חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פונדקאות בישראל או פונדקאות בחו"ל-מורה נבוכים

המאמר מבוסס על נסיוננו הרב (מ 1996) בליווי תהליכי פונדקאות. לכל תוכנית, פונדקאות בישראל או פונדקאות בחו"ל ישנן יתרונות וחסרונות החשוב ביותר הוא לבחון על פי הנקודות המפורטות במאמר מהי התוכנית המתאימה לכם

1.זמן המתנה לאיתור פונדקאית מתאימה- בפונדקאות בישראל זמן ההמתנה נע בממוצע בין 6-10 חודשים והסיבה לכך כי ישנם יותר זוגות ממתינים מאשר פונדקאיות.

בפונדקאות בחו"ל זמן ההמתנה 4 שבועות והסיבה כי אין מחסור בפונדקאיות מתאימות.

המלצתנו: להתייחס לפרמטר הזה כאחד המשתנים בקבלת ההחלטה אבל לא רק.
.

עלויות תהליך הפונדקאות – בפונדקאות בישראל העלות הכוללת (ללא תשלומי אקסטרות כמו תאומים ניתוח קיסרי,תשלומי בטוח לאומי) היא בסביבות 220000 ₪ וכוללת 6 החזרות.

בפונדקאות בחו"ל העלות הכוללת (ללא תשלומי אקסטרות כמו תאומים, נתוח קיסרי, טיסות ושהיה לקראת הלידה) היא בין 130000-160000 ₪ תלוי מה כוללת כל תוכנית.

כל התוכניות מתבססות על החזרה אחת.

הפערים בעלות התוכניות השונות המציעות פונדקאות בחו"ל נובעים ממספר סיבות:

ישנן תוכניות המתייחסות למחיר בסיסי ללא שירותים נלווים שהינם הכרחיים כמו העברת עוברים, טיפול משפטי, וכו'.

ישנן תוכניות שהסוכנות בישראל הינו גורם מתווך בלבד ואינו מלווה את התהליך עד להבאת הילד לישראל. המשמעות במצב זה היא שההורים המיועדים צריכים לנהל בעצמם מרחוק את התהליך. לעומת סוכנויות של מתווכים כאלה ישנן סוכנויות אשר נותנות ליווי ישראלי מקצועי מתחילת התהליך ועד רישום הילד /ים בישראל.

המלצתנו: המחיר הנקוב בהסכם לא תמיד כולל את כל השירות הנחוץ לצורך השלמת התהליך לכן חשוב לקרוא היטב מה כולל המחיר הנקוב ומה עלויות השירותים הנלווים הנחוצים ואילו אנשי מקצוע יכולים לתת אותו.
.

3. חוקיות תהליך הפונדקאות- בישראל חוקק חוק פונדקאות ב 1996 ומונתה ועדה הכפופה למשרד הבריאות שקבעה קריטריונים לאישור הצדדים, הועדה הינה גוף מקצועי אשר בודק באמצעות חוות דעת רפואית פסיכולוגית וראיון אישי לפונדקאית האם הצדדים יוכלו לעבור את הליך פונדקאות בישראל.

עבודת הועדה אורכת כחודשיים לערך.

במדינות הנ"ל (ארה"ב, הודו, גיאורגיה, אוקראינה,תיאלנד, אוזבקיסטן, רוסיה) ישנן תקנות/חוק אשר מאפשרים לתושבי חוץ לעבור תהליך פונדקאות.

המדינות אינן מתערבות בהליך הפונדקאות עצמו אך יכולות לשנות את התקנות בהתאם לנדרש.

המלצתנו: חשוב לקבל מידע על הבסיס החוקי באותה מדינה בה תבחרו לעבור את תהליך הפונדקאות.
.

4.הפרוצדורה המשפטית- בפונדקאות בישראל, עם היולדו של התינוק על ההורים המיועדים להוציא צו הורות המאפשר להם לרשום את התינוק על שמם בתעודת זהות (גם אם מדובר בתרומת ביציות).

הפרוצדורה לקבלת צו הורות אורכת כחודש לערך, בזמן זה שוהים ההורים עם ילדם בביתם.

בפונדקאות בחו"ל עם היוולד התינוק על האב המיועד והתינוק לעבור בדיקה גנטית כדי להוכיח קשר גנטי בינהם, ועל סמך תוצאות הבדיקה תוציא הקונסוליה הישראלית אישור מעבר לתינוק שיאפשר את הבאתו לישראל במידה ומדובר בתרומת ביציות האם המיועדת תאלץ לאמץ את התינוק. לציין שוועדה מטעם הכנסת המליצה על שינוי הפרוצדורה בחו"ל כדי שתהיה דומה ככל האפשר לזו בישראל דבר שיבטל את הצורך מצד האם המיועדת לאמץ את התינוק שנולד.

הפרוצדורה לקבלת דרכון מעבר לתינוק אורכת בין 4-6 שבועות שבהם על ההורה/ים המיועדים לשהות במדינה בה התבצע הליך הפונדקאות. ישנו תקדים משפטי שפטר הורים מיועדים מלערוך בדיקה גנטית כשמדובר בתינוק שנולד מעוברים שנוצרו מזרע וביצית שלהם, דבר שמקצר את זמן השהות בחו"ל עם היוולדו של התינוק לשבועיים לערך.

המלצתנו: חשוב לברר מראש על תנאי המקום בו אתם עתידים לשהות ולברר גם לגבי שירותים רפואיים נגישים.
.

5. ההליך הרפואי-בפונדקאות בישראל הזוג יכול להכין עוברים טריים ולהחזירם לרחם הפונדקאית, כמו כן להיות נוכח בכל שלב בתהליך הרפואי: החזרת העוברים, בדיקות מעקב ההיריון והלידה.

לבחור את הרופאים המומחים שיבצעו את הבדיקות.

בפונדקאות בחו"ל העוברים מועברים מוקפאים ומופשרים לצורך ביצוע ההחזרה לרחם הפונדקאית (ישנם מקרים במיוחד בתרומת ביציות או כשהאישה נוסעת לאותה מדינה לעבור שאיבת ביציות שניתן גם להחזיר עוברים טריים אך העלות תהיה גבוהה יותר), ההורים המיועדים בדרך כלל לא יהיו נוכחים בהחזרות ובבדיקות מעקב ההיריון ויוכלו לקבל מידע זה ישירות באימייל או דרך גניקולוג ישראלי במידה והתוכנית כוללת ליווי של אנשי מקצוע מישראל.

המלצתנו: לבדוק איזה גוף ידאג לרמה הרפואית הנדרשת ולליווי רפואי מלא.

.

6.החלפת פונדקאית –בפונדקאות בישראל חוזה ההתקשרות עם פונדקאית כולל 6 נסיונות , ניתן לסיים את ההתקשרות כל עוד לא הושג הריון, אך במידה ורוצים להתחיל הליך חדש עם פונדקאית אחרת הדבר כרוך בזמן ,הוצאות כספיות נוספות ואישור ועדה.

בפונדקאות בחו"ל חלק מהתוכניות מאפשרות להחליף פונדקאית אחרי כל החזרה ,עלות החלפת הפונדקאית כלולה במחיר ההחזרה הנוספת ואינה כרוכה בזמן המתנה. החלפת פונדקאית יכולה להעלות את סיכויי ההצלחה ולסייע לכם לדעת במהירות המקסימלית אם הבעיה לאי הצלחה נובעת מאיכות העוברים .

המלצתנו: לבדוק איזה תוכנית מאפשרת החלפת פונדקאית באופן אוטומטי ובאיזה סכומים מדובר.



7.מערכת יחסים עם הפונדקאית-בפונדקאות בישראל ההורים המיועדים יכולים לנהל מערכת יחסים עם הפונדקאית, להיות איתה בקשר טלפוני רצוף, להיפגש עימה בתדירות גבוהה, ולהיות נוכחים בכל בדיקות מעקב ההיריון הדבר מעניק תחושת שליטה ובטחון לגבי התנהלות התהליך, יחד עם זאת ההורים המיועדים צריכים להיות מוכנים לנהל מערכת יחסים עם הפונדקאית שיכולה להיות קרובה יותר או רחוקה בהתאם לציפיות הצדדים.

בפונדקאות בחו"ל קשה יותר בפועל לנהל מערכת יחסים עם הפונדקאית, בגלל המרחק, קשיי שפה ומנטליות ולכן כל הקשר מתנהל בפועל דרך אנשי מקצוע מקומיים או אנשי מקצוע מישראל במידה והתוכנית כוללת ליווי של אנשי מקצוע מישראל. הדבר מתאים יותר להורים מיועדים אשר מעדיפים לעבור את התהליך ללא צורך לנהל מערכת יחסים עם הפונדקאית.

המלצתנו: חשוב שכל אחד יבדוק עם עצמו את נחיצות או אי נחיצות הקשר עם הפונדקאית. ובמידה ויש רצון לקשר עם הפונדקאית ממליצות לבחון את מידת וסוג הקשר שחשוב לו שיתקיים עם הפונדקאית.
.

8. שהות הפונדקאית במהלך ההריון והטיפולים- בפונדקאות בישראל הפונדקאית ממשיכה להתגורר בביתה עם משפחתה, היות ומדובר במדינה מערבית ותנאיי המחיה של הפונדקאית אינם מסכנים את ההיריון . בפונדקאות בחו"ל ישנן תוכניות שבהן הפונדקאית שוהה בביתה למרות שמדובר במדינה של העולם השלישי ואין בטחון לגבי תנאיי המחיה של הפונדקאית והשפעתם על ההריון.

ישנן תוכניות שבהן הפונדקאית שוהה בהוסטל או דירה שהגוף המתווך מממן עם משפחתה לאורך הטיפולים וההיריון בהשגחה של צוות רפואי, אם בית שמלווה אותה לבדיקות ודואגת לרווחתה הרגשית והפיזית.

המלצתנו: יש לבדוק האם נושא ההוסטל רשום במפורש בהסכם ההתקשרות עם הסוכנות
.

9. המרחק הגיאוגרפי- בפונדקאות בישראל מדובר במדינה קטנה וישנה תמיד האפשרות שבסוף התהליך הצדדים יפגשו ברוב המקרים היחסים בין הזוג לפונדקאית לאחר הלידה מסתיימים לטובת התמודדות פסיכולוגית טובה יותר של הצדדים. בפונדקאות בחו"ל התהליך מתנהל במדינה אחרת והסיכוי שההורים המיועדים יפגשו את הפונדקאית לאחר הלידה הוא נמוך.

המלצתנו:חשוב לבחון עד כמה חשוב עבורכם האפשרות /חוסר אפשרות להתקל בפונדקאית לאחר לידת התינוק.
.

10. מעמדו ההלכתי של התינוק-בפונדקאות בישראל החוק קבע כי על האם הנושאת להיות בת דתה של האם המיועדת והסיבה לכך היא כי בדרך זו מקבל התינוק את מעמדו ההלכתי (אם הפונדקאית יהודיה באופן אוטומטי התינוק יהיה יהודי)

בפונדקאות בחו"ל הפונדקאיות אינן יהודיות ולכן התינוק שיולד צריך יהיה לעבור גיור קטינים שמשמעותו טבילה במקווה ובמידה ומדובר בבן כמובן גם ברית מילה.

המלצתנו: לבחון עד כמה הנושא ההלכתי משמעותי עבורכם במיוחד אם אתם שומרי מצוות

.

11.מי המרכז שמולו נחתם הסכם- בפונדקאות בישראל ישנם מס' גופים המסייעים לזוגות לאתר

פונדקאית מתאימה ולקבל את אישור הועדה להתחיל בהליך הרפואי להשגת ההריון.

חלק מהגופים הוקמו רק לאחרונה וניסיונם מועט וחלק עוסקים בתחום שנים רבות וסייעו למאות זוגות ולכן ניסיונם רב,

ישנם גופים שאינם רשאים על פי החוק בישראל ללוות את התהליך לאורך הטיפולים, ההיריון ועד לאחר הלידה היות ואינם עובדים סוציאליים או פסיכולוגים ולכן הליווי שלהם יסתיים עם קבלת אישור הועדה.

בפונדקאות בחו"ל ישנם גופים אשר משמשים כמתווכים בלבד, וכל ההתנהלות של ההורים המיועדים לאורך התהליך עצמו נעשית באופן עצמאי מול הגורמים בחו"ל.

ישנם גופים שמלווים את כל התהליך באמצעות אנשי מקצוע מישראל אשר נמצאים בקשר רצוף עם אנשי המקצוע המקומיים וההורים המיועדים מנהלים את הקשר אך ורק עם אנשי המקצוע מישראל.

המלצתנו: חשוב לדעת לכל מי שיוצא לתהליך פונדקאות בארץ ובחו"ל שאומנם המטרה היא הבאת ילד לעולם אבל הדרך יכולה להיות שונה לחלוטין במידה ומעמיקים ומבינים מראש את התהליכים הרגשיים הרפואיים והמשפטיים שצריך לעבור.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

המרכז להורות הוקם ב 1996

למרכז תוכנית פונדקאות בישראל ובהודו בליווי גניקולוגים מומחים, עו"ד ועובדות סוציאליות

נולדו דרך המרכז מעל 500 תינוקות

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת פונדקאות המרכז להורות

מאת: פונדקאות המרכז להורותהריון ולידה30/10/121324 צפיות
חוק ההסכמים לנשיאת עוברים , הקרוי בלשון היומיומית "חוק הפונדקאות" מסדיר את התנאים הנדרשים לשם השתתפות בהליך, הן מצד הזוגות והן מצד הפונדקאיות. בנוסף לתנאים שנקבעו במסגרת החוק, ישנם תנאים נוספים שנקבעו במרוצת הזמן על ידי הועדה שהוקמה מכוחו של החוק, ואלה פורסמו במסגרת הנחיות הוועדה המפורסמות באתר משרד הבריאות. בנוסף, מפעם לפעם מתקנת הועדה את הסכמי ההתקשרות בין הזוגות והפונדקאיות וכך אנו למדים על דרישות נוספות של הועדה המוכתבות לתוך הסכמים אלה. על הצדדים (הן הזוג והן הפונדקאית) לעמוד בדרישות החוק והועדה מבחינת התאמתם הרפואית והנפשית להליך

מאת: פונדקאות המרכז להורותפוריות28/10/121053 צפיות
הדברים החשובים ביותר שיסייעו לכם לקבל את ההחלטה באיזו דרך לעבור תהליך של פונדקאות בישראל או בחו"ל

מאת: פונדקאות המרכז להורותפוריות28/10/121166 צפיות
המרכז להורות עוסק בפונדקאות בישראל מ 1996 פתחנו תוכנית פונדקאות גם בהודו בליווי מלא של אנשי מקצוע מישראל. התוכנית מהירה ובמחיר נמוך. מיועדת לבודדים,וזוגות.

מאמרים נוספים בנושא פוריות

מאת: ג.ט קראוןפוריות23/09/132995 צפיות
השפעת התזונה על כניסה להיריון . למרות היותנו סובלים מעודף משקל . הגוף פשוט לא יאפשר קליטה להתרחש או המשך היריון אם אין לו את היסודת,, הבסיסי שהוא צריך כדי לקיים את ההריון. נשים רבות פונות לדיאטת סיבים דלת שומן, אמנם הדיאטה תורמת לבריאות ולירידת משקל. ירידה במשקל הוכחה כמגדילה את הפריון, אך ירידה במשקל , אבל בדרך הנ"ל היא רק לעתים נדירות יעילה להגדלת פוריות משום שהיא שוללת מהגוף החלבונים והשומנים הנחוצים לייצור הורמונים הדרושים

מאת: ג.ט קראוןפוריות21/09/131980 צפיות
אי פוריות היא בעיה עולה וגוברת בחברה של היום. כמשהי שחוותה את העניין מקרוב ,אני בחרתי להציג נתונים שיכולים לעודד כל אחת בעולם,שחושבת שהיא לבד במאבק של השגת היריון תקין.. ניסיתי למצוא מידע מדויק בגוגל על כמה הון מושקע לשנה על טיפולי פוריות , ואני כל הזמן מקבלת תוצאות עבור דרכים כדי לממן את טיפולי פוריות . החלק העצוב ביותר הוא כי במקרים רבים , הגוף יכול להפוך להיות בעל פוריות תקינה אם ינתנו לו המשאבים הנכונים . פוריות , כמו כל מחלה , היא פשוט סימן לכך שמשהו לא בסדר בגוף וחייב להיות מטופל. מני

מאת: מיכל פוניפוריות10/07/132120 צפיות
אחרי ארבע שנים של טיפולים הבינה מיכל ש"אני לא יכולה לחכות עוד ש'יעשו עלי' – לא טיפולים, לא ניסיונות, לא הזרעות". היא החליטה להיות אקטיבית והחלה לתרגל את שיטת אביבה. כעבור חמישה חודשים נכנסה להריון

מאת: גולאסופוריות18/06/131839 צפיות
גבר עובר בדיקת זרע. על הגבר למסור זרע לאחר הפרשתו באופן מבוקר. בדיקת זרע כוללת בדיקת איכותו מכמה היבטים: ספירת זרע, צפיפות הזרע בנוזל, המורפולוגיה שלו, והתנועתיות שלו.

מאת: מיכל פוניפוריות21/03/132399 צפיות
למה רק אני לא מצליחה? למה כולן מסביב מצליחות להיכנס להריון בשנייה ורק אני מחכה ומחכה?" למה כולן תוקעות ג'אנק פוד בלי הכרה ורק לי אומרים לאכול נכון? למה כל העצבניות, הנוירוטיות, הוורקוהוליות כבר מזמן בהריון שני ושלישי, ורק לי אומרים, 'כשתירגעי, תצליחי..'?

מאת: אליס פ.סטפןפוריות26/02/132299 צפיות
איך מוגדר אי פוריות,מה זה אי פוריות? מה זה בדיוק בעיות פוריות? הבעיות בכניסה להריון או הבאת ילד, או עם הגעה לסוף הריון הפורה , נופלות תחת ההגדרה של אי פוריות. אי פוריות היא אי היכולת של פרט להיות בהריון, במקרה של נקבות, או אי היכולת לגרום להריון, במקרה של הזכרים. חוסר היכולת של אדם לשאת את הריון לטווח המלא שלו הוא גם זכה לכינוי פוריות. איך תזהה בעיות פוריות? מה הם סימנים לבעיות פוריות?

מאת: מוריס עוזפוריות25/11/128101 צפיות
מטרתו של מאמר זה היא להציע נקודת מבט הוליסטית של גוף ונפש המתארת את ההיבטים הפסיכולוגיים-רגשיים של בעיות הפריון, ולהשפעתם על יכולתיהם של האישה, הגבר והזוג להתמודד עם הקשיים ולצמוח מתוכם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica