חפש מאמרים:
שלום אורח
20.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תקלות שכיחות במערכת הכלרה

מאת: זיו בריכות שחיהשיפוצים05/08/20091012 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
 קצר חשמלי במשאבת יניקה: במקרה שהמשאבה מפסיקה לשאוב מים מצינור היניקה ומים לא מגיעים לצינור הפיזור עקב הפסקת המשאבה , אך בו בזמן ממשיכות משאבות מינון הכלור והחומצה לעבוד וכימיקלים מגיעים לצינור הפיזור ללא מים בצינור התוצאה ממצב זה היא תגובה אקזותרמית בין הכלור לחומצה וגז כלור משתחרר בחלל הצינור לאחר איתור התקלה ע"י המפעיל (משאבה דוממת לא עובדת ולא מרעישה )ולאחר תיקון המשאבה ,כאשר מתחילה פעולת שאיבת המים מחדש , המים דוחפים את גז הכלור המצוי בצינור עקב התגובה , אל בריכת השחייה ואז נוצרת מכת כלור והרעלת המתרחצים. פתרון : קשר חשמלי בטור בין משאבת היניקה למשאבות המינון כלומר: בו ברגע התקלה והפסקת עבודתה של משאבת היניקה – במקביל משאבות המינון יפסיקו להזרים כימיקלים .

סתימה בצינור הספקת מים לבית אלקטרודות :במקרה של סתימה בצינור - מים לא יגיעו לבית האלקטרודות אך משאבת היניקה ממשיכה לעבוד ולספק מים לצינור הפיזור ומשאבות המינון ממשיכות להזרים כימיקלים. מי הטעימה במקרה כזה לא משקפים נכונה את המצב בבריכה וזה גורם לשיבוש בכמויות החומר שיש להזרים לבריכה ואז נוצר מצב או שהמשאבות מזרימות מנות יתר של כימיקלים – מצב מסוכן מאד או ההפך – המשאבות מזרימות מנות מתחת לנדרש ואז פעולת החיטוי אינה מושלמת ומהווה גם כן סכנה .

 פתרון : התקנת מפסק זרימה שתפקידו להפסיק את זרימת הכימיקלים באופן לא מבוקר במקרה שאין מים בבית אלקטרודות.בדיקת נכונות פעילות מפסק הזרימה סוגרים את ברז מי הטעימה ואז אין מים בבית האלקטרודות , הגולה שבקולונה נופלת ואספקת הכימיקלים לצינור צריכה להפסיק כמו כן גם משאבות המינון מפסיקות לעבוד. ניתן לקפל את צינור אספקת המים לבית האלקטרודות (מי טעימה) ואז משאבות המינון צריכות להפסיק את עבודתן.

שטיפה נגדית של המסנן : שטיפה נגדית הינו תהליך שטיפה למסנן לניקיון הלכלוך. השטיפה מתבצעת בכיוון ההפוך עי" כניסת מים למסנן ורענונו והזרמת הלכלוך לביוב. יש לבצע שטיפה 1-2 פעמים שבוע ורק בשעות הלילה כשאין מתרחצים בבריכה. במקרה שמפעיל ביצע שטיפה נגדית למסנן והפעיל את משאבת היניקה , אך שכח לפתוח את ברז מי הכניסה לבריכה ( צינור הפיזור ) – משאבת היניקה עובדת וכמו כן משאבות המינון (מאחר והמשאבות קשורות חשמלית בטור ואין סיבה שלא יעבדו) אז כימיקלים מוזרמים לצינור הפיזור ללא מים ונוצרת ריאקציה ושחרור כלור גז .המפעיל נזכר שלא פתח את הברז והוא יפתח לאחר כמה דקות – גז הכלור ישתחרר- והתוצאה מכת כלור

פתרון : התקנת מפסק זרימה על צינור הפיזור לפני כניסת הכימיקלים למניעת שחיקה מהירה, ברגע שאין זרימת מים הוא מפסיק מיד את הזרמת הכימיקלים.יש לבצע בדיקה למפסק הזרימה כל תחילת עונה ופעם בשבוע באופן שוטף יש לנהל יומן בדיקות וטיפולים ובו מפורטים המועדים והתוצאות. על הרכזים לדרוש ולעיין ביומנים. ביצוע בדיקת מפסק זרימה :מוציאים את המפסק ומנסים להזיז את המוט לצדדים.אם נשמע קליק סימן שהמספק במצב תקין. כמו כן , יש להוציא את המפסק מדי פעם לניקוי הצטברות אבנית בתוכו 
מצב סיפון :סיפון זהו מצב בו מיכל הכלור/חומצה נמצא גבוה מצינור הפיזור ובמקרה כזה אין צורך במשאבה כי כימיקלים מגיעים לצינור ע"י גרביטציה ולא ע"י שאיבה באמצעות המשאבה ולכן המצב הוא כזה שיש כל זמן זרימת כימיקלים לבריכה.

פתרון : אנטי סיפון הוא מכשיר המונע זרימה במקרה כזה שמיכל הכימיקלים נמצא גבוה מצינור הפיזור.הפרש גובה בין מיכל הכימיקלים לבין צינור הפיזור– מהווה סיפון ויש להתקין אנטי סיפון מעל למשאבת המינון.חובה להתקין אנטי סיפון בכל הבריכות ללא קשר לגובה מיכל הכימיקלים.

 טיימר :לאחר הפסקת חשמל למערכת הרדוקס לוקח כחצי שעה לחזור לערכים הראשוניים שלפני כיבוי המערכת. במערכת בקרה כלור ישיר העדכון לוקח כשלושדקות לערכים הראשוניים. במבמקרה של מערכת רדוקס , בזמן חצי השעה בה המערכת  מתעדכנת, שאבות המינון ממשיכות להזרים כימיקלים ומאחר והערכים המוצגים במערכת אינם מעודכנים וסופיים ומתחת לערכים הנדרשים – עלולה להיות הזרמת יתר של כימיקלים לבריכה - עד להתייצבותו של הרדוקס.   פתרון : התקנת טיימר שתפקידו למנוע את הפעלת משאבות המינון לפרק זמן מסוים עד שהרדוקס חוזר לערכים הראשוניים שלפני הכיבוי.
  http://www.zive.co.il/
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת זיו בריכות שחיה

מאת: זיו בריכות שחיהניקיון05/08/09991 צפיות
משאבות בבריכות שחיה תפקידה של מערכת המינון ובקרה

מאת: זיו בריכות שחיהבניין ואחזקה - כללי05/08/091945 צפיות
בריכת שחיה ביתית טיפים ומידע לקראת הקמת בריכת שחייה ביתית

מאמרים נוספים בנושא שיפוצים

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים25/07/232710 צפיות
מה ניתן לעשות במקרה של צו הריסה מנהלי צו הריסה מנהלי: בענף הבנייה, כל הליך של בנייה נדרש לאישורים מתאימים. אין זה סוד כי במקרה של היתרי בנייה, מדובר בביורוקרטיה מורכבת ומעייפת שעלולה להתארך חדשים ואף שנים, אך עם זאת אסור להתעלם מחשיבותם ונחיצותם העילאית של היתרי בנייה, אשר מבטיחים בנייה מורשית ובטוחה שעברה את כל הבדיקות הנדרשות וקיבלה היתר.

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים22/01/223347 צפיות
במסגרת תיקון 101 לחוק התכנון והבניה- ביום 1.8.2014 נכנסו לתוקף תקנות חדשות המאפשרות ביצוע עבודות הפטורות מהיתר בניה, בהתאם לתקנות קבעה הועדה המקומית לתכנון ובניה הנחיות מרחביות משלימות לצורך ביצוע העבודות בתחום שיפוט העיר גבעתיים. כדאי להיוועץ עם מומחה בתחום לפני ביצוע עבודה מאחר ואי פרוש והבנה נכונה של הנחיות, מדיניות הוועדה יכולים להסתיים בצו הריסה וקנס מנהלי קצוב.

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים18/12/212907 צפיות
מבנה מסוכן מוגדר כך על ידי מהנדס בניין בהכשרתו, אשר ביצע בדיקה יסודית והגיע למסקנה כי אותו מבנה ספציפי מהווה סכנה עבור דייריו או עוברי אורח. הגדרת מבנה בתור 'מבנה מסוכן' נעשית באמצעות הוצאת 'צו מבנה מסוכן' על ידי מחלקת הנדסה אזרחית או היחידה למבנים מסוכנים של הרשות המקומית. לאחר הבדיקה המקצועית, ולאחר ביצוע התיקונים והעבודה הנדרשת רק מהנדס בניין רשאי להסיר את צו המבנה מסוכן .

מאת: דוד כהןשיפוצים23/09/211362 צפיות
האם באמת נחוץ לך מנוף הרמה לקומה גבוהה? לאיזה קומה אתה עובר? אילו רהיטים אתה צריך להעביר? כל השאלות שעליך לשאול את עצמך לפני שאתה שוכר שירות מנופי הרמה.

מאת: דוד כהןשיפוצים18/08/211242 צפיות
כשעוברים לדירה בקומה גבוהה, אין מנוס מהזמנת מנוף הרמה לקומות גבוהות. קיראו איך לעשות זאת נכון ומה חשוב לדעת לפני שמזמינים מנופים.

מאת: אבי דוידישיפוצים04/10/201415 צפיות
מה חשוב לדעת בכדי לבחור נכון באופן קבוע צבעי מוצרי צריכה לשימוש ביתי?

מאת: yoni romשיפוצים07/09/201146 צפיות
מה עושה מאתר נזילות? למה להשתמש במצלמה תרמית?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica