חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

משמעות בחיים

מאת: אסנת בוקופצרתראפיה17/08/20091025 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

כיצד נדע באופן חד משמעי ובלתי משתמע מהי משמעות חיינו ?

האם למילה משמעות יש משמעות ?

מי/מה מעניק למילה משמעות את המשמעות ?

מה אנו שומעים, רואים או חווים כשאנו מודעים למשמעות חיינו?

 

ולמה בכלל אנחנו צריכים משמעות בחיים לחיים ?

שורש המילה משמעות הוא ש.מ.ע :

קיבל בקשה, קלט קול באזנו, הקשיב הטה אזנו לקלוט את הנאמר, נעתר מילא רצון.

כמו כן מתייחס השורש לציות, ליכולת ומהירות הבנה ותפיסה.

הסיבה לציטוט המילונאי, מבט על תהליך: ביקש, נקלט, הקשיב, נעתר, ציית, הבנה.   

לעולם לא נדע משמעות חיינו מהי עד שלא נחקור בה.

 

"מי שיש לו מה לחיות למענו, יכול לשאת כמעט כל איך". (ניטשה)

ומן הסתם במשפט זה של ניטשה נמצאת התשובה לשאלה, מדוע בכלל אנו צריכים

משמעות בחיים. עולם ומלואו במשפט אחד.

ברגע שאנחנו מודעים ומבקשים את זה מתחיל החיפוש.

החיפוש הוא זה המאפשר לנו את החופש.

לכל אחד ואחת מאיתנו יש את המשמעות שלו לסיבת היותו.

מרטין לותר קינג אמר: "אם ייעודו של אדם להיות מטאטא רחובות, עליו לטאטא את הרחוב  כפי שמיכאל אנג'לו צייר, או כפי שבטהובן חיבר מוזיקה, או כפי ששקספיר כתב שירה.

עליו לטאטא רחובות כל כך טוב, עד שכל מלאכי השמים והארץ יעצרו ויאמרו:
'כאן חי מטאטא רחובות  גדול, אשר עשה את עבודתו היטב ומילא את ייעודו'."

לכל אחד ואחת מאיתנו יש ייעוד, משמעות, לעולם לא נדע מהם עד שלא נחקור בם.

וכשאנו חוקרים אנו גם רוקחים את סם החיים. בעבורנו.

חברה טובה אמרה לי, הרצאות על משמעות יכולות להיות כבדות, לרוב האנשים מספיק כבד  גם כך, לכן הכי טוב זה לתת טיפים או מתכון.

לאחר שגם קראתי על סקר קטן שדר' חיים שפירא עשה עם תלמידיו, על איזה נושא כתבו הכי הרבה ספרים בארצנו, התוצאה הייתה: ספרי בישול.

מצאתי את עצמי מתלבטת איך ממשיכים מפה.

למשמעות יש משמעות, זה עמוד השדרה של עולמנו האישי והפיסי ומן הסתם מונח על זה כובד, עכשיו עלו השאלות: האם צריך לנטרל את הכובד ואם כן איך מנטרלים אותו ומשמרים את המשמעותי.

( וכהערה קטנה כבדן משמעו אדם העוסק בטאטוא, וכן אנחנו מכבדים את הרצפה).  

ובכובד יש גם כבוד כי רב ערכו (לא רק משקלו רב). וכאשר אנו מכבדים את המשמעותי שבנו רצוי שניתן לו מקום של כבוד בתוכנו. כמו שנאמר בספר תענית: "לא מקומו של אדם מכבדו אלא אדם מכבד את מקומו".

אז כן כבד, לא כבד (ולא נדון בכבד שממטרותיו לשמש מחסן לויטמינים כמו גם לעצור ולהרוס את הרעל החודר לפעמים עם המזון לגוף.)

מן הסתם זה תלוי במשמעות של זה אצל כל אחד ואחת מאיתנו ונמצא בידנו לקבוע.

ואחפש מתכון למשמעות, רק מה, כנראה שאין מתכון חד משמעי אחד ויחיד: "כחול אשר על שפת הים". לאחד משמעותי להוסיף קילו אהבה, לאחת קילו הנאה, לזו חיים, לזה כסף...

אז אולי נבנה בסיס אחר משותף והנה מגיע הטיבטי, הניו זילנדי, האסקימואי, האמריקאי...

הנוצרי, המוסלמי, היהודי, המורמוני...

כך שגם אופי המרכיבים למתכון משתנים ממקום למקום, מאחד לאחת ומה שניתן להשיג במקום מסוים, לא קיים במקום אחר.

ומכיוון שמתכון קולקטיבי הופך אותו לכללי מדי ומן הסתם לא תמיד מתאים לפרטי.

מצאתי שאולי דווקא החיפוש האישי של כל אחד ואחת מאתנו אחר אותם מרכיבים, מינונם  האישי המדויק, הרכבתם, אופן הכנתם, ניסיונות כדי לשפר את המינונים, להוסיף, להוריד, לתאם, יהפוך עם הזמן למתכון המדויק לכל אחד ואחת לחיים משמעותיים.

לשם כך צריך זמן.

זמן התבוננות, זמן התנסות, זמן בדיקה, זמן המתנה, (ומכיוון שהזמן הוא  משמעות בפני עצמה וכמו שבחרתי משתדלת לשמור על "הקלות..." נסתפק כרגע בזמן על מגוון גווניו כהגדרה).

בטירוף החיים, בחיפוש שלנו אחרי .... האם אנחנו מאפשרים לעצמנו לעצור כדי לשאול מה בעצם אנחנו מחפשים, רוצים, שואפים, מאמינים. נכון שאין זמן, חבל על הזמן, הזמן אף פעם לא עוצר ואולי לא נספיק.

רק שברוב המקרים נגלה שבמידה ועצרנו אנחנו ולקחנו לעצמנו את הזמן בשביל עצמנו, להיות, להתבונן, לא רק פנימה לתוך, אלא גם מבחוץ, מהצד, על.

נופתע לגלות, בסיום התהליך, כמה זמן חסכנו, כיצד דברים שהאמנו בהם כל חיינו מסתברים בעצם כחסרי משמעות ודברים חדשים שלא הבחנו/ נתנו את הדעת בקיומם  משמעותיים עד מאד בחיינו.

וזמן יש לכולם בין אם אתה מוסלמי, אסקימואי, טיבטי או יהודי.

אז זמנו לעצמכם זמן, בין אם זה מפגש עם עצמכם למשקה, למדיטציה, עיסוי, יעוץ, למידה, מחשבה נקייה.

זמנו לעצמכם זמן משמעותי לשיחה על משמעות, בין אם זה ביניכם לעצמכם או ביניכם לאחר.

מפגש משמעותי שיחסוך לכם את הזמן שאתם מבקשים לעצמכם ומשמעות לחייכם.  

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אסנת בוקופצר, מסטר פרקטישינר בדמיון מודרך, אנ.אל.פי, טיפול בטראומה ותרפיית קו הזמן. טיפול אישי וזוגי. 054-4-515075 www.nlptherapy.co.il מייל: bukofzer@015.net.il 

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אסנת בוקופצר

מאת: אסנת בוקופצררוחניות - כללי06/06/15983 צפיות
כאשר אנחנו עובדים עם כלי ה-NLP והדמיון המודרך, אחד הדברים הראשונים שנלמד הוא שבסרט שלנו אנו השולטים והאחראים הבלעדיים לו. מכאן נחליט שבכל רגע נתון בסרט הזה נמלא את כל התפקידים - תסריטאי, במאי, גיבור, מפיק, צלם, מלחין ועורך - מתוך מודעות לתפקיד המתבקש בכל מצב.

מאת: אסנת בוקופצררוחניות - כללי15/05/151129 צפיות
בעבודה עם כלי ה-NLP והדמיון המודרך אנחנו לוקחים אחריות ומעניקים לעצמנו את האפשרות ליצור שינוי מהותי בעולמנו: חיים נטולי דרמה, שיאפשרו לנו ליהנות מעצמנו, מהסובבים אותנו ומחיינו.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש15/09/131309 צפיות
הפסיכולוגיה החיובית מציינת שהמילה תודה אינה רק נימוסים טובים, אלא גם מועילה לתחושת העצמי. מחקרים בנושא מראים שהכרת תודה משפרת את איכות החיים, הבריאות הנפשית ומערכות היחסים, מייצרת רגשות חיוביים ועוזרת לנו להתמודד בתקופות לחץ.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש27/08/131414 צפיות
הערכה עצמית, כשמה, תגיע קודם-כל מעצמנו - מכיוון שהמציאות הפנימית שלנו קודמת למציאות החיצונית, ואנחנו אלה הקובעים מה נכון לנו ומה לא, מה מתאים לנו ומה פחות, במה אנחנו מאמינים ובמה לא, ואילו ערכים קיימים בתוכנו. מתוך כך נותר לנו להבין שרק אנחנו יכולים להעניק אותה לעצמנו.

מאת: אסנת בוקופצרקורסים וסדנאות08/08/131151 צפיות
הדרך פנימה - סדנת דמיון מודרך ו-NLP לשנה החדשה עם אסנת בוקופצר וירון קולטון מפגש חווייתי חד-פעמי בתל-אביב - יום חמישי 29.8.13 ב-20:30 מוזמנים למפגש חווייתי, שבו נעשה שימוש בכלים העוצמתיים של הדמיון המודרך וה-NLP כדי להיכנס פנימה, לחקור את עולמנו הפנימי ואת תת-המודע - ולצאת רגועים, מחויכים ומחוזקים, מוכנים לשנה החדשה שבפתח.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש28/07/131143 צפיות
עבודת ה-NLP עם קו הזמן הינה תהליך המתקשר עם תת-המודע שלנו ומתייחס לאופן שבו אנחנו מייצרים ומאחסנים זיכרונות, מחשבות ורגשות, כמו גם לדרך שבה המוח שלנו מקודד את מושגי הזמן השונים.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש13/07/131108 צפיות
אמנות שאילת השאלות מזמינה מודעות ותרגול, ומאפשרת לפחות שלוש תשובות חדשות לכל סיטואציה. כמו כן, כאשר נחליף בשאלה את המילה 'למה' במילה 'איך', נגלה נקודת מבט חדשה - כזו שתאפשר לנו למצוא פתרון מהיר ומדויק למצבים שנראו לנו רגע קודם בלתי פתירים.

מאמרים נוספים בנושא תראפיה

מאת: לילה בן הרוש תראפיה09/11/171126 צפיות
בתוך חיינו יש הרבה מתח לחץ שגוררים איתם כל מיני מחלות , איך אפשר למצוא את השקט הפנימי ? איך אפשר לחזור לתוך מקום של שקט , אהבה ואיזון פנימית? סדנת הדגל של דהרמה גולן "לחזור הביתה " עוסקת בדיוק בזה בגילויי המפתח הפנימי לאיזון ושקט . לחיים שהם מה חיים ללא פשרות פנימית על השקט הנפשי שלנו.

מאת: סוגנדהותראפיה23/12/142326 צפיות
“לא, אין לי בעיות עם כוחניות" "אני אדם רוחני ואני לא רוצה להתעסק עם כוחניות" "כוח הוא בשביל פוליטיקאים, לא בשבילי" "כסף הוא כוח, ולי יש כסף" "אני פשוט לא יכול לסבול כוחניות"

מאת: דר' ירון זפרןתראפיה30/03/147678 צפיות
מהי פסיכותרפיה רוחנית? כיצד משתלבת פסיכולוגיה עם רוחניות בטיפול? מהן הטכניקות עימן עובד המטפל בגישה זו? דר' ירון זפרן, מורה רוחני ופסיכותרפיסט, מסביר מהי פסיכותרפיה הוליסטית

מאת: דר' ירון זפרןתראפיה30/03/147427 צפיות
מהי פסיכותרפיה רוחנית? כיצד משתלבת פסיכולוגיה עם רוחניות בטיפול? מהן הטכניקות עימן עובד המטפל בגישה זו? דר' ירון זפרן, מורה רוחני ופסיכותרפיסט, מסביר מהי פסיכותרפיה הוליסטית

מאת: אוהד ז.תראפיה23/09/131809 צפיות
טיפול פסיכולוגי דורש כוחות התמודדות, נכונות לעבודה עצמית , ומחויבות עמוקה לטיפול. הרבה יותר קל להדחיק בעיות, ולא להסתכל לתוך הנפש, אבל מי שמגיע לטיפול פסיכולוגי ניסה כבר, את הדרך הזו של ההדחקה, וזו לא עבדה עבורו. השיפור במצב המטופל יגיע, מהנכונות שלו לעבוד על עצמו ולהתייחס בצורה רצינית לטיפול. זה בא לידי ביטוי במחויבותו לטיפול ובהתמדתו. המטופל צריך לגלות נכונות לעבוד עבודה עצמית, במהלך הפגישות, אך גם ביניהם.

מאת: אוהד ז.תראפיה23/09/131870 צפיות
טיפול פסיכולוגי, שנקרא גם פסיכותרפיה הוא מפגש עם איש מקצוע, שמתמחה בהבנה של תהליכים נפשיים הנובעים מהמודע או מהתת מודע. מי שיש לו רישיון לעסוק בטיפול נפשי, הוא פסיכולוג קליני בעל מומחיות שיש לו רישיון מתאים לעסוק בתחום זה. בתהליך טיפול פסיכולוגי, יש אינטראקציה בין הפסיכולוג למטופל, ויש חשיבות גדולה לכך שיהיה ביניהם יחס של קרבה ואמון, שמתבסס על יכולתו של הפסיכולוג, להיכנס לעולם של המטופל, לקבל ולהכיל אותו איך שהוא, ולאפשר לו להיחשף בפניו ללא חשש שיידחה

מאת: אוהד ז.תראפיה23/09/131720 צפיות
אדם המחליט לפנות לפסיכולוג חושש לפעמים לפני המפגש עמו. הוא לא יודע באיזה פסיכולוג לבחור. אם אין לו המלצות קונקרטיות הוא עלול להרגיש שהוא קונה חתול בשק. ישנם כל מיני סוגי פסיכולוגים. יש פסיכולוגים, שהמפגש הראשון אתם מתחיל, בבירור ההיסטוריה, שכולל שאלות, אודות החיים שלכם, משפחתכם, עברכם התעסוקתי, הפחדים שלכם ומשאלותיכם. פסיכולוגים אחרים יבקשו שתספרו להם, מה מביא אתכם להגיע אליהם, ויעודדו אתכם לדבר באופן חופשי על הכול.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica