חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יש לכם חשבון בנק בחו"ל? המדינה תוכל לדעת

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים05/11/20151439 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יש לכם חשבון בנק בחו"ל?

המדינה תוכל לדעת

משרדנו מלווה, בוחן, ממליץ ומגיש בקשות ל"גילוי מרצון", לרשויות המס בישראל. משרדנו עוסק בגילוי מרצון שנים רבות, בליווי ד"ר במשפטים שהינו עורך דין ורואה חשבון אשר תחום עיסוקו גילוי מרצון. למשרדנו ניסיון מוכח במדינות: שווייץ, ארה"ב, בריטניה, גרמניה, צרפת, אוסטרליה, לוקסמבורג, ניגריה וקפריסין.

הליך הגילוי מרצון, מאפשר לבעלי הכנסות או חשבונות בחו"ל, להעביר את חשבון הבנק בחו"ל לישראל (או אף להשאירו בחו"ל), תוך שימוש חופשי בכסף, בארץ או בחו"ל.

הבקשה לגילוי מרצון מיועדת בין השאר, לאזרחים שלא דיווחו עד כה כדלקמן: רווחי הון בחו"ל, חשבונות בנק בחו"ל, שכר דירה בחו"ל, הכנסות מפיקדונות וניירות ערך בחו"ל, בעלי ירושה מחו"ל אשר כספם מופקד בחו"ל ובעלי הכנסה מריבית או ניירות ערך, או כל חשבון או הכנסה אחרת אשר קיימת סבירות כי תחויב בדיווח או מיסוי.

ד"ר איתמר כוכבי עורך דין, רואה חשבון וכלכלן

הטכניון – הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, מרצה בקורסים "חשבונאות ניהולית מתקדמת" ו"בקרת עלויות".

מרצה מצטיין טכניוני – הצטיינות יתירה בהוראה לשנת תשע"ה סמסטר חורף.

אוניברסיטת חיפה – הפקולטה לניהול – מנהל עסקים, מרצה בקורס "עקרונות החשבונאות" לתואר MBA.

מחבר הספר: "רווחה בעולם קפיטליסטי" Welfare in a Capitalist World, אשר יצא לאור בהוצאת ספריית גלובס.

ד"ר מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה Dr. Faculty of Law, University of Haifa.

"ועדת הכספים אישרה אתמול לקריאות שנייה ושלישית הצעת חוק שלפיה רשות המסים תוכל לקבל מידע על אזרחים  ישראליים מרשויות מס זרות.

הערכות: עשרות  אלפי ישראלים לא דיווחו עד כה על פעילות הכלכלית ונכסים שהם מחזיקים בחו"ל.

קניתם דירה בחו"ל ולא דיווחתם לרשויות המס? המדינה בעקבותיכם. ועדת הכספים של הכנסת אישרה אתמול לקריאות שנייה ושלישית הצעת חוק שלפיה רשות המסים הישראלית תורשה להעביר מידע על אזרחי המדינה לרשויות מס זרות ולקבל מידע מהם. מדובר בהצעת חוק שפוצלה מחוק ההסדרים לבקשת האוצר, ושנועדה לאפשר לרשות המסים לחתום על הסכמים לחילופי מידע עם רשויות מס זרות. הצעת החוק פוצלה כדי לאפשר למדינה לחתום על ההסכמים הבינ"ל להחלפת מידע בין רשויות מס לפני תום 2015. זאת, בהתאם להתחייבות הרשויות בישראל כלפי הארגונים הבינ"ל וכדי ליישר קו עם המדינות בארגון ה-OECD.

המהלך נעשה לאחר שהנהלות ה-OECD, הבנק העולמי והבנק האירופי לשיקום ופיתוח מתחו ביקורת על הימנעות ישראל מהצטרפות להסכמי חילופי המידע. עוד הודיעו הארגונים הבינ"ל כי אם ישראל לא תחתום על הסכמים אלו עד סוף 2015, הם יפסיקו לשתף פעולה עם גורמים ישראליים. לאור זאת, הוחלט לבקשת האוצר לפצל את הצעת החוק מחוק ההסדרים.

אזרח ישראלי חייב לדווח על כל הכנסה שלו – בארץ ובחו"ל. גם אם הדיווח רק שקל אחד מריבית על חשבון הבנק שלו בחו"ל – כמו דירה, מפעל, עסק, חנות – הוא חייב לדווח, שכן עליו לשלם את המס בארץ – אם הוא תושב ישראל, שנמצא בארץ למעלה מ-185 יום בשנה (כחצי שנה). בכל מקרה אחר עליו להצהיר על הכנסותיו ולשלם עליהן מס בארץ שבה הוא חי ושנחשבת ל"למרכז חייו". המדינות העיקריות שישראלים מחזיקים בהן נכסים הן ארה"ב, קנדה, בריטניה, צרפת, שווייץ, גרמניה, איטליה, קפריסין וחלק ממדינות בריה"מ לשעבר, בראשן רוסיה.

סגן נשיא לשכת רו"ח, ג'ק בלנגה, הסביר כי עד עכשיו החלפת המידע בין המדינות בוצעה רק באמצעות אמנות מס. מעכשיו, לאחר אישור החוק, אפשר יהיה להעביר מידע בין המדינות ללא קשר לקיום או אי קיום אמנת מס ביניהן. ישראל תוכל לקבל מידע על ישראלים הפועלים בחו"ל מכל מדינה שחתומה על ההסכם ולהפך.

המשמעות: רשות המסים תוכל לקבל מידע על ישראלים שפועלים בארצות שונות ולא דיווחו על כך כחוק לרשות המסים ומחזיקים נדל"ן, חברות, כספות וחשבונות בנק בחו"ל.

בלנגה הדגיש כי גם תושבי חוץ הפועלים בישראל או מחזיקים נכסים בישראל שלא דווחו במדינת מושבם, יהיו חשופים להעברת המידע על ידי רשות המסים בישראל למדינת מגוריהם.

לפי ההערכות, יש עשרות אלפי ישראלים שיש להם פעילות כלכלית ונכסים בעשרות מדינות בחו"ל, ולא דיווחו עד כה לרשות המסים. זאת, למרות מבצעים שעושה הרשות לאחרונה המכונים "גילוי מרצון". אזרח ישראלי המדווח ביוזמתו לרשות המסים על רווחים שצבר מפעילות כלכלית בחו"ל – זוכה ליחס מקל ולרוב אינו מחויב בקנסות ובעונשים, אלא רק בתשלום המס שהוא חייב. אם רשות המסים תקבל מידע על אזרח שלא דיווח על פעילותו ורווחיו בחו"ל, הוא לא יוכל עוד ליהנות מהחסינות ויצטרך, במקרים רבים, לשלם קנסות ובמקרים חמורים אף לעמוד לדין פלילי באשמת העלמות מס בחו"ל.

החוק, שצפוי לעבוד בקריאות שנייה ושלילית בכנסת בתוך ימים, נובע מהעובדה שרבים משקיעים כספים ועושים עסקים במדינות שאינן מדינות התושבות שלהם. אפשרות זו מנוצלת בחלק מהמקרים להתחמקות מתשלומי מס בארצם וההערכות הם שגם ישראלים העלימו כך מיליארדי דולרים בשנים  האחרונות.

יתרון נוסף לחילופי המידע הוא קבלת מידע אוטומטי גורף, לפי פרמטרים שאותם המדינה תדרוש. למשל, כל עסקאות הנדל"ן שביצעו ישראלים בחו"ל בדרכון ישראלי במדינות מסוימות. מומחי מס הסבירו כי ברור שדרך החשבונות הללו ניתן יהיה להגיע גם לנכסים, כמו עסקים ודירות, שמחזיקים הישראלים בחו"ל ושמהם נכנסים הכספים באופן קבוע לחשבונות הבנק שלהם.

הדגש בחוק החדש יהיה על חשבונות בנק ונכסים פיננסיים. המידע יגיע דרך בדיקת התנועות בחשבון (למשל סכום קבוע שנכנס בכל חודש).

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), הביע אתמול חשש בעניין העברת מידע על אזרחים ישראלים: "אנחנו שונים משאר העולם. יש לנו רגישות בעניין הזה, שכן לעיתים עשויות להיות השפעות לא ענייניות בטיפול של רשויות זרות באזרחים ישראלים בעלי אזרחות כפולה".

גפני תבע להכניס לחוק קביעה מפורשת שההחלטה על העברת מידע לגבי אזרח ישראלי תתקבל על ידי גורם בכיר ברשות המסים, מנהל רשות המסים או בידי מנהל הגוף  למיסוי בינלאומי. עוד דרש יו"ר ועדת הכספים, כי יוכנס לחוק סעיף לפיו כל אזרח ישראלי שלגביו תתקבל בקשה להעברת מידע מאת רשות מס זרה, יקבל על כך הודעה 14 ימי עבודה, לפני שהמידע יועבר. זאת, כדי לאפשר לו להגיב בעניין או לבוא בדברים עם הרשות הזרה להסדיר את העניין הנמצא בבירור.

סגנית הכלכלן הראשי באוצר והממונה על הכנסות המדינה, פרידה ישראלי, אמרה כי "יש  התחייבות של הכלכלן הראשי ומנהל רשות המסים לתיקון החקיקה בנושא שקיפות וחילופי מידע. היינו אמורים לפנות אליהם עד סוף אוקטובר לצורך חתימה על הסכמים ואנחנו כבר באיחור".  גפני השיב לה כי "אנחנו מכבדים את בקשתך וחושבים שזה נכון. ולכן אני מביא את החוק לקריאות שנייה ושלילית, אבל אנחנו לא מוותרים בעניין ההודעה לאזרח 14 ימים קודם להעברת המידע".

עו"ד שוש שחם, מומחית במיסוי בינלאומי, אמרה אתמול שישראל מצטרפת בכך ל-96 מדינות אחרות החתומות על האמנה הרב-לאומית לחילופי מידע פיננסי. לדבריה, מדובר במידע ממוסדות פיננסיים בלבד, ובעיקר בחשבונות בנק והחזקת כספים בחו"ל." – כתבתו של גד ליאור, ממון, עיתון ידיעות אחרונות, מיום 3 בנובמבר 2015.

הערה:  המידע המוצג במאמר הינו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים. רק הוראות החוק, הפסיקה או הוראות המוסד המטפל, מחייבות וקובעות.

הכותב: ד"ר איתמר כוכבי, הינו מרצה בפקולטה הנדסת תעשייה וניהול בטכניון בחיפה כ-20 שנה, בקורסים חשבונאות ניהולית מתקדמת ובקרת עלויות. כמו כן, מרצה באוניברסיטת חיפה, בפקולטה לניהול – מנהל עסקים, לתואר MBA, בקורס "עקרונות החשבונאות".

ד"ר מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה. Dr. Faculty of  Law, University of Haifa, ISRAEL.

במקצועו רואה חשבון וכלכלן (כ-25 שנה), וכן עורך דין. בעל משרד עריכת דין (רואה חשבון), בקריית הממשלה בחיפה. תחום התמחותו דיני מיסים, משפט מסחרי ודיני עבודה.

מחבר הספר: "רווחה בעולם קפיטליסטי" Welfare in a Capitalist World, אשר יצא לאור בהוצאת ספריית גלובס.

מיקום המשרד: קריית הממשלה פל ים  7, חיפה, טל: 8621350- 04, פקס: 8621349- 04, פל': 5443671- 050

e-mail: cpa-adv-itamar@bezeqint.net

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

 הכותב הינו מרצה בפקולטה הנדסת תעשייה וניהול במקצועות חשבונאות ניהולית מתקדמת ובקרת עלויות למעלה מ-15 שנה, וד"ר מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.

(PhD ) Faculty of Law, University of Haifa, ISRAEL     [רואה חשבון(כלכלן)-כוכבי איתמר (C.P.A.)]

מחבר הספר: "רווחה בעולם קפיטליסטי" Welfare in a Capitalist World, אשר יצא לאור בהוצאת ספריית גלובס.

משרד עורך דין, קריית הממשלה פל ים 7, חיפה,טל: 8621350- 04, פקס:8621349- 04, פל': 050-5443671

cpa-adv-itamar@bezeqint.net

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת איתמר כוכבי

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211506 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211299 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201163 צפיות
בית המשפט השלום, גזר על מהנדס כימיה, במסגרת הסדר טיעון; הטלת עונש - 33 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה חצי מיליון שקלים, זאת בנוסף ובכפוף לתשלום כל המס, בגין ההכנסה שהושמטה -38 מיליון. המהנדס הורשע בהעלמת הכנסות של 38 מיליון שקלים בחשבונות בנק UBS בשוויץ, לאחר שמכר את חלקו בחברה שהיה שותף בבעלותה ברומניה. המהנדס הודה בהשמטת ההכנסה בסך 38 מיליון ₪.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201184 צפיות
בשבועות האחרונים, הופיעו או התקשרו למשרדי, אזרחים ישראלים תמימים ומזדמנים, המחזיקים מטבעות דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. להפתעתם, הללו התבקשו על ידי מחלקת המודיעין של רשות המסים, למלא טפסים הדורשים מהם גילוי מלא על נכסיהם והמס בהתאם. האזרח צריך למלא את הטופס, תוך ציון הנכסים אותם הוא מחזיק בארץ ובחו"ל. השאלות המופנות לאותם אזרחים הינן כלליות, תוך בקשה להצהרה על נכסים. רשות המיסים מכוונת לנכסי הביטקוין, מאחר ואלה הם נכסיהם העיקריים של מקבלי טפסי ההצהרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים26/10/201408 צפיות
חוקי המס בישראל קובעים, כי מתנות פטורות ממס וזאת כל עוד הן ניתנו בתום לב. אולם, פסק דין תקדימי מחייב בבית המשפט העליון מיום 18 באוקטובר 2020, קבע כי הכנסות הרב – המערער, נכנסות בגדר סעיף 2(1) בפקודת מס הכנסה המחייב במס "השתכרות או רווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא". המשמעות של הפסיקה המחייבת שהתקבלה בבית המשפט העליון הינה, שמעתה ואילך, ידוענים, מקובלים ולמעשה כל אדם בעל פרופיל חברתי – ציבורי – תקשורתי גבוה, צריך לדווח על שווי המתנות שלו, וכן – גם מחתונות ואירועים משמחים אחרים

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201069 צפיות
בימים אלה – חודש דצמבר 2016, הופיעו במשרדי, סידרה חדשה של אזרחים תמימים ומזדמנים אשר להפתעתם התבקשו על ידי רשות המיסים להסביר את מקורות הכנסתם בגין: נסיעות לחו"ל, ריבוי דירות, דירות יוקרה, רכבי יוקרה.

מאת: איתמר כוכביחוק ומשפט - כללי10/09/201247 צפיות
תַּם עִדַּן הַסּוֹדִיּוֹת הַבַּנְקָאִית בִּשְׁוַויְץ בְּעִקְבוֹת הֶסְכֵּם חִלּוּפֵי מֵידַע אוֹטוֹמָטִיִּים

מאמרים נוספים בנושא דיני מיסים

מאת: בנימין קלינגרדיני מיסים14/01/222139 צפיות
פורסם תזכיר חוק הכולל שורת תיקונים בחוק מיסוי מקרקעין נושא מיסוי מקרקעין תאריך פרסום 13.01.2022 תזכיר חוק שפורסם היום (ה') 13.1.22 להערות הציבור כולל שבעה תיקונים מוצעים בחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) שמטרתם עידוד מכירת קרקעות לבנייה למגורים, הרחבת מדרגות מס הרכישה לרוכשי דירה יחידה ותיקון עיוותי מס שונים. התיקונים המוצעים צפויים לעודד מכירת דירות מגורים בטווח הקרוב ומתוך שאיפה להביא להגדלת היצע ולהורדת מחירי הדירות. התזכיר פתוח להערות הציבור עד 3/2/22 בשעה 23:59

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201163 צפיות
בית המשפט השלום, גזר על מהנדס כימיה, במסגרת הסדר טיעון; הטלת עונש - 33 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה חצי מיליון שקלים, זאת בנוסף ובכפוף לתשלום כל המס, בגין ההכנסה שהושמטה -38 מיליון. המהנדס הורשע בהעלמת הכנסות של 38 מיליון שקלים בחשבונות בנק UBS בשוויץ, לאחר שמכר את חלקו בחברה שהיה שותף בבעלותה ברומניה. המהנדס הודה בהשמטת ההכנסה בסך 38 מיליון ₪.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201184 צפיות
בשבועות האחרונים, הופיעו או התקשרו למשרדי, אזרחים ישראלים תמימים ומזדמנים, המחזיקים מטבעות דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. להפתעתם, הללו התבקשו על ידי מחלקת המודיעין של רשות המסים, למלא טפסים הדורשים מהם גילוי מלא על נכסיהם והמס בהתאם. האזרח צריך למלא את הטופס, תוך ציון הנכסים אותם הוא מחזיק בארץ ובחו"ל. השאלות המופנות לאותם אזרחים הינן כלליות, תוך בקשה להצהרה על נכסים. רשות המיסים מכוונת לנכסי הביטקוין, מאחר ואלה הם נכסיהם העיקריים של מקבלי טפסי ההצהרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים26/10/201408 צפיות
חוקי המס בישראל קובעים, כי מתנות פטורות ממס וזאת כל עוד הן ניתנו בתום לב. אולם, פסק דין תקדימי מחייב בבית המשפט העליון מיום 18 באוקטובר 2020, קבע כי הכנסות הרב – המערער, נכנסות בגדר סעיף 2(1) בפקודת מס הכנסה המחייב במס "השתכרות או רווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא". המשמעות של הפסיקה המחייבת שהתקבלה בבית המשפט העליון הינה, שמעתה ואילך, ידוענים, מקובלים ולמעשה כל אדם בעל פרופיל חברתי – ציבורי – תקשורתי גבוה, צריך לדווח על שווי המתנות שלו, וכן – גם מחתונות ואירועים משמחים אחרים

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201069 צפיות
בימים אלה – חודש דצמבר 2016, הופיעו במשרדי, סידרה חדשה של אזרחים תמימים ומזדמנים אשר להפתעתם התבקשו על ידי רשות המיסים להסביר את מקורות הכנסתם בגין: נסיעות לחו"ל, ריבוי דירות, דירות יוקרה, רכבי יוקרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201113 צפיות
רשות המסים קיבלה מידע על חשבונות של 35 אלף ישראלים בארה"ב

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/20997 צפיות
נציבות תלונות הציבור על שופטים והמפקח לפי סימן ה' 1 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד- 1984 הכפופה למשרד המשפטים פרסם חוברת הסבר על חובת הגשת הצהרת הון של שופט.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica