חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עסק משפחתי: מה קורה כאשר לא פותרים סכסוכים?

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים06/01/20138459 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הבחירה לעבוד יחד בתוך עסק משפחתי היא בחירה אמיצה. גם אם נסיבות החיים הביאו את בני המשפחה לעבוד יחד תחת אותה קורת גג עסקית, עדיין יש בשיתוף פעולה משפחתי הרבה אומץ והערכה רבה. הבחירה מאלצת את המשפחה לשהות יחד רוב שעות היום בנוסף לעיתים גם לשהייה משותפת בשעות הפנאי.

אלא מה? כל עוד היחסים הרמוניים ואין ויכוחים אז אין בעיה אבל מה קורה כאשר אלו מתחילים להתעורר? מה קורה כאשר יש סכסוכים שלא נפתרים?

עבודה משותפת גוררת בדרך כלל ויכוחים וחילוקי דעות, כמעט אי אפשר להימנע מהם. חילוקי הדעות יכולים להיות על הדרך העסקית, על רעיון מסוים שרוצים ליישם בעסק, על דרך ההתנהלות של בן המשפחה או של בעל העסק ועל נושאים רבים אחרים ומגוונים. מעבר לכך, היותנו בני משפחה הוא דבר חשוב אך אנו גם אנשים שונים, בעלי דעות שונות וראייה שונה. ויכוחים וחוסר הסכמה הם חלק טבעי בחיים, אך הסוגיה היא איזה משקל אנו נותנים לויכוחים אלו בהתנהלות העסקית והמשפחתית.

מה קורה לנו כאשר אנחנו לא מסכימים עם דבריו של האחר?

אין תשובה חד משמעית לשאלה הזו והיא די תלויה בהתנהגותו האישית של כל אחד מאיתנו. יש אשר בזמן סכסוך רגעי או מתמשך יעדיפו לשמור את רגשותיהם ותחושותיהם בבטן ולא לדבר. הם אותם טיפוסים אשר סופגים פנימה ולא מוציאים החוצה. יש אשר יגיבו מיידית ולא ימתינו עם תגובתם אפילו עד סוף היום. כמובן שנמצא בקרבנו גם את האנשים אשר כמעט ואין דבר אשר יוציא אותם משלוותם. אלו ינתחו את המצב בצורה רציונאלית (שנתפסת לעיתים כקרה) וינסו להגיע מהר לידי סיום הסכסוך ולא יתנו לכעס לנהל אותם.

אנחנו אמורים להכיר את עצמנו, את הצדדים שלנו, ולדעת איזה צד אנחנו נוקטים בעת ויכוח או אי הסכמה.

איך כל זה קשור לעסקים משפחתיים?

בעסקים משפחתיים אנו מוצאים שבני המשפחה מעדיפים לרוב להדחיק ויכוחים, חילוקי דעות, העלבות, עקיצות קטנות או דברים מעצבנים שעולים במהלך הפעילות היומיומית ובפרט כדי שיתאפשר להגיע ביום שישי בערב לארוחה בלי ויכוח או כעס שצף ועלה במהלך העבודה. קיימת נטייה של בני המשפחה לא לגעת בסכסוכים ולא לטפל בהם שמא "משהו" יתפרק בדרך לפתרון. האיום והפחד הוא לעיתים כל כך גדול שעדיף כבר לספוג להבליג ולהדחיק ולא לגעת בנקודות אלו.

מה הבעיה בגישה שכזו?

בן המשפחה יכול לגלות אמפתיה ורצון לא לפגוע במשפחה (למרות שהוא לא פוגע בכל מקרה), לא להגיב על דברים שנאמרים ולא להיכנס לעימות עם בני המשפחה האחרים מתוך חשש לשלום המשפחה. הבעיה היא שיכולת הספיגה היא בדרך כלל מוגבלת כך שחוסר רצונו לדבר ולהגיב תגרום בסופו של דבר לתוצאות אשר אינן משרתות את טובתו או את טובת העסק. הסכסוך בעצם כבר התחיל בתוכו אבל האחרים עדיין לא יודעים. יש גם מצבים בהם ההורים מחליטים להשתיק את הויכוח ולא לגרום למריבות בין הילדים או אפילו בין הילדים להורים. כל אלו הם מצבים שבהם הסכסוך לא מטופל אלא מודחק.

מצבים אלו יכולים להוביל:

& ירידה במוטיבציה של בן המשפחה להגיע לעסק. בסופו של דבר אם הסכסוכים ימשכו ולא יגיעו לידי פתרון אזי אותם בני משפחה יגלו חוסר עניין אפילו לקום בבוקר ולהגיע לעסק. העבודה בעסק תיתפס מבחינתם כזמן לא נעים שצריך לעבור אותו. ירידה במוטיבציה גוררת בהכרח תפקוד חלקי בעסק, לא עושים את התפקיד עם כל הלב והנשמה ואין ספק שבסופו של דבר גם התוצאות העסקיות עלולות להיפגע התנהגות זו, במיוחד אם בן המשפחה הוא בעל תפקיד ניהולי.

& מפסיקים להיפגש מעבר לשעות העבודה כמו לדוגמא: בימי שישי ושבת או בחגים ובאירועים משפחתיים. לעיתים במקרה מסוימים אפילו הנכדים מפסיקים להגיע ויש תחושה של התרחקות ואפילו התפוררות של התא המשפחתי.

& מתחילה לחלחל המחשבה בקרב בני משפחה אלו שקיימות אופציות נוספות לתעסוקה מלבד העסק המשפחתי. פתאום העסק המשפחתי הופך לאופציה לא רצויה ולא כדאית כיוון שהוא סוחט את המשפחה מבחינה רגשית. מתחילים לבדוק אופציות היכן אפשר לעבוד,ומהו השכר המקובל ואף מוכנים להתפשר על תנאים פחות נוחים בתחילת הדרך ובלבד שלא יצטרכו להתמודד עם קשיים רגשיים מורכבים שמציבה העבודה המשותפת עם המשפחה.

לסיכום, לעיתים הימנעות מטיפול בסכסוכים פן מישהו ייעלב גורמת להיפך הרצוי, גורמת להתפוררות והפרדות. אין לחשוש להתעמת עם בני המשפחה, הרי בסופו של דבר אם העימות יהיה בצורה הוגנת ומכובדת כל הצדדים יצאו מרוצים וכך גם העסק המשפחתי.

כותבת המאמר:

חדוה יוסף יעוץ לעסקים משפחתיים

נייד 054-9039990

אתר www.fbusiness-consulting.co.il

בלוג hedvayosef.blogspot.com

E-mail:hedvajosef@gmail.com

חונכת מטעם מט"י


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

חדוה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חדוה יוסף

מאת: חדוה יוסףעסקים - כללי06/07/14920 צפיות
אם יש משהו מרגיז ומתסכל יותר מכל הוא הצורך לקחת הלוואות אחרי שבכל התקופה עבדנו קשה, התאמצנו, מכרנו, אבל תכלס בשטח, בשורת הרווח והפסד, אין מזומנים וצריך לקחת הלוואה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131766 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131760 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131819 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131865 צפיות
פער הדורות בעסקים בכלל ובעסקים משפחתיים בפרט מקשה על העבודה המשותפת ולעיתים מאיים לסוגרו. אז כיצד מגשרים על הפערים ומצליחים לעבוד יחד.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131637 צפיות
עסק משפחתי מכיל בחובו שני אלמנטים חשובים בחייו של כל אדם: משפחה ופרנסה. לפני שמקימים עסק שכזה יחד כדאי לקחת בחשבון מספר שיקוליים הכרחיים לפני הביצוע.

מאת: חדוה יוסףניהול11/04/131324 צפיות
האם כל עסק צריך יועץ עסקי. לדעתי לא. אך בכל זאת ישנם מצבים בהם כדאי להכניס יועץ לעסק לפני שיהיה מאוחר מדי. השאלה – מתי כדאי לעשות זאת?

מאמרים נוספים בנושא עסקים משפחתיים

מאת: רועי כץעסקים משפחתיים16/12/182007 צפיות
סבא חיים וסבתא יונה לבית משפחת בדיחי עלו לארץ ישראל מתימן בשנת 1942 - לא במבצע מרבד הקסמים כפי שנהוג לחשוב. הם חיו בירושלים ולפרנסתם מכרו פלאפל בעגלת מזון. טיגנו את הפלאפל על פרימוס ותושבי ירושלים מספרים שהטעם עד היום נשאר בפה...

מאת: yoni romעסקים משפחתיים03/06/152287 צפיות
בתכלס, כל מה שנכתוב באתר, לא באמת ישנה. אתם תגלשו בו קצת, אולי תקראו קצת על המפרט הטכני,  אז אנחנו לא מסתמכים על זה. אנחנו מסתמכים על שירות טוב, ייעוץ מקצועי ומוצר איכותי. אתם מוזמנים לבוא אלינו לאולם התצוגה כדי לראות את דלתות כניסה מעוצבות ברמת גימור הטובה ביותר בשוק ולקבל ייעוץ מבחינתכם הוא לא מחייב, אבל אנחנו עומדים מאחוריו ב- 100%.

מאת: דביר דבירעסקים משפחתיים22/02/151597 צפיות
כל חובב דגי נוי יודע שאין להמעיט בביתם של דגיו. המיכל מאכלס דגים, אלמוגים וחסרי חוליות, ובניגוד לאלמנטים אחרים כמו פילטרים או חצץ שניתן להחליף במידת הצורך הוא נותר קבוע. האקווריום צריך לשרת בראש ובראשונה את דייריו, בעלי החיים הימיים. סוגים שונים של דגי נוי מצריכים תנאי אחזקה שונים, לכן יש להיוועץ באנשי מקצוע טרם קניית המוצר או הכנסת דגים אליו. כמו שכולנו כבר יודעים הוא מוצב לצד רהיטים אחרים בבית, לכן עליו להשתלב בעיצוב הקיים. בחירת בית לדגיכם שלא תואמים את עיצוב הבית או המשרד תיצור חוסר הרמוניה ותגרע מיופיים של דייריו. צוות נטפיש ישמח לסייע לכם בבחירת בית חלומות שמתאים לצורכיכם המדויקים, בין אם כנקודת מיקוד בחדר ובין אם כרהיט פונקציונאלי. צוות החנות מבצע התקנה, אחזקה ותיקון של המוצר במקרה הצורך, וישמח ללוות אתכם משלב הקונספט עד להשלמה סופית מוצלחת

מאת: חגי טחבשעסקים משפחתיים03/01/151655 צפיות
קידוחי קרקע המהווים חלק בלתי נפרד מענף הבנייה, וזאת למטרת יצירת והנחת יסודות למבני מגורים העתיד להיבנות, או לחילופין, לצרכי חיזוק מבנים ותשתיות. ברוב המקרים, עבודות הקידוח מיושמות על ידי חברות קידוח המתמחות בענף מקצועי זה, והן מיושמות בעזרת מכונות קידוח ייעודיות וציוד מכני הנדסי המותאם לסוג הקרקע ולתוואי השטח בו מתבצעת העבודה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131766 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131760 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131819 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica