עו"ד שירלי אנגלמן, עורכת דין גירושין וענייני משפחה, מגשרת ומנחת סדנאות מתגרשים. (לשאלות וליצירת קשר בדואר אלקטרוני: s.mishpati@gmail.com ) (למאמר המלא ומידע נוסף באתר אינטרנט: www.get-net.co.il ). טלפון: 077-2010-298.
לעתים אחד מבני זוג יירתע מהבקשה לחתום על הסכם ממון, מאחר ודרישה לחתום על הסכם כזה מעלה מראש את האפשרות לגירושין וכן ייתכן ומי מבני הזוג יראה בכך חוסר מתן אמון בכוונותיו, ולכן חובה על בני הזוג לשוחח על כך ולקחת בחשבון את היתרונות למול החסרונות. מומלץ להתייעץ עם עו"ד שהינו מגשר אשר יפרוס בפניכם באופן אובייקטיבי את כל האספקטים וההשלכות.
יש להקפיד! על עריכת הסכם ממון ע"י עו"ד מקצועי ורגיש אשר ידע להקשיב לצדדים, להבין את החששות השיקולים והרגשות, ידע לומר את הדברים בצורה נעימה וברורה, חשבו מאוד להיוועץ במגשר שאישיותו מקצועיותו ורגישותו תבטיח את קיום המחשבה החיובית מאחורי עריכת הסכם ממון ולא תוביל לכעסים, עלבונות, פירוק היחסים או התחלתם ברגל שמאל. מגשר מיומן ואנושי יכול למצוא פתרונות יצירתיים והוגנים להגנה על שני הצדדים, הן על הצד בעל הממון והן על הצד השני, אשר עבורו ההסכם חשוב לא פחות.
במהלך הגישור לצורך גיבוש הסכם ממון, עורך דין לענייני משפחה שהינו גם מגשר זוגי ומשפחתי, ידע לעשות את הדברים הבאים:
טיפול בהתנגדויות
הרגעת סערת הרגשות
הסברת חלקי ההסכם ומשמעותו
תיעול האמוציות למקום חיובי
גילוי רגישות לצד השני
הפגת מתחים
השגת הסכמות
הסברת סיכויים וסיכונים
מציאת פתרונות יצירתיים
דאגה להדדיות ההסכם
כתיבת הסכם מקצועי וחכם
אישור ההסכם בבית המשפט
ועוד....
בהצלחה,
בברכת כותבת המאמר,
עורכת דין ומגשרת, שירלי אנגלמן
טלפון: 077-2010-298
דוא"ל: s.mishpati@gmail.com
אתר:www.get-net.co.il