חפש מאמרים:
שלום אורח
04.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עו"ד אירית רייכמן על מעמדם המשפטי של הידועים בציבור בישראל

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה25/01/20101013 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בהתאם להלכות שהיו עד כה הפסיקה העמידה  שני תנאים לקיומה של מערכת יחסים של ידועים בציבור האחד- חיי משפחה, חיים אינטימיים כמו בין בעל לאישה המושתתים על אותו יחס של חיבה ואהבה ,מסירות ונאמנות המראה כי קשרו את גורלם זה בזו. השני- ניהול משק בית משותף, שיתוף במקום המגורים ובשאר הצרכים שאדם נזקק אליהם בחיי היום יום, כאשר כל אחד מבני הזוג מקבל את הדרוש לו ותורם אם מכספו ואם מעמלו כפי יכולתו.

עם זאת , עורכת דין אירית רייכמן מציינת כי לאחרונה חל שינוי משמעותי  בתנאים שבית המשפט דורש לצורך הגדרת בני זוג כידועים בצבור.

בפסק דין של השופט יעקב כהן מבימ"ש למשפחה בכפר סבא , אשר פסק כי ניתן לקבוע קיומם של "חיי משפחה" ו"משק בית משותף", על אף לינה דרך כלל או אף באופן קבוע בדירות נפרדות, זאת בנסיבות הולמות מיוחדות וחריגות, בהם יוכח כי הצדדים בילו יחדיו כמעט את כל שעות היממה, אף כי פרשו מידי לילה בשעת לילה מאוחרת, ללון איש בביתו, ובכפוף כמובן להוכחת יתר המרכיבים המקופלים.

עו"ד אירית רייכמן מדגישה כי בהתאם לפסק דין זה בית המשפט קבע כי בני הזוג נחשבים כידועים בצבור למרות העובדה שהם חיו בדירות נפרדות אך במשך היום בילו יחד , אכלו יחד והתארחו זה בדירתו של האחר .

לדעתה של עורכת דין אירית רייכמן לידועה בציבור אין זכות חוקית למזונות לא בתקופת החיים המשותפים ולא לאחר ניתוק היחסים בין בני הזוג , זאת כל עוד לא ערכו ביניהם הצדדים הסכם במפורש או בע"פ הקובע כי האיש ישא במזונותיה של האישה. יחד עם זאת מציינת עורכת דין אירית רייכמן הפסיקה כיום לא שוללת מזונות אזרחיים גם בנוגע לידועים בציבור , ובנסיבות בהן עקרון תום הלב יוביל לכך עשויה הידועה בציבור לזכות במזונות אזרחיים - מזונות שיקומיים לתקופה סבירה בסמוך למועד הפירוד.

בנושא צבירת הרכוש בין בני זוג ידועים בציבור חלה חזקת השיתוף. עו"ד אירית רייכמן מדגישה כי להבדיל מבני זוג נשואים שלגביהם בהעדר ראיה לסתור די בקיום  התנאים להקמת חזקת שיתוף ,כדי להחיל דין שיתוף בכלל נכסיהם, אצל הידועים בציבור הקמתה של חזקת שיתוף אשר לא הובאו ראיות לסתירתה , מעידה  רק על שיתוף בנכסים המשמשים ביום יום את בני הזוג או כאלה שנרכשו על ידם במשותף. ע"מ להחיל דין שיתוף על נכסים אחרים תדרש ראיה נוספת מעבר לזו הנדרשת בקרב בני זוג נשואים  אשר תעיד על כוונת שיתוף.  נטל השכנוע המוטל על הידוע בציבור הטוען לשיתוף בנכסים אלו כבד פי כמה מזה הנדרש בין בני זוג נשואים.

בנושא הירושה של בני זוג ידועים בצבור חל סעיף 55 לחוק הירושה הקובע 3 תנאים לזכאות לירושה כאשר מדובר בבני זוג אשר אינם נשואים: האחד- חיי משפחה, קיומם של חיי אישות כאשר מרכיב המגורים המשותפים הינו חיוני ביותר.  השני- משק בית משותף, ניהול תקציבי של יחידה משפחתית כגוף כלכלי, המהווה פועל יוצא של חיי משפחה משותפים. השלישי- בשעת הפטירה אף אחד מבני הזוג לא היה נשוי לאדם אחר. עורכת דין אירית רייכמן מדגישה כי הפסיקה קבעה כי בהתקיים תנאים אלו אין צורך בתנאים נוספים או בכוונה כלשהי של בן הזוג הנפטר. הבחינה עצמה של הקריטריונים תעשה בהתאם לפסיקה לפי תפיסתם הסובייקטיבית  של יחסי בני הזוג בינם לבין עצמם, במידה ובן הזוג השני איננו בין החיים יש להיעזר בעדות ללא דופי התומכת בגרסתו של בן הזוג הנותר בחיים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד אירית רייכמן

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אירית רייכמן

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה15/02/101198 צפיות
בהחלטה שניתנה בתאריך 10.12.09 בתיק בבית המשפט העליון בבע"מ 4197/09 פלונית נ' פלוני אושר פס"ד של בית המשפט למשפחה בתמ"ש 12259/04 בו הועברה משמורת על קטין לאביו היות ואימו לא אפשרה קיום תקין של הסדר הביקורים

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה09/02/101236 צפיות
צוואות הדדיות הן צוואות שעורכים שני בני הזוג במשותף ובאופן הדדי ביניהם. בצוואה זו נקבעות הוראות זהות שיחולו על שניהם בנוגע לחלוקת רכוש לאחר פטירת כל אחד מהם. הוראות אלו נסמכות על התוכן הזהה של שתי הצוואות.

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה28/01/101179 צפיות
שיעור הגירושין הגבוה בישראל אינו פוסח על ענף ההיי-טק. בניתוח שיעור הגירושין של הלמ"ס ניתן לראות כי אחוז המתגרשים גבוה יותר ביישובים המאופיינים בתושבים העובדים בענף היי-טק דוגמת מודיעין ( שבה חלה עלייה של 24% במספר הזוגות המתגרשים בשנת 2008 ביחס לאשתקד).

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה28/01/101223 צפיות
הגישור בהליך גירושין הינו הליך ליצירת הידברות ופתרון סכסוכים בין בני זוג . מטרת הגישור הינה לאפשר לכל צד בסכסוך להגדיר את האינטרסים והצרכים שלו בצורה שתאפשר גם לצד השני להבינם ובדרך זו מגיעים הצדדים במשותף להחלטות הממזערות את הנזק ומפיקות תובנות רבות מן הסיטואציה אליה נקלעו הצדדים. המגשר מוגדר על פי חוק בתי המשפט משנת 1984 כמי שתפקידו לסייע לבעלי הדין להגיע להסכמה על ישוב הסכסוך שביניהם בהליך גישור בדרך של ניהול משא ומתן חופשי, מבלי שיש בידו את הסמכות להכריע בו. הליך הגישור הינו הליך קצר וממוקד

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה25/01/10980 צפיות
לצערי, אני נתקלת בשגרה בעובדה שילד מסרב לדבר עם אחד ההורים בעקבות הליך גירושין שאותו הורה יזם", אומרת עו"ד אירית רייכמן, מומחית לדיני משפחה. "אני מייצגת הרבה מאוד גברים שזועקים לקשר. הם כאובים, פגועים ולא יודעים מה לעשות כדי לחדש את הקשר עם ילדיהם. כמובן שהיו גם מקרים הפוכים שהאם יזמה את הליך הגירושין והאב נפגע מאוד ומנע קשר עם האם".

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה25/01/101059 צפיות
עו"ד אירית רייכמן ממליצה לכל זוג צעיר העומד להנשא כדת משה וישראל לחתום על הסכם קדם נישואין וזאת דוקא כדי לשמר את הנישואין . הסכם זה יכול להיות קצר בן עמוד אחד בלבד ובו מדגישים בלבד את העובדה שכל צד יכול לבקש מהצד השני להתגרש מבן זוגו ובן הזוג מתחייב להסכים בכל שלב ללא כל עיכובים.

מאת: אירית רייכמןדיני משפחה25/01/10876 צפיות
הרקע לבקשה הינה תביעה רכושית שהגישה האשה באמצעות עורכת דין אירית רייכמן כנגד בעלה לבית משפט למשפחה במסגרתה בקשה לצרף שתי נתבעות שהן חברות בע"מ ואשר המבקש , בעלה , הינו בעל מחצית ממניותיהן וכן רשום כמנהל יחיד שלהן . האשה טענה כי הבעל איים לרוקן את החברות מתוכן דבר שיפגע בזכויותיה העתידיות.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211509 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211304 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201619 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182015 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181581 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181694 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171802 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica