חפש מאמרים:
שלום אורח
01.06.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הרפורמה ברישוי עסקים כבר כאן-ניתן לקבל רישיון עסק בזריזות!

במסגרת ניסיונות האוצר להגברת הצמיחה במשק, כולל חוק ההסדרים רפורמה לביטול אישור כבאות אש לעסקים מסויימים, והחלפתה בהתחייבות עצמית. עלות המהלך נאמדת ב-100 מיליון שקל, שאמנם ייחסך מהעסקים הקטנים, אך יועבר לרשות הכבאות וההצלה כפיצוי על אובדן ההכנסה.

בין הרפורמות בחוק ההסדרים שבתקציב המדינה, שנועדו להגביר את הצמיחה במשק, ישנה הקלת הרגולציה ועשיית עסקים באמצעות הסמכת מכוני בקרה פרטיים לרישוי עסקים. במסגרת זו תבוטל חובת אישור כבאות אש מסוגים מסויימים של עסקים, ותוחלף כאמור בהצהרה עצמאית של העסק בדבר בטיחות האש במבנה בו פועל העסק.

הרפורמה נובעת מיוזמת משרד האוצר והשר משה כחלון להקל על העסקים הקטנים, שמהווים חלק משמעותי בצמיחת המשק. כיום, אחד השלבים לקבלת רישיון עסק הוא בדיקה ואישור של כבאות אש שהעסק אכן עומד בדרישות הכבאות. הרפורמה מציעה שעסקים שהוגדרו על ידי כבאות אש כבעלי סיכון נמוך, לא ימתינו לאישור הכבאות - שלב שלרוב אורך זמן ממושך ועולה לא מעט כסף - אלא יצהירו בעצמם בדבר בטיחות האש במבנה העסק. זאת על מנת להקל את נטל הבירוקרטיה ולייעל את הרגולציה, בעיקר על עסקים קטנים.

פעמים רבות, בדיקת ואישור הכבאות מהווה חסם במתן רישיון עסק, מאחר שעד שמגיעה כבאות האש לבדוק את המקום, יכול לחלוף זמן רב. בנוסף, אגרת בדיקת כיבוי אש יכולה להגיע למאות עד אלפי שקלים, תלוי בגודל העסק. כיום, לפחות 30% מהעסקים תקועים ומעוכבים בשלב הכבאות שבתוך הליך הרישוי.

הרפורמה המוצעת צפויה לבטל את אותה המתנה לבדיקות טכניות בעסקים שהוגדרו על ידי שירותי הכבאות, בשיתוף האוצר, ככאלה שנמצאים בחלק הנמוך של סקאלת הסיכון. ובמקום בדיקת הכבאות, כל עסק בעל סיכון נמוך יצהיר בעצמו על כך שעמד בכל דרישות הכבאות שיפורסמו.

עלות המהלך - 100 מיליון שקל

לפי הרשימה שהגיעה לידי ynet, וגובשה על ידי הרשות הארצית לכבאות והצלה עבור האוצר, סוגי העסקים הפטורים כוללים בין היתר בתי מרקחת בשטח של עד 300 מ"ר, מפעלים לייצור קוסמטיקה ותמרוקים בשטח של עד 500 מ"ר, ייצור תכשירים ומכשירים רפואיים שטח של עד 500 מ"ר, מכוני קוסמטיקה כולל פדיקור, מניקור ומכוני שיזוף בשטח של עד 300 מ"ר, מספרות בשטח של עד 300 מ"ר, מכוני קעקועים בשטח של עד 300 מ"ר ומכוני פירסינג בשטח ש עד 300 מ"ר.

כמו כן, כוללת הרשימה חדרי מתים ללא הגבלת שטח, מעבדות לא רפואיות לבדיקת דגימות בעלי חיים ומוצרים מן החי בשטח של עד 300 מ"ר, מעבדות שיניים בשטח של עד 300 מ"ר, מכירת גז, שינועו ותיקונו ותחנות משנה לחשמל בשטח של עד 500 מ"ר.

עלות המהלך נאמדת בכ-100 מיליון שקל - סכום שנחסך מהעסקים הקטנים, אך ישולם לרשות לכבאות והצלה כפיצוי על אובדן הכנסה בעקבות ביטול הבדיקות והאגרות שנלוות אליהן.

מקוואות, מכוני כושר ומקומות למכירה ותיקון של כלי נשק ותחמושת

בנוסף נכללים ברשימה בתי מטבחיים, בתי נחירה (על פי הגדרות משרד החקלאות זהו מקום לנחירת חזירים, שהינה המתה לשם שחיטה לאכילה) ובתי שחיטה בשטח עד 500 מ"ר, ומקומות לגידול וטיפול בבעלי חיים, עסקים להצגת בעלי חיים, חניטתם, הזרעתם המלאכותית ושירותי חיטויים.

עוד כוללת הרשימה עסקים בשטח של עד 300 מ"ר, ביניהם מספרות לבעלי חיים, מזנונים, קיוסקים, עסקי אביזרי מין, מכבסות, עסקי מכשירי אלקטרוניקה, עסקי מוצרי טבק לסוגיו, מקוואות, מכוני כושר, מוסכים ומקומות למכירה ותיקון של כלי נשק ותחמושת.

בהמשך מפורטים העסקים שבשטח של עד 500 מ"ר עליהם תוחל הרפורמה, וביניהם מדגרות, קייטרינג, פנצ'ריות, ייצור כלי נשק ותחמושת, תעשיית טקסטיל, גזירה ותפירה ומסגריות.

עסקים נוספים הכלולים ברשימה: מטווחי ירי בשטח פתוח, מסעדות ובתי קפה כולל הגשת משקאות אלכוהוליים בשטח עד 50 מ"ר, בתי קירור לדגים, עופות וביצים עד 200 מ"ר, בתי מלון ואכסניות עד 16 מיטות ועד 2 קומות, צימרים עד 6 חדרים, גן חיות, ספארי ופינת חי עד 10,000 מ"ר, גני משחקים בשטח פתוח, כלי שיט לעינוג ציבורי, מתקני שעשועים, הסעת נוסעים, תחנות מוניות, ייצור ותיקון כלי טייס, עסקי פרחים וצמחי נוי עד 1,500 מ"ר ואטליז ללא הגבלת שטח.

על פי מסמך הכבאות, הפטור לא יחול על סוגי עסקים שמופיעים ברשימה אך נמצאים מתחת לפני הקרקע, בתוך קניון או במבנה משולב מגורים ועסקים, בו יש סכנה למתגוררים ולשוהים בקומות שמעל העסק.

כדאי לדעת כי משרד קלינגר היתרי בנייה, רישוי עסקים וייעוץ מוניציפאלי מתמחה במתן ייעוץ וסיוע לעסקים פרטיים ולרשתות בפריסה ארצית במגוון נושאים, כולל תכנון בתי עסק על פי דרישת הרשויות - משרד הבריאות, כיבוי אש, משטרת ישראל, המשרד להגנת הסביבה, מחלקת ההנדסה ושאר הגורמים הרלוונטיים.

הליך קבלת רישיון העסק מהרשויות הינו מורכב ורצוף חוקים ודרישות רבות ברמת התכנון והביצוע וההתאמות הנדרשות לבינוי בפועל. ההליך גורם לבעלי עסק קושי רב בהתמודדות מול הרשויות, בניסיון לעמוד בדרישות הרבות. התהליך מלווה בהשקעת זמן יקר, כסף ולעתים אף הליכים משפטיים לא נעימים, שעלולים אף להסתיים בסגירת העסק, הריסתו, הטלת קנסות כבדים ואף מאסר.

במטרה למנוע את כל הסחבת ועוגמת הנפש, מציע המשרד מגוון שירותים המקלים על תהליך רישוי העסק:

  • ייעוץ וטיפול בכל סוגי רישיונות העסק.
  • בדיקת תיק רישוי ואפשרויות רישוי הנכס לפני או אחרי קנייתו או שכירתו.
  • הכנת תוכנית אדריכלית (גרמושקה) לרישיון עסק, בהתאם לדרישות הרשויות וכל הגורמים המאשרים.
  • טיפול בשינוי בעלות בעסק.
  • טיפול בבקשות לשימוש חורג.
  • רישוי לכל סוגי העסקים - גנים ואולמות אירועים, מועדוני לילה, מסעדות,מלונות,מלוניות,אכסניות,בתי מרקחת,מפעלים,עיכוב צווי סגירה, הריסה והפסקת עבודה.ביטול צווים במקרים רבים.
  • היתרים מיוחדים, כגון: היתר זמני להפעלת עסק חדש,היתרי לילה, כיסאות ושולחנות על מדרכה, קירוי חורף, פרגודים.
  • רשיונות למערכות סולאריות ליצור חשמל ביתי
  • ייצוג בכל הארץ.
  • זירוז וקידום הליכים בירוקרטים
  • הכשרת חריגות בניה
  • ייעוץ סטטוטורי לחברות בניה ויזמים
  • שירותי בעלי מקצוע ויועצים מוסמכים.
  • דו"ח יציבות מבנה על ידי קונסטרוקטור מוסמך.
  • רישיונות למוסדות חינוך וגני ילדים
  • דו"ח יועץ בטיחות,תרשים בטיחות לכבוי אש.
  • דו"ח חשמלאי בודק מוסמך.
  • בדיקת מערכות כריזה, ספרינקלרים,גלאים, שלטי חירום.
  • רישיונות שילוט.
  • רישיונות יצרן.
  • תיאום ביקורות וליווי מפקחי המחלקות השונות: משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, משטרה, הג"א, תברואה, הנדסה, השירות הווטרינרי, כיבוי אש וכו'.
  • ליווי מקיף עד לקבלת הרישיונות, תוך זירוז ההליכים וצמצום בעלויות.
  • טיפול בבקשות "תקועות",פתרונות יצירתיים לבעיות סבוכות!
  • ליווי, פקוח תאום וזרוז בקשות של מגישים אחרים!

רישוי אירועים המוניים ורשיונות זמניים.
  • ליווי וסיוע למפיקי אירועים ברישוי פסטיבלים ואירועים המוניים תחת כיפת השמיים
  • ייעוץ בנושאי בטיחות וקונסטרוקציות באירועים
  • הפקת תוכניות בטיחות לאירוע, וכן מפות ועזרים שונים המוגשים לרשויות השונות
  • הגשה וליווי בביקורות הנעשות על ידי הגורמים המאשרים
  • שירותים נלווים, כגון אישורים מטעם משטרת ישראל, מהנדס, בודק חשמל מוסמך, טכנאי גז,משרד הבריאות,המשרד לאכות הסביבה,כיבוי אש ,מנהל מקרקעי ישראל ועוד.
  • בדיקות יציבות מבנה ודו"ח קונסטרוקטור
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
קלינגר בנימין יועץ בכיר לתכנון בנייה ורישוי נייד 0523-888813
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת בנימין קלינגר

מאת: בנימין קלינגרמוסדות שלטון25/07/232525 צפיות
הרבה לקוחות מגיעים למשרדינו לאחר שקבלו צו הריסה למצללה או גגון שחשבו בתמימות רבה שבנייתה אינה דורשת היתר בנייה . כן "חוק הפרגולות" תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה קיבל תוקף והרבה עבודות פטורות מהיתר. ההנחיות די ברורות אך הרבה אזרחים לא מודעים למדניות העיריה או המועצה המקומית שצריכים להצמד אליה. כן ויש גם את תוכנית העיצוב הסביבתית .

מאת: בנימין קלינגרדמוקרטיה ושלטון25/07/232656 צפיות
התהליך מחייב אותנו לעבור מספר שלבים עד לקבלת ההיתר. השלב הראשון הוא בדיקת מידע, שלב בו אנו בודקים מול המועצה המקומית האם בכלל קיימת אופציה לתוספת בניה מצד המועצה המקומית ואגף השיכון והבינוי.

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים25/07/232752 צפיות
מה ניתן לעשות במקרה של צו הריסה מנהלי צו הריסה מנהלי: בענף הבנייה, כל הליך של בנייה נדרש לאישורים מתאימים. אין זה סוד כי במקרה של היתרי בנייה, מדובר בביורוקרטיה מורכבת ומעייפת שעלולה להתארך חדשים ואף שנים, אך עם זאת אסור להתעלם מחשיבותם ונחיצותם העילאית של היתרי בנייה, אשר מבטיחים בנייה מורשית ובטוחה שעברה את כל הבדיקות הנדרשות וקיבלה היתר.

מאת: בנימין קלינגריזמות עסקית13/12/222901 צפיות
ידוע כי בנייה בשטחים המשותפים בבית משותף, תתאפשר רק בהסכמת 75% ומעלה מכלל דיירי הבניין בבית המשותף, וזאת עפ"י חוק המקרקעין, תשכ"ט-1969. אך מה הדין כאשר דיירים הרחיבו את דירת הגג שלהם תוך ניצול שטח המוצמד לדירת גג זו על חשבון השטח המשותף של הבית המשותף, בלא הסכמה של 75% מכלל דיירי הבית המשותף? ודוק – האם הצמדתו של שטח משותף לדירה, מקנה לבעלי הדירה זכות בנייה בשטח זה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומנהל20/11/222578 צפיות
קיבלת התראה על קנס מינהלי? בנית ללא היתר? חשוב לדעת את החוק בעניין קנסות מנהליים ,קנס קצוב ובעניין שימוש שלא ע"פ היתר הבנייה. חשוב גם לדעת שעומדים בפנייך מספר אםפשרויות בכדי לצמצם את ה"נזק" ולהמנע מקנס מינהלי. וגם אם קיבלת קנס מינהלי עדיין יש מה לעשות- לא סוף פסוק!

מאת: בנימין קלינגרדמוקרטיה ושלטון18/11/222626 צפיות
הרפורמה בתכנון, רישוי ובניה במסגרת תיקון 101 לחוק התכנון והבניה קבעה לוחות זמנים לתהליכי רישוי שונים עבור רשות הרישוי ומכון הבקרה וזאת במטרה לקצר, לייעל ולפשט הליכי רישוי בניה. לצורך כך וכחלק מתהליך הדיגיטציה של שירותי משרדי הממשלה השונים, בשנת 2016 הושקה מערכת רישוי זמין של מנהל התכנון המאפשרת הגשת בקשה להיתר בניה באופן מקוון. תהליך הוצאת היתר בניה לא אמור לארוך זמן רב לפי זמני המערכת, אך בפועל פרק הזמן מתארך כתוצאה מהתנהלות לקויה של הועדות ו/או של המבקש. במאמר זה נציג את פרקי הזמן המפורטים בחוק ואת פרקי הזמן המיושמים במציאות עד לקבלת היתר בניה. נציין שהזמן הממוצע היום לקבלת היתר בניה על פי לשכת האדריכלים הוא מעל שנתיים וחצי, הזמנים הרשומים מטה הם הזמנים של משרדים אשר מומחיותם היא הוצאת היתרי בניה. משרד קלינגר בנימין הינו המשרד היעיל ומהיר ביותר בקבלת היתרי בנייה.

מאת: בנימין קלינגרמו"מ16/11/222405 צפיות
דירת מגורים בראי העליון שדחה את עתירת רשות המסים פה אחד-פסיקה זו מחזירה עשרות אלפי דירות מגורים בישראל להיכנס לגדר דירת מגורים, על פי הפרשנות של החוק במשך עשרות בשנים, לפיה מבחן העל בחוק מיסוי מקרקעין הוא מבחן השימוש, ולא קיומה של תב״ע מתאימה או רישום בטאבו. העליון (14.11.2022), גם הפעם, אישר את החלטת ועדת הערר ודחה את ערעור המדינה בעניין שטיין (ע״א 1073/20): הסוגייה המרכזית שנדונה האם דירת מגורים המשמשת למגורים, ואולם אין לה היתר מתאים כחוק לשימוש למגורים, חרף שימוש בה למגורים ובידיעת העירייה, האם בעת מכירתה ניתן לקבל בגינה פטור ממס שבח או חישוב לינארי מיטיב במסגרת סעיף 48א(ב2) לחוק?

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211716 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201338 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201535 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201327 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201612 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201019 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/20977 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica