חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסבר קצרצר על שיטות הטיפול הפסיכולוגי הנפוצות

מאת: טל קרויטורופסיכולוגיה18/07/20121545 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אציג משל שיבהיר אתההבדלים בין השיטות השונות לטיפול פסיכולוגי:

אישה אחת עמדה לצד הנהר, וכל הזמן הצילה נשים טובעות. הצילה, הצילה, הצילה, עד שיום אחד היא קמה והלכה. אמרו לה, הי! לאן את הולכת?! מי יציל את הנשים הטובעות? ענתה האישה, אני הולכת לראות מי זורק אותן מהגשר.

הנמשל – יש שיטות טיפול שבהן העיקר הוא יצירת מודעות לכך שמדובר בגירוי ותגובה. לאט לאט עוזרים למטופלים להיות מודעים לכך, שזה לא מקרי שיש כל פעם "נשים במים" (כלומר, מצוקה/חסמים בהווה) אלא יש מישהו שזורק אותן (אירועים בעבר).

שיטות טיפול אחרות מתמקדות בשינוי התגובה. בשיטות אלה עוזרים למטופלים לסייע יותר טוב לאישה במים (מצוקה/חסמים בהווה), לזהות מהר יותר שהיא עומדת לטבוע, לשפר סגנונות שחייה, להוציא אותה במהירות כך שלא תשהה זמן רב במים (כלים להתמודדות כשחשים במצוקה/חסמים). למשל, אם המטופל/ת חרד/ה מבחינות, המטפל/ת ילמד אותו/ה שיטות להירגע כשהוא/היא נתקף/ת בחרדה, או להתווכח עם מחשבות מעוררות חרדה.בשיטת הטיפול-EMDR משנים את הגירוי – כך שלא יהיה יותר גירוי מלכתחילה. לא נותנים כלים, אלא מסלקים את הבריון שזורק את הנשים מהגשר... (עובדים באופן ממוקד, מהיר ויעיל על נטרול השפעות האירועים מהעבר על ההווה, וכך לא מפועלים סימפטומים בהווה).

הדגמת ההבדלים על סוגיה נפוצה של חרדת ביצוע, כמו חרדת בחינות:

חרדת בחינות אינה מייחדת רק סטודנטים, אלא גם אנשי מקצוע בשלבים שונים של הקריירה שלהם (מרכזי הערכה, ראיונות עבודה). זו גם אותה דינמיקה שגורמת לאנשים לתפקד באופן לא מיטבי בפרזנטציות, ואפילו במין (לחץ כתוצאה מתחושה שהם נבחנים).

בטיפול המסורתי מבררים עם המטופלים מהיכן זה מגיע. מסייעים להם להבין איך הוריהם הפעילו עליהם לחץ רב שהם הפנימו, ואיך ההערכה העצמית שלהם בנויה על כך שהם "יספקו את הסחורה". כך, בסופו של דבר, המטופלים מודעים יותר למקורות החרדה. למרבה הצער, עצם זה שהם יודעים מהיכן החרדה מגיעה, לא גורם לה ללכת.

בטיפול ביופידבק עוזרים למטופלים לרכוש כלים לניטור החרדה, כך שכשהם מרגישים שהיא מתקרבת, הם יוכלו להרגיע אותה באמצעות נשימות, למשל.

בטיפול קוגניטיבי מלמדים את המטופלים להתווכח עם התחושה שהם חייבים "לספק את הסחורה" כל פעם שחרדה תוקפת אותם, כדי למזער את השפעתה עליהם, ובמקביל חושפים אותם לאירועי בחינה כדי "להתרגל".

בטיפול EMDR חוזרים עם המטופלים לאירועי מפתח שעוררו אצלם תחושה זו וקשרו בין מצב בחינה לחרדה. לאחר עיבוד אירועי המפתח, האדם לא יחוש חרדה במצבי בחינה בעתיד. כלומר, האדם לא ירכוש כלים להתמודד עם החרדה שמתעוררת אצלו במצבי בחינה, כמו בשתי הגישות הקודמות, אלא יעבור תהליך ממוקד ומהיר, שיוביל לכך שבחינה לא תהיה כרוחה בחרדהמלכתחילה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

טל קרויטורו
מנכ"ל ובעלים של קליניקות מומחים בשיטת EMDR – שיטת הטיפול הפסיכולוגי המוכחת ביותר בעולם.
רשת בפריסה ארצית
קבלו במתנה את המדריך המיוחד - כל שעליך לדעת כדי לבחור את הטיפול הפסכולוגי המתאים לך ביותר
הסיוע שאנחנו מציעים:
להתגבר על העבר – טיפול מהיר בדכאון, חרדה וטראומה
לדהור קדימה - שיפור השגים לביצועי שיא
מעכשיו לעכשיו – טיפולי הרגע האחרון
תל אביב, חיפה, ירושלים, אשקלון, ראשון לציון, רעננה, הרצליה, רמת השרון, כפר סבא, גוש תל מונד, חוף הכרמל , אמירים
לתאום: 1-700-70-90-76
WWW.EMDREXPERTS.CO.IL

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת טל קרויטורו

מאת: טל קרויטורופסיכולוגיה30/07/121815 צפיות
EMDR דומה לשיטות טיפול אחרות בכך שהיא מוכרת על ידי גופי טיפול פסיכולוגי מובילים ורק מטפלים בעלי תואר שני רשאיים לטפל בה, אבל בכל השאר – היא שונה לחלוטין, הן במוקד הטיפול והן באופן הסיוע. לכן הטיפול בEMDR מהיר בהרבה בהשוואה לחלופות

מאת: טל קרויטורופסיכולוגיה22/07/121608 צפיות
טיפול פסיכולוגי איננו מוצר אחיד- יש שיטות טיפול שונות, שמביאות לכדי תוצאות שונות וגם עשויות להיות מלוות בבעיות שונות. לעזרתכם צירפנו פירוט הן של הבעיות העלולות להתקיים בטיפול פסיכולוגי, והן של קריטריונים לבחירת טיפול פסיכולוגי שיתגבר על בעיות אלו.

מאת: טל קרויטורופסיכולוגיה09/07/121342 צפיות
משהו מפריע לכם או עוצר אתכם אבל אתם לא יודעים מה לעשות עם זה? לנוחיותכם סיפקנו כללי אצבע מתי כדאי לפנות לטיפול, תרגיל 'בחן את עצמך' קצר, ופירוט כיצד טיפול יכול לסייע.

מאמרים נוספים בנושא פסיכולוגיה

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196326 צפיות
מאמר המציע דרכי פתרון לאי גמילה מטיטולים בקרב בני 3-4. דרכי הפתרון מובאות מהזווית הפסיכולוגית הקלינית: חיזוקים חיוביים לילד לעומת עונשים וחיזוקים שליליים, וכד'. המאמר מתבסס על הקשר שבין ביקורת שלילית לילדים לחוסר הצלחתם להיגמל מהטיטולים.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196323 צפיות
כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לזהות אצל ילד בן 3-4 סימפטומים של אי גמילה מחיתולים. המאמר יציע פרשנות מדוע הדברים נוצרו ויספק מידע על פתרונות אפשריים אליהם.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196179 צפיות
מאמר מידע על הרטבות לילה. המאמר סוקר את הבעיה מהזווית הפסיכולוגית הקלינית ומציע, באמצעותה, דרכי פתרון אפשריות.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196306 צפיות
מאמר מומחים על הרטבת לילה. נקיטה בגישות פסיכולוגיות קליניות לפתרון הבעיה. שילוב אמצעים רפואיים במידת הצורך. מטרת המאמר היא להדריך אתכם בתחילת ניסיונכם לפתור בעיה זו.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196399 צפיות
תיאור הרטבת לילה אצל מבוגרים, ואי שליטה בסוגרים. הצעת פתרונות פסיכולוגיים לצד רפואיים להתמודדות עם בעיה זו: הורדת מתח ולחץ, אבחון מדד הסוכר בבדיקות המעבדה לצורך הסקת מסקנות לגבי הישנותה של סוכרת, ועוד.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196587 צפיות
תיאור בעיה פסיכולוגית נדירה בשם 'חרדת האסלה'. במסגרתה, ילד שיצא מגיל הינקות בהגיעו לגיל 4 נרתע מהאסלה ועושה את צרכיו בבגדיו. במאמר נדון בהיווצרות הבעיה, זיהוי סימפטומים ודרכי פתרון.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196259 צפיות
מאמר מידע על הרטבת לילה אצל ילדים, תוך גיבוש פתרון בגישה הפסיכולוגית הקלינית. במאמר זה מוצעות דרכי התנהגות של ההורים שמומלץ ליישם על מנת להימנע או לצמצם את ההרטבה, לצד ייעוץ עם פסיכולוג קליני.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica