חפש מאמרים:
שלום אורח
23.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

האם צריך לשנות את חוק שימור האנרגיה והמסה?

מאת: ש.פ.פיזיקה16/03/201410237 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

במשך זמן רב מסע בזמן נחשב למדע בדיוני, כמו טלפורטציה ושדה כוח. הוא הופיע בסרטים וספרים אך מדענים רציניים התייחסו אליו בזלזול. בעשרות שנים האחרונות, עקב התקדמות המדע והופעת תיאוריות פיזיקליות חדשות, כגון תיאוריית הקוונטים, חלק מהדברים שבעבר נחשבו מדע בדיוני הינם היום מציאותיים. לדוגמא: עובדה זו אינה ידועה מאוד אך הטלפורטציה קיימת ובוצעה כבר על מסות בגדלים של עד וירוסים!!!.
אמנם, איננו קרובים לביצוע אמיתי, ואף ישנם מדענים שהתייאשו באמרם כי מסע בזמן אינו אפשרי.

מאמר זה לא בא להביע דעה בנושא אפשריותו של המסע בזמן, אלא להציג בעייה בפיזיקה הקיימת שצריך לגשת אליה טרם פותרים את בעיית המסע בזמן.
לפני הצגת הבעייה נזכיר חוק שימור בסיסי בפיזיקה: חוק שימור האנרגיה והמסה. בעצם מה שחוק שימור זה אומר הוא שהכמות הכללית של אנרגיה ומסה (אנרגיית מנוחה) במערכת סגורה (לדוגמא: היקום) היא קבועה ולא משתנה, המשתנה היחידי הוא גלגולי האנרגיה.

לאחר הקדמה זו אציג את הבעיה במסע בזמן:
תארו לכם אדם שנסע בזמן, לא משנה אם לעתיד או לעבר. האדם, וכל המיכשור בו השתמש, נעלמים מהיקום מאותו הזמן ומופיעים בזמן אחר.בעצם מה שקרה הוא שכמות האנרגיה והמסה בזמן בו התחיל האדם ירדה, וכמות האנרגיה והמסה בזמן אליו נסע עלתה. וכך נסיעה בזמן סותרת את חוק שימור האנרגיה והמסה (במתכונתו הנוכחית).

וכעת לאחר שהצגנו את הבעיה ,נציג את האפשרויות לפתרונה:
1.האפשרות הראשונה היא שמסע בזמן הוא לא אפשרי.אפשרות זו היא הקלה כי היא אינה מצריכה שינויים בסיסיים בפיזיקה הקיימת.
2.האפשרות השנייה היא שכאשר האדם נעלם משתחררת אנרגיה השווה בערכה לאנרגית מנוחה שהיא מסתו של האדם,וכשהאדם מופיע נעלמת (נשאבת) אנרגיה. הבעיה באפשרות זו היא שנוכל ליסוע בזמן רק פעם אחת ,כיוון שאנרגיית המנוחה של אדם בוגר השוקל 80 ק"ג היא לערך 7000000000000000000J  (בהנחה שהקירוב E=MC^2 לא שגוי מיסודו),מספר עצום השווה לעוצמתם של אלפי ומיליוני פצצות אטום.
3.האפשרות השלישית היא האפשרות שחוק שימור האנרגיה והמסה שגוי לחלוטין. אפשרות זו מצריכה שינוי נרחב בפיזיקה המודרנית והקלאסית והינה מרחיקת לכת.
4.האפשרות הרביעית, שהיא לדעתי ההגיונית ביותר,בהנחה שמסע בזמן אינו בלתי אפשרי,היא שיש לעשות שינוי קטן בחוק שימור האנרגיה והמסה. לדעתי, יש להגדיר את חוק שימור כך:
האינטגראל של האנרגיה והמסה ביקום כפונקציה של הזמן, מזמן 0 עד זמן אינסוף נשמרת.
כך, של אנרגיה מזמן לזמן לא יפגע בשימור האנרגיה.
במתכונת זאת חוק השימור נותר זהה ללא מסע בזמן, אבל מסוגל לטפל גם במסע בזמן.

מקווה שהיה מעניין

לתגובות:ressff1321@gmail.com

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ש.פ.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ש.פ.

מאמרים נוספים בנושא פיזיקה

מאת: בתיה כץפיזיקה29/10/196236 צפיות
היקום שלנו נראה מסודר ומתוכנן. בזאת יודה כל אדם שהוא ישר עם עצמו. מי שהוא לא ישר עם עצמו, יאלץ גם הוא להודות בכך, חרף העובדה שלפני התיאוריות הדמיוניות השונות בדבר מוצא היקום והאדם, כל התרבויות האנושיות בעולם האמינו בקיום זה או אחר של תכנון מכוון מאחורי הבריאה, מה שמוכיח כי זוהי המסקנה הראשונה לאור הסדר הנגלה לעינינו.

מאת: בתיה כץפיזיקה29/10/1916694 צפיות
האמת האבסולוטית עליה אנשים מדברים היא למעשה אמת אמוציונאלית, רגשית, אותה הם חשים כברורה ומובנת מאליה. אמת אבסולוטית במובן הרציונאלי והשכלתני של המילה, אינה מוחלטת כלל ועיקר ומטבעה מסוגלת להשתנות, כי היא מוגבלת לטבעו, זכרונו, הכרתו וידיעותיו של האדם.

מאת: בתיה כץפיזיקה29/10/196017 צפיות
במציאות שאנו מכירים, הצרכים של החיים והחיים עצמם מתואמים בהרמוניה שאינה מלמדת על מקרה אלא על יד מכוונת. זהו המפליא באמת! זוהי העובדה המכריחה אותנו לקבל את מציאותו של בורא - חוקי טבע ביקום שהיה אמור להיות באנטרופיה מוחלטת!

מאת: רענן ברנשטייןפיזיקה01/10/158126 צפיות
מרבית הציבור כבר מודע לכך שחשיפה לקרינה מעל היקפים מסוימים יכולה להוות בעיה בריאותית.

מאת: חנניה (ננו) כהןפיזיקה09/05/158656 צפיות
בפרק זה תשובות לשאלות: מהו מקור היש-החומר והאנרגיה? האם כמות היש-החומר והאנרגיה סופית או אינסופית? מדוע בכלל ישנה המציאות של יקום? מהו גודלו של החלל הריק ללא היש-החומר והאנרגיה?

מאת: חנניה (ננו) כהןפיזיקה18/04/1516590 צפיות
הפרק מכיל תשובות לשאלות החשובות: מהו למעשה הזמן? האם היתה התחלה לזמן? כיצד הזמן מתנהל ,ומהם המסקנות מרחיקות הלכת והמדהימות שיש לנו להסיק מדרך התנהלותו?

מאת: מעיין סבןפיזיקה16/04/157594 צפיות
1905 לא הייתה עוד שנה בלוח כמו זו שהייתה לפניה וזו שבאה אחריה. לפחות לא אם תשאלו את כל מי שעוסק בפיזיקה ובתחומים הנלווים לה. שנה זו זכתה לכינוי המחייב והמרהיב "שנת הפלאות", Wunderjahr בשפתו הגרמנית של האחראי הישיר לכינוי שדבק בה - אלברט איינשטיין. הייתה זו שנה יוצאת דופן בה פרסם איינשטיין לא פחות מארבעה מאמרים פיזיקליים פורצי דרך, אשר שינו את כל החשיבה ומה שהיה ידוע עד לאותה נקודת זמן בארבעת ענפי הפיזיקה בהם עסקו המאמרים.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica