חפש מאמרים:
שלום אורח
03.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עצמאות או עצמיות בעסק?

ישראלה יצאה מהמרפאה לרפואה אלטרנטיבית, בה היא עובדת כמטפלתבשיאצו כ- 10 שנים, עלתה על הקטנוע המקרטע שלה, חבשה את קסדתה השבורה,התניעה, ולפני שהתחילה לנסוע, תוך שהיא מקשיבה לרעש הנוראי הבוקע מתוךהמנוע, אמרה לעצמה "די! נמאס לי! כמות המטופלים בהם אני נדרשת לטפל כל יוםעל מנת להרוויח מספיק כסף, ההתמודדות הבלתי אפשרית עם הדרישות המשתנות(וה"קריזות") של מנהל המרפאה, כמות הנהלים והחוקים, הכניעה המתמדת לדרישותהמטופלים, תחושת הבדידות בשל חוסר צורך בעבודת צוות בסוג עבודה כזה וחוסרהביטחון שאני מרגישה, מכיוון שלא ברור לי אם גם אני אהיה חלק מגל הפיטוריםשהחל בזמן האחרון במרפאה ואיוותר ללא עבודה ופרנסה".

"כמה אפשר?!" חשבה לעצמה.

בערב הרגיש עצמון, בעלה של ישראלה, שמשהו עובר עליה.

לאחר ששפכה את ליבה ושיתפה בפעם המי יודע כמה בתסכוליה מעבודתה ומתחושת השיעבוד הנוראית, הוא אמר לה:

"את הרי לא מרוצה כבר המון זמן. למה שלא תעשי את מה שעליו את חולמת כבר כל כך הרבה זמן ותצאי לדרך עצמאית?"

זו לא הפעם הראשונה שבעלה מנסה לדחוף אותה לעזוב את עבודתה ולפתוח עסק עצמאי- מרפאת שיאצו משלה, אך הפעם נראה שצריך ללכת על זה.

הרי בתור עצמאית היא תוכל לקחת את עתידה המקצועי בידיים שלה, לקבוע מהן מטרותיה ולפעול בדרך המתאימה לה להשגתן.

כעבור עשר שנים…

ישראלה יוצאת מהמרפאה לטיפול בשיאצו, אותה היא הקימה לפני כ-10 שנים, נכנסת למכוניתה, מרכיבה את משקפי השמש החדשים שלה, מתניעה, ולפנישמתחילה לנסוע, תוך שהיא מקשיבה לשקט הבוקע מתוך המנוע, אומרת לעצמה "די!נמאס לי! כמות המטופלים בהם מרפאתי מטפלת והתיאום המורכב בינם לבין המטפליםהשונים,  ההתמודדות הבלתי אפשרית עם הדרישות המשתנות (וה"קריזות") של כלאחד מהמטפלים והלקוחות, כמות הנהלים והחוקים שדרושים לעסק כזה על מנתלהתנהל באופן חוקי ויעיל, הכניעה המתמדת לדרישות הלקוחות, תחושת הבדידותבשל העבודה עם צוות עובדים העובדים בנפרד וללא עבודת צוות, וחוסר הביטחוןשאני מרגישה, מכיוון שלא ברור לי  אם ההכנסות החודש יכסו את כל ההוצאותויאפשרו תזרים מזומנים חיובי".

"כמה אפשר?!" היא חושבת לעצמה.

על פי אבן שושן, עצמאות מוגדרת כעמידה ברשות עצמנו, אי תלות באחרים, והכושר לשאת את עצמנו ולא להיות נזקקים בכל לעזרת אחרים.

אז איך קורה שדווקא כשאנו מחליטים ללכת בדרך עצמאית, אנו מוצאים את עצמנו משועבדים שוב, אך הפעם לדברים אחרים?

האם "נשאבנו" כל כך לשגרה, עד ששכחנו למה בחרנו להיות עצמאיים?

מתי בפעם האחרונה חשבנו על החזון של העסק שלנו ועל מטרותינו?

אילו חידושים הכנסנו לעסק? מוצרים חדשים? שירותים ייחודיים?

האם שכחנו לנהל את העסק שלנו והתחלנו לתת לעסק לנהל אותנו?

לעומת עצמאות, עצמיות, על פי אבן שושן, מוגדרת כתכונתו המקורית של דבר, מהות עצמית, מקוריות.

כל עוד נמשיך להיות משועבדים לשגרה היומיומית וכל עוד לאנתייחס לעבודתנו כמנהלים ככזאת שדורשת מאיתנו לחלום, ליזום, לחדש, להציבמטרות, לבקר, לפקח, לדחוף, לגבש – ובקיצור לנהל, לא נעמוד באמת ברשותעצמנו, נהיה תלויים באחרים, לא נוכל לשאת את עצמנו, ובקיצור לא נהיהעצמאיים.

אז אולי דווקא עכשיו, לאחר שחגגנו את המעבר של עם ישראלמעבדות לחירות ורגע לפני שאנו חוגגים את עצמאותה של ישראלה של כולנו, זאתשמגיעה בצבעי כחול-לבן, זה הזמן להתחיל לנהל את העסק שלנו תוך שאיפה לא רקלעצמאות, אלא גם לעצמיות.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

שי וייס

מנכ"ל

תמונת כרטיס ביקור

טלפון: 03-6299570   פקס: 153-3-6299570   סלולארי: 054-7683694

www.oed.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שי וייס

מאמרים נוספים בנושא עסקים קטנים ובינוניים

מאת: לילה בן הרוש עסקים קטנים ובינוניים12/07/211345 צפיות
דווקא ברגעי ההצלחה חייבים להמשיך ! פרסום , שיווק ויחסי ציבור הם אינם פעולות חד פעמיות שעושים רק שהעסק זקוק להחייאה ויש ביומן יותר ימים ריקים מאשר מלאים , הפעולות האלו הם חלק שוטף מניהול העסק ודווקא בתקופות שופעות וטובות יותר של העסק שיש תזרים כספים יותר נזיל , שם זה בדיוק הזמן שבו אפשר וצריך להמשיך לחזק את המותג או, את העסק בנוסף להתחדשות בלתי פוסקת.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים17/06/211190 צפיות
חשיבות ההתמחות המשפטית ויועץ מונציפאלי בכיר בתחום התכנון והבנייה תחום התכנון והבנייה הנו תחום תכנוני ומשפטי מורכב אשר עוסק במגוון נושאים, כגון קבלת היתרי בנייה, קבלת הקלות בנייה, קבלת אישור שימוש חריג, רישיון עסק,אישורי תכניות, שינוי ייעוד, טיפול בהתנגדויות, הפחתת / ביטול חיובים בהיטלי השבחה, הפקעות מקרקעין, תביעות פיצויים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, ייצוג בהליכים שננקטים בגין ביצוע עבירות בנייה, התמודדות עם צווי נריסה לפי החוק ועוד.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים01/06/211046 צפיות
תיקון 34 – רפורמת רישוי עסקים כבר כאן תיקון 34 לחוק רישוי עסקים – מה חדש? ב – 18/7/18 סיימה ועדת הפנים של הכנסת סדרת דיונים בהצעת החוק לרישוי דיפרנציאלי ואושר תיקון 34 לחוק רישוי עסקים בקריאה שניה ושלישית במליאה. תיקון 34 לחוק רישוי עסקים משמעותי ומחולל שינוי נרחב ומטרתו להקל על עסקים על ידי הפחתת הרגולציה והבירוקרטיה המוטלת על כתפיהם. הוא מכונה "רפורמה" וכדי לבדל אותה מרפורמות קודמות היא קרויה "רישוי עסקים דיפרנציאלי" .

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים04/01/211229 צפיות
משרדנו סייע במחקר בסיוע להפחתת הנטל הבירוקרטי על בעלי העסקים. בקרוב עלויות הרישוי יקוצצו משמעותית. התיקון לתקנות רישוי עסקים יאפשר להתחיל לעבוד עם המסלולים המקוצרים. עסקים ברמת סיכון נמוכה יוכלו לקבל רישיון עסק על בסיס תצהיר, ללא תהליך האישורים המלא הקיים עד כה.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים03/05/201080 צפיות
בכל תהליך של פתוח עסקי או תכנון אסטרטגי ,מתבצע תהליך של ניתוח יכולות עסקיות, במטרה לזהות את נקודות החוזק והחולשה של העסק. באותה נשימה מתבצעת הערכה של ההזדמנויות העסקיות, והאיומים הנשקפים מסביבת התחרות הקרובה (מתחרים, לקוחות, ספקים תחליפים, חודרים חדשים) והסביבה הרחבה ( פוליטית, כלכלית, חברתית, רגולציה, טכנולוגית, שמירת הסביבה).

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201063 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/20932 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica