חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אבחון דידקטי – כי ניתן לטפל בליקויי למידה!

תלמידות ותלמידים רבים בישראל מתקשים בכל מה שקשור ללמידה. מיומנויות הלמידה שלהם נמוכות, הם מתקשים בכתיבה ובהבעה, מגלים בעיות קשב וריכוז, מוציאים ציונים נמוכים למרות האינטליגנציה הגבוהה שלהם, אינם מצליחים לבצע משימות הדורשות מאמץ מנטאלי וריכוז, ועוד. להערכת המומחים כ-10% מכלל האוכלוסייה מתמודדים עם לקות למידה כלשהי. עם זאת, אין משמעות הדברים כי מדובר בחריגות קשה: הילדים יכולים ללמוד במסגרת חינוכית רגילה ולקבל סיוע מתאים.

אם אתם רואים כי התלמיד בבית הספר איננו מגיע להישגים ההולמים ואתם חושדים כי הוא סובל מלקויות למידה; אם אתם מביטים על גיליון הציונים של ילדיכם ורואים פער בין ידיעותיו של הילד ובין הישגיו הלימודיים; אם אתם מבינים כי לילד יש בעיות קשב וריכוז – אין טעם להמתין או לנסות טיפול נקודתי פרי דמיונכם או על סמך מאמרים שקראתם באינטרנט או בכתבי עת פופולאריים. הדרך היחידה היא לפנות לאבחון פסיכו דידקטי הכולל אבחון דידקטי ואבחון פסיכולוגי.

מדוע יש בכלל צורך לערוך אבחונים דידקטיים ופסיכולוגיים ומה יעזור אבחון דידקטי ופסיכולוגי לתלמיד? על מנת לתת מענה מקצועי לתלמיד הסובל מליקויי למידה, יש צורך בחוות דעת ובהמלצות קונקרטיות של אנשי מקצוע היכולים לזהות ליקויים שונים, גלויים יותר וגלויים פחות, לגבש המלצות מתאימות ולטפל בבעיות התנהגותיות-רגשיות של התלמיד, במידה שהן קיימות. למשל, אבחון דידקטי איננו מיועד רק להצבעה על בעיה כזו או אחרת אלא גם על מתן פיתרון לבעיה. אבחונים דידקטיים אינם מיועדים לטפל אך ורק בבעיה נקודתית אלא לבחון את מכלול התפקודים של התלמיד בתחום הלשוני, בתחום ההבעה והכתיבה, בתחומי הזיכרון והקשב, ולגבש המלצה.

מטרתם של אבחונים דידקטיים הינה, קודם כל, לאבחן בעיה בצורה המקצועית ביותר ולתת לה מענה ראוי ומועיל. חשיבותם של אבחונים אלה איננה נופלת מחשיבותו של כל אבחון מקצועי אחר, וביכולתם למנוע סבל מיותר וקשיים מן הלומדת או הלומד.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת כיוונים אחרים

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה06/10/111235 צפיות
בעיות קשב וריכוז (ADHD) ולקויות למידה שונות הן תופעות נפוצות יחסית וכאלו שנראה שהולכות ומשפיעות על יותר ויותר ילדים בימינו, בין אם מסיבות אמיתיות של עלייה במקרים אם מסיבות של עלייה באבחונים, בכל מקרה זוהי בעיה מהותית המשפיעה רבות על חיי הילדים הן במהלך הלימודים וגם אחריהם. קיימות מגוון שיטות לטיפול ואבחון של בעיות קשב וריכוז כמו שיטות אבחון ליקויי למידה – אבחון פסיכודידקטי הוא שיטה נוספת וכזו שנמצאה יעילה מאוד.

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה20/09/111524 צפיות
במידה ואתם הורים לילד וזה עתה קיבלתם עצה ידידותית מהמורה של הילד לגשת איתו לביצוע אבחון פסיכו דידקטי ואתם תוהים מה זה בכלל, כיצד בוחרים מכון שיבצע אבחון פסיכודידקטי, כמה זמן לוקח עד שמקבלים את התוצאות והאם האבחון יעניק לבנכם הקלות לימודיות, מאמר זה הוא בדיוק בשבילכם.

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה19/09/111226 צפיות
בעשור האחרון, בעקבות קשיים לימודיים בהם נתקלים המורים והתלמידים בבתי הספר, גברה המודעות לקיומם של בעיות קשב וריכוז ולקויות למידה אצל התלמידים והתעורר הצורך בביצוע אבחון פסיכודידקטי לחלק גדול מן התלמידים.

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה19/09/111360 צפיות
בעשור האחרון, בעקבות קשיים לימודיים בהם נתקלים המורים והתלמידים בבתי הספר, גברה המודעות לקיומם של בעיות קשב וריכוז ולקויות למידה אצל התלמידים והתעורר הצורך בביצוע אבחון פסיכודידקטי לחלק גדול מן התלמידים.

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה08/09/111096 צפיות
בעיות קשב וריכוז אצל תלמידים הן בעיה נפוצה ושכיחה. אין מורה שלא נתקל בקושי במהלך השיעור ומאשים בסופו את התלמידים כי הם סובלים מבעיות לימודיות ולכן השיעור נהרס או לא צלח. האמת המרה היא כי לא בהכרח כל קושי לימודי בו נתקלים התלמידים והמורה בכיתה, מקורו בבעיה אצל התלמידים ובצורך שלהם לעבור אבחון פסיכודידקטי.

מאת: כיוונים אחריםליקויי למידה14/08/111625 צפיות
אבחון לקויות למידה הפך בשנים האחרונות לשירות נפוץ בקרב תלמידים והורים רבים, אשר מחפשים את הדרך לסייע בלימודים בכדי להגשים את הפוטנציאל הגלום בהם – חרף בעיות ריכוז או ליקויי למידה שונים.

מאת: כיוונים אחריםהפרעות קשב וריכוז03/08/111232 צפיות
על מנת לבדוק האם קיימים בעיות קשב וריכוז לתלמיד, מוטב להגיע אל מרכז כיוונים, מרכז המיומן לביצוע אבחונים דידקטיים בידי מיטב אנשי המקצוע החינוכיים. מאובחנים המגיעים אל מרכז כיוונים מגיעים ראשית אל פגישת היכרות עם מומחים מצוות מרכז כיוונים.

מאמרים נוספים בנושא הפרעות קשב וריכוז

מאת: vodplaceהפרעות קשב וריכוז17/08/162111 צפיות
סיפור אישי של רועי ועל איך אבחון דידקטי עזר לו להתבר על ליקויי הלמידה שלו ולהצליח בלימודים ובחיים.

מאת: vodplaceהפרעות קשב וריכוז06/07/161636 צפיות
אבחון דידקטי מאפשר לזהות הפרעות קשב או בעיות לימודיות בסיסיות לימודיות. כשמדובר בצעירים האבחון מקבל חשיבות עליונה

מאת: sharondan80הפרעות קשב וריכוז21/07/152492 צפיות
הפרעות קשב וריכוז הן ללא ספק בעיה מוכרת מאוד, אשר הפכה לאחת הבעיות השכיחות יותר בתחום הנוירולוגיה אצל ילדים וכיום, בשל המודעות הרבה לתחום, והמודעות להשלכות של ההפרעה על הילדים, הרבה מהם זוכים לאבחון מוקדם וטיפול מקצועי שלא היה קיים בעבר.

מאת: נאוה סלורהפרעות קשב וריכוז19/07/152046 צפיות
הדיון בעולמו של ילד בעל הפרעת קשב וריכוז לרוב מתמצה בהתייחסות לתפקוד האקדמי שלו בכיתה או להתנהגות שלו בבית, תוך התעלמות מוחלטת ממה שעובר על נבכי נפשו. בתור הורים, כדי להבין לעומק מה עובר על ילד שיש לו הפרעת קשב וריכוז, עלינו להתמקד לא פחות מכך בעולמו הרגשי.

מאת: נאוה סלורהפרעות קשב וריכוז04/06/151818 צפיות
אחת הדילמות המרכזיות עימן מתמודדים הורים לילדים עם הפרעות קשב היא האם לדבר עם הילד על הבעייה או לא, ואם כן, איך בדיוק לעשות את זה. אולי אם לא נזכיר לו שהוא סובל מהפרעות קשב, הבעיה תהפוך מינורית, והוא לא יתפוס את עצמו כ"בעל הפרעה"? ומצד שני, שיחה כזו עם הילד דווקא יכולה לעזור לו להתמודד טוב יותר עם הקשיים? מה עושים? המומחים של מרכז אמירים עם כמה עצות להורים המבולבלים.

מאת: נאוה סלורהפרעות קשב וריכוז05/05/151932 צפיות
בשנים האחרונות הולכים ומתרבים המקטרגים על הריטלין. בעידן ניו אייג'י, שבו המודעות לחסרונותיהן של התרופות הכימיות נמצאת בשיאה, הורים רבים נרתעים מהמחשבה לטפל בילדיהם הסובלים מבעיות קשב וריכוז באמצעות ריטלין. היות שהריטלין נתפס בציבור כפתרון המרכזי והיחיד להפרעות קשב וריכוז, הורים שהם מתנגדי ריטלין נמנעים מלהעניק לילדיהם טיפול הולם, ולעיתים אף מסרבים לשלוח אותם לאבחון, ובלבד שהילד לא יצטרך לקחת את התרופה. כדי לסבר את האוזן ולטובת הילדים, חשוב לנו לספר לכם, שיש פתרונות נוספים, שאינם כרוכים בנטילת ריטלין:

מאת: מגניב הפרעות קשב וריכוז03/03/152113 צפיות
ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז מתקשים להשתלב בחברה ולדבר זה יכולות להיות השלכות קשות מאוד להם ולחברה שמסביבם. הפרעת קשב נובעת מפגיעה במערכת העצבים המרכזית, ובמערכת ההפעלה הרשתית, והסימפטומים לכך הם קשיים בהקשבה בריכוז, יכולות למידה וזיכרון מוגבלות, קושי במיון ועיבוד מידע של גירויים חיצוניים ופנימיים ועוד. כל ההפרעה הזאת גורמת ללחץ רב ולעומס נפשי על כל מי שסובל ממנה, בקושי בלמידה ובצבירת חוויות ועוד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica