חפש מאמרים:
שלום אורח
02.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הדברת מזיקים במוצרי הדברה אורגניים

מאת: נועם טלמןהדברה11/11/20122039 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
הדברה וזיהוי מזיקים

שם מוצר

פועל על

מינונים

אופן שימוש

נימגארד

  • קימחון
  • קמחונית
  • כימשון
  • אקריות הקורים (אדומות וצהובות)
  • חלפת

יש למהול 10 מ"ל מן התרופה בליטר אחד של מים. לרסס פעם בשבוע על כל הצמח, מעל ומתחת לעלים.

תכשיר טבעי המופק מזרעי עץ האזדרכת ההודי. אידיאלי למניעת הדבקות וכן לריפוי והדברת פגיעות קיימות. יש לרסס מעל ומתחת לעלים. יש לרסס אחת לשבוע עד יומיים לפני קטיף.

נימקס 45

  • כנימות עלה
  • כנימת עש הטבק
  • עש המנהרות (הדרים)

יש למהול 1 מ"ל תרופה בכל ליטר מים. יש לערבב היטב את התרסיס המתקבל. יש לרסס על צמחים אחת לשבוע ועל עצי הדר פעם בשבועיים (בתוספת משטח או נימגארד).

תכשיר טבעי המופק מזרעי עץ האזדרכת ההודי. אינו רעיל לבני אדם, מדבירים טבעיים ודבורים. מתאים לטיפול כאשר סימני המחלה והנגיעות עדיין נמוכים והתחלתיים. חשוב לרסס בשעות היום הקרירות. מתאים לשימוש יחד עם נימגארד להגדלת ההשפעה

טרייסר סופר

  • תריפסים
  • זבוב המנהרות
  • סס נמר
  • זחלי עשים
  • כחליל הרימון
  • זבובי תסיסה
  • חיפושיות תסיסה

יש למהול בין 0.5-1 מ"ל קוטל לכל ליטר מים. המינון תלוי בצמח ובפרי הנגוע וכן במידת הפגיעה בצמח. יש לרסס אחת לשבוע בהתאם לצורך (אחת לשבועיים במידה ויש לרסס על כרמים או הדרים).

קוטל מזיקים המכיל 2 מולקולות של חומר פעיל המופק מחיידק האקטינומיצטס ופועל על מערכת העצבים של המזיק. יש להימנע מלהכניס לאיזור הריסוס ב-4 שעות הראשונות שלאחר הריסוס. ניתן להשתמש בקוטל עד כשבוע לפני הקציר.

טימורקס

  • קימחון
  • כשות
  • קמחונית
  • חילדון
  • חלפת

יש למהול 10 מ"ל מן התרופה בליטר אחד של מים. לרסס פעם בשבוע על כל הצמח, מעל ומתחת לעלים.

קוטל תחליבי טבעי המופק מעץ התה האוסטרלי. יש לרסס אחת לשבוע מעל ומתחת לעלים. מומלץ לרסס בשעות הקרירות של היום

ברזל אורגני

  • מניעת מחלות
  • תיקון קלורוזה

ריסוס עלוותי: 3 מ"ל ברזל בכל ליטר מים.

השקייה: יש להכין תמיסה ביחס של 1:100 כלומר 1 מ"ל ברזל על כל 100 מ"ל מים.

חוסר בברזל בצמחים הופכים אותם לפגיעים בפני מחלות ומזיקים שונים. תרופה זו משלימה את החוסר. יש לרסס מעל ומתחת לעלים או בהשקייה ישירה למצע הגידול.

פרוביט
  • פרודניה
  • זחלי עשים
מינון: 5-7 גרם לכל ליטר מים. יש לרסס היטב מעל ומתחת לעלים. מומלץ לרסס בשעות הקרירות. יש לרסס אחת לשבוע הן לצרכי הדברה והן לצרכי מניעה. יש להפסיק את הריסוס כ 2-4 ימים לפני הקטיף. קוטל מזיקים ביולוגי, המכיל רעלן החיידק בצילוס, פועל כרעל קיבה לזחלים, אשר מתים בתוך כ-4 ימים מיום הריסוס. מומלץ להדברת זחלים קטנים ובינוניים בלבד. מתאעם לצמחי נוי, עשבי תיבול, ירקות ומדשאות.

טימור C

  • אקריות
  • כנימות עלה

יש למהול 5 מ"ל קוטל בכל ליטר מים ולרסס מעל ומתחת לעלים אחת לשבוע.

קוטל תחליבי טבעי המופק מעץ התה האוסטרלי בשילוב צמחים טבעיים נוספים.

ANT CONTROL

  • נמלים

מלכודת קוטלת נמלים בתוך שבוע לערך מפתיחתה. יש למקמה במקום יבש, שאינו חשוף לגשם או להצפה. יש להחליף מלכודת אחת לחודש.

קוטל המושך נמלים ומכיל רעב קיבה אותו הן נושאות לקן ומשמידות אותו.יש למקם את המלכודת כ-5מטר מהקן לאורך נתיב הנמלים.

 

 

המזיקים והמחלות הנפוצות בגידולי פנים

 

קימחון:פטרייה החיה בעיקר על צמחים מכוסי זרע. מדובר בטפיל מוחלט הנצמד לצמח בעזרת כריות נצמדות ומצצים (איבר מיוחד לטפילים החודר אל הצמח וממנו מקבל הטפיל את המזון הדרוש לו). צמח הנגוע בפטרייה זו ייראה כמו מכוסה בקמח לבן ומכאן שמה של הפטרייה. הפטרייה גורמת לנזק איטי אך מתמשך לצמח הפונדקאי וזאת שכן הטפיל לוקח חלק נכבד מן המזון של הצמח לצורך התרבותו האישית של הטפיל. הטפיל עמיד במצבי לחות נמוכה ומתפתח בה. הפטרייה מופיעה לרוב בשני צידי העלים והפרחים. רוב המינים

 

הדברה אורגנית נגד קימחון

הדברה אורגנית נגד קימחון

 

מתפתחים בסתיו ובחורף שכן טמפרטורה גבוהה מונעת את התפתחותם (מעל 43?). משלב ההדבקה ועד הובאת נבגים הינה כשבוע ימים בלבד. הופעת נבגים מעידים על התרבותה של הפטרייה ועל הסיכוי להדבקתם של איזורים נוספים בצמח. הפטרייה אינה אלימה או רעילה אך מביאה לפגיעה גדולה ביבול המתקבל ולכן יש להדבירה.

קמחונית: זן נוסף של הקימחון. זהו טפיל ממשפחת הקימחון אך הרבה יותר נפוץ מהקימחון וניתן למצוא טפיל זה על משטחיים אורגניים רבים כגון מקלחות, מטבחים, פינות חשוכות, וכמובן צמחים. חיי הטפיל דומים לקימחון אך הוא זקוק לתנאים הרבה יותר מינימאליים בכדי לשרוד ולהתפתח.

הדברה אורגנית נגד קימחונית

כשות: צמח טפיל הכולל 100 זנים שונים ומגוונים. זהו עשב רב שנתי, בצבעי אדום, כתום או צהוב, שאינו מכיל שורשים, עלים וכלורופיל כלומר אינו ממבצע תהליך פוטוסינתזה. את המזון הדרוש לו, הוא שואב מהצמח הפונדקאי בעזרתם של מצצים (איבר מיוחד לטפילים החודר אל הצמח וממנו מקבל הטפיל את המזון הדרוש לו). עם נביטתו, הטפיל מוציא שורש קטן המחפש אחר פונדקאי. ברגע שהוא מוצא צמח פונדקאי, הוא כורך

הדברה אורגנית נגד כשות הדברה אורגנית נגד כשות
את כל שורשיו סביב הצמח החדש וכך הוא צומח וגודל , תוך כדי נשירתו של השורש הראשוני אשר חיבר בין הטפיל לאדמה (אין חיבור בין הטפיל לאדמה אלא רק בין הטפיל לצמח). לכשות פרחים המכילים זרעים ואבקנים. הטפיל מזיק מאוד לגידולים חקלאיים וליבול המתקבל. כאשר ההדבקה בשדה הגידול הינה מאסיבית ובלתי ניתנת לריפוי, חקלאים רבים נוטים לשרוף את השדה בכדי לבער טפיל זה.

אקרית: (SPIDER MITE) חיה ממשפחת העכבישניים. בעלת גוף קצר, אחיד, לא מפורק כך שלעיתים לא ניתן להבחין בין הראש לזנב האקרית. לאקרית 4 זוגות רגליים קצרות. בקצה ראשה נמצא הפה ובו אמצעי הנשיכה. המציצה והיניקה של האקרית (תלוי בזן ובמשפחה). גבה מכוסה במין מגן העשוי זיפים. כמות הזיפים תורמת לזיהוי סוג האקרית. הזיהוי חשוב שכן ישנם אקריות המסוכנות לצמחים וליבול ויש כאלו המשמשות ככלי בהדברה ביולוגית (הדברה בעזרת חרקים הטורפים מזיקים אחרים מבלי לפגוע בצמח). האקריות יכולות להתרבות על ידי זיווג (כשאר החיות בטבע) או על ידי העברת זרע מגוף הזכר לגוף הנקבה ללא מגע (הדרך עדיין לא ידועה ונמצאת בשלבי מחקר שונים). מחזור חייה של האקרית מתחיל עם היציאה מהביצה אז יש לה רק 3 זוגות רגליים. מכאן היא מתפתחת במספר שלבים המקבילים לילדות ונערות אצל בני אדם עד לשלב הבגרות בו צומחים זוג רגליים נוסף. לאקרית אפשרויות תזונה מרובות – החל מאבקנים ועד לחרקים אחרים.

 

הדברה אורגנית נגד אקרית

הדברה אורגנית נגד אקרית

הארית זקוקה לחלבון בכדי לשרוד. אלו המשיגות את מזונם מן הצמח מסוכנות ליבול ויש להדבירם. הזנים הטורפים הם אלו אשר ניזונים מזחלי כנימות ופרפרים וחרקים קטנים אחרים ולכן יעילותם הגבוהה בהדברה הביולוגית. האקריות חיות בטמפרטורה שבין 8-40 מעלות. האקריות המסוכנות לצמחים, כמו האקרית האדומה והצהובה, ניזונות מהכלורופיל המצוי בצמח, משאירות אחריהן סימני הזנה צהבהבים המביאים להתייבשות ולנשירת עלים.

כנימות: חרק ממשפחת הפשפשאים. מגיע לגודל של 10 מ"מ וניזון מצמחים ואינם משים מהצמח עד שמוצה כל המזון הגלום בו. לחלק מין הזנים יש כנפיים המסייעות להם לתור אחר מקורות מזון ולמעבר מצמח אחד למשנהו. לכנימה יש פה המכיל דוקרנים-מוצצים דרכם מעובד המזון. מערכת העיכול של הכנימה מעכל חלבונים וחומצות אמינו הקיימים בצמח תוך הפרשתם של שאר חומרים לכיד שביל דק של חומר דמוי דבש, הנקרא טל דבש, ומשאיר סימנים לגילוי ומשמש מזון לחרקים אחרים. בין אותם חרקים הניזונים מהפרשות הכנימה ניתן לתאר זבובים, זחלים שונים פטריות ונמלים. קיימת מערכת הדדיות בין נמלים וכנימות המקיימות אחת את

הדברה אורגנית נגד כנימות

השנייה ועוזרות להגן אחת על השנייה מפני תוקפים.אוייבם הטבעי של הכנימות הינם פרת משה רבנו ומשמת להדברה ביולוגית של הכנימות. בטבע, הנמלים החיים בשיתוף עם כנימות, מגינות עליהן מפני טורפים כגון פרת משה רבנו. סוגים רבים של כנימות מפרים את עצמם במהלך חודשי הסתיו כאשר בחודשי הקיץ מתרחשת מרבית הילודה. חשוב להזכיר כי לכנימה יכולות להעביר וירוסים בין צמחים שונים ומכאן הסיכון הכרוך בהימצאותם של מזיקים אלו בצמחים. סימנים להמצאות קמחית מלבד טל הדבש הינם כרסום בעלים, נקודות חיות בצבעי אדום, כתמים שחורים על הצמח (המגיעים מהימצאותה של פטרייה הניזונה מטל הדבש).

עש הטבק:חרק ממשפחת הפשפשאים השייך לזן בכנימות. אחד המזיקים היותר נפוצים בחקלאות ובגננות הישראלית. חרק זה אובה לחיות בטמפרטורה הגבוהה מ-25 מעלות צלסיוס ומסוגל לשהות בתרדמת עד

הדברה אורגנית נגד עש הטבק הדברה אורגנית נגד עש הטבק
להבשלתם של התנאים הנוחים למחייתו. החרק, בתנאים רגילים, מסוגל להגיע לבגרות תוך 3 שבועות לערך והחל מאותו רגע מסוגל להתרבות. לחרק קיים אויב טבעי המשמש להדברה ביולוגית והיא הצרעה אשר ילדיה ניזונים כנימות. את סימני עש הטבק ניתן לראות בעין והם זהים לסימני הכנימות. כמו כן ניתן להבחין על העלים או תחתיהם במין חרק לבן וזריז. ידוע גם כ-WHITEFLY.

זבובי תסיסה: זבוב התסיסה הוא חרק מכונף, וגודלו בערך כמילימטר. יש לו עיניים אדומות גדולות, גוף חום או שחור, ושש רגליים דקיקות. בעל מחזור חיים מרגע היוולדו ועד מותו של כחודש ימים בלבד, אך בזמן זה הוא מסוגל להסב נזק כבד לצמחים וליבול. הזבוב נח בשעות החודש ופועל בשעות היום בלבד. רוב הנזק נגרם על ידי לעיסתם של שורשי הצמח והעלים על ידי הזבוב דבר המביא לחיסולו. כמו כן, הימצאותם של זבובים אלו מביאה להיווצרותם של פטריות מסוגים שונים שכן המערכת החיסונית של הצמח נחלשת.

 

הדברה אורגנית נגד זבוב תסיסהFungusGnatLarvae

חיפושיות תסיסה: חיפושיות בצבע חום שחור בגודל 2-4 מ"מ, בעלת 4 כתמים צהובים או כתומים על גבה. מופיעות על פירות שנפגעו מפגעים אחרים או בפירות שהתבקעו, היא נמשכת לריח הסוכר, הגלוקוזה, ולכן מופיע לרוב בסוף שלב הפריחה, מספר שבועות מועט לפני הקציר. החיפושית פשוט ניזונה מהסוכרים ומהחלבונים אשר בפרחים ובעיקר בפירות. הבעיה העיקרית עימה נתמודד בעת ההדברה היא שהיות ומועד הקציר קרוב, לא ניתן להשתמש בהדברה כימית אלא רק באורגנית או טבעית בכדי שלא לפגוע ביבול המתקבל. ניתן יהיה לראות סימני אכילה על הפירות, שסעים וחתכים במקומות שונים ובתוכם נבחין בחיפושיות 

הדברה אורגנית נגד חפושית תסיסה הדברה אורגנית נגד חפושית תסיסה

השחורות. החיפושית מטילה את ביציה בתוך הפרי או הצמח והביצה דומה לזו של עש הטבק, כלומר ביצה קטנה, מוארכת ולבנה. חשוב לומר כי מחקרים הראו כי החיפושית אינה תוקפת צמחים בריאים אלא רק צמחים חלשים וכאלו שכבר נפגעו על ידי מזיקים ומחלות, בעיקר בפירות שכבר הבשילו או התקלקלו. נחשבים לאחד החרקים המזיקים ביותר בחקלאות המסבים נזקים כלכליים קשים למגדלים.

תריפסים: אחד מהמזיקים הנפוצים ביותר בטבע. ניתן למצוא חרק זה בכל העולם, בכל מזג אוויר הוא בעלי תתי מינים רבים. זהו חרק בגודל של 1-3 מ"מ, צבעו אפור עד צהוב, לאורכו ניתן להבחין בווריד אחד ארוך. בעל כנפיים הנראים כמו שערות. זחליו יהיו בצבע חום והם בעלי צורה של סיגר. החרק ניזון מהצמח ובעיקר מהחלבונים ומהכלורופיל, מתרבה עליו וגורם לצמח שלא לבצע את תהליך הפוטוסינתזה, דבר המוביל למותו של הצמח. סימנים להימצאותו של החרק יהיו הצהבה של עלים, נשירתם, עיכוב בצמיחה ואף עיוותים בצורתם

 

הדברה אורגנית נגד תריפסים הדברה אורגנית נגד תריפסים

 

של העלים ו/או בצורתו הכללית של הצמח. בפרחים ניתן יהיה לראות השחרה של שולי העלים, הופעתם של כתמים כסופים או צהובים על העלים וכן שינויים בצבעי הפרחים. חסרון נוסף בהופעתו של מזיק זה הוא שהוא סולל את הדרך להופעתם של וירוסים ופטריות נוספים המביאים להיחלשותו של הצמח ולמותו. לחרק דרושים כ-15 יום להגיע לחייו הבוגרים (ממצב של גולם).

חלפת: זו מחלה הפוגעת בעלי הצמח ובעמודי הפריחה. כתמי ארגמן, שחור וכתום הם סימנים המאפיינים את המחלה. נפוצה באביב ובקיץ. תפוצת המחלה הינה בכל חלקי הארץ.

חילדון: מחלה הנגרמת על ידי פטרייה טפילית החיה על העלים והגבעולים. גורמת להחלדתם של העלים והגבעולים ומכאן שמה. ההחלדה נובעת מהרס תאי הכלורופיל של הצמח ומחוסר יכולתו לבצע את תהליך הפוטוסינתזה. במידה והפטרייה לא מטופלת, היא תביא למותו של הצמח. הפטרייה מתפתחת בטמפרטורות

הדברה אורגנית נגד חילדון הדברה אורגנית נגד חילדון

 

נמוכות יחסית ולכן שיא פעולתה בסתיו ובחורף. נבגי הפטרייה מחפשים מקום לח לגדול בו ולכן ניתן לראות בהופעתם לאחר גשמים או השקייה. הנבג ניזון ישירות מהצמח הפונדקאי בכדי לגדול ולהתרבות. ניתן למצוא על שטח של מילימטר רבוע מאות אלפי נבגים כך שבמידה והתגלו סימני הפטרייה שיש להתחיל בטיפול מיידי בכדי לא לאבד את הצמח. אם העלייה בטמפרטורה, הנבג מקבל צבע חום או שחור ונכנס לתרדמת שיכולה להימשך מספר שנים. הוא יתעורר שוב לחיים כאשר הוא מזהה כי התנאים בצמח הפונדקאי, להם הוא זקוק, מתאימים ואידיאליים.

כחליל הרימון: פרפר קטן החי באיזורינו. גודלו כ-35 מ"מ. צבעו של הזכר הינו כתום ושל הנקבה חום עם ברק כחול ומתכתי. בקצה הזנב האחורי, ליד הזנב, מצוי כתם הדומה לעין ונועד לבלבל ולהטעות את אויביו של הפרפר. הנקבה מטילה את ביציה הלבנים והפחוסים על צמחים שונים. מן הביצה מתפתח זחל הניזון מן הצמח והופך את הצמח ובעיקר את פירותיו של הצמח לפונדקאי לצורך גדילתו. צבע הזחל הינו חום-ירוק או אדום-ירוק, תלוי היכן הוטלה הביצה (בתוך הצמח או בתוך פרי, בהתאמה). לאחר מכן הזחל הופך לגולם, החי מתחת לעלי

הדברה אורגנית נגד כחליל הרימון
הצמח עד לבגרותו. תקופת הגולם יכולה להימשך עד חודש. הצרה לצמח כאמור הינה מן הזחלים הזקוקים לחלבון בכדי להתפתח, חלבון אותו הם משיגים מן הפרי והצמח הפונדקאי. הזחל אוהב לאכול את זרעי הצמח בו הוא חי ובכך עלול להביא לפגיעה בתהליך הרבייה של הצמח. זחל הפרפר, האוכל מן הזרעים, גורם להופעתם של זבובי וחיפושיות תסיסה, הנמשכים אל הפירות והפרחים הפתוחים.

סס נמר: פרפר החי בלילה ומטיל את ביציו בתוך גזע הצמח. מן הביצה בוקע זחל החי בתוך הגזע וניזון מן המזון השייך לצמח ובכך מביא לחיסולו של הצמח. הזחל, או העש, מגיע לגודל של כ-6 ס"מ, צבעו לבן, והוא מכוסה גבשושיות שחורות. ניתן להבחין בהימצאותו של הזחל על ידי שאריות של הגזע, כמין נסורת, המופרשות

הדברה אורגנית נגד סס הנמר הדברה אורגנית נגד סס הנמר

מן הגזע. פוגע בעיקר בעצים ובצמחים בעלי גזע עבות. לזחל ראש גדול יחסית לגופו, ופיו מכיל מלתעות החותכות וטוחנות את העץ, ממנו הזחל ניזון, ואת החומרים שאינו מעוניין בהם הוא מפריש ומשאיר אחריו מין עיזה דמוית דבש, מעורבת בנסורת. במידה וזוהתה פגיעה בצמח, ניתן אף לשמוע את פעולת הטחינה של הזחל על ידי הצמדת האוזן לגזע. עיקר פעילותו של הזחל הינה בין מרץ לאוקטובר. יש להימנע מלגעת מזחל שכן מן כתמיו השחורים מופרש רעל הגורם לפריחה בעור, זהו מנגנון ההגנה של הזחל.

זבוב מנהרות: זבוב בגודל של 2-3 מ"מ, קטן מאוד, צבעו שחור ועל חזהו נקודות צהובות. בבגרותו הוא ניזון מתאי הצמח ומהנוזלים הקיימים בו. הנקבה מטילה את רימותיה בתוך עלי הצמח, כאשר החלבונים משמים כמצע מזון להתפתחות הרימות. אלו האחרונות, גדלות בתוך העלה, נעות בו בחופשיות ויוצרות כמעין מנהרות בתוך העלה, ומכאן שמו של הזבוב. כאשר הרימה מגיעה לבגרותה, היא יוצאת מתוך העלה. תהליך זה אורך כ-10 ימים. עם היציאה מן העלה, הרימה נופלת לקרקע, שם היא נשארת כשבוע נוסף, הפעם כגולם. עם

הדברה אורגנית של זבוב המנהרות הדברה אורגנית של זבוב המנהרות

 

ההגעה לבגרות הזבוב מוכן להתרבות והוא תר אחר עלים נוספים להטיל את הביצים. זבוב זה מביא להפחתה משמעותית בפעילות הפוטוסינתזה, פוגע בחוסנו הבריאותי של הצמח, ומביא להצהבה של עלים ולנשירתם.

כימשון: מחלה קשה הנגרמת על ידי טפיל ופוגעת בעלי הצמח ובפקעת המרכזית שבו. הטפיל הינו פרוטיסט כלומר יצור חד תאי אך אינו בעל חיים, צמח או פטרייה ולמרות הכל ניתן להגדירו כיצור חי. נבגי הטפיל מגיעים אל עלי הצמח, בתחילה, ומתחילים לקבל את מזונם מן העלים. ניתן לזהות את הכימשון כשהוא מופיע על העלים

הדברה אורגנית של כימשון

שכן הוא מותיר אחריו כתמים חומים-אדמדמים בעלה ומוקפים במין רשת לבנה הדומה לצמר גפן (תפטיר). מן העלה, הנבג עובר עם המים לתוך מצע הגידול ומתחיל לאכול את הפקעת המרכזית של הצמח. הדבר מביא לריקבון הצמח בתוך ימים ספורים ומהווה סכנה חמורה ליבול. אחת הדוגמאות לפגיעתו הקשה הינה רעב גדול באירלנד במהלך המאה ה-19, שם פגע הכימשון ביולי שדה רבים, ובעיקר בתפוחי האדמה, אשר היווה בסיס חשוב בתפריט המזון באירופה.


פרודניה: אחד ממיני העשים הנפוצים בישראל. מצוי בצמחים רבים החל מצמחי נוי, דרך עשבי תיבול וכלה במדשאות. לזחלים לוקח להתבגר בין יומיים לשבועיים וזהו הזמן האידיאלי להדביר עש זה. הזחלים

פרודינה

לרוב יופיעו בצבע ירוק וחלק אך יש כאלו המכוסים  שערות זעירות ואף ניתן לראות זחלים בצבעי אפור וחום. הצבע ישתנה בהתאם לצמח בו חיים הזחלים ומשמשים לצורכי הסוואה והישרדות. הזחלים יותירו אחריהם כמין שביל רוק שקוף, דבר המקל על איתורם לצורך ההדברה.

 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אנו מתמחים בתחום הגינון האורגני וההידרופוני. לפרטים נוספים הינכם מוזמנים לבקר באתרנו

www.organigrow.co.il

www.hydrogrow.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת נועם טלמן

מאת: נועם טלמןגינון29/11/121548 צפיות
מערכות AUTOPOT הינן מערכות השקייה לכל סוגי הצמחים, אינן עושות שימוש בחשמל ובמשאבות מים. מדובר במערכת המעבירה את השליטה בהשקייה לצמח עצמו ודואגת שנוזלי השקייה יהיה זמינים עבור הצמחים בכל עת שירצו ו/או יצטרכו. כנסו למאמר והכירו את המערכת הנוחה והידידותית ביותר להשקיית צמחים

מאת: נועם טלמןגינון29/11/129881 צפיות
הסבר כיצד להשתמש נכון בג'ל ההשרשה של CLONEX. אנו ניתן כאן מספר הערות וטיפים כיצד להצליח בלקיחת ייחורים מהצמחים שלכם מומלץ בחום לכל המגדלים

מאת: נועם טלמןגינון20/11/121673 צפיות
מאמר זה יעסוק בהסבר מהו הדישון העלוותי, איך הוא עובד, מתי משתמשים בו, מהם יתרונותיו ולבסוף באילו דשנים ניתן להשתמש בצורת דישון שכזו. העלווה היא שם נרדף לכלל העלים הנמצאים על פני הצמח. דישון עלוותי מדבר על האכלת הצמח במזינים השונים דרך עלי הצמח ומהווה את הדרך המהירה ביותר עבור הצמח לקבלת מזון ומזינים.

מאת: נועם טלמןגינון20/11/12947 צפיות
חומציות - pHpH הינו מדד לחומציות או בסיסיות. הטווח של המדד נע בין 1 (חומצי מאוד) ל-14 (בסיסי מאוד) כאשר 7 מעיד על איזון בין חומציות ובסיסיות.מרבית הצמחים דורשים טווחי PH מסויימים במצע הגידול שלהם (באופן כללי: עבור צמחים אוהבי חומציות 5. עבור מרבית הצמחים ועשבים 6-7) על מנת לגדול בהצלחה.

מאת: נועם טלמןגינון18/11/128045 צפיות
גם אם נשתמש בדשנים האיכותיים ביותר וגם אם נהיה המגדלים המנוסים ביותר, עדיין ייתכנו חוסרים של מינראלים מסויימים בצמח. הרי לא כל צמח צורך את אותה כמות של אותם מינראלים, יש כאלה הזקוקים ליותר דישון מאשר אחרים ולכן כאשר אנו משקים ומדשנים את צמחינו, סביר להניח כי יווצרו חוסרים בצמח, בייחוד בשלבי הפריחה של הצמח.

מאת: נועם טלמןגינון18/11/12927 צפיות
מרבית סוגי הצמחים, ובעיקר עשבי מרפא ותבלינים דורשים אדמה בעלת תכונות מסויימות על מנת שנוכל להפיק מהם את המיטב.

מאת: נועם טלמןגינון14/11/121435 צפיות
צמחים זקוקים לאור בשביל לבצע את תהליך הפוטוסינתיזה על מנת לגדול, להפריח ולהניב פרי. השמש, בהיותה מקור האור הטבעי של הצמחיה בכדור הארץ היא הפתרון הטוב ביותר לכך אך כיום ישנם גננים רבים שלהם אין מרפסת או גינה (בעיקר בערים הגדולות), אבל ממש רוצים לגדל ירק, עשבי מאכל ומרפא (בארון או בחדר) וחייבים למצוא, לשם כך, תחליפים מלאכותיים לאור השמש.

מאמרים נוספים בנושא הדברה

מאת: נט מדיה- בניית אתריםהדברה12/03/191751 צפיות
חברת הדברה תדאג שהבית יהיה נקי מכל האורחים הלא רצויים בין אם מדובר בתיקנים, עכברים או פשפש המיטה. אבל על מנת שאכן כך יקרה חשוב לבחור חברת הדברה מקצועית.

מאת: דוד לוקשביץהדברה22/02/181670 צפיות
הדברת פרעושים בחצר היא חלק בלתי נפרד מכל מבצע הדברה של פרעושים. אל החצר נכנסים בעלי חיים זרים, הם עלולים להיות נשאים של פרעושים. כאשר הפרעושים הנמצאים בחצר יזהו פונדקאי מתאים הם ינתרו לעברו ייטפלו אליו וימצצו את דמו. הפרעושים אוהבים לחיות בסביבה עם תנאי לחות גבוהים הקיימים בדרך כלל בין מצבורי אשפה במחילות ובמאורות של בעלי החיים. חשוב לנקות את החצר ולמנוע תנאים שיזמינו את הפרעושים.

מאת: דוד לוקשביץהדברה22/02/181256 צפיות
פשפשי המיטה כיום בישראל מהווים נזק אדיר ומטרד גדול לאדם. כאשר בסוף יום עבודה אנו שמחים ללכת לישון אין אנו מדמיינים בנפשנו ולא לרגע אחד כי יש לנו שותפים למיטה, מדובר בחרק המתפשט מהר ביותר ואלוף במחבואים, פשפשי המיטה גורמים לנו לגירודים עזים אלרגיות קשות היכולות אף להגיע לבתי חולים. הטיפול בו חייב להתבצע אך ורק על ידי מדביר בעל רישיון והיתר הדברה בפועל אל תתביישו לבקש היתר הדברה.

מאת: דוד לוקשביץהדברה21/02/181376 צפיות
הפשפשים והפרעושים שניהם חרקים שונים לחלוטין אחד ממשנהו, אך עדיין רבים מהאנשים מתבלבלים ביניהם. הפרעושים הם חרקים זעירים ביותר קטנים ואלופי העולם בניתור למרחק, לעומת גודל גופם הזעיר. נדבקים בכוח לפונדקאי. הפשפשים לעומתם מהלכים כרגיל ללא יכולת ניתור לגובה ובעל מראה מאוד תמים ובלתי מזיק, יכולתם להתחבא בסדקים צרים עד שיבוא הטרף. המכנה המשותף בין שניהם הוא הבוקר של אחרי המלווה בעקיצות רבות בכל הגוף, מגדרות ומאוד מכוערות, מהם דרכי ההדברה נגד שניהם.

מאת: דוד לוקשביץהדברה13/02/181384 צפיות
פרעושים הם סוגי חרקים. הפרעושים מונים בקירוב למעלה מאלפיים סוגים, אך בישראל מצויים רק כארבעים סוגים של פרעושים והפרעוש הנפוץ ביותר הוא "פרעוש החתול". הפרעושים אינם טפילים מסוכנים אך הם עלולים לעקוץ ולהטריד,

מאת: דוד לוקשביץהדברה13/02/181359 צפיות
כת הטבע החדשה שמאיימת על ישראל היא גדולה בסכנתה, אבל קטנה מאוד במימדים: נמלת האש האדומה גודלה פחות משני מילימטרים, אך היא מסוכנת לבעלי החיים ומכאיבה לבני האדם. היא התפשטה ברחבי הארץ מצפון ועד דרום, ופתרון לבעיה - אין.

מאת: דוד לוקשביץהדברה13/02/181276 צפיות
כת הטבע החדשה שמאיימת על ישראל היא גדולה בסכנתה, אבל קטנה מאוד במימדים: נמלת האש האדומה גודלה פחות משני מילימטרים, אך היא מסוכנת לבעלי החיים ומכאיבה לבני האדם. היא התפשטה ברחבי הארץ מצפון ועד דרום, ופתרון לבעיה - אין.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica