חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הדרכה חוויתית ביקבי יין

ד"ר אילן אביטבול בעל תואר בייננות ((DNO מאוניברסיטת מונטפלייר,צרפת ובעל דוקטורט בחקר המוח ומחלות לב (מכון ויצמן, רחובות) הינו מרצה בקורסי יין באוניברסיטאות ומכללות בכל רחבי הארץ ומעביר הדרכות והשתלמויות למנהלי בתי מלון יוקרתיים ולמלצרי יין במסעדות יוקרה. לאורך שנות פעילותו, זכה אילן אביטבול להכין במו ידיו ממסכים (בלנדים) אשר הוכתרו במדליות זהב בתחרויות בארץ ובעולם כגון: מרלו רזרב 2001 של ברקן, קברנה 2003 של יקב שטרנבך, שרדונה 2006 של יקב שילה ופורט 2004 של יקב לבונה.

משנת 2003 ד"ר אביטבול משמש גם כשופט וטועם בתחרויות יין בינלאומיות (בצ'ילה ובצרפת) וכן שופט בינלאומי בתחרויות מקומיות כגון: תחרות יינות ישראל, טראווינו ועוד. ניסיונו המקצועי כולל את עבודותיו כיינן ביקבי ברקן, ביקב צרעה, ביקב תשבי, ביקב "פורטאל דלאלטו" בצ'ילה וביקב בונאן בדרום צרפת. כמו כן, ד"ר אביטבול משמש עד היום מלווה ויועץ למגוון יקבים פרטיים.

במסגרת השירותים המקצועיים שלו, ד"ר אביטבול מעניק הדרכה חוויתית ביקבים  הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

במסגרת הסיורים אותם עורך ד"ר אביטבול, מתקיימות סדנאות עונתיות (זמירה, הרכבת זמורות ובציר) בכרמים וכן סיורים והסבר על האזור וכל זאת בליווי אנשי המקצוע (כורמים, משגיחים וייננים) בתהליך ייצור היין. הסיור ביקב כולל את קבלת הענבים וחוות המיכלים, סיור במרתף היקב, מערך הביקבוק ומחסן תוצרת גמורה. לעיתים, אף ניתנת ההזדמנות נדירה להתנסות במלאכת הבלנדים מיינות מהחבית ויצירה אישית של כל משתתף. בחדר הטעימות מתבצעות טעימות של יין, גבינות ו/או שוקולד. משך ההדרכה הממוצעת הינו כשלוש שעות וניתן לערוך אותה בעברית, אנגלית וצרפתית לקבוצות המונות כ-10 עד 20 איש.

ד"ר אביטבול מעניק סיור חוויתי ומיוחד במינו בשבילי היין באזורי הגליל, הגולן, הרי יהודה וצפון הנגב. פעילות ייחודית נוספת שניתן לשלבה במסגרת הסיור הינה סדנת ייצור של גבינות עיזים עם טעימת יין משולבת וכן קיימת אפשרות להזמנת אירוע פרטי ומגוון פעילויות נוספות מותאמות למגוון מסגרות.

אתר האינטרנט: https://sites.google.com/site/docwinexperthe/home

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ד"ר אילן אביטבול הינו יועץ מקצועי בכיר בתחום הייננות, מרצה בקורסי יין במסגרות אקדמאיות ומעניק ליווי שוטף בעבודת השטח בתהליך גידול ענבי היין וטיפולים בכרמים. אביטבול  בעל תואר בייננות D.N.O. מאוניברסיטת מונטפלייר בצרפת ובעל נסיון עבודה עשיר מגוון בייעוץ והדרכה לעוסקים בתחום הייננות.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר אילן אביטבול

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411833 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172759 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142550 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142917 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144444 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411833 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148483 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

מאת: צילה קלסנריין ואלכוהול09/12/138604 צפיות
אם אתם חובבי בירה במיוחד, ויש לכם חדר פנוי בבית, גישה טכנית והרבה תעוזה, אתם יכולים להקים בביתכם מבשלת בירה ביתית. בעזרת הרבה רצון, הכלים הנכונים, ועם חומרי גלם מתאימים הנדרשים לתהליך של הכנת בירה ביתית, אתם יכולים להפוך ליצרני בירה ביתית משובחת.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica