חפש מאמרים:
שלום אורח
29.02.2020
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תהליך מיזוג יינות

ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים". בתהליך עבודה של בניית הבלנד, חשוב לקחת בחשבון את צבע ואת רמת החמיצות של מרכיבי הבלנד ולהתייחס לאופי הרצוי של הבלנד הרצוי. רמת החמיצות של היין נובעת מהבשלה מוקדמת של הענבים ומשליכה על צבע יין מבריק. כאשר ניתן לעקוב אחר מרכיבי הבלנד בעודם בשלב התסיסה, המטרה היא להפיק את המיטב מכל יין בנפרד על ידי הקפדה על תנאי התסיסה ושמירה לאחר מכן, הן במיכלי נירוסטה והן בחביות עץ אלון.

"אני מגיע בד"כ הרבה יותר מאוחר ליקב לבניית הבלנד. ובשלב זה, אני בודק כל יין בנפרד ומחליט מה תהיה תמורתו להרכב הכולל וכיצד הוא יוכל להשתלב במוצר הסופי כפי שהלקוח מדמיין אותו." אומר ד"ר אביטבול. "זה עדיין לא סוף הסיפור, כיוון שאם היין מיועד לתהליך יישון ארוך, עליי 'לנחש' כיצד היין יתיישן והאם הוא אכן ישתבח עם השנים.

לאחר ביצוע הבלנד, אני בעד גישה הדוגלת בהעברת המוצר הסופי למיכלי נירוסטה או לכל כלי אינרטי אשר יאפשר ליין לעבור שינויים טבעיים ללא התערבות של גורם חיצוני, כגון חביות עץ. שלב התייצבות זה אורך לפחות חודשיים ולאחר מכן, ניתן לבקבק את היין מיד לאחר הוספת ביסולפית (גופרית) למניעת התחמצנות היין בתוך הבקבוק."

ד"ר אילן אביטבול בעל תואר בייננות ((DNO מאוניברסיטת מונטפלייר, צרפת ובעל דוקטורט בחקר המוח ומחלות לב (מכון ויצמן, רחובות),הינו מרצה בקורסי יין באוניברסיטאות ומכללות בכל רחבי הארץ, ומעביר הדרכות והשתלמויות למנהלי בתי מלון יוקרתיים ולמלצרי יין במסעדות יוקרה. לאורך שנות פעילותו, אילן אביטבול זכה להכין במו ידיו ממסכים (בלנדים) אשר הוכתרו במדליות זהב בתחרויות בארץ ובעולם כגון: מרלו רזרב 2001 של ברקן, קברנה 2003 של יקב שטרנבך, שרדונה 2006 של יקב שילה ופורט 2004 של יקב לבונה

 

משנת 2003 ד"ר אביטבול משמש כשופט בתחרויות בינלאומיות (בצ'ילה ובצרפת) וכן שופט בינלאומי בתחרויות מקומיות כגון: תחרות יינות ישראל, טראווינו ועוד. ניסיונו המקצועי כולל את עבודותיו כיינן ביקבי ברקן, ביקב צרעה, ביקב תשבי, ביקב "פורטאל דלאלטו" בצ'ילה וביקב בונאן בדרום צרפת. כמו כן, ד"ר אביטבול משמש עד היום מלווה ויועץ למגוון יקבים פרטיים. ד"ר אביטבול הינו טועם יין בתחרויות יינות בארץ ובעולם.

אתר האינטרנט: https://sites.google.com/site/docwinexperthe/home

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ד"ר אילן אביטבול הינו יועץ מקצועי בכיר בתחום הייננות, מרצה בקורסי יין במסגרות אקדמאיות ומעניק ליווי שוטף בעבודת השטח בתהליך גידול ענבי היין וטיפולים בכרמים. אביטבול  בעל תואר בייננות D.N.O. מאוניברסיטת מונטפלייר בצרפת ובעל נסיון עבודה עשיר מגוון בייעוץ והדרכה לעוסקים בתחום הייננות.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר אילן אביטבול

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/147344 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/171969 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/141820 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142042 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/143674 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/147344 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/147594 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

מאת: צילה קלסנריין ואלכוהול09/12/137747 צפיות
אם אתם חובבי בירה במיוחד, ויש לכם חדר פנוי בבית, גישה טכנית והרבה תעוזה, אתם יכולים להקים בביתכם מבשלת בירה ביתית. בעזרת הרבה רצון, הכלים הנכונים, ועם חומרי גלם מתאימים הנדרשים לתהליך של הכנת בירה ביתית, אתם יכולים להפוך ליצרני בירה ביתית משובחת.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica