חפש מאמרים:
שלום אורח
29.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

לימודים באוניברסיטה

לימודים גבוהים הם חלק מהדרישות הבסיסיות של כל קריירה ודרך מקצועית. אין תחום שלא מצריך תואר ראשון לפחות, וכמעט כל משרה נותנת עדיפות למי שסיים לימודים כלשהם על פני מועמדים חסרי השכלה. מדעי הרוח, החברה, מדעים מדוייקים, תחומים נדרשים: אינסוף אפשרויות עומדות בפני מי שמעוניין להתחיל לימודים באוניברסיטה. ישנן תוכניות פקולטתיות שמשתייכות לפקולטה אחת ותוכניות משולבות, בין פקולטתיות, שמשתייכות לשתי פקולטות או יותר. ישנם תחומים מסורתיים יותר כמו מתמטיקה, פילוסופיה, אנתרופולוגיה, כלכלה או משפטים ותחומי לימודים חדשים יחסית כמו מדעי המחשב, הנדסה ותוכניות בין תחומיות שונות במדעי הרוח והחברה. לכל תחום לימודים יש דרישות משלו, וכל תחום מתמקד בסוג אחר של הכשרה תיאורטית. האוניברסיטה בנויה במתכונת של מתודולוגיות מחשבה וגופי ידע ומחולקת לפי מחלקות או פקולטות לימודים וחוגים שונים.

בירורים לקראת לימודים באוניברסיטה

שלב הבירורים מורכב משתי שאלות: מה אני רוצה ללמוד ולאילו לימודים יש לי סיכוי להתקבל. כל אדם נוטה לתחום מסויים או למספר תחומים, מתוכם יש לפחות אחד שאליו קיימים סיכויים להתקבל. כדי להעריך באופן ריאלי סיכויי קבלה לתוכנית או חוג לימודים יש לברר מהן דרישות הקבלה: מהו ציון הפסיכומטרי המינימלי הנדרש לקבלה, האם קיימות דרישות נוספות, האם יש לעבור ראיון קבלה. לקראת לימודים כדאי לבדוק מהו משך הלימודים, האם שלוש שנים או יותר. ניתן לעיין בסיליבוסים, (פירוט הקורסים), בכל חוג ולוודא שאמנם מדובר בתחום לימודים מעניין שמכסה את אותם נושאים אליהם קיימת משיכה טבעית. לימודים אינם מצריכים בירורים נוספים בדרך כלל, כיוון שיתר הנושאים קבועים וזהים בכל החוגים – גובה שכר הלימוד, צורך בפטור מאנגלית, (או לימודים עד לרמת פטור), ועוד.

בחירת תחום לימודים

החלוקה הבסיסית ביותר של תחומי הלימוד האוניברסיטאיים היא חלוקה בין מקצועות הומאניים למקצועות ריאליים. לימודים במקצועות ההומניים אפשר למצוא בבתי ספר למדעי הרוח ולמדעי החברה באוניברסיטאות השונות. לימודים בתחומים ריאליים אפשר למצוא בפקולטות למדעים מדוייקים, מדעי הטבע, הנדסה ועוד. חלוקה נוספת היא בין הפקולטות השונות, או בתי הספר השונים, כשכל חוג או פקולטת לימודים מתמחה בתחום אחר: מדעי ההתנהגות, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, עבודה סוציאלית, כימיה, פיזיקה, מדעי המחשב, כלכלה, משפטים, היסטוריה, בלשנות ועוד. לימודים גבוהים נותנים כלים מתודולוגיים לבחינת רעיון או צורת מחשבה וכלים אקדמיים לניתוח והסקת מסקנות. ישנם לימודים שמכשירים לקראת מקצוע מסויים ומבוקש, (הנדסה, משפטים, כלכלה, פסיכולוגיה), בעוד לימודים אחרים מעניקים יכולות ניתוח וצורת מחשבה אבל מאפשרים פחות הזדמנויות תעסוקה בעולם שמחוץ לאקדמיה, (ספרות, היסטוריה, פילוסופיה).

לימודים לתארים מתקדמים

לימודים אינם חייבים להסתיים בתואר ראשון. כאשר בוגר תואר ראשון מעוניין להמשיך ולהתמחות בתחום אותו בחר ללמוד או בתחום דומה, חופף, מקביל או משלים, הבחירה הטבעית היא להמשיך לימודים לתואר שני ומשם גם לדוקטורט. המסלול הטבעי והפשוט ביותר הוא להשאר באותו חוג שבו נלמד התואר הראשון. מסלול לימודים נוסף הוא להמשיך לתואר שני בחוג אחר תוך השלמות נדרשות. מעבר מחוג אחד לאחר לצורך המשך לימודים נעשה בדרך כלל באותה פקולטה או בתחום ידע קרוב: לא ניתן להמשיך מתואר ראשון בהיסטוריה לתואר שני בכימיה, אלא בתחומים שקרובים להיסטוריה, ותוך עמידה בהשלמות אקדמיות נדרשות לצורך המעבר. לימודים לתארים מתקדמים נמשכים לרוב פחות זמן מאשר לתואר הראשון. תואר שני נמשך כשנתיים. משך זמן לימודים לתואר שלישי, דוקטורט, משתנה מאדם לאדם.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אתר elimudim - כל המידע על לימודים בישראל

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת לימודים בישראל

מאת: לימודים בישראללימודים אקדמאיים08/04/12830 צפיות
ענף ההנדסה רחב ומכיל בתוכו תחומים רבים המתחלקים לסוגים שונים של הנדסה, כידע וכמקצוע. מטרת ההנדסה בכלל היא ליישם באופן יצירתי עקרונות ידע מדעיים ומתמטיים

מאת: לימודים בישראלחינוך ולימודים - כללי02/08/11884 צפיות
לימודי אנגלית הם השקעה בטוחה – אין אזור מפותח בעולם שאינו דובר אנגלית וככל שהעולם הופך יותר ויותר לכפר גלובלי כך גדל השימוש בשפה האנגלית לתקשורת יומיומית בין אנשים ממדינות ויבשות שונות

מאת: לימודים בישראללימודים אקדמאיים31/07/11922 צפיות
מכללות לימודי הנדסה מציעות לימודים גבוהים בתחומי ההנדסה השונים. ישנן מכללות רבות בארץ שעומדות בסטנדרטים אקדמיים ומעניקות תואר ראשון בהנדסה B. Sc שמוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, (מל"ג), בישראל

מאת: לימודים בישראללימודים אקדמאיים12/06/11751 צפיות
לימודי הנדסה נמצאים היום במקום גבוה מאוד ברשימת הלימודים הגבוהים הפופולריים, הן בארץ והן בחו"ל. הנדסה היא מקצוע שגם מקנה תואר וגם פותח הזדמנויות תעסוקה רווחיות ומאפשר משכורות טובות בסיום הלימודים

מאת: לימודים בישראללימודים אקדמאיים17/04/11919 צפיות
לימודים לתואר ראשון הם חובה בימינו, כיוון שקשה מאוד להשיג משרות טובות ללא תואר. תואר מקנה לא רק קבלה למשרה מבוקשת או נחשקת אלא גם שיפור בשכר

מאמרים נוספים בנושא לימודים אקדמאיים

מאת: ליאורלימודים אקדמאיים24/06/182598 צפיות
הנדסאי בניין לימודי בוקר, הוא מסלול לימודים שיש במספר מכללות טכנולוגיות בארץ. הנדסאים לומדים במכללות טכנולוגיות, שנקראות גם בשם: בתי ספר להנדסאים.

מאת: ליאורלימודים אקדמאיים03/06/182445 צפיות
בית ספר להנדסאים בשכונת נאות אפקה (בתל אביב), נוח להגעה עבור תושבי תל אביב. מומלץ ללמוד בבית ספר, שקבלתם עליו המלצות, מאנשים שאתם סומכים עליהם. לימודי הנדסאים, מתאימים עבור אנשים, שנמשכים לתחומים טכנולוגיים.

מאת: רועי כץלימודים אקדמאיים05/02/181896 צפיות
ברשת האינטרנט ניתן למצוא לא מעט עבודות אקדמיות בתשלום, אולם, חרף המחירים המפתים, לא מומלץ להשתמש ב'בנק' הזה היות שהוא לא מבטיח לכם בלעדיות על העבודה. ממש כפי שאתם קניתם לעצמכם עבודה כך גם שכנכם לספסל הלימודים עלול לרכוש את אותה העבודה בדיוק, מה שעלול להביא את שניכם לעמוד בפני צעדים משמעתיים במוסד האקדמי שבו אתם לומדים.

מאת: ליאורלימודים אקדמאיים23/01/181716 צפיות
הנדסאי מכונות מעולה, יכול לעבוד בעבודה מספקת מאוד. הנדסאי המכונות, יכול להשתלב בתעשיית הטכנולוגיה המתקדמת, או בתעשייה המסורתית. לימודי הנדסאי מכונות, מתקיימים בבתי ספר להנדסאים.

מאת: ליאורלימודים אקדמאיים20/12/171485 צפיות
הנדסאי מכונות בעל ניסיון, יכול לעבוד בתעשייה הישראלית. לימודי הנדסאים, מתאימים לבחורות ולבחורים, שנמשכים לתחומים טכנולוגיים.

מאת: אבי בכרלימודים אקדמאיים16/12/172274 צפיות
מאמר זה דן בסוגיית ההשכלה הגבוהה בקרב נשים בישראל כאשר ההתייחסות מנסה להקיף את כלל המגזרים בפסיפס המורכב של החברה בישראל אם כי עקב המורכבות החברתית הקשורה לסוגיה זו באשר לנשים משכילות מהמגזר הערבי בישראל בכללותו (נוצריות, מוסלמיות, בדואיות ובסייגים מסוימים גם דרוזיות) המיקוד במאמר יהיה בנשים משכילות בחברה הישראלית. כלומר, מצב ההשכלה או מקומה של ההשכלה בהוויה הישראלית בקרב הנשים בישראל. הדיון מתייחס לנשים בישראל מהמגזרים השונים.

מאת: אבי בכרלימודים אקדמאיים16/12/171950 צפיות
מאמר זה דן בסוגיית ההשכלה הגבוהה בקרב נשים בישראל כאשר ההתייחסות מנסה להקיף את כלל המגזרים בפסיפס המורכב של החברה בישראל אם כי עקב המורכבות החברתית הקשורה לסוגיה זו באשר לנשים משכילות מהמגזר הערבי בישראל בכללותו (נוצריות, מוסלמיות, בדואיות ובסייגים מסוימים גם דרוזיות) המיקוד במאמר יהיה בנשים משכילות בחברה הישראלית. כלומר, מצב ההשכלה או מקומה של ההשכלה בהוויה הישראלית בקרב הנשים בישראל. הדיון מתייחס לנשים בישראל מהמגזרים השונים.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica