חפש מאמרים:
שלום אורח
16.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מה זה תצליל? - ולא רק במוסיקה

מאת: רבקה ברמוסיקה13/07/20114141 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

למילה "תצליל" יש שתי משמעויות שונות: האחת - במוסיקה, השנייה - בשפה העברית.

במוסיקה המילה מציינת צירוף של שלושה צלילים או יותר המנוגנים יחד. וזאת, להבדיל מצירוף של שני צלילים המנוגנים יחד ונקרא "מירווח"  (אינטרוואל).

המילה המקובלת והשגורה בקרב מוסיקאים אינה "תצליל" אלא "אקורד", שמקורה ביוונית ( chord) .

ישנן אפשרויות אין ספור ליצור צירופים שונים של שלושה צלילים או יותר.  אך התצליל-אקורד המשולש, הוא הנפוץ והקבוע ביותר. ארבעת הסוגים שלו הם: מג'ורי, מינורי, מוגדל, מוקטן.

התצלילים - האקורדים משמשים לליווי מנגינה. לא בכל כלי הנגינה אפשר לנגן אקורדים. בכלי נשיפה לא ניתן לנגן אקורד, כי אי אפשר לנשוף ולהפיק מספר צלילים בו זמנית.  אפשר לנגן בהם רק מנגינה.

גם בכלי הקשה אי אפשר לנגן אקורדים, כי לכלי ההקשה אין צלילים מוגדרים, ובוודאי שאי אפשר להשמיע בהם מספר צלילים ביחד.  לעומת זאת בפסנתר, אקורדיון, אורגן,  נבל, גיטרה ניתן לנגן גם מנגינה וגם אקורדים.

ה"תצליל" בלשון העברית מציין מילת צליל - אונומטופיאה. הלשונאי רוביק רוזנטל מסביר במאמרו "המילה המזמזמת" (בלוג השפה העברית של מילון רב מילים)  :

"בלשון העברית:  'זמזום' היא מילת צליל, אונומטופיאה, או בעברית של האקדמיה: 'תצליל'. היא אחות לשורת מילים המייצגות צלילים על פי אותו דגם שבו אנו מכפילים את הצליל המקורי: קשקוש, צפצוף, פטפוט, ברבור, רשרוש, גמגום ועוד. חלק מן המילים נגזרו משורשים קדומים, כמו 'צפצוף' מהמקרא ו'קשקוש' מהתלמוד, ורובן חדשות".

קראו עוד... הבלוג של רוביק רוזנטל      http://blog.ravmilim.co.il/2011/07/07/humming/

רבקה בר מוסיקאית    M.A.

054-5788432

מכללת לוינסקי

ארועי מוסיקה וזמר

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מי ששר - מאושר

רבקהלה בר

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רבקה בר

מאת: רבקה ברמוסיקה09/01/121886 צפיות
חיים נחמן ביאליק , המכונה "המשורר הלאומי", כתב שירים רבים לילדים ומבוגרים. שירים רבים זכו להלחנה, והפכו לנכס צאן ברזל בזמר העברי. במאמר ייסקרו השירים הידועים , המוכרים והמושרים של ביאליק.

מאת: רבקה ברמוסיקה29/09/116067 צפיות
המונחים טמפו, ריתמוס וביט מקורם בלועזית... שלושתם מתחום הקצב במוסיקה. אנשים רבים מבלבלים ביניהם, ואינם יודעים מה מציין כל אחד מהם. במאמר יינתנו הסברים מפורטים ודוגמאות לכל אחד מהמונחים...

מאת: רבקה ברמוסיקה05/09/113792 צפיות
אנשים רבים אומרים: "השיר הזה לא מלודי...".... "המנגינה הזאת מאד מלודית..." זהו שימוש שגוי במונח "מלודיה" במאמר יוסבר המונח ויינתנו השימושים בו. כמו כן יוסברו המונחים "לחן", "נעימה".

מאת: רבקה ברמוסיקה06/08/114466 צפיות
רבים יודעים מה זה ווריאציה - שינוי, אך מה המשמעות של "נושא ווריאציות"? במאמר יוסבר המונח המוסיקלי, ויינתנו דוגמאות מוסיקליות.

מאת: רבקה ברמוסיקה18/07/111580 צפיות
המונח "א קפלה" הוא מתחום המוסיקה הקולית (ווקלית). רבים משתמשים בביטוי "א קפלה", אך אינם יודעים מה המשמעות האמיתית של המילה. במאמר יוסבר המונח, וגם יינתנו דוגמאות.

מאת: רבקה ברמוסיקה01/07/111910 צפיות
קיימים לא מעט מאפיינים דומים בין אוכל - אכילה לבין מוסיקה - שירה - נגינה.... מדוע אנחנו אוכלים? על איזה צורך עונה האוכל? על איזה צורך עונה העיסוק במוסיקה? כמה זמן מכינים אוכל? כמה זמן מכינים ביצוע מוסיקלי? מהי ההרגשה כששבעים? מהי ההרגשה לאחר ששרים / מנגנים? כמה זמן מבשלים? כמה זמן אורכת הכנת שיר בביצוע מקהלתי? כמה זמן אורך להקליט שיר באולפן? כמה זמן אוכלים? כמה זמן נמשך שיר ממוצע. על הנקודות הנ"ל ואחרות המאמר יידון. הוא אינו מבוסס על מחקר, אלא מניסיון החיים שלי ושל אחרים.

מאת: רבקה ברמוסיקה14/06/113697 צפיות
אנשים רבים משתמשים במונחים מוסיקליים בצורה מוטעית. אחד המונחים שנמצא בשימוש שגוי הוא "אוקטבה". במאמר יוסבר המונח והשימושים שלו במוסיקה, כולל דוגמאות מוסיקליות.

מאמרים נוספים בנושא מוסיקה

מאת: רויטל ל מוסיקה02/12/204786 צפיות
אחת מצורות הבילוי הפופולריות בשנים האחרונות היא הקריוקי אשר מקורו במדינת יפן ופרושו "תזמורת ריקה". אנשים מסתבר מאוד אוהבים לשיר, ולכן כל אירוע בו תהיה הפעלה אקטיבית, כזו שהאורחים יוכלו להביע עצמם ולהתבטא בשירה, יהפוך למשהו מוצלח.

מאת: חיים נוימוסיקה12/08/205259 צפיות
הסינגל החדש של הזמרת והיוצרת יעלה אלישיב, CRAZY TIMES הוא מצמרר, מרגש ומבליט את יכולותיה הווקאליות והמוזיקליות. את השיר כתבה והלחינה יעלה בתקופת סגר הקורונה והוא כבר זכה לתהודה רבה בקרב מאזיניה וציבור נרחב.

מאת: חיים נוימוסיקה26/07/205261 צפיות
גם זה הגיע: המנון לקורונה, המגפה שנחתה על העולם, זוכה גם לשיר קליל וקצבי ולסינגל חדש של הזמר יהודה אברון.

מאת: אידובמוסיקה29/12/195911 צפיות
הייתה תקופה לפני הרבה מאוד זמן שראש-הממשלה שלנו, ביבי נתניהו, השתמש במשפט הבא בשביל להגדיל לעצמו את כמות המצביעים - לכל ילד יהיה מחשב בבית. ביבי השתמש במשפט הזה בתור כלי שכנוע. מכוון שהייתה תקופה שלא היה מחשב בכל כיס והגישה לאינטרנט הייתה מאוד מצומצמת. לעומת התקופה של היום שבו לכל ילד כבר יש גישה כמעט בלתי-מוגבלת בשביל לגלוש באינטרנט.

מאת: אידובמוסיקה13/12/193566 צפיות
אם היינו חיים עשור אחורה והייתם רוצים לבנות אולפן-הקלטות הייתם צריכים לעבוד כלכך הרבה שעות בשביל להקים את האולפן הכי פשוט. אבל היום, ההוצאה הכי יקרה שלכם כנראה תהיה מחשב ואם אתם קוראים את המאמר הזה אז אני מניח שיש לכם מחשב. במאמר הזה אני רוצה להסביר מה הם כוחם של פלגינים.

מאת: אידובמוסיקה09/12/193520 צפיות
כיום אנחנו חיים בתקופה שמאוד קל לשמוע שירים. בלחיצת כפתור אנחנו יכולים לשמוע איזה שיר שאנחנו רוצים או אלבום שלם מבלי לחשוב יותר מדי. אנחנו כלכך רגילים לשמוע שירים לפי בחירה שלא קיים אתר אחד, אלה כמה אתרים שתהליך הורדת שירים מיוטיוב או מכל אתר אחר היא מאוד פשוטה. למרות שאיכות השירים פחותה מזו של השירים שהופקו באלבום, אנחנו בתור צרכנים מעדיפים את הנוחות של לשמוע מתי שאנחנו רוצים מאשר לשמוע שירים באיכות גבוהה.

מאת: אידובמוסיקה02/12/193802 צפיות
מי מאיתנו לא שומע היום שירים דרך יוטיוב? היום הדרך המקובלת לשמוע שירים היא דרך שירות סטרימינג כלשהו כשהדרך הכי פופולרית היא מיוטיוב. אני נתקל בהרבה מקרים שבהן כל קבל עם ועדה מבקש ממני להסביר לו איך מורידים שירים מיוטיוב. בדר"כ אני גם שואל "למה צריך להוריד את השירים מיוטיוב? הרי מאוד נח וקל פשוט להיכנס ליוטיוב ואז לשמוע את השירים שאנחנו רוצים", התשובה הקבילה שאני מכבד היא דווקא מזמרים שרוצים להתאמן על שירים מסויימים אבל הם לא תמיד נמצאים במקום שהטלפון שלהם קולט וויפי (wifi) בשביל להפעיל יוטיוב...

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica