חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ביקורת יין

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/20121451 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.

ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

 

יקב גלילאו: היינן גיל הרשקוביץ

יקב גלילאו נמצא בקיבוץ דן וגיל מייצר יין  להנאתו משנת 2004 סה"כ תפוקה שנתית של 200 בקבוקים משני סוגים: קברנה סובניון ובלנד בורדולזי. טעימת היין נערכה במתחם של מסעדת הטרקלין של הסומליה יוסי בן אודיס שמקפיד להביא ללקוחותיו גם יינות של יקבי בוטיק  קטנים ומרוחקים.

 

קברנה סובניון 2009: צבע אדום ארגמני עם שוליים בוהקים, ריחות של פיטנגו וקצת ירקרקות בקצוות, בטעימה הופתעתי מהחדות של היין והנוכחות המסיבית בפה של פרי טרי ועוצמתי. הפה מתמלא טעמים של פרי אדום צעיר בועט שאט אט נרגע בפה ומתמזג יפה עם החמיצות הנפלאה שמאפשרת לטעמי הפרי להישאר עוד ועוד. אפטר טייסט מאוד חמאתי ומאוד מענג.

זה קברנה מליגה אחרת עשוי נכון, עם משחק נכון של יינן שהענק ליין גם חביות ישנות וגם חביות חדשות. סוף סוף קברנה שנעשה לא על פי הספר. יופי של יין.

 

ג'ופיטר 2010: בלנד של קברנה, מרלו, סירה ופטיט ורדו.

גם כאן הבלנד הקלאסי מבורדו קיבל טאצ' מעניין של ענבי הסירה שמעניקים חיזוק ותיבול מאוד מרגש. ( בורדו עם הרון )ריחות של חווה וטעמים עוצמתיים של קברנה משובח ופטיט ורדו הדואג לצבע העז של היין וארומטיות מעניינת. תוספת הסירה בבלנד הזה גאונית ומעניקה ליין בשרניות.

גם כאן היין מאוד מענג ומעלה חיוך של אושר על הפנים. שאפו

 

כתובת היקב: קיבוץ דן

 טלפון: גיל הרשקוביץ 050-5353974

 דוא"ל: gali@kdan.co.il

 

 

יקב וורטמן: היינן חי וורטמן

לבן עמק שפיה 2011.

בלנד של סוביניון בלאן 67%, סמיון 33%.

6 חודשים בחביות עץ אלון.אלכהול: 12.5%.

צבע היין צלול ובהיר עם גווני קש, ריחות של פרי הדר מינורים מאוד מענינים. יין מאוד קריספי ומאוד רענן, חומציות טובה וחדה . אפטר טייסט רך שמאזן את היובש שמעניקים ענבי הסמיון שהוספו לסובניון בלאן בדיוק במידה על מנת לא להעיק עם מתיקותם. יין קייצי שיהיה טוב גם בעוד שנה שנתיים.

 

נתיב אופקים 2009

קריניאן 54%, מרלו 30% , קברנה סוביניון 13% השאר קברנה פרנק ופטי ורדו.

14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.אלכוהול: 14.5%.

יין מאוד עוצמתי ובעל נוכחות מסיבית של צבע כהה, ריחות עמוקים של דובדבן בשל מעט ריבתי ופלפל שחור. גם בטעימה היין ממשיך לשמור על קו נוקשה וטעמי החבית מתמזגים בצורה מושלמת עם השוקולד והפלפל. טעמי חווה מידי פעם מעניקים יחודיות ליין הזה . קצ עור קצת זיעה משתלבים טוב עם החמיצות ששומרת על פה יבש ונקי. יין קריר . אפטר טייסט ארוך ומענג.

 

יקב וורטמן, נתיב אופקים 23 חיפה

 0547-522221   info@vortmanwinery.com

 

יקב הגבעה:

שיראז קברנה פרנק קברנה סובניון ופטיט סירה.

צבע סגול שחור מבריק,ריחות של תה ארל גריי עם מעט קינמון וציפורן בקצוות.יין מאוד פירותי ומאוד עוצמתי. שזיפים ודובדנים טריים ומוצקים עם מעט ליקריצ' באפטר טייסט. היין בכלל מעניק ספקטרום של טעמי פרי שחור על גבול הריבתיות הטובה. הכל מאוזן בחומציות טובה. יין טוב.

 

יקב הגבעה : קיבוץ גבע. ייננים: איתן לוין וגיל גוריון

054-6633660

 

 

יקב שושנה: יננית שושנה דנקנר

קברנה סובניון 2007:

30 חודשי חביות ישנות וחדשות.

יין עוצמתי בשל מאוד ודחוס מאוד.

פרי פרי ועוד פרי מעניק היין הזה לטועם.עושר טעמים נפלא של קברנה מובחר. גוף בינוני עפיצות טובה ומאוד מורכבת. החמיצות מינורית וטוב שכך העונג הוא בפרי המשובח שנסחט לבקבוק.

משחק החבית החדשה והישנה העניקו אפטר טייסט עם טעמי טוסט קלוי ומרירות שמאזנת את המתיקות . יופי של יין. וואו

 

יקב בזלת הגולן: קברנה 2009 יינן יואב לוי.

20 חודשי חבית 15.5% אלכוהול. יין שזכה ב 2 מדליות זהב בתחרות טרה וינו.

יין בומבסטי. צבע אדום עמוק,ריחות של פירות יער אדומים מאוד בשלים וריחות ריבת שיזפים. העץ העניק ריחות טוסט קלוי מעט חרוך שלא ברור עם זה קפה קלוי או חריכות עץ מעיקה. טעמים דחוסים של פירות בשלים מאוד מאוד. ריבתיות מעיקה וכל הזמן האלכוהול תוקף ולא משחרר את הפה באמת לטעום את מורכבות הפרי. לעשות יין בומבסטי שיש בו הרבה מכל דבר זו הדרך הנכונה לזכות במדליה ואפילו שניים ככה מרשימים שופטים אבל את הטועם הממוצע היין הזה רחוק מלהיות נגיש, קשה מאוד להנות מהיין. הכל בומבסטי הכל דחוס שום דבר לא משתחרר בזמן. מיץ עץ עם מיץ ריבה שהאלכוהול שולט ביד רמה.

 

יקב בזלת הגולן

 מושבה קדמת צבי, רמת הגולן 12421

 טל: 04-6965010 נייד: 050-8485010

bazelet@netvision.net.il

 

 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121322 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121329 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121488 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121408 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121465 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול17/03/121431 צפיות
יקב אדיר: מאת שף אלון גונן יקב אדיר, שזו לו הפעם הראשונה שהוא משתתף בתערוכה בינלאומית בסדר גודל כזה, השכיל לעשות והציג לטעימה שלושה יינות חדשים שנחשפו זו הפעם הראשונה גם לי, פרי יצירתו של היינן אבי רוזנברג. היינות ייצאו לשוק בישראל לקראת חג הפסח.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172755 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142912 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144440 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411799 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148160 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148477 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica