יש חשיבות אדירה לנוכחות של עורך דין בתביעות רשלנות רפואית. ראשית, עורך הדין הוא הגורם האובייקטיבי המלווה את הניזוק עוד טרם הגשת התביעה. שנית, עורך הדין מגיש את בקשת התביעה לעיונו של רופא מומחה על מנת לספק חוות דעת מקצועית. מעבר לכך, עורך דין הבקיא בסוגיות של רשלנות רפואית יכול לזהות מראש כשלים במערך התביעה ולמנוע עוגמת נפש מצד התובע. תביעות רשלנות רפואית דורשות ידע ומיומנות ועשויות להימשך מספר שנים. עורך דין אליו מגיע התובע מלווה אותו מול בית המשפט השלום או המחוזי, בהתאם לסך דרישת הפיצויים, ונמצא לצידו גם במהלך הגשת ערעור. כל הסיבות הללו מדגישות את החשיבות של מציאת עורך הדין המתאים לטיפול בתביעות רשלנות רפואית, אך כיצד עושים זאת במהרה ומבלי להיכנס אל הוצאות מיותרות?
ניסיון וסקר שוק
הדרך הראשונה לבחור עורך דין לטיפול בתביעת רשלנות רפואית היא ליצור קשר עם עורך דין מוסמך בלבד. יש להימנע מפנייה אל עורכי דין המתמחים בתחומים שהם לא דיני נזיקין. גם אם עורכי דין אלו מציעים עמלה נמוכה, לא ניתן להישען עליהם לצורך הגשת תביעה יעילה. בנוסף, ישנם לא מעט גופים המעניקים ייעוץ משפטי הנוגע לתביעות רשלנות רפואית וזאת על אף העובדה שהם כלל אינם מוסמכים לכך. גופים אלו עשויים ליצור נזק רב ובלתי הפיך וגם מהם כדאי להתרחק.
דרך נוספת לבחור עורכי דין לטיפול בתביעות רשלנות רפואית היא לבצע סקר שוק. בניגוד לתחומים אחרים, דיני נזיקין מחייבים ידע בסיסי מסוים מצד התובעים וסקר שוק הוא הזדמנות מצוינת להשיג זאת. יש להגיע אל ייעוץ משפטי מוקדם, לתאם פגישת היכרות ולהתרשם באופן אישי מהאדיבות של עורך הדין. כאן המקום להזכיר שוב את משך הזמן הדרוש לצורך טיפול בתביעות רשלנות רפואית, את הקשיים המנטאליים ואת הסיבוכים שעשויים להתעורר מצד הנתבע. כל אלו מקבלים טיפול אמין ויעיל רק בעזרת נוכחות של עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית ופועל על בסיס אדיבות ויושר. רצוי לקרוא מאמרים על פסקי דין תקדימיים בנושא רשלנות רפואית, להרחיב את הידיעה ולהתייעץ עם מספר עורכי דין טרם קבלת ההחלטה. אחת הפירמות בתחום, משרד עורכי דין נבו מולסון שמתמחה ברשלנות רפואית.
משרד גדול או קטן?
עוד דרך מוצלחת לבחור עורך דין לטיפול בתביעות רשלנות רפואית היא לבדוק את הניסיון שלו. חיפוש שמו של עורך הדין באינטרנט, קבלת המלצות ממכרים או קרובי משפחה והתעניינות בפסקי דין בהם מופיע שמו של עורך הדין מספקים פרספקטיבה אמינה בהחלט בהקשר הזה. במידה ולעורך הדין יש אתר אינטרנט עצמאי, כדאי להיכנס אליו ולקרוא על הכשרתו ועל הניסיון שלו בייצוג לקוחות בתביעות של רשלנות רפואית. ניסיון קודם משפר את סיכויי ההצלחה של התביעה ומבטיח גב משפטי יציב.
תקשורת חיובית עם עורך הדין יכולה להתקיים גם בעת התנהלות מול משרד קטן, וגם בהתנהלות מול משרד גדול. היתרון של משרד קטן הוא היכרות עם עורך הדין המטפל בפועל בתביעה, לעומת משרד גדול בו מופקד הטיפול לעיתים קרובות בצוות של עוזרים ומתמחים. לעומת זאת, היתרון של משרד עורכי דין גדול הוא הניסיון, המשאבים וההיכרות עם מערכת המשפט הרלוונטית לתביעות של רשלנות רפואית. לבסוף, קשה לבחור עורך דין לטיפול בתביעות רשלנות רפואית מבלי לבחון את עניין השכר. מקובל לקבוע שכר טרחה של 20%-30% מסכום הפיצויים, בתוספת מע"מ. עם זאת, לא מעט עורכי דין קובעים מדרגות שיבטיחו שכר בכל מקום בו נעצר ההליך המשפטי.