חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בית המשפט: "מכולה סתם" = מכולה 40 רגל

בית המשפט: "מכולה סתם" = מכולה 40 רגל

עו"ד גיל נדל, רו"ח (משפטן) ג'מיל אבו מוך

בסקירה זו נתאר את פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו, אשר דחה תביעה של מפיץ ישראלי  של תנורי אפייה ובישול נגד היצרן מטורקיה, בגין הפרת חוזה הפצה בלעדית שנחתם ביניהם.

היצרן הטורקי טען כי המפיץ הישראלי התחייב לייבא כמות מינימאלית של מכולות בשנה ולא עמד בה, ולכן בדין בוטל חוזה ההפצה. מנגד, טען המפיץ כי עמד בכמות המינימאלית שכן המונח "מכולה" בהסכם התייחס למכולה קטנה יותר משטען היצרן הטורקי.

בהיעדר סעיף מפורש בכתב, בחן בית המשפט את התנהגות הצדדים בפועל וקיבל את הפרשנות של היצרן הטורקי, ולכן דחה את תביעת המפיץ.

העובדות וטענות הצדדים:

יבואן של תנורי בישול ואפיה מטורקיה לארץ התקשר עם יצרן טורקי בחוזה הפצה, אשר הקנה למפיץ את הזכות להפיץ באופן בלעדי תנורים מתוצרת היצרן הטורקי בארץ, ברצועת עזה ובשטחים שבשליטת הרשות הפלסטינית, ובלבד שיזמין מהיצרן שלושים מכולות לכל הפחות מדי שנה.

המפיץ טען שהיצרן הטורקי הפר את סעיף הבלעדיות בחוזה ההפצה וסיפק מוצרים למשווקים נוספים בארץ. היצרן טען שלא החל למכור את המוצרים למשווקים אחרים אלא לאחר שהמפיץ לא עמד בתנאי הכמות ההזמנה המינימאלית שהתחייב לה, בנוסף לכך היצרן טען שהמפיץ התחיל לייבא תנורים מיצרן טורקי אחר ובכך כמות המוצרים שהוזמנה על ידו הלכה ופחתה.

בין הצדדים התגלעה מחלוקה ביחס לשאלה מהי הכמות המינימאלית שסוכמה. החוזה נקב במילים " 30 מכולות בשנה", ובעוד היצרן הטורקי טען כי הכוונה למכולה בגודל 40 רגל, המפיץ הישראלי טען כי הכוונה הייתה למכולה בגודל 20 רגל. גם אם בפועל ייבא המפיץ במכולות 40 רגל, נטען כי הדבר נעשה משיקולי עלות אך לא מכוח התחייבות חוזית.

דיון והחלטה:

כאמור, השאלה שנדונה בפסק הדין הייתה - מהי הכמות המינימאלית שהוגדרה לפי חוזה ההפצה שנחתם בין המפיץ ליצרן הטורקי?

בהיעדר הגדרה מפורשת של גודל המכולה בחוזה, בית המשפט בחן את התנהגות הצדדים בפועל, כאשר הוכח שהיבוא היה במכולות 40 רגל.

בית המשפט דחה את טענת המפיץ כי כאשר יש יותר מפירוש סביר אחד ללשון חוזה, יש לבכר את הפירוש שלרעת מנסח החוזה. לשיטתו, הואיל ואת חוזה ההפצה ניסח היצרן הטורקי, יש לדחות את הפירוש שלפיו הוסכם כי גודל המכולות שבהן ישונעו התנורים יהיה 40 רגל.

בית המשפט בחר להסתמך על סעיף 26 לחוק החוזים:

,,פרטים שלא נקבעו בחוזה או על פיו יהיו לפי הנוהג הקיים בין הצדדים, ובאין נוהג כזה – לפי הנוהג המקובל בחוזים מאותו סוג, ויראו גם פרטים אלה כמוסכמים.''

לאור זאת, קבע בית המשפט כי הנוהג בין הצדדים היה לשנע במכולות 40 רגל, ולכן זהו גם הסיכום החוזי.

בית המשפט הוסיף שאף-על-פי שהיצרן היה ער להפרה, הוא לא נחפז להפקיע את הבלעדיות מן המפיץ, לא מסר למפיץ בכתב שעליו לתקן את ההפרה של תנאי הכמות המינימאלית, ולא נתן לו את האפשרות לתקן את ההפרה דנן. משלא עשה כן, נקבע כי גם היצרן נהג בחוסר תום לב בקיום החוזה.

עם זאת, נוכח העובדה שהמפיץ לא עמד במכסה המינימאלית בשנה הראשונה ולכן הפר את החוזה, התביעה נדחתה מבלי לפסוק הוצאות לטובת החברה הטורקית.

[ת"א (מחוזי ת"א) 13842-11-10 שאוב לורנץ בע"מ ואח' נ' Fer Ic Ve Dis Ticaret Ltd. STI ואח', פסק-דין מיום 7.7.14, השופטת שושנה אלמגור. ב"כ הצדדים- למפיץ הישראלי- עו"ד איתמר כץ. לחברה הטורקית- עו"ד יוסף כהן]

*           *           *

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים. בדוא"ל Gill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089848.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי.

לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים, בדוא"ל  Gill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089979.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד גיל נדל, רו"ח (משפטן) ג'מיל אבו מוך

בסקירה זו נתאר מקרה בו נדחתה על הסף תביעתה של יבואנית רכב ביבוא אישי, אשר תבעה את רשות המכס להשבת מסים ששולמו ביתר על אותו רכב.

בסקירה זו נתאר את הכרעת בית המשפט המחוזי בבאר שבע בערעור שהוגש על פסק דינו של בית משפט השלום באשדוד, בהתייחס למקרה של ניסיון של הברחת סיגריות וסוללות. בית המשפט המחוזי קיבל את הערעור בחלקו והקל בעונש שהוטל על הנאשם.

בסקירה זו נתאר מקרה בו בית המשפט חייב מחסן לפצות יבואן בגין נזק שנגרם לפלטות עץ מיובאות שאוחסנו במחסן תחת כיפת השמיים ולא במקום מקורה. בית המשפט קיבל את טענת היבואן כי סטנדרט ההתנהגות הסביר ממחסן מחייב לאחסן את העץ במקום מקורה ומשלא עשה כן, המחסן התרשל בתפקידו וחייב לפצות את היבואן.

בסקירה זו נתאר את הכרעת בית המשפט העליון בעתירה שהגישה יבואנית בעלי חיים נגד משרד החקלאות בנוגע לנוהל הקצאת מקומות ותחנות הסגר למקנה מיובא. בית המשפט קבע כי בהיעדר חקיקה מפורשת, לא ניתן לכפות על תחנת הסגר פרטית להעניק שימוש שוויוני ליבואני בעלי חיים, ויש צורך בהסדרת הנושא בחקיקה, תוך מתן תקופת התארגנות למדינה.

בסקירה זו נתאר מקרה שבו מדינת ישראל הגישה תביעה בגין הוצאות שהוציאה לצורך פעולות הצלה, חיפוש אחר נעדרים ואיתורם, לאחר תאונה ימית שארעה בשנת 2007. התביעה הוגשה נגד מספר נתבעים, וביניהם בעלת האוניה וסוכן האוניה.

בסקירה זו נתאר את פסק-דינו של בית משפט המחוזי בירושלים, שקבע כי טבק מיובא שנוספו לו בישראל חומרי טעם וריח חייב במס קניה נוסף לפי חוק מס קניה בגין פעולת המכירה בישראל, נוכח העובדה שהוספת חומרים אלו נחשבת כ"פעולת ייצור".

בסקירה זו נתאר מקרה שבו יבואן תבע חברת תעופה בגין נזק למטען מיובא. חברת התעופה ביקשה מבית המשפט לחייב את היבואן לחשוף נתונים מסחריים אודות הרווחיות לתקופה המשתרעת על חמש שנים.

מאמרים נוספים בנושא דיני מיסים

מאת: בנימין קלינגרדיני מיסים14/01/222134 צפיות
פורסם תזכיר חוק הכולל שורת תיקונים בחוק מיסוי מקרקעין נושא מיסוי מקרקעין תאריך פרסום 13.01.2022 תזכיר חוק שפורסם היום (ה') 13.1.22 להערות הציבור כולל שבעה תיקונים מוצעים בחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) שמטרתם עידוד מכירת קרקעות לבנייה למגורים, הרחבת מדרגות מס הרכישה לרוכשי דירה יחידה ותיקון עיוותי מס שונים. התיקונים המוצעים צפויים לעודד מכירת דירות מגורים בטווח הקרוב ומתוך שאיפה להביא להגדלת היצע ולהורדת מחירי הדירות. התזכיר פתוח להערות הציבור עד 3/2/22 בשעה 23:59

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201158 צפיות
בית המשפט השלום, גזר על מהנדס כימיה, במסגרת הסדר טיעון; הטלת עונש - 33 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה חצי מיליון שקלים, זאת בנוסף ובכפוף לתשלום כל המס, בגין ההכנסה שהושמטה -38 מיליון. המהנדס הורשע בהעלמת הכנסות של 38 מיליון שקלים בחשבונות בנק UBS בשוויץ, לאחר שמכר את חלקו בחברה שהיה שותף בבעלותה ברומניה. המהנדס הודה בהשמטת ההכנסה בסך 38 מיליון ₪.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201179 צפיות
בשבועות האחרונים, הופיעו או התקשרו למשרדי, אזרחים ישראלים תמימים ומזדמנים, המחזיקים מטבעות דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. להפתעתם, הללו התבקשו על ידי מחלקת המודיעין של רשות המסים, למלא טפסים הדורשים מהם גילוי מלא על נכסיהם והמס בהתאם. האזרח צריך למלא את הטופס, תוך ציון הנכסים אותם הוא מחזיק בארץ ובחו"ל. השאלות המופנות לאותם אזרחים הינן כלליות, תוך בקשה להצהרה על נכסים. רשות המיסים מכוונת לנכסי הביטקוין, מאחר ואלה הם נכסיהם העיקריים של מקבלי טפסי ההצהרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים26/10/201402 צפיות
חוקי המס בישראל קובעים, כי מתנות פטורות ממס וזאת כל עוד הן ניתנו בתום לב. אולם, פסק דין תקדימי מחייב בבית המשפט העליון מיום 18 באוקטובר 2020, קבע כי הכנסות הרב – המערער, נכנסות בגדר סעיף 2(1) בפקודת מס הכנסה המחייב במס "השתכרות או רווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא". המשמעות של הפסיקה המחייבת שהתקבלה בבית המשפט העליון הינה, שמעתה ואילך, ידוענים, מקובלים ולמעשה כל אדם בעל פרופיל חברתי – ציבורי – תקשורתי גבוה, צריך לדווח על שווי המתנות שלו, וכן – גם מחתונות ואירועים משמחים אחרים

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201064 צפיות
בימים אלה – חודש דצמבר 2016, הופיעו במשרדי, סידרה חדשה של אזרחים תמימים ומזדמנים אשר להפתעתם התבקשו על ידי רשות המיסים להסביר את מקורות הכנסתם בגין: נסיעות לחו"ל, ריבוי דירות, דירות יוקרה, רכבי יוקרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201109 צפיות
רשות המסים קיבלה מידע על חשבונות של 35 אלף ישראלים בארה"ב

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/20994 צפיות
נציבות תלונות הציבור על שופטים והמפקח לפי סימן ה' 1 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד- 1984 הכפופה למשרד המשפטים פרסם חוברת הסבר על חובת הגשת הצהרת הון של שופט.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica