חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ראייה ממוחשבת לחקר הזיאולוגיה

ארבעה חוקרים מאוניברסיטת בריסטול באנגליה פיתחו תוכנה המאפשרת ניטור מרחוק וזיהוי אוכלוסיות גדולות של פינגווינים באפריקה, זאת באמצעות טכניקות שמקורם בראייה הממוחשבת ובביומטריה של האדם.

במטרה לספק פתרונות לא פולשניים לאתגרי חקר הזואולוגיה בשדה וכדי להבין טוב יותר ולשמר מינים בסכנת הכחדה, החליטו באוניברסיטת בריסטול באנגליה לפתח חומרה ותוכנה כדי לאפשר ניטור מרחוק וזיהוי אוכלוסיות גדולות של פינגווינים באפריקה. הפיתוח נעשה באמצעות טכניקות שמקורן בראייה הממוחשבת ובביומטרית האדם.

לשם ביצוע הניסוי, בנו החוקרים אב טיפוס עצמאי של מערכת הפעלה המסוגלת לנטר ולזהות פינגווינים אפריקאים בסביבתם הטבעית ללא תיוג או כל צורה אחרת המטרידה את בעלי החיים. מערכת הניטור הקבועה מתוכנת להתפרס על רובן איילנד, אי באזור קייפטאון בדרום אפריקה בעבור מושבת הפינגווינים המקומית כולה. היכולת התאפשרה בשל סימן הזיהוי של הפינגווינים האפריקאים ולהם כתמים שחורים על החזה שאינם משתנים מעונה לעונה במהלך כל חייהם הבוגרים.

המדענים גילו שאין שני פינגווינים בעלי אותם הדפוסים הויזואליים. עקב כך, החוקרים פיתחו מערכת לאיתור אותם פינגווינים אפריקאים בזמן אמת. זאת באמצעות צילום רצפים של קטעי וידאו או תמונות סטילס. חילוץ הכתמים שעל חזה הפינגווין מאפשר זיהוי ביומטרי של כל אחד מהפינגווינים. לפי טענת החוקרים, הזיהוי שאליו הם מצליחים להגיע כרגע הוא של 98%- אחוז גבוה במיוחד בתחום זה.

ניתן לראות במערכת זאת יישום של תוכנות לעיבוד תמונה (image processing software) המומרת למען שימוש בתחום אחר לגמרי, במקרה זה תחום הביולוגיה. בשנים האחרונות תחום הראייה הממוחשבת (computer vision) התפרס לכמות נרחבת של תחומים מתוך הבנת היעילות והאיכות שקיימת בתחום. יכולות הזיהוי וניתוח התמונה (visual inspection, image analysis ) הן המובילות העיקריות התורמות לשינוי תפיסתי זה במחקר ובתעשייה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

וייב טכנולוגיות ראייה ממוחשבת

פתרונות עיבוד תמונה מותאמי לקוח לתעשיה ולעסקים

בקרת איכות אוטומטית, זיהוי תוצרת פגומה, מיון אוטומטי, זיהוי ויזואלי של פגמים או פיגמנטים, זיהוי טקסט וניתוח תמונה, מדידת של רכיבים סטטיים ונעים, ועוד..

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת וייב טכנולוגיות ראייה ממוחשבת

ניתן לראות כיום כי טכנולוגיית הראייה הממוחשבת (Machine Vision) מתחילה לתפוס תאוצה בתחום התרופות, הכולל תהליכים שונים, ביניהם עיבוד תמונה וניתוח תמונה של תרופות באריזות. בתחום זה, רמת הדיוק והבקרה קריטיות, וקשה להשיג אותן בעזרת כוח עבודה אנושי.

מאת: וייב טכנולוגיות ראייה ממוחשבתתעשייה20/01/14682 צפיות
בעקבות הבנת החשיבות הקיימת בין טכנולוגיית הראיה הממוחשבת (Computer Vision) לבין תחום הביו-הנדסה, סטודנטים מפתחים טכנולוגיה אשר תקל על ניתוח התמונה של כלי דם לצורך הנדסת רקמות.

מאת: וייב טכנולוגיות ראייה ממוחשבתתוכנה04/02/125732 צפיות
חברת הראיה הממוחשבת "וייב טכנולוגיות" מציעה פתרונות ייעול לתעשייה ולמפעלים בארץ. פיתחה מערכת בקרת איכות מתקדמת לזיהוי פגמים וחרקים בפסי ייצור נעים של יריעות.

מאת: וייב טכנולוגיות ראייה ממוחשבתתוכנה25/12/11879 צפיות
חוקרים מאוניברסיטת ווסטמינסטר בלונדון ומאוניברסיטת ניו סאות' ווילס באוסטרליה, בחנו את השימוש בטכנולוגית הראייה הממוחשבת ובקרת איכות אוטומטית, לצורך אבחנה מיקרוסקופית של מחלת המלריה. החוקרים בחנו זאת על מנת שניתן יהיה להשיג תוצאות אבחנה מדויקות, אמינות ויעילות הרבה יותר.

מאת: וייב טכנולוגיות ראייה ממוחשבתתוכנה05/12/11899 צפיות
חברה קנדית- מונטרוז, פיתחה מערכת המבצעת בקרת איכות אוטומטית בטכנולוגיית ראייה ממוחשבת בענף המזון המעובד. המערכת מזהה ויזואלית פגמים בפס הייצור, ממיינת את המוצרים על הקו בזמן אמת ומעבירה התרעות על פגמים למפעיל המכונה.

חברה אמריקאית בשם Poseidon פיתחה מערכת מתוחכמת לזיהוי טביעה בטכנולוגיית ראייה ממוחשבת (Computer Vision). המערכת משתמשת במחשבים מתקדמים המבצעים עיבוד תמונה בזמן אמת ובצורה מדויקת. המצלמות החכמות מזהות תנועות, תמונות וצלילים מחשידים בבריכות שחיה, ואלו מתריעים למציל כי במים ישנו קורבן במצוקה.

מאת: וייב טכנולוגיות ראייה ממוחשבתתוכנה11/09/11981 צפיות
בשל דאגות ההגירה וגניבות הזהות, הרשויות החלו לחפש מאפיינים פיזיים של האדם, המכונים ביומטריה, כדי לאשר את זהותם.

מאמרים נוספים בנושא תוכנה

מאת: ליאורתוכנה05/10/162650 צפיות
לימודיו של הנדסאי תוכנה, מאפשרים לעבוד בתחום התוכנה, ומתקיימים בבית ספר להנדסאים. בית ספר להנדסאים, שנמצא בתל אביב יפו, מספק הזדמנות לתושבי תל אביב והסביבה, ללמוד בו. תכנית הלימודים מתעדכנת, בהתאם לשינויים שחלים במקומות העבודה העתידיים.

מאת: אריה הרשקותוכנה19/07/152276 צפיות
"אני יודע מה מצב העסק שלי" זהו אחד מהמשפטים שכל בעל עסק אמור לדעת להגיד ואני שומע זאת לא מעט. ואז אני שואל, "ואיך אתה יודע מה המצב"? הבנת התשובה לשאלה זו תעזור להבין מה משמעות התאמת תוכנה לניהול עסק.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151861 צפיות
חברות רבות ברחבי העולם וכמובן גם בישראל עוסקות במלאכה המעניינת אך גם המאתגרת של פיתוח מוצרים אשר יש בהם אלמנטים טכנולוגיים. חלקן שייכות לצוות המו"פ של חברות אשר עוסקות גם בייצור בפועל של המוצרים, בעוד שחלקן נותנות את שירותי הפיתוח והתכנון לחברות יצרניות שונות ומגוונות.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151785 צפיות
מדענים כגון ניוטון, מקסוול ואחרים העניקו לנו את המודלים המתמטיים, "חוקי המדע" שהופכים לאפשרי את החיזוי המדויק של התפתחות מערכות ועצמים פיזיקליים בחלל ובזמן בהינתן תנאי שפה מסוימים ותנאי התחלה. מתמטיקאים יישומיים המציאו שיטות נומריות המסוגלות לייצר מספרים ושרטוטים המסייעים לתאר במדויק כיצד מערכות ועצמים יתפתחו בחלל ובזמן. הדבר מאפשר לנו לבצע סימולציות, להתאים פרמטרים, ובסופו של דבר לבצע תכנון טוב יותר, אם לא הטוב ביותר.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151801 צפיות
בארבע כתבות הספקנו להכיר את שיטת התכנון והייצור בעזרת מחשב, למדנו מי עושה בה שימוש ואילו שימושים נרחבים קיימים בעזרתה. בכתבה האחרונה בסדרה נבין מהי הטכנולוגיה העומדת מאחורי השיטה.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151799 צפיות
בשלושת הכתבות הקודמות למדנו מהי טכנולוגיית תכנון וייצור בעזרת מחשב, סקרנו את המשתמשים בשיטה ומהם השימושים הרבים שנעשים בה ברחבי העולם. בכתבה רביעית זו נצלול יותר פנימה ונציג את סוגי ה- CAD הקיימים ומי עשוי למצוא שימוש בכל אחד מהם.

מאת: מעיין סבןתוכנה16/04/151666 צפיות
בשתי הכתבות הקודמות הכרנו את תחום התיב"ם – תכנון וייצור בעזרת מחשב, ולמדנו מהי חשיבותו הגדולה בעולם תכנון המוצרים בענפי ההנדסה, הפיזיקה והמדע. נגענו גם במשתמשים העיקריים בטכנולוגיה זו, ובכתבה זו נרחיב אודות השימושים ב CAD ומי מנצל זאת לטובתו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica