בשנים האחרונות, עלתה הפופולריות של רכישת קרקע חקלאית. האמונה כיום היא כי הן כוללות בתוכן שורה ארוכה של יתרונות, כלכליים ברובם. אלא שכמו כל דבר אחר, כאשר לא מבצעים את ההליך על פי הספר, עומדים בפני בעיות מסוימות. מהן הטעויות הנפוצות כיום בתחום זה?
בחירה בחברה לא מוכרת. קרקע חקלאית למכירה עשויה להיראות נפלא בעיניכם, אבל השאלה הגדולה היא ממי אתם רוכשים אותה? ודאו שהחברה שאיתה אתם מבצעים את העסקה תהיה אמינה ובעלת ניסיון בתחום. לדוגמא, קבוצת לנדמרק, היא אחת החברות המובילות בתחום.
אי ביצוע בדיקות מהותיות. קניית קרקע חקלאית מצריכה, מטבע הדברים, הליך בירוקרטי מסוים, שלא כולם מקפידים לבצע כראוי. אחד השלבים המרכזיים הוא בדיקת מצבה של כל קרקע חקלאית למכירה בוועדת התכנון של הרשות המקומית אשר בשטחה היא נמצאת, או לחילופין במשרדי הרשות. ייתכן כי התכניות לפיתוח בפועל שונות ממה שמוצג לאדם על ידי גורמים אחרים.
ציפיות לרווח מהיר. הטעות הבא מאפיינת את אלו שמבצעים רכישת קרקע חקלאית למטרת השקעה, ומצפים שכל היתרונות האפשריים של הצעד הזה יתממשו להם תוך פרק זמן קצר. בהקשר הזה, חשוב להדגיש שפעמים רבות, עד שקרקע חקלאית הופכת להשקעה נבונה, נדרשות כמה שנים, בהן הקרקע תופשר ותהיה מוכנה למגורים. יש להתייחס לקרקע חקלאית כאל השקעה שצפויה להניב רווח בטווח הזמן העתידי.
התחשבות מוגזמת במגמות. עבור רבים, הליך קניית קרקע חקלאית מושפע ממה שסובב אותם. הם יתבוננו על אזורים בהם נרכשות קרקעות בשיעור מרשים, ויצטרפו גם הם לכך. אין ספק שגם אם ישנן סיבות טובות לאותה פופולריות (וברוב המקרים, זה אכן כך), אסור להתעלם מהצרכים והרצונות של הרוכש. לא כל מה שאחרים עושים חייב להיות טוב גם בשבילו.
התעלמות מסוגיית המיקום. אין צל של ספק כי גורם משמעותי המשפיע על ההפשרה של קרקעות חקלאיות הוא המיקום שלהן. ככלל, שכל שהן קרובות יותר לאזורי מגורים, כך גדלים הסיכויים להפשרה מוקדמת. ועדיין, לא מעט אנשים מתעלמים מהתמונה המלאה, ומסתכלים אך ורק על מאפייני הקרקע הספציפית.