חפש מאמרים:
שלום אורח
01.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

לא רוצה הסכם ממון? לא צריך!

אני נתקל בלא מעט מקרים שבהם צד אחד מעוניין לעשות הסכם ממון והצד השני לא. התופעה הזאת די רווחת.

כעורך דין הסכם ממון, למדתי לאבחן, לנתח ולהעריך מתי ניתן לפנות לבן הזוג המעוניין בהסכם, ולומר לו לוותר.

אני נמצא כעת בעיצומה של מבוכה משפחתית של לקוחות שלי, סביב העניין של הסכם הממון.

הוא איש עסקים צעיר, מצליח, שצבר כ 200,000$ מפעילותו בארה"ב. היא הייתה המזכירה שלו. הם התאהבו, התחתנו ( בנישואין אזרחיים בארה"ב ), ואף נולדה להם ילדה שהיא בת 10 חודשים כעת.

כשהגיעו למעמד הנישואין, ממש בסמוך לפני הטקס, הוא שלף את הסכם הממון שהוכן לו על ידי, וביקש להחתים אותה עליו. בעיקרון, הסכם הממון היה אמור להגן עליו על 200,000$ שהספיק לצבור מלפני ההכרות איתה, או במהלך התקופה שהיא הייתה מזכירה.

הסכם הממון התייחס גם לכל מה שהיא צברה עד לאותו מועד, ושמר על זה למקרה שהם יפרדו. בנוסף, התייחס הסכם הממון לעוד מספר נושאים, והסדיר אותם באופן שיוויוני והוגן.

היא סרבה לחתום על הסכם הממון בארה"ב, אבל אמרה שכשיגיעו לארץ, היא תחליט כבר בקשר לכך. כשהגיעו לארץ, נכנסו המשפחות ל"פעולה", ומשפחתה נפגעה עבור הבת שלה, ושמה וטו על כל רעיון הסכם הממון הזה. הם טענו שבעל ואישה, לא צריכים הסכמים ולא עורכי דין. האישה דרשה מבעלה שיעזוב את הבית, ואמרה לו שבכוונתה להתגרש ממנו.

ראשית, מדובר על תקשורת לקויה ביניהם. לא יתכן שהם לא יכולים לדבר ולדון על הסכם ממון, ואפילו להגיע ביחד למסקנה שהם אינם מעוניינים בו. ייתכן והם אינם מתאימים זה לזו.

אבל ככל שזה מתיחס להסכם הממון, כגורם הבלעדי לפירוד ביניהם, וככל שזה אכן כך, אני מבקש לייעץ לאותם זוגות, שנקלעים למצב דומה, ולומר לקוראי המאמר הזה, שהסכם הממון הוא דבר מצוין, וחוסך הרבה עוגמת נפש וכסף בעתיד. אבל לא בכל מחיר.

אני כותב את זה לאו דווקא כדי לומר שעדיפה הזוגיות על פני הסכם הממון. להפך. אני חושב שאם זוג לא מצליח לדון על ענייניו הקשורים לעתיד שלהם, אולי עדיף להם להניח אחד לשני.

כשאני אומר לוותר, כוונתי היא שבהעדר הסכם ממון, עדיין קיים הסדר, והוא ההסדר שנקבע על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג. ההסדר החוקי חל על כל הזוגות בישראל, שלא חתמו על הסכם ממון.

על פי ההסדר החוקי, ממילא רוב הנושאים שהזוג הנ"ל התכוון להסדיר בהסכם, מוסדרים עבורו על ידי החוק, כך שבמקרים מסוימים, הסכם הממון הוא פשוט מיותר. לכן עצתי לכם, בראש וראשונה, בררו אם בנתונים שלכם, אתם בכלל זקוקים להסכם ממון.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד נוטריון אורי גנור

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד נוטריון אורי גנור

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה17/10/13989 צפיות
כולנו מכירים את המצב שבו הנישואים, הקשר, האהבה, החברות, הזוגיות- כל אלו נסתיימו מזמן. אחד מכם מעוניין להתגרש. השני נאחז בנישואין ומסרב. המאמר מציע לכלול בהסכם הממון סעיף מיוחד המסדיר את המצב הלא מכובד הזה. יש הקוראים לזה הסכם לכבוד הדדי.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה05/10/13958 צפיות
המאמר עוסק באשליה שעורך הדין המפורסם, המוכר, אך גם היקר, הוא עורך הדין הנכון שיכין לכם את הסכם הממון.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה03/10/13997 צפיות
איך מאזנים מצב שבו לאחד מבני הזוג יש דירה ( וזהו מצב שכיח מאוד ) ולבן הזוג השני אין. מה הנוסחה הנכונה והאפשרית, אם בכלל, בעניין הזה, כשעורכים הסכם ממון?

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה25/08/131077 צפיות
יש זוגות הסוברים בטעות שההסדר הארצי הסטנדרטי, על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, מייתר את הצורך לערוך הסכם ממון. במאמר הזה אני מביא מכתב שקיבלתי מזוג מתמחים במשפטים, והתשובה שעניתי להם.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה10/08/13990 צפיות
המאמר מציע לכם לבדוק מה מצבו הכלכלי של בן זוגכם המיועד, בהקשר של חובות שיש לו. חובות אלו, אם לא תעשו הסכם ממון נכון, יטרידו אתכם במהלך שנות הזוגיות, עת יתדפקו הנושים על דלת ביתכם המשותפת, ויתבעו את החובות גם מבן הזוג האחר.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה28/07/131118 צפיות
מה אתם בדיוק, האם אתם "סתם חברים", או האם ניתן לומר לגביכם, שמערכת היחסים שלכם "עולה מדרגה", ואתם יכולים להיחשב בנקל לזוג ידועים בציבור. מה ההשלכות של המעמד הזה של "ידועים בציבור", לעומת חברים סתם?

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה18/05/13912 צפיות
המאמר עוסק בשאלה האם נכון שירושות ומתנות שמקבל אחד מבני הזוג, יישארו שלו, למשך כל תקופת הנישואין. המאמר בוחן רעיונות איך לא להפוך את אחד מבני הזוג לעשיר, ואת השני, חסר המתנות והירושות, לעני.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211639 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211455 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201781 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182145 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181707 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181837 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171888 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica