המאכל האהוב פנקייק הנודע גם בכינוי חביתיות הפך מזמן לפופולארי. יש כל כך הרבה דרכים, שיטות ואפשרויות להכין ובעיקר להגיש אותו, תענוג להכין ועוד יותר תענוג לאכול.
מאמר זה יביא מתכון לפנקייק שכל אחד יישמח לאכול, כזה שתמיד, אבל תמיד מצליח.
בנוסף, ניתן כמה טיפים ועצות לפנקייקים מפנקים ומיוחדים במיוחד.
אז נתחיל במתכון הבסיסי:
- כוס חלב
- כוס קמח תופח
- ביצה אחת
- שלוש כפות סוכר
אפשר להוסיף קצת תמצית וניל או חצי מקל וניל, אפשר לשדרג עם כפית רום או ליקר אהוב.
מערבבים את כל החומרים בקערה. דואגים לטרוף היטב עם מטרפה ידנית ומוודאים שאין בכלל גושים (חשוב מאוד).
מחממים מחבת לטמפרטורה גבוהה ומורחים עליה שמן (רגיל) בעזרת נייר מגבת (זהירות מהחום).
יוצקים עם מצקת קטנה את הבלילה של הפנקייק וממתינים כשלוש דקות בערך.
כשמתחילות להופיע בועות אויר קטנות, כמו נקבוביות על הפנקייק, זה הזמן להפוך. מטגנים עוד כחצי דקה עד דקה ומורידים מהאש.
איך משדרגים את המתכון לפנקייק הבסיסי:
- מוסיפים שברי שוקולד מריר לבלילה לפני הטיגון.
- מוסיפים אוכמניות או פטל לבלילה.
- מוסיפים בננות חתוכות לבלילה.
אפשרות נוספת היא בהגשה:
- כף קצפת
- ריבת תותים איכותית
- שוקולד מריר גרוס עם אגוזים גרוסים
- בננות מטוגנות עם קצת חמאה ורום.
בהצלחה!