בשנים האחרונות נראה גידול ניכר בתנועת המטוסים סביב העולם – תחרות, חברות לואו קוסט רבות הנכנסות לשוק, שחיקת מחירים וסיבות נוספות – כל אלו מגדילים משמעותית את מספר הנוסעים לחו"ל. קשה למנוע את התוצאה של איחורים ועיכובים בטיסות.
מאות טיסות ברחבי הגלובוס ממריאות מדי יום באיחור שאינו אופנתי כלל והסיבות לכך מגוונות למדי. מרבית העיכובים מתרחשים מגורמים שאינם תחת אחריות חברות התעופה. בסופו של דבר, כולם "אוכלים אותה" בגלל העיכובים והאיחורים של טיסות – החופשה מתקצרת, חברות התעופה משלמות פיצויים לנוסעים ולנמל התעופה ועוד.
אתרי אינטרנט העוסקים בעניין, מעריכים כי חל גידול בן 7% בהיקף עיכובים ואיחורים של טיסות מדי שנה. למעלה מ-90% מהנוסעים לא יתבעו פיצוי עקב חוסר ידע או אי רצון להיכנס למאבקים מתישים מול חברות התעופה.
בוצע חישוב על-פיו ביבשה אירופה לבדה נוסעים זכאים ל-3 מיליארד אירו של פיצויים מפאת עיכובים ואיחורים בטיסה – אולם הם אינם דורשים פיצויים. חברות תעופה משתמשות באסטרטגיה מכוונת על-מנת לחמור מתשלום, כאשר במקרים רבים זה מצליח להן. נוכל להסתכל, כדוגמא, על עיכוב של ארבע שעות עבור טיסה רגילה מלונדון לתל-אביב, במטוס עם 200 נוסעים – מדובר בהוצאות פיצויים של 120 אלף אירו לחברת התעופה.
לא מפליא, אם כך, שפיצוי אוטומטי במקרים של עיכוב או איחור בטיסה אינו אפשרי במציאות בה אנו חיים, כך שעל הנוסעים עצמם להראות פעילות ומעורבות בעניין. במקרה הטוב ולאחר פנייה יזומה מצד הנובע, יתקבל פיצוי על-פי החוק, אולם במקרה הנפוץ יותר, חברת התעופה תציין שאין היא אשמה בעיכוב זה ותתנער כך מהפיצוי הנדרש. מכאן והלאה נדרשת נחישותו של הצרכן, כאשר בחלק מהמקרים מגיעות מחלוקות מסוג זה להכרעת בית המשפט. ראו - חוק טיבי - מתן פיצוי על עיכוב בטיסה.
חברות תעופה רבות פועלות במכוון להפחתת המוטיבציה של הצרכן להגיש תלונה והתוצאה היא מספר הולך וגדל של נוסעים התובעים את החברות בבית המשפט. על-פי לא מעט נוסעים, מעבר לרצון לקבל את הכסף המגיע להם, הם נאבקים על חוסר הכבוד שחשו בזמן העיכוב בשדה התעופה, בעוד שחברות התעופה אינן דואגות לעדכון הנוסעים ולרווחתם בעת ההמתנה, ובנוסף – מתנערות מהפיצוי המגיע להם.
לחצו כאן לקבלת מידע נוסף על קבלת פיצוי עקב עיכוב בטיסה