חפש מאמרים:
שלום אורח
19.02.2020
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

כיצד למנוע התחמצנות של יין?

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/20147591 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים. כבר בשלבי הייצור הראשונים מוסף ליין חומר המכונה דו תחמוצת הגופרית והוא מהווה מרכיב בלתי נפרד בכל תהליך ייצור היין בעידן המודרני, כאשר ייעודו המרכזי הוא דיכוי מיקרו פטריות ובקטריות, באמצעות התכונות הנוגדות חמצון שבו. כך נשמרת טריותו של היין לאורך זמן. אחד המרכיבים המרכזיים לשימור איכותו של היין הוא הטמפרטורה. לאחר רכישת היין יש לאכסן אותו במקרר יין כאשר הטמפרטורה המומלצת לשימור במקררי יין לזמן ממושך נעה סביב 15 מעלות צלזיוס.

מקרר היין כאמצעי לשימור היין לאורך זמן

טמפרטורות גבוהות מדי עשויות להזקין את היין בעוד שטמפרטורות נמוכות מדי עשויות ליישן את המבנה המולקולארי הייחודי שלן. כמו כן הפרשי טמפרטורה עשויים אף הם להאיץ את תהליך ההתחמצנות של היין. זו הסיבה מדוע מומלץ מאוד לאחסן בתנאים האקלימיים של הארץ יינות איכותיים במקררי יין. אחד היתרונות המהותיים של מקרר יין הוא הטמפרטורה הקבועה. שינויי טמפרטורה קיצוניים יפגעו בארומה הטבעית של היין. הטמפרטורה האידיאלית לאחסון יין במקררי יין היא בטווח הנע בין 12 ל18 מעלות ליין אדום, ובטווח של בין 8 ל12 מעלות ליין לבן. קיימת אפשרות במקררים הללו לווסת את הטמפרטורה לאזורי קירור בהתאם לאופי היין.

מקרר היין ושמירה על טריות היין לאחר פתיחתו

את מרבית היינות הלבנים מומלץ לשתות בשנתיים הראשונות לאחר ייצורם. כמו כן, גם אם מחזיקים יינות אדומים במקרר יין, את רובם לא מומלץ לשמור מעבר לארבע שנים, ולאחר פתיחת הבקבוק מומלצת שתייתו לא יאוחר משלושה ימים לאחר מכן. רכישת פקק וואקום ייסע ליין לשמור על טריותו עוד מספר ימים נוספים לאחר פתיחתו. בקרב היינות הלבנים קיים מגוון מצומצם של יינות שיתאימו ליישון, ואלה לרוב יינות מזן שרדונה, או מזן ריזלינג העמיד מאוד. בקרב היינות האדומים לעומת זאת, קיימת אפשרות ליישן יינות אשר עברו תהליך יישון מעל לשנה בעץ, וגודלו בתנאי אקלים ייחודיים. טווח היישון עשוי להגיע אף לעשרים שנה ומעבר לזה, במידה ומדובר ביינות איכותיים במיוחד.

תנאי השמירה האופטימאליים של היין

ישנם מספר כללי יסוד הכרחיים על מנת לאחסן ולשמור יין. על היין להישמר במקום קריר, לח ואפל, מומלץ בשכיבה. בנוסף, חייבת להיות לחות יחסית בריכוז של 60% -70% על מנת לשמר את פקק השעם. שימור פקק השעם מפני התפוררות או התכווצות ימנע התחמצנות של היין. במידה ואינכם שומרים את היין במקרר יין, מומלץ לשמור לטווח הארוך בסביבה אפלה תוך הימנעות מחשיפה ישירה לאור השמש. אור חזק מדי עלול לגרום לתהליכי חמצון של היין. כמו כן חובה לשמור על בקבוקי היין במצב של שכיבה. מגע של היין עם פקק השעם, יגרום לפקק השעם להיוותר לח ולהתרחב, ופעולת ההתרחבות תאטום באופן הרמטי יותר הבקבוק. חברת Wine Bar הינה חברה יבואנית המשווקת מקררי יין ומותגים מובילים של אביזרי יין אירופאים למגזר הפרטי ולמגזר העסקי. במידה ויש לכם שאלות בנושא יינות, או שאתם מעוניינים לבצע הזמנה, אנא השאירו כאן את פרטיכם ואנו נחזור אליכם בהקדם.

 



תגיות המאמר: מקרר יין, שימור יין


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת allgifts

מאת: allgiftsמכירות05/02/147950 צפיות
עונת החגים מתקרבת, פסח בפתח, ואיתם מגיע כאב הראש הדו שנתי הקבוע של כל מנהל וועד או מנהל רווחה בארגון – המתנות לחג. מתנת חג לעובד הפכה כבר לפני עשרות שנים להתנהגות מקובלת בשוק העבודה הישראלי למרות שהיא איננה מעוגנת באף חוק.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול16/07/12646 צפיות
מקרר יין מיועד לשמירת יינות שאת/ה מעוניינים לשתות בתוך שנה או שנתיים, וגם ליישון לטווח ארוך עבור אספנים בעלי מגוון יינות גדול.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/171967 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/141816 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142038 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/143672 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/147256 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/147340 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: צילה קלסנריין ואלכוהול09/12/137744 צפיות
אם אתם חובבי בירה במיוחד, ויש לכם חדר פנוי בבית, גישה טכנית והרבה תעוזה, אתם יכולים להקים בביתכם מבשלת בירה ביתית. בעזרת הרבה רצון, הכלים הנכונים, ועם חומרי גלם מתאימים הנדרשים לתהליך של הכנת בירה ביתית, אתם יכולים להפוך ליצרני בירה ביתית משובחת.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica