימין קלינגרפלילי01/09/191668 צפיות
אכיפה שיפוטית סימן ה' לחוק התכנון והבנייה: באחריות יחידת החקירה בוועדה המקומית לבצע חקירה בהתאם להנחיות ולכללים שמפורסמים מעת לעת על מנהל היחידה הארצית לאכיפת דיני התכנון והבניה. ובסיום החקירה להעביר לתובע את חומר החקירה להכרעה בדבר העמדה לדין והגשת כתב אישום.

מאת: אבי דוידיפלילי21/11/181568 צפיות
עורך דין פלילי בצפון מסביר על תנאים של שחרור בערבות ועל הסיכויים לאישור בקשת השחרור בערבות.

מאת: שירה אלהפלילי27/07/162010 צפיות
אדם בן 39, ללא עבר פלילי, מכר לחבריו סם מסוג חשיש בכמה הזדמנויות שונות. בית המשפט, בצעד חריג ביותר, החליט שלא להרשיע אותו, והסתפק בלשלוח אותו לבצע שירות לציבור.

מאת: אופירפלילי05/04/162024 צפיות
יש מסמכים שעבורם תרגום נוטריון הוא מתבקש והגיוני אך יש גם סוגים נוספים של תרגום נוטריון שמעט מפתיע שיש צורך לגביהם בתרגום מיוחד של נוטריון.

מאת: אלעד שנירפלילי17/03/162636 צפיות
הטרדות מיניות אינן נחלתם של מבוגרים בלבד, והן מתרחשות גם בקרב בני נוער. מהו היחס של החוק לקטין המטריד מינית? כיצד בית הספר מטפל באירוע הטרדה מינית? וכיצד ניתן לזהות שהילד שלך מוטרד מינית? על כך במאמר שלפניכם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica