חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אומנויות הלחימה - הסטוריה

מאת: aikido-lifeאומנויות לחימה25/11/2010955 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

עוד בזמן ימי הביניים, למדו הסמוראים את סודן של אומנויות הקרב (בו-גיטסו או בו-דו) במסגרת בתי ספר המסורתיים (ריו או ריוהא. הסימן ריו פירושו זרם, הסימן הא פירושו בית ספר). שורשיה של מערכת בתי הספר בתקופת ימי הביניים המוקדמת.
כל אומנויות הלחימה שייכות למושג הגג בו-גטסו. הסימן בו פירושו לחימה. הסימן גיטסו פירושו אומנות, יכולת, שיטה.

כשאנחנו מתרגלים אומנויות לחימה חובה עלינו להבין ולזכור את המקור לכל. אומנויות לחימה נבנו מתוך צורך אמיתי ובסיסי של הגנה עצמית. מאז ומעולם נזקקו בני האדם להגנה, אחד מפני השני, מפני חיות ובכלל. ולכן, משחר הימים יצרו האנשים שיטות של הישרדות. אומנויות הלחימה אינן שונות.

בסיס כל תנועות אומנויות הלחימה בשיטתו של הנזיר הבודהיסטי בודהידהרמה, שהגיע להודו מסין העתיקה. בודהידהרמה שהה במנזר בדרום המדינה, שם תרגל את גופו בתנועות מוזרות. נזירי המנזר היו מטרה קלה לשודדים וביקשו מבודהידהרמה שילמד אותם את אותן תנועות, על מנת לחזק את גופם ואת נפשם כדי שיוכלו לעמוד מול האיומים שנגדם. בודהידהרמה בנה מעין אומנות של 108 תנועות, שמבוססות על תנועותיהן של חמישה בעלי חיים: נמר, דרקון, דוב, חסידה ונחש.
 
אחרי מותו של בודהידהרמה, המשיכו נזירים לפתח את האומנות שקיבלו ממנו, שיפרו אותה והוסיפו לה. כיוון והשימוש בכלי נשק אסור על נזירים בודהיסטים, נאלצו הנזירים לפתח שיטות לחימה עם אביזרים שונים שהיו בשימושם: מקל, חגורה, קערה, מקלות אכילה וכו'. במשך הזמן נחשבו הנזירים ללוחמים הטובים ביותר, מנזרים הפכו למרכזי אומנויות הלחימה ולמקלט למתנגדי השלטון. למרות ניסיונות חוזרים ונשנים של השלטון למגר את התופעה, המלחמה נגד הנזירים הייתה אבודה מראש.

אומנויות הלחימה הסיניות שימשו מקור לצמיחה של שיטות לחימה אחרות במדינות שונות, אבל במקביל התפתחו גם שיטות לא קשורות, במזרח, כמו גם במערב. ההבדל העיקרי בין שיטות המזרח לבין שיטות המערב הוא בסיסן הפילוסופי. שיטות המזרח התבססו בעיקר על הפילוסופיה הבודהיסטית, שעיקרה רגיעה ושלמות פיזית ורוחנית, נירוואנה, הנקודה בה מתגלים סודות העולם. הדת הבודהיסטית גורסת שחל איסור מוחלט על הריגת יצורים חיים, אך כיוון שלפעמים לא היה מנוס מהריגה, נוצר חוק התנהגות הלוחם – הבושי-דו, דרך הלוחם. בתקנון זה בושי-דו, המיועד לאנשי האצולה, נאמר לראשונה שמוות בקרב הוא מוות קדושה, שלוחם אמיתי לא צריך לפחד מהמוות, נהפוך הוא, יש לרדוף מוות, כי נפשו של יריב מחזקת לאחר מותו.

באומנויות הלחימה שהתפתחו במקביל במערב לא הייתה פילוסופיה דומה לפילוסופית הבושי-דו.
המיקוד במערב היה על כוח חיצוני, מראה חיצוני והתנהגות ספורטיבית-תחרותית. לוחמים טובים בדרך כלל לא השתתפו במלחמות אלא אך ורק בקרבות ראווה נטולים פילוסופיה ורוחניות. עם השנים נכנסו אומנויות הלחימה המערביות כחלק מהמשחקים האולימפיים.
המצב היה שונה לחלוטין באומנויות הלחימה המזרחיות. במזרח ניסו לשמר את המסורת, את השורשים ואת הפילוסופיה. אנשי מערב אשר הגיעו למזרח הרחוק במטרה ללמוד אומנויות הלחימה נתקלו בקשיים: מורים שלימדו אומנויות הלחימה לא רצו לקבלם כתלמידים וללמדם. הם התנגדו להפצת אומנויות הלחימה למערב.

אומנות לחימה במרכז

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

http://www.aikido-life.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת aikido-life

מאת: aikido-lifeאומנויות לחימה15/10/10918 צפיות
הצי הוא סוג של עוצמה פנימית המתבטאת בגוף הפיזי. למעשה, הצי הוא מעין מיומנות תנועתית המופעלת באמצעות היכולת הרוחנית או האנרגטית של האדם.

מאמרים נוספים בנושא אומנויות לחימה

מאת: ליאת מנדלסוןאומנויות לחימה02/10/132427 צפיות
לא פשוט לחיות בתחושת פחד באופן יומיומי בין אם מדובר על חשש כאשר הולכים ללימודים, מטיילים עם הכלב ברחוב או שפשוט לא מרגישים בנוח מספיק ללכת למועדון. אז מה עושים? ובכן, על מנת לפתור את הסוגיה הנ"ל ולשנות אותה מהשורש, ישנה אפשרות יוצאת מן הכלל היכולה לשפר באופן יוצא דופן את תחושת הביטחון וכן, להקנות ללומדים אותה שיטות הגנה עצמית יעילות ביותר.

מאת: דוד דרפקאומנויות לחימה25/09/132341 צפיות
מאמר זה הוא חלקו הראשון של עבודה רבת שנים שמתרכזת בחיפוש אחרי סודות של אומנות לחימה יהודית. קשה לאמין שלא היה דבר כזה, אבל מצד שני גם אין כל זכר לכך. המסע הוא ארוך ואולי גם אין לו סוף.

מאת: ליאת מנדלסוןאומנויות לחימה09/09/131909 צפיות
ניתן למצוא כל מיני שיטות של אומנויות לחימה אשר קיימות שנים רבות אך ניתן למצוא שיטה אחת ומיוחדת שנחשבת כבעלת יתרון על אחרות – שיטת קרב המגע. רגע לפני שנדבר על היתרונות של השיטה, בואו נברר קצת אודות ההיסטוריה שלה.

מאת: מיכאל רומנסקיאומנויות לחימה15/07/131945 צפיות
ההיסטוריה של אומנויות הלחימה ארוכה ועשירה. למרות שחלק גדול מאומנויות אלה הגיעו מהמזרח הרחוק, הרי שכיום ניתן ללמוד מגוון של שיטות וטכניקות שהתפתחו והשתכללו בעולם כולו. אומנויות לחימה ידועות בתרומתן העצומה לחיזוק הביטחון העצמי, שיפור הקואורדינציה, שיפור הכושר הגופני, והן כמובן מקנות את היכולת הטובה ביותר להגנה עצמית במצבי חירום.

מאת: ליאת מנדלסוןאומנויות לחימה08/07/131844 צפיות
עם זאת חשוב לציין שהאימונים אינם אותו הדבר אצל כל קבוצה וקבוצה. לדוגמא: אם מגיעים בני נוער הרי שהמדריכים מתמקדים איתם ומלמדים אותם תחומים שונים לעומת אנשים בשלב השלישי לחייהם. על מנת להצליח למצוא את המקום הטוב ביותר ללמוד בו את שיטת קרב המגע מומלץ לבצע סקר שוק מעמיק ובו לבדוק אודות המקום, האם למקום יש את הרישיונות הנדרשים, האם למקום יש מדריכים מנוסים וכמובן האם המחיר שנלקח מהחניכים הוא מחיר הוגן ולא פחות חשוב מכך – מחיר משתלם.

מאת: נטלי אלוניאומנויות לחימה03/05/131846 צפיות
אומניות הלחימה הסינית הם הראשונות ואלו היו מודל ודוגמה לאומניות לחימה בכל העולם וגם בארצות המערב. מדרכים להגנה עצמית התפתח מאוד הנושא של אומניות לחימה לכיוון ספורטיבי חדשני.

מאת: ליאת מנדלסוןאומנויות לחימה21/04/131721 צפיות
אין דבר יותר נורא מלשבת בבית ולפחד לצאת לקנות משהו מהמכולת רק בגלל שחשוך מעט בחוץ וכעת מסתובבים יותר אנשים חמומי מוח. אין יותר מתסכל מכך שהכלב מיילל כי הוא רוצה לצאת לטיול בחוץ אך אתה מפחד לקחת אותו לטיול ארוך. אחד הפתרונות הטובים ביותר לבעיה היא שיטת קרב המגע.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica