חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בטיחות באש בעסק ובבית מאמר ג' - כיצד מכבים שריפה שפרצה בבית או בעסק שלך?

מאת: דניאלניהול19/08/20111700 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מאמר זה הוא מאמר שלישי בסדרת מאמרים העוסקת בבטיחותבאש. המאמרים הקודמים עסקו בפירוט הגורמים לשריפה (משולש האש) ובהתייחסות השונה שאנו צריכים לתת לחומרי דלק שונים על מנת לצמצם את הסיכוי לפריצת שריפה בעסק או בבית.

אך מה קורה אם בכל זאת פורצת שריפה, הרי לא כל שריפה ניתן למנוע ולעיתים שריפות פורצות. אם אתה בעל עסק או מנהל השקעתה פעם מחשבה כיצד העסק או הארגון שלך יתמודד איתה?

מאמר זה יעסוק בשאלה כיצד מכבים שריפה שפרצה בבית או בעסק שלך?

במקרה בו פורצת שריפה בכל זאת, תהליך הכיבוי כמו תהליך המניעה עובד על עיקרון הרחקת כל גורמי "משולש האש" האחד מהשני ומאזור השריפה.

את הפרדה זו נעשה על ידי תהליך הכולל פעולות משלוש סוגים - השנקה, קירור והרחקה:

השנקה: הפסקת הזרמת חמצן לשריפה.  
השנקה יכולה להיות מבוצעת או על ידי חניקת השריפה או על ידי הפחתת ריכוז החמצן באוויר. הציוד הנפוץ ביותר המשמש להשנקה הוא מטפה  (קצף, גז או אבקה). חשוב לזכור שכל מטפה מתאימה לסוג אחר של דלקות וחשוב לבדוק את סיווג המטפה לפני קניה (על זאת נפרט במאמר הבא). ציוד נוסף המשמש להשנקה הוא מחבט, וניתן להתמש במקרה הצורך גם בשטיח על מנת ל"חבוט" באש ובכך לחנוק אותה.

הרחקה: הזזת חומרי דלק פוטנציאלי מאזור השריפה
פעולת ההרחקה חייבת להתבצע במהירות והיא כוללת הרחקה של חומרי דלק מוצקים, נוזלים או מיכלי גז שעלולים לשמש כדלק להמשך השריפה. פעולה זו חשובה ביותר, אך  אם לא מתכוננים מראש נוטים שלא לבצע אותה כיוון שלא חושבים על חשיבותה בעת השריפה.

אם לא תסלקו את  חומרי דלק הפוטנציאלי מאזור אש, כל מאמצי הכיבוי שלכם הלולים להפוך ללא רלוונטיים ואתם מסכנים מאוד את כוחות הכיבוי.

קירור: קירור אזור השריפה .
היות וכדי שאש תמשיך לבעור היא חייבת אנרגיית חום, לקירור אזור השריפה  יש חשיבות רבה בכיבוי האש. הקירור מבוצע  בעיקר על ידי מים.

בעל עסק או מנהל אחרי שהבנת את התיאוריה של כיבוי האש נדבר קצת על פרקטיקה (וזה החלק החשוב ביותר של המאמר)

כדי שיהיה מי שיבצע את הכיבוי וידע איך לעשות זאת נכון חובה שבעסק יהיה צוות כיבוי מיומן ומתורגל. בנוסף, חובה לוודא שבעסק יוצב ציוד תקין המתאים למאפייני העסק ההצבה צריכה להיות בקרבה לגורמי סיכון לשרפה אותם נתכנו בתהליך של ניהול סיכונים. ולא פחות חשוב (ואולי אפילו יותר) יש לוודא שהעובדים בעסק שלך מכירים את שיטות הכיבוי ומניעת השריפה ועוברים  הדרכות בטיחות באש תקופתיות. כל יום שעובר מבלי שהדרכת את עובדך ויצקתה בהם מודעות לסכנת האש אתה  מסכן את חייך וחייהם ומסכן אותך באובדן כספי.

אנו בשקד הנדסה מבצעים הדרכות בטיחות בכלל והדרכות בטיחות באש בפרט כבר למעלה מעשר שנים ללקוחות רבים ומרוצים לקריאת חומר נוסף בנושא בטיחות באש והזמנת הדרכות

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דניאח כותב באתר הכל על פראג

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דניאל

מאת: דניאלטיולים בחו"ל23/04/12923 צפיות
תכנון טיסות לפראג-הוזלת מחירים, דרכי הגעה לעיר וכל מה שצריך לדעת לפני הזמנת כרטיס טיסה

מאת: דניאלניהול26/08/111122 צפיות
במאמרים הקודמים עסקנו בנושא ציוד המגן ותקנות לבחירת הסולם והסברנו כמה חשוב לספק לעובדיך סולם תקין העומד בדרישות. במאמר זה אנו נפרט כיצד על העובדים להציב את הסולם לפני תחילת העבודה הנקודה החשובה שהיינו רוצים להסביר במאמר היא שכמנהל או נאמן בטיחות בעסק בו מתבצעת עבודה בגובה, אין זה מספיק לספק לעובדים את הציוד המתאים, עליך גם לוודא שעובדיך מציבים את הסולם כראוי ומבצעים את העבודה עליו בצורה תקנית ובטוחה.

מאת: דניאלניהול23/08/111033 צפיות
במאמר זה (שלישי בסדרת המאמרים העוסקים בבטיחות בגובה) נסביר בקצרה על ההכנות הנדרשות לפני שימוש בסולם או כפי שאומרת הכותרת מה חובה לבדוק בכל סולם לפני הטיפוס עליו?

מאת: דניאלניהול22/08/111177 צפיות
בעל עסק מנהל או נאמן בטיחות במפעל או עסק המתבצעת בו עבודה בגובה? סדרת מאמרים זו עוסקת בסוגיות הקשורות לחובות המוטלות על העוסקים בעבודה בגובה. במאמר הקודם עסקנו בשאלות החוקיות, ההכשרה והכנה המקדימה הנדרשת לפני תחילת העבודה. במאמר זה נעסוק בציוד המגן שעליך כבעל עסק לספק לעובדך העובדים בגובה.

מאת: דניאלניהול21/08/11965 צפיות
במאמר זה נסביר מה חובה לעשות לפני שמתחילים בכלל לעבוד בגובה אך ראשית, נסביר מה מוגדרת עבודה בגובה. נסביר מה היא חובת ההכשרה והרענון, מה היא חובת הכשירות, מה היא חובת בדיקת הציוד ואחריות הדרג המנהל

מאת: דניאלניהול21/08/111507 צפיות
עליך לדעת שישנם כמה סוגים של מטפים, והעיקרים הם: מטפי קצף, מטפי גז ומטפי אבקה וכל אחדה מהם מתאים לדלקות מסוג שונה. במאמר הנוכחי נפרוט את סוגי המטפים הקיימים על מנת שתוכל לדעת איזה מטפה מתאים לעסק/לבית שלך ונסביר בקצרה כיצד תוכל לבדוק את תקינותו של המטף שלך.

מאת: דניאלניהול19/08/111056 צפיות
מנהל או בעל עסק מאמר זה הוא מאמר שני מתאם חברת בסדרת מאמרים העוסקים בבטיחות באש בעסק. במאמר הקודם עסקנו בגורמי השריפה (משולש האש) וכיצד על ידי הפרדה בין שלושת גורמי האש אנו יכולים להביא לצמצום הסכנה להווצרות שריפה. כפי שהסברנו במאמר הקודם אחד משלושת המרכיבים של משולש האש הוא חומר דלק, אך ישנם סוגים רבים של חומרי דלק והם נבדלים ברמת רגישותם להצתה, ולכן כול סוג חומר דלק דורש התייחסות שונה. במאמר זה נפרט את סוגי הדלק השונים וכיצד יש להתייחס אליהם וכך למנוע את הווצרות השריפות .

מאמרים נוספים בנושא ניהול

מאת: עוזי פלגניהול17/05/201489 צפיות
ארגון עסקי בכל גודל, נדרש לבצע שינויים והתאמות במהלך חיו העסקיים. תדירות השינויים וגודלם נגזרים ממטרת השינויים, שאת רובן ניתן לסווג כצורך: בפתוח עסקי, שיפור וייעול תהליכים עסקיים קיימים, התאמות לתנאי התחרות בשוק ועוד. במאמר הנוכחי אתייחס לשני חוקים מתחום הפיזיקה של אייזיק ניוטון, ונבצע דרכם אנלוגיות בתחום הניהול העסקי ונזהה "זיקה בין פיזיקה וניהול עסקי", אך לפני כן נגדיר מספר מושגים מתחום הפיזיקה.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201601 צפיות
תוצר ניהולי הוא התוצאה המתקבלת מפעילות ניהולית. תוצר ניהולי המשיג את מטרתו הוא תוצר אפקטיבי ולהיפך, תוצר ניהולי אשר יוצר תוצאה בעייתית, ההופכת בעצמה לבעיה ואף יוצרת בעיות נוספות, הוא "וירוס ניהולי" ברמות חומרה שונות, ובתור שכזה יש לטפל בו למניעת נזק חמור למערכת. "ווירוס ניהולי" לא נוצר בכוונה תחילה.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201618 צפיות
הנעת עובדי הארגון העסקי במטרה להשגת בצועים עסקיים משופרים, צריכה להיות אחת המטרות המרכזיות בכל אסטרטגיה ניהולית עסקית, ההשקעה בפתוח עובדי החברה היא אחת ההשקעות החשובות והמשתלמות ביותר לכל ארגון עסקי. לא מספיק שעובדי החברה יהיו משכילים, מיומנים ומנוסים, חשוב שכל הכישורים והתכונות שצוינו, יבואו לידי ביטוי באופן חופשי ושוטף בהתנהלות העובד הבודד והארגון.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201339 צפיות
במאמר זה רוכזו תובנות המתייחסות לסיטואציות שונות בתחומי הניהול. הנושאים מוצגים באופן מטפורי לעיתים באופן אירוני או אבסורדי באנלוגיה לתהליכי הניהול העסקי הנדרשים. בחרתי בדרך זו להציג ולהסביר תהליכים ואירועים בניהול עסקי שקשה היה להסבירם או להבינם, בעקר לחסרי ניסיון ניהולי עסקי.

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201288 צפיות
"השער האסטרטגי", הוא השער שדרכו אמורים להיכנס לעסק, תוצרים של החלטות אסטרטגיות כבדות משקל לעתידו של העסק. משמע נדרש שיקול דעת מעמיק לגבי כל מה שנדרש לעבור דרכו. נדרש סוג סינון צפוף שימנע כניסה של מזיקים

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201152 צפיות
עסק הוא מפעל חיים והוא קרוב לליבנו, מאידך בעסק צריך לטפל לא דרך הלב. נדרשת דרך, כלים ותהליכי ניהול מסודרים ושיטתיים. אף אחד מאתנו איננו מושלם ואיננו צריך לדעת הכול. גם אם אנחנו יודעים, קשה לנו לטפל בנושאים הקשורים בנו רגשית, מאחר ואיננו אובייקטיבים כלפי עצמינו וכלפי הקרובים לנו.

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201045 צפיות
הדברים הנכונים לעסק הם לא תמיד ובהכרח: הדברים שהמנהל אוהב לעשות, או יודע לעשות, או רוצה לעשות, או יכול לעשות. הדברים הנכונים לעסק הם הדברים הנדרשים והקריטיים לעסק. בלעדיהם העסק יישחק, יתקע או יקרוס.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica