חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עסק משפחתי – יוסי, ילד שלי מוצלח?

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/09/20111057 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

חלומם של הורים בעסקים משפחתיים רבים הוא לראות את בן המשפחה משתלב בעסק, בהתחלה משתלב בתפקידים שונים ולאחר מכן גם מוביל את העסק. אלה בונים לעיתים מגדלים של חלומות על תפקידים שיישאו ילדיהם, על הרחבת העסק ועל יוזמות חדשות וזאת הרבה לפני שזה אמר את דברו. אלא מה, קורה פעמים רבות כי זה נכנס לעסק ומתחיל לעבוד. לאחר פרק זמן מוצאים כי תפקודו אינו משביע רצון וכך גם תוצאותיו. כעת יש להתמודד עם המצב שכן אי אפשר להסתירו או להתעלם ממנו. הקושי ברור. מצד אחד מדובר בילד שלך, בהרבה מובנים בתקווה שבנית עליה, באדם שאתה מוכן לתת המון עבור הצלחתו. מצד שני בל נשכח, שמדובר בעסק שאמור להרוויח בסופו של דבר. מה עושים?

פיטורין או עזיבה במצב שכזה הינן אופציות אפשריות אבל מרוחקות, אופציות שבשלב הראשוני קיימת לגבם העדפה של הדחקה. יש רצון מצד ההורים שבן המשפחה ימשיך בעסק וילמד אך עם פחות טעויות שיעלו לעסק כסף רב. כאשר מדובר בעסק גדול ניתן למצוא לו זמן, תפקיד וכסף להכשרה ארוכת טווח. אך מה קורה כאשר מדובר בעסק קטן, שם כל הוצאה והכנסה חשובה וקריטית להמשך ההתפתחות של העסק.

ראשית, צריכים לדעת מהם סדרי העדיפויות כהורים, בעלי או מנהלי העסק. האם יש ביכולתם לספוג עלויות וזמן לתהליך למידה של בן המשפחה. תהליך שתורם להתפתחותו אבל לא בטוח שתורם בשלב זה לעסק. מנגד, קיומה של ידיעה ברורה כי כרגע אין זמן ללמידה, העסק צריך לעבוד ולתת הכנסה, וזוהי פריבילגיה מצד העסק להעסיק עובד ללא תוצאות מיידיות.

במידה ובעלי העסק רוצים שיישאר בעסק אזי מומלץ לתת את הדעת על הנקודות הבאות שיכולות לשפר את הסיכויים להצלחת התהליך:

· זמן. מימד הזמן הוא חשוב בכל תהליך למידה ויש לתת את המרחב לכך לפני שמצפים לתוצאות. נשאלת השאלה: האם עבר מספיק זמן כדי להתחיל לבחון את תוצאותיו של בן המשפחה? האם ניתנו ימי החסד המתאימים לכך?. לכל תפקיד חדש נדרש זמן לאימון ולימוד וכדאי לאפשר זאת לפני כל בחינה מדוקדקת של התוצאות. כמה זמן? לפחות 6 חודשים עד שנה. התהליך אורך זמן רב ולא ניתן לצפות לתוצאות מיידיות. המחיר לכך הוא עלות מיידית שנדרשת מבעל העסק לשלם עכשיו מבלי תמורה מיידית, השכר – עתידי, לא בטוח אבל שווה את הסיכון.

· מיומנויות. רכישת ידע וכלים לתפקיד היא במקרים רבים הכרחית להצלחה בתפקיד. למה כוונתי? אם שני הצדדים (גם בין המשפחה וגם ההורים) מעוניינים כי בן המשפחה יחל את דרכו כאיש מכירות עם שאיפה להתמנות לתפקיד ניהולי בנושא, נשאלת השאלה: האם לא נדרשת הכשרה לימודית בנושא?. התשובה: מומלץ.אפשר לכוון ללימודים ארוכי טווח באוניברסיטה אבל אפשר גם להסתפק בקורסים קצרים שיכולים לתת מענה לתחום המכירות או לשיווק. אם מדובר בתפקיד טכני אזי אפשר שיקבל הדרכה מסודרת בנושא. לעיתים ההדרכה היא מאיש מקצוע מנוסה בתוך העסק שיכול להדריך ולהנחות. במצב שכזה כדאי שיהיה גם חוברת מלווה שממנו ילמד בצורה רחבה ומפורטת על התפקיד אותו הוא אמור למלא.

· אימון. עולם האימון מכיל מאמנים רבים ומגוונים שיכולים לעזור לנו לרכוש מיומנויות נלמדות בפרק זמן יחסית קצר. כדאי למצוא מישהו מקצועי ומנוסה לצורך שאנו רוצים למלא. בשיחה עם זהר קפל, מאמנת בכירה, הודגשה התרומה של אימון אישי ליצירת ההצלחה. האימון יעזור לבן המשפחה להיות מודע ליכולות והכישורים שלו ולהביא אותם הלכה למעשה לידי ביטוי בעסק. יחד עם זאת ,לעיתים קרובות ,נדרש מבן המשפחה לשנות הרגלים ודפוסי חשיבה שאינם מתאימים, ואימון מאפשר זאת בדרך הקצרה והיעילה ביותר.

· ציפיות. לעיתים מסרים של עודף ציפיות גורם לבן המשפחה לפעול כמשותק. הציפיות הגבוהות ממנו גורמות לו לרצות מאוד להיות בסדר ובמקביל לעשות את כל הטעויות האפשריות. פעולה מתוך לחץ ומתח לא מטיבה איתו ולא עם העסק וגורמת לירידה בתפוקה. איך בכל זאת פועלים? מגדירים ציפיות ריאליות ע"פ מדדים הגיוניים, מקובלים ומוסכמים על שני הצדדים. מדדים שאפשר לעמוד בהם אם רק רוצים ומשתדלים. יעדים חצי שנתיים או רבעוניים שבהם הוא צריך לעמוד. באמצעות תיחום ההגדרות יש גם מקום לסיפוק בעבודה וגם לירידת מתחים.

· רצון. בתחילת התהליך אפשר לברר עד כמה בן המשפחה רוצה ומתחבר לתפקיד. עד כמה הוא מתעניין בכך ועד כמה זה מתאים לאופיו. באם התפקיד הוא חלק מאישיותו, ומתאים לכישוריו, אזי גם במקרה של חוסר תוצאות מספקות בשלב הראשוני, אפשר יהיה לצפות לשיפור שיגיע מאוחר יותר. אולם אם התפקיד אינו חלק מאישיותו, הוא אוהב לנגן ולא למכור, אזי זה רק עניין של זמן עד אשר יתחילו להתגלות הבקיעים, המתחים וגם חוסר תוצאות עסקיות.

· אישיות. לפעמים האכזבה נובעת בגלל התנהגות: אגו נפוח ויחס מזלזל לסביבת העבודה. יחס שבעצם לא מאפשר לאף אחד ללמד אותו את התפקיד כי "הוא כבר יודע הכל". במקרים שכאלה יש לתת את הדעת ולהתמודד עם האמת. לא לייפות אותה. ההתמודדות היא על ידי שיחת הבהרה שהתנהגות כזו אינה הולמת מקום עבודה ולא מובילה לשום מקום ולכן נדרש שינוי קיצוני ביחס לעסק. במידה ולא חל שינוי, אני לא רואה אפשרות להמשיך בתפקיד ובעסק המשפחתי.

יוסי יכול להיות מוצלח בעסק המשפחתי ויכול להיות שלא. נדרשת סובלנות ומיומנות כדי שהתהליך יצליח, אך גם אם לא נחל הצלחה, אין זה מעיד כי לא היתה בחוויה משום למידה לשני הצדדים. בהצלחה.

כותבת המאמר:

חדוה יוסף יעוץ לעסקים משפחתיים

נייד 054-9039990

אתר www.fbusiness-consulting.co.il

בלוג hedvayosef.blogspot.com

E-mail:hedvajosef@gmail.com

חונכת מטעם מט"י

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

חדוה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חדוה יוסף

מאת: חדוה יוסףעסקים - כללי06/07/14921 צפיות
אם יש משהו מרגיז ומתסכל יותר מכל הוא הצורך לקחת הלוואות אחרי שבכל התקופה עבדנו קשה, התאמצנו, מכרנו, אבל תכלס בשטח, בשורת הרווח והפסד, אין מזומנים וצריך לקחת הלוואה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131767 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131761 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131819 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131865 צפיות
פער הדורות בעסקים בכלל ובעסקים משפחתיים בפרט מקשה על העבודה המשותפת ולעיתים מאיים לסוגרו. אז כיצד מגשרים על הפערים ומצליחים לעבוד יחד.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131637 צפיות
עסק משפחתי מכיל בחובו שני אלמנטים חשובים בחייו של כל אדם: משפחה ופרנסה. לפני שמקימים עסק שכזה יחד כדאי לקחת בחשבון מספר שיקוליים הכרחיים לפני הביצוע.

מאת: חדוה יוסףניהול11/04/131324 צפיות
האם כל עסק צריך יועץ עסקי. לדעתי לא. אך בכל זאת ישנם מצבים בהם כדאי להכניס יועץ לעסק לפני שיהיה מאוחר מדי. השאלה – מתי כדאי לעשות זאת?

מאמרים נוספים בנושא עסקים משפחתיים

מאת: רועי כץעסקים משפחתיים16/12/182007 צפיות
סבא חיים וסבתא יונה לבית משפחת בדיחי עלו לארץ ישראל מתימן בשנת 1942 - לא במבצע מרבד הקסמים כפי שנהוג לחשוב. הם חיו בירושלים ולפרנסתם מכרו פלאפל בעגלת מזון. טיגנו את הפלאפל על פרימוס ותושבי ירושלים מספרים שהטעם עד היום נשאר בפה...

מאת: yoni romעסקים משפחתיים03/06/152288 צפיות
בתכלס, כל מה שנכתוב באתר, לא באמת ישנה. אתם תגלשו בו קצת, אולי תקראו קצת על המפרט הטכני,  אז אנחנו לא מסתמכים על זה. אנחנו מסתמכים על שירות טוב, ייעוץ מקצועי ומוצר איכותי. אתם מוזמנים לבוא אלינו לאולם התצוגה כדי לראות את דלתות כניסה מעוצבות ברמת גימור הטובה ביותר בשוק ולקבל ייעוץ מבחינתכם הוא לא מחייב, אבל אנחנו עומדים מאחוריו ב- 100%.

מאת: דביר דבירעסקים משפחתיים22/02/151597 צפיות
כל חובב דגי נוי יודע שאין להמעיט בביתם של דגיו. המיכל מאכלס דגים, אלמוגים וחסרי חוליות, ובניגוד לאלמנטים אחרים כמו פילטרים או חצץ שניתן להחליף במידת הצורך הוא נותר קבוע. האקווריום צריך לשרת בראש ובראשונה את דייריו, בעלי החיים הימיים. סוגים שונים של דגי נוי מצריכים תנאי אחזקה שונים, לכן יש להיוועץ באנשי מקצוע טרם קניית המוצר או הכנסת דגים אליו. כמו שכולנו כבר יודעים הוא מוצב לצד רהיטים אחרים בבית, לכן עליו להשתלב בעיצוב הקיים. בחירת בית לדגיכם שלא תואמים את עיצוב הבית או המשרד תיצור חוסר הרמוניה ותגרע מיופיים של דייריו. צוות נטפיש ישמח לסייע לכם בבחירת בית חלומות שמתאים לצורכיכם המדויקים, בין אם כנקודת מיקוד בחדר ובין אם כרהיט פונקציונאלי. צוות החנות מבצע התקנה, אחזקה ותיקון של המוצר במקרה הצורך, וישמח ללוות אתכם משלב הקונספט עד להשלמה סופית מוצלחת

מאת: חגי טחבשעסקים משפחתיים03/01/151655 צפיות
קידוחי קרקע המהווים חלק בלתי נפרד מענף הבנייה, וזאת למטרת יצירת והנחת יסודות למבני מגורים העתיד להיבנות, או לחילופין, לצרכי חיזוק מבנים ותשתיות. ברוב המקרים, עבודות הקידוח מיושמות על ידי חברות קידוח המתמחות בענף מקצועי זה, והן מיושמות בעזרת מכונות קידוח ייעודיות וציוד מכני הנדסי המותאם לסוג הקרקע ולתוואי השטח בו מתבצעת העבודה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131767 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131761 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131819 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica