חפש מאמרים:
שלום אורח
29.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

האישה נתנה אישור בכתב לבעלה לקיים יחסי מין עם אחרות. עכשיו היא רוצה להתגרש

היחסים של בינו לבינה לעיתים מורכבים הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים, ולא פעם הם מנוגדים לערכי ההתנהגות המקובלים. ואולי בגלל זה אני נתקלת לא אחת במקרים מעניינים ולעיתים על גבול המוזרים בכל מה שקשור לדיני אישות. מקרה מעניין כזה התפרסם השבוע בתקשורת בה סופר על מעין הסכם "ייחודי" בין בני זוג, לפיו האישה נתנה את הסכמתה לכך שבעלה יקיים יחסי מין עם אחרות, ואף חתמה על כך במסמך - זאת מכיוון שהיא עצמה אינה מעוניינת לקיים יחסי מין עימו.

מן הסתם, מערכת היחסים לא החזיקה מעמד לאורך זמן והשניים החליטו להתגרש. האישה פנתה לבית הדין הרבני בתביעת גירושין, וכן ביקשה כי בעלה ישלם את כתובתה, בטענה כי הוא בוגד בה ומקיים יחסי מין עם נשים אחרות.

מהי כתובה?

כתובה היא מסמך משפטי יהודי הלכתי הניתן לכלה קודם הנישואים. כיום נהוג לתת אותה תוך כדי מעמד החופה. מטרתו המקורית של ההסכם הייתה הגנה על זכויותיה של האישה. למעשה, כתובה היא חוזה מחייב בין גבר ואשה אשר נישאו כדת משה וישראל, קרי בנישואין דתיים ואשר בו מתחייב הבעל כלפיי האשה לזון , לכלכל ולפרנס, לדאוג לרווחתה וכד'. במסגרת מסמך זה מתחייב הבעל על סכום עבור האשה כדי שלא תהיה קלה בעיניו לגרשה. במידה ובעל רוצה להתגרש מאשתו ואין לו כל עילה הלכתית לגירושין, הרי שהאשה עשויה לקבל את הסכום לו התחייב הבעל בכתובה. וזאת אכן הייתה דרישתה.

הסכום המינימלי לכתובה הוא מאתיים זוז (מטבע מימי המשנה והתלמוד) לבתולה, ומאה (הנקראים גם מנה) לאלמנה וגרושה, בתרגום למטבע עדכני, 200 זוז הם משכורת של כשנה.

רק לעתים נדירות תובעת האישה את כתובתה (כלומר, את הסכום לו התחייב הבעל). על פי פסיקת בתי המשפט הכתובה מהווה מסמך משפטי מחייב, אך מאחר שמקור החיוב לכתוב כתובה הוא בדין הדתי, הרי שעצם החבות תידון על פי כללי המשפט העברי.

האם המסמך תקף ויהווה שיקול בהכרעת בית הדין הרבני?

מענה לתביעה טענו באי כוחו של הבעל כי האישה חתמה על מסמך לפיה היא מאשרת לו לקיים יחסי מין עם אחרות, לאור סירובה לקיים אותם עמו. על פי הידיעה, המסמך הוצג בפני בית הדין הרבני, שעכשיו יצטרך להכריע האם המסמך תקף והאם הוא פוטר את הבעל מתשלום כתובה לאישה.

אני לא הייתי ממהרת לחרוץ את גורל תביעה זו. אין לדעת מה יוכרע, כי בסופו של דבר זה תלוי נסיבות. אם למשל האשה תטען שחתמה עליו תחת לחץ ואיומים - בוודאי יישלל תוקפו והמסמך לא יהווה שיקול בתשלום הכתובה. אולם, יתכן והבעל יוכיח שהאישה חתמה מרצון טוב - דבר שעשוי להקנות למסמך זה תוקף. למעשה, הראיות שיציגו הצדדים לעניין מסמך זה הם שיכריעו באשר לתוקפו.

מאת: עו"ד אביבית מוסקוביץ

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד אביבית מוסקוביץ

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד אביבית מוסקוביץ

מאת: עו"ד אביבית מוסקוביץדיני משפחה26/01/101230 צפיות
במשך חודשים רבים התעופפו שמועות שטענו כי מצב הזוגיות בבית פיט-ג'ולי אינו כתמול שלשום. חלק מהשמועות התייחסו לנוכחותה של האקסית ג'ניפר אניסטון בחייו של פיט. כזכור, אניסטון ופיט התגרשו לאחר שהחל הרומן בינו ובין ג'ולי.

מאת: עו"ד אביבית מוסקוביץדיני ירושה21/01/101380 צפיות
ישנן צוואות בהן משאיר המנוח הוראות מדוייקות, שאינן נוגדות את החוק ובכל זאת עשויות לגרום אי נעימות, בלשון המעטה, ליורשים. ההרגשה היא שהמת מנסה לנהל את חיי היורשים גם מהקבר, ומסובך מאוד לבטל צוואה כזו לפי חוק הירושה.

מאת: עו"ד אביבית מוסקוביץדיני משפחה12/01/101237 צפיות
סביר להניח שהמילה "גירושין" מעלה בכם אסוציאציות שליליות של סכסוך, האשמות הדדיות, בתי משפט, מריבות על כסף וילדים עצובים. זה ממש לא חייב להיות כך

מאת: עו"ד אביבית מוסקוביץדיני משפחה06/01/101323 צפיות
עורכי דין לדיני אישות בארה"ב טוענים כי כמעט אחת מכל 5 בקשות לגירושים, השתמשו בפייסבוק כעדות לחוסר נאמנות

מאת: עו"ד אביבית מוסקוביץדיני משפחה04/01/101193 צפיות
מי שעבר גירושין, יודע שמדובר בהליך שיכול להיות ארוך, מייסר וכואב. פעם אחת מספיקה לחיים שלמים. אבל מה תגידו על מישהו שעבר את ההליך 11 פעמים ב- 20 שנה?

מאת: עו"ד אביבית מוסקוביץדיני ירושה24/12/091530 צפיות
כולנו שמענו על מקרים בהם אישה תובעת כספים מהידוע בציבור שלה, או על רווקות שחצו את גיל שלושים ותובעות פיצויים בגין הבטחת נישואין שהופרה. עכשיו עולה לכותרות מקרה נוסף, של אישה שתובעת את שני הדברים בזמן שהצד שכנגד כבר נמצא בקבר

מאת: עו"ד אביבית מוסקוביץדיני משפחה16/12/091173 צפיות
העידן המודרני וההתפתחויות הטכנולוגיות מחייבות את גם את המערכת המשפטית להיערך בהתאם ולהיות עם היד על הדופק. כידוע, משקלן של הראיות במשפטי גירושין (כמו במשפטים מתחומים אחרים) הוא רב ואלו יכולות להכריע בפסיקה זו או אחרת. לאחרונה פורסם כי יותר ויותר בתי משפט בעולם מקבלים מסרים דיגיטליים ואלקטרוניים כמו הודעות טקסט ודואר אלקטרוני כראיות לבגידה בתיקי גירושין.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211508 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211301 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201618 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182015 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181581 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181687 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171800 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica