חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מיקי שחם מסביר: מה הסיכוי להתאמת תאי הגזע מדם טבורי בקרב בני המשפחה?

מיקי שחם מסביר: מה הסיכוי להתאמת תאי הגזע מדם טבורי בקרב בני המשפחה?

מה הסיכוי להתאמה של תאי גזע מדם טבורי בין בני המשפחה הקרובה? האם תמיד בהידרש - ניתן לקבל תרומה מבן משפחה? מי יכול לתרום ומה הסיכויים שתרומת בן משפחה מתאימה גנטית?

לפי מיקי שחם - בנק החיים : סטטיסטית - מירב הסיכויים שלא תהיה התאמה גנטית מלאה בין תאי הגזע של התינוק לבין אחיו/תיו או הוריו (להורים - ההתאמה היא 50%, שכן התינוק יורש את המטען הגנטי באופן שווה, מחצית מהאם ומחצית מהאב).

בין אחים המצב יותר מורכב ואי וודאי. קיימים 3 מצבי התאמה בלבד: 0% התאמה (סיכוי סטטיסטי למצב זה הוא 25%), או 50% התאמה (הסיכוי -50%) או 100% התאמה (הסיכוי - 25%).

הערות:

(1) בהשתלת תאי גזע מדם טבורי לא נדרשת התאמה של 100% ומסתפקים ברמה של 4 מתוך 6 תת קבוצות הסיווג של 3 קבוצות הסיווג (יש 3 קבוצות סיווג: HLA-A [בו 59 יש סוגים שונים], HLA-B [בו 118 סוגים שונים], HLA-DR [בו 124 תת סוגים שונים], לכן יש מספר אינסופי של צירופים אפשריים ולכן הבעייתיות באיתור תרומות מתאימות מבחינת סיווג הרקמות).

(2) ככל שההתאמה גבוהה - גדל הסיכוי שההשתלה תצליח ללא דחייה. במקרה של השתלה עצמית (תאי החולה לעצמו) ההתאמה היא 100% ואין מצב אפשרי של דחייה.

(3) בהשתלת תאי גזע מדם טבורי נדרשת התאמה נמוכה משנדרש בהשתלת תאי גזע ממוח עצם, עקב היעדר תופעות הלוואי של המערכת החיסונית.

מאמר ובו הסבר נושא ההתאמה להשתלה - HLA בקישור: http://www.stanford.edu/dept/HPS/transplant/html/hla.html

הסבר הדחייה:

לפי מיקי שחם, בנק החיים, הדחייה בין השתל לגוף (השתל דוחה את הגוף ולא להיפך) - GVHD, היא סיבוך המתרחש כאשר כדוריות  הדם הלבנות של התורם (השתל - graft) מזהות את גוף החולה המארח (host) כתאים זרים ותוקפים אותם. אז, האיברים להם נגרם הנזק הגדול ביותר הם העור, הכבד והמעיים. מצב דחייה  אקוטי מתרחש כאשר השתל דוחה את הגוף בשבועות אחרי ההשתלה ודחייה כרונית מתרחשת בשלב מאוחר עוד יותר.

מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מיקי שחם - מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות ביוקורד בע"מ - בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי - בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.

מיקי שחם פיתח את טכנולוגיית סיטוג'ן (חברה אחות של בנק החיים), היא היחידה באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע טבוריים גבוה שיכול לשרת גם:

" השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום
" סדרות השתלות של הרפואה ההתחדשותית, הדורשות מספר תאים גבוה מאוד
" טיפול במספר מחלות שונות

בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות בנק החיים, בלבד.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מיקי שחם

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים29/04/161778 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי מהעולם: דרך חדשה של קצירת תאי גזע מפחיתה תופעות לוואי שליליות. מדענים אוסטרלים פיתחו שיטה פחות פולשנית כדי לחלץ תאי גזע ממח העצם להשתלה. תאי גזע עבור השתלות מח עצם נקצרים מתורמים בריאים ומשמשים לטיפול בחולי סרטן כולל לוקמיה, אמרו חוקרי CSIRO.

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים04/04/161721 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי מהעולם: עיניים הופכות לעור: כיצד דלקת יכולה לשנות את גורלם של התאים מדענים מ-EPFL מצאו שדלקת כרונית יכולה לגרום להתחדשות של תאים לתוך סוגים חדשים ובלתי רגילים: הליך זה נקרא מטפלזיה, ומהווה הפרעה הקשורה לדלקת מתמשכת. המחקר מדגיש קונספט חדש שדלקת כרונית שיכולה להוביל לטיפולים טובים יותר.

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים11/03/161739 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם-טבורי מהעולם: תאי לבלב המייצרים אינסולין נוצרו מתאי עור אדם התאים החדשים מפרישים אינסולין בתגובה לשינויים ברמות הגלוקוז. כאשר הושתלו בעכברים, התאים הגנו על בעלי החיים מהתפתחות סוכרת בצורתה הקיימת בעכברים.

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים15/01/161920 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי: תאי גזע מושרים פלוריפוטנטיים בוגרים עשויים להיות עדיפים על מח עצם. תאי גזע מושרים פלוריפוטנטיים (iPSCs) בוגרים שעברו תכנות מחדש חזרו למצבם הראשוני – דמוי עוברי, עשויים להיות טובים יותר מתרומות מח עצם.

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים11/12/152065 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי: לחומר גרפן פוטנציאל אנטי סרטני טיפולים קונבנציונליים כמו כימותרפיה והקרנות לשם חיסול תאי סרטן לא תמיד הורגים את תאי הגזע הסרטני ושאריות יכולות לשרוד ולגדול. לתאי גזע סרטניים יכולת להישנות ולגדל גרורות, בהם הסרטן מתפשט לחלקים אחרים של הגוף. גרורה אחראית ל- 90% ממקרי המוות מסרטן, כך שכל טיפול שמונע את זה יעשה הבדל עצום בכל הקשור להישרדות החולה.

מאת: מיקי שחםרפואה28/08/152287 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי: רקמת מוח מתפקדת יוצרה בתלת-מימד. חוקרים במרכז RIKEN לביולוגיה התפתחותית ביפן,השתמשו בתאי גזע עובריים אנושיים מושרים לארגן מבנה תלת-מימד דומה למוח הקטן במעבדה.

מאת: מיקי שחםבריאות ילדים27/07/151534 צפיות
מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי: נמצא מנגנון שניתן לגיוס לצמיחת שיער שנשר. במחקר חדש, שפורסם ב- PLoS, חוקרים ממרכז הסרטן הלאומי הספרדי (CNIO) מתארים קשר שגילו בין מקרופאגים - תאי מערכת חיסון שאוכלים פתוגנים ותאי גזע עורי. "גיליתי שמקרופאגים, שתפקידם העיקרי מיוחס באופן מסורתי למלחמה בזיהומים ותיקון פצעים, מעורבות גם בהפעלת תאי גזע זקיקי שיער בעור", אומר מחבר מחקר, מירנה פרז-מורנו.

מאמרים נוספים בנושא בריאות ורפואה כללי

מאת: אבי דוידיבריאות ורפואה כללי04/01/223132 צפיות
איך בוחרים נכון קלנועית שמתאימה לכם ופותרת את בעיית הניידות.

מאת: tiloniבריאות ורפואה כללי15/07/213636 צפיות
מה הצעדים שיש לעשות על מנת להעסיק עובד זר בסיעוד? לרשותכם המדריך המלא

מאת: עופר שלובריאות ורפואה כללי24/09/201742 צפיות
היפוגליקמיה, היפרגליקמיה, סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, סוכרת סוג 1

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי31/05/201512 צפיות
חושדים שיש לכם סינוסיטיס? הכנסו וקיראו על התסמינים והאבחון ועל דרכי ההתמודדות עם המחלה.

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי30/03/201783 צפיות
אחת הבעיות שאנשים רבים נאלצים להתמודד איתה במהלך החורף, זה שיעול עם ליחה. מדובר בשיעול טורדני שיכול להפריע על איכות החיים ביום יום וכן על איכות השינה. ד"ר דויטש מביא לכם כמה טיפים לטיפול

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי09/02/201501 צפיות
כל אחד מאיתנו, בשלב כזה או אחר בחיים מתמודד עם נזלת. זה קורה בדרך כלל כשאנחנו מקוררים, מצוננים, כשאנחנו חוטפים מחלה כזו או אחרת. אך מדוע אנשים מתמודדים עם נזלת כרונית? הבאנו כמה נקודות חשובות

מאת: שלום כהןבריאות ורפואה כללי27/09/191977 צפיות
כל מי שסובל מאקנה, וכבר התחיל לחפש דרכי טיפול או אפשרויות התמודדות עם האקנה, יודע כי מדובר בתחום רחב מאוד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica