חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

סדנת שוקולד במתוק לי בלב

סדנת שוקולד במתוק לי בלב

בסדנה נלמד מהו שוקולד, נערוךטעימה מודרכת של סוגי שוקולד שונים.
עבודה נכונה עם שוקולד הכוללת: המסה, טמפרור נכון והכנת פינוקי שוקולד בלגי מובחר ומשובח:  
בנתה כך שהמשתתפים בה יוכלו ליישמה בקלות ולהכין בבית את כל המתכונים שלמדו,
הסדנה מתקיימת ברחובות בקבוצה מצומצמת,עבודה מעשית עם המון טעימות,
את כל היצירות לוקחים הביתה.

שוקולד, מאכל המיוצר מפולי קקאו.שילוב של חמאת קקאו וליקר קקאו, כולם או מקצתם בריכוזים שונים. מאכל תאווהשההיסטוריה שלו מתחילה עוד באלף הראשון לפני הספירה.
עץהקקאו, ממנו מפיקים את השוקולד, תורבת קרוב לוודאי במאה ה-5 לפני הספירה לערך, על ידי בניעם המאיה שישבו במרכז אמריקה. בשנים האחרונות העלו חוקרים סברות כי דווקא אנשיהתרבות האולמקית היו הראשונים שגידלו את עץ הקקאו, וזאת כמה מאות שנים לפני המאיה.
פוליהקקאו הנקצרים מועברים לתסיסה, הנמשכת בין 3 - 9 ימים. בזמן התסיסה עולההטמפרטורה בסביבת הפולים עד 50 מעלות צלזיוס, צבעם משתנה מקרם-ארגמני לחום והםמתחילים לקבל את הטעם האופייני להם. מטרתו של תהליך התסיסה היא להוריד את רמתמרירותם של הפולים ולהשמיד את החיידקים. לאחר מכן מיובשים הפולים בשמש. בתהליך זהמאבדים הפולים את רוב משקלם ואת הלחות האצורה בהם. אחר כך מנוקים הפולים היטבמשיירי הציפה ומתרמילי הקקאו, ונקלים בגלילים חלולים גדולים במשך כשעתייםבטמפרטורה של כ-130 מעלות צלזיוס. בתהליך הקלייה הופך צבע הפולים לחום כהה,והפולים מקבלים את הארומה האופיינית להם. משם עוברים פולי הקקאו תהליך של כתישהוניפוי במכונות ובמהלכו מופרדים הגלעינים מהקליפות. לאחר מכן עוברים הפולים טחינה,וכתוצאה מהחום הנוצר בתהליך החיכוך נפלט נוזל המכונה "ליקר שוקולד"(למרות שאין בו כלל אלכוהול), המכיל כ-50% חמאת קקאו וכ-50% מוצקים אחרים.
צוות מתוק לי בלב

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

חוויה מתוקה לאירוע יוצא דופן

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שלומי אוחנה - מתוק לי בלב

מאת: שלומי אוחנה - מתוק לי בלבהפקת אירועים09/08/091302 צפיות
הישרדות מעולם אחר – מחלקים את הילדים לשני שבטים ג'יבארו וסבאנה. מלבישים ומאפרים אותם בהתאם. הקבוצות מתחרות ביניהן במשימות שונות כדלקמן: הליכה בקביים עם דליי מים (במידה וקריר דליים עם חול או דגיגים) משיכת חבל, תחרות עם סנדלי עץ מיוחדים. תחרות עם מנהרות. לוח מקרא, משטחי חלזון, ריצת לפידים, קליעה לקונוסים, רכבת המספרים, משחק החישוקים, שיווי משקל בכדור חיפוש אותיות וחיבורם בתוך ים של עקרבים ועוד.

מאת: שלומי אוחנה - מתוק לי בלבעסקי מזון09/08/091162 צפיות
מפלי השוקולד ב"מתוק לי בלב" יכולים להיות אצלכם בכל אירוע, חתונות, מסיבות, טקסים, או לסתם חגיגה ללא שום סיבה. מגוון ממתקים משופדים ופירות העונה, אותם ניתן לטבול במפל השוקולד. השוקולד בו אנו משתמשים הוא שוקולד בלגי איכותי, טעים וכשר.

מאת: שלומי אוחנה - מתוק לי בלבבריאות ילדים09/08/091255 צפיות
חנות שעושה סדנאות בשוקולד ובבצק סוכר ומארגנת ימי הולדת. היום חגגנו לעמית יום הולדת 6 שם. מירה בעלת המקום מהרגע הראשון שנכנסנו ואמרנו שיש ילדה צליאקית התפנתה לגמרי ללמוד את הנושא ולנסות לפתור כל בעיה שיכלה לצוץ. התייעצה איתנו על כל מרכיב ומרכיב של האירוע.

מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון

מאת: עופר שלועסקי מזון18/07/213663 צפיות
תנור אפייה תעשייתי

מאת: עופר שלועסקי מזון26/02/214066 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: דניאל מלמדעסקי מזון16/02/205531 צפיות
מסעדת NG נווה צדק הינה מסעדת בשרים הותיקה והאיכותית מאז שנת 2003. הבשרים הכי איכותיים. קראו מה הלקוחות ממליצים על המסעדה.

מאת: רועי כץעסקי מזון16/12/1810522 צפיות
מעוניינים באוכל מוכן לשבת? מתגעגעים לטעמים של בית? את ארוחת השבת הקרובה שלכם כבר תרכיבו מאוכל ביתי מוכן, טעים להפליא, אוכל עם טעם של בית. את התחושה החמימה הממלאת את הלב עם כל ביס בארוחה המתבססת על אוכל ביתי קשה לתאר במילים. גם כאשר ישנן עשרות מסעדות גורמה המציעות מנות מודרנית מעוצבות, רוב האנשים עדיין מתגעגעים יותר מכל לאוכל של בית כי אחרי הכל מאין כמו אוכל של בית.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/183355 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: הדסהעסקי מזון17/09/173150 צפיות
מאז ומתמיד פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי ונחשק בקרב האוכלוסייה בעולם. ארץ ישראל גם היא נחשבת לאחת המדינות שאוהבות מאכל זה. ניתן למצוא פיצריות רבות ברחבי הארץ ובכלל זאת גם פיצריות בירושלים. ההבדל המשמעותי ביותר בין פיצריות בירושלים לפיצות בערים האחרות הוא הסגנון ההכנה של הפיצה ומבחר הרב שניתן למצוא.

מאת: שרון צרפתיעסקי מזון13/08/173515 צפיות
בהחלט לא חייבים לצאת מן הבית כדי לקבל ארוחה שהיא גורמה, ובדיוק לפי הטעם האישי של הסועדים. בלי לקום מהכסא, בלי לאחר, בלי לחכות למלצרית ועם כל הפרטיות של הבית האישי של כל אחד ואחד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica