חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בית המשפט המחוזי אישר הסדר פשרה בתובענה ייצוגית שעניינה פרסום מוצרי מזון כבעלי סגולות ריפוי

מאת: עו"ד גיל נדלדיני מיסים26/02/2019692 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

עובדות המקרה:

בקשה לאישור תובענה כייצוגית הוגשה בטענה כי דרך התבלינים הטעתה את ציבור הצרכנים עת פרסמה פרסומים המייחסים למוצרים שונים ששווקו על-ידה סגולות מרפא, וזאת באופן המפר את האיסור על ייחוס סגולות ריפוי למצרכי מזון, הקבוע בתקנות בריאות הציבור (מזון) (איסור ייחוס סגולות ריפוי למצרך מזון), התשל"ח-1978; חובת תום הלב; החובות החלות עליה מכוח הוראות חוק המכר; וכן התרשלה, הטעתה והפרה את חובת הגילוי בהתאם להגדרתן בחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981. התובענה עוסקת במוצרי מזון, כגון: גרנולות, עשבי תיבול וחליטה, ירקות ופירות מיובשים, תבלינים ותה להכנת חליטות ותערובות שונות (להלן: "המוצרים").

טענות הצדדים:

מבקש אישור התובענה כייצוגית (להלן: "התובע") טען, כאמור, כי מוצרי החברה שנרכשו על-ידו פורסמו באמצעות פרסומים אסורים על-פי דין, היוצרים מצג שווא כאילו מדובר בתרופות בעלות סגולות ריפוי, ודרש כפיצוי בבקשה לאישור התובענה כייצוגית סכום כסף בשווי 8.4 מיליון ₪.

התובע מייצג קבוצה הכוללת כל אדם אשר רכש מחברת דרך התבלינים תבלינים, חליטות תה, תערובות שונות, פירות יבשים, ירקות מיובשים, גרנולות ועשבי תיבול וחליטה, אשר יוחסו להם סגולות רפואיות בניגוד לדין ו/או כל אדם אחר אשר עשה שימוש במוצרים, בתקופה שתחילתה שבע שנים עובר למועד הגשת התובענה הייצוגית.

חברת דרך התבלינים דחתה את טענות התובע, טענה כי המבקש לא הוטעה על-ידה; כי פרסומי המוצרים שרכש לא מהווים הפרה של החוק; כי מי שרכשו את המוצרים לא עשו כן בשל פרסומים כאלה ואחרים מצדה; כי לא נגרם נזק לתובע או לאחרים; וכי התובע רכש מהחברה ארבעה מוצרים בלבד, ולכן אין הוא יכול לתבוע בגין מוצרים שלא רכש.

נוסף על כך, החברה טענה כי חלק מהחנויות בהן בוצעו הרכישות אינן בשליטתה והיא משמשת בהן רק כאחד הספקים.

נטען כי חברת דרך התבלינים מוכרת את המוצרים מתוך אידיאולוגיה ואמונה של הנגשת מוצרים מהטבע והפצת ידע אודות תכונותיהם הטובות של המוצרים, וכי היא מקפידה להדגיש בפרסומיה כי השימוש במוצרים אינו מהווה תחליף להיוועצות ברופא.

דיון והכרעה:

בית המשפט המחוזי אישר את הסדר הפשרה שהוגשה במסגרת הבקשה לאישור התובענה כייצוגית.

בית המשפט קבע כי מדובר בתובענה בנושא חשוב, הן ברמת הפרט והן ברמה הציבורית הרחבה, שראוי כי תסתיים בפשרה, בשים לב לעובדה כי חברת דרך התבלינים תיקנה את דרכיה, ומתוך התחשבות בכך שמדובר בחברה פרטית קטנה, המצויה בפריפריה, ואשר מעסיקה 25 עובדים, חלקם בעלי צרכים מיוחדים. בנסיבות אלה, וגם שייתכן כי הסדר הפשרה אינו משקף באופן מלא את היקף השלכת ההפרות על הקבוצה המיוצגת על ידי התובע, אין לחייב את חברת דרך התבלינים בתנאים שלא תוכל לעמוד בהם.

בהתאם לכך, בית המשפט אישר את הסדר הפשרה, לפיה חברת דרך התבלינים תישא בפיצוי בשווי כולל לצרכן של 380,000 ₪, על דרך של מתן הרצאות, מתן ספרים ומכירת מוצרים בשיטת 1+1. כמו כן, סוכם על תשלום גמול לתובע הייצוגי בסך של 10,000 ₪ ותשלום שכר טרחה לבאי כוחו של התובע הייצוגי בסך של 120,000 ₪ בתוספת מע"מ.

עמדת היועץ המשפטי לממשלה הייתה כי סכומי הגמול ושכר הטרחה בהסדר הפשרה אינם הולמים את נסיבות המקרה, בהתחשב בתועלת המועטה, אם בכלל, אשר צמחה לחברי הקבוצה המיוצגת מהסדר הפשרה; וכי יש לעכב את תשלום החלק הארי משכר הטרחה עד לביצוע כל התחייבויות דרך התבלינים על-פי הסדר הפשרה, ולא קודם לכן, וזאת על מנת לתמרץ את באי כוחו של התובע לפקח על יישום ההסדר.

עם זאת, בית המשפט קבע כי אין מקום להתערב בהסדר הפשרה שהוצע על-ידי הצדדים לגבי סכומי הגמול ושכר הטרחה, בקובעו כי התועלת הגלומה בהליך הייצוגי חורגת משוויה הכספי של ההטבה וטמונה בעיקר בערך החברתי והציבורי שבהרתעה ובאכיפת הדין האוסר על פרסומים מטעים, במיוחד אלו אשר בעלי השפעה ישירה על בריאותו של הציבור. במקרה הנדון, קבע בית המשפט כי אין חולק שהחברה ייחסה סגולות ריפוי למוצריה בניגוד להוראות הדין, והתנהלה באופן פסול וראוי לביקורת. גם אם החברה תיקנה את פרסומיה טרם הוגשה בקשת אישור התובענה הייצוגית, עדיין עצם הגשת הבקשה לאישור התובענה הביאה להגברת ההרתעה בתחום, דבר שלו ערך ציבורי ניכר.

לסקירות נוספות שנכתבו על ידי צוות משרדנו בנושא ייחוס סגולות ריפוי, או תוספי תזונה, לחצו על הקישורים הבאים:

http://www.nadel-law.co.il/Index.asp?ArticleID=3195&CategoryID=437&Page=1

http://www.nadel-law.co.il/Index.asp?ArticleID=3204&CategoryID=437&Page=1

http://www.nadel-law.co.il/Index.asp?ArticleID=3190&CategoryID=437&Page=1

* * *

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים. בדוא"ל Gill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089979.
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד גיל נדל הכותב הינו עורך דין העוסק בדיני יבוא ויצוא, מסים עקיפים, דיני סחר חוץ, הובלה ושילוח בינלאומי וקנין רוחני, ומשמש כיועץ המשפטי של לשכת סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים – תל אביב. ניתן להוריד מאמרים נוספים פרי עטו של עו"ד גיל נדל באתר האינטרנט: www.nadel-law.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד גיל נדל

מאת: עו"ד גיל נדלמכס02/08/231958 צפיות
יבואנית נייר, חברה בע"מ, הגישה תביעה נגד רשות המסים, להשבת תשלומי מכס ששילמה בגין שינוי סיווג נייר מיובא, אשר אותו סיווגה התובעת בעת הייבוא כפטור מתשלום מכס.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס19/07/231972 צפיות
בית משפט השלום באשקלון קיבל תביעה של יבואן, שהוכיח כי חברות השילוח ועמילות מכס שאיתן התקשר אחראיות מכוח פעולותיהן ורשלנותן לנזקים שנגרמו לו עקב אי התאמה בין תכולת המכולה שייבא לבין המסמכים שהוגשו למכס שהביאה להחרמת המשלוח.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס17/07/233695 צפיות
יבואן זעיר הגיש עתירה, להורות למשרד התחבורה לחדש רישיון רכב זמני שפקע, וזאת בחלוף המועד שניתן היה לחדש את רישיון הרכב בהתאם לדרישת תקנה 282(א)(3) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 ("תקנות התעבורה") . בית המשפט קבע כי משרד התחבורה התרשל בכך שלא עדכן את היבואן כי רישיון הרכב שקיבל הוא זמני ולכן יש לראות את הרישיון הזמני כקבוע.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס24/11/222084 צפיות
תובעת הגישה תביעה נגד חברת שילוח ובלדרות ישראלית וכנגד חברה המנהלת את מסוף המטענים בנמל התעופה בן גוריון, בטענה כי משלוחים שהזמינה התובעת מסין לישראל, בעיצומה של מגיפת הקורונה, התעכבו בהגעה לישראל.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס20/11/222173 צפיות
בסקירה זו נסקור את פסק דינו של בית המשפט השלום בפתח תקווה שדן בבקשה להחזרת התפוס, במסגרתה נדרש בית המשפט לשאלה האם התפוס, מוצר עשוי פלסטיק בדמות חזיר בר ועטוף בשיער אמיתי של בעל חיים, הינו חפץ נוי המותר בייבוא או שמא פוחלץ בעל חיים, האסור ביבוא וכיוצא מכך, נתפס על ידי רשות המכס כדין.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס17/11/222091 צפיות
לאחרונה במסגרת בקשה שהגישה חברת ספנות לעיכוב הליכים בתיק תביעה שנפתח נגדה בגין נזקים למטען, קבע בית המשפט כי אין לקבל טענה של צד להסכם הטוען שלא ראה את התנאים הכלליים של ההסכם אפילו אם תנאים אלו הופיעו רק במסמך חיצוני או באתר האינטרנט של הצד השני, ובלבד שההסכם שבידיהם הפנה למקום בו מופיעים התנאים הנוספים.

מאת: עו"ד גיל נדלמכס06/11/222062 צפיות
במאמר זה נסקור את פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות בכפר סבא, שקיבל את עמדת התובע, אדם פרטי שביצע ייבוא אישי, לפיה התנהלות הרשות בעניינו גרמה לו לנזק כספי ולעוגמת נפש.

מאמרים נוספים בנושא דיני מיסים

מאת: בנימין קלינגרדיני מיסים14/01/222134 צפיות
פורסם תזכיר חוק הכולל שורת תיקונים בחוק מיסוי מקרקעין נושא מיסוי מקרקעין תאריך פרסום 13.01.2022 תזכיר חוק שפורסם היום (ה') 13.1.22 להערות הציבור כולל שבעה תיקונים מוצעים בחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) שמטרתם עידוד מכירת קרקעות לבנייה למגורים, הרחבת מדרגות מס הרכישה לרוכשי דירה יחידה ותיקון עיוותי מס שונים. התיקונים המוצעים צפויים לעודד מכירת דירות מגורים בטווח הקרוב ומתוך שאיפה להביא להגדלת היצע ולהורדת מחירי הדירות. התזכיר פתוח להערות הציבור עד 3/2/22 בשעה 23:59

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201158 צפיות
בית המשפט השלום, גזר על מהנדס כימיה, במסגרת הסדר טיעון; הטלת עונש - 33 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה חצי מיליון שקלים, זאת בנוסף ובכפוף לתשלום כל המס, בגין ההכנסה שהושמטה -38 מיליון. המהנדס הורשע בהעלמת הכנסות של 38 מיליון שקלים בחשבונות בנק UBS בשוויץ, לאחר שמכר את חלקו בחברה שהיה שותף בבעלותה ברומניה. המהנדס הודה בהשמטת ההכנסה בסך 38 מיליון ₪.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201179 צפיות
בשבועות האחרונים, הופיעו או התקשרו למשרדי, אזרחים ישראלים תמימים ומזדמנים, המחזיקים מטבעות דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. להפתעתם, הללו התבקשו על ידי מחלקת המודיעין של רשות המסים, למלא טפסים הדורשים מהם גילוי מלא על נכסיהם והמס בהתאם. האזרח צריך למלא את הטופס, תוך ציון הנכסים אותם הוא מחזיק בארץ ובחו"ל. השאלות המופנות לאותם אזרחים הינן כלליות, תוך בקשה להצהרה על נכסים. רשות המיסים מכוונת לנכסי הביטקוין, מאחר ואלה הם נכסיהם העיקריים של מקבלי טפסי ההצהרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים26/10/201402 צפיות
חוקי המס בישראל קובעים, כי מתנות פטורות ממס וזאת כל עוד הן ניתנו בתום לב. אולם, פסק דין תקדימי מחייב בבית המשפט העליון מיום 18 באוקטובר 2020, קבע כי הכנסות הרב – המערער, נכנסות בגדר סעיף 2(1) בפקודת מס הכנסה המחייב במס "השתכרות או רווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא". המשמעות של הפסיקה המחייבת שהתקבלה בבית המשפט העליון הינה, שמעתה ואילך, ידוענים, מקובלים ולמעשה כל אדם בעל פרופיל חברתי – ציבורי – תקשורתי גבוה, צריך לדווח על שווי המתנות שלו, וכן – גם מחתונות ואירועים משמחים אחרים

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201064 צפיות
בימים אלה – חודש דצמבר 2016, הופיעו במשרדי, סידרה חדשה של אזרחים תמימים ומזדמנים אשר להפתעתם התבקשו על ידי רשות המיסים להסביר את מקורות הכנסתם בגין: נסיעות לחו"ל, ריבוי דירות, דירות יוקרה, רכבי יוקרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201109 צפיות
רשות המסים קיבלה מידע על חשבונות של 35 אלף ישראלים בארה"ב

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/20993 צפיות
נציבות תלונות הציבור על שופטים והמפקח לפי סימן ה' 1 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד- 1984 הכפופה למשרד המשפטים פרסם חוברת הסבר על חובת הגשת הצהרת הון של שופט.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica