חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

סימנים למחסור במינרלים

מאת: נועם טלמןגינון18/11/20128020 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
מחסור במינראלים

גם אם נשתמש בדשנים האיכותיים ביותר וגם אם נהיה המגדלים המנוסים ביותר, עדיין ייתכנו חוסרים של מינראלים מסויימים בצמח. הרי לא כל צמח צורך את אותה כמות של אותם מינראלים, יש כאלה הזקוקים ליותר דישון מאשר אחרים ולכן כאשר אנו משקים ומדשנים את צמחינו, סביר להניח כי יווצרו חוסרים בצמח, בייחוד בשלבי הפריחה של הצמח.

ולכן, בדיוק כשאתה חושב שהכל תקין, הצמחים שלך מתחילים לקבל מראה קצת מוזר ושונה. יכולים להיות מספר גורמים לשינוי הזה. אחד מהם הוא מחסור באחר מן המינראלים המופיעים למטה.

אנו ממליצים לשמור את התמונות המופיעות כאן על גבי האייפון/אייפד/מחשב אישי/להדפיס בכדי שבמידה ולצמח שלכם חסר משהו, מיד תוכלו להשוות בין הצמח שלכם לתמונה ולעלות על מקור הבעיה ובכך למעשה חצי הדרך לפתרון כבר עשיתם.

מחסור בחנקן – חפשו את הצהוב

מחסור בחנקן זו בעיה טיפוסית אצל מגדלים אך היא בעיית תזונה קריטית לצמח. במחסור יחל להופיע בעלים המבוגרים יותר אשר בהם נוכל לשים לב לאיבוד הצבע הירוק עד להצהבה של העלה.

במידה והמחסור במינראל זה יימשך, תימשך הצהבתם של העלים בצמח, כולל אצל עלים חדשים. נוכל גם לשים לב כי התפתחות הצמח איטית יותר, גדילתו תיעצר כמעט לגמרי, שורשיו יהפכו חומים, הגבעול יאבד אף הוא מצבו וייחלש. סימן חשוב נוסף הוא אותם נימים שלאורך ורוחב הצמח, אלו נתיבי המזון ונוכל לשים לב כי צבעם נחלש אף הוא והם אינם חזקים ורחבים. העלים הנמוכים אף יינשרו.

חשוב שלא להתבלבל בין מחסור בחנקן לבין תהליך ההתייבשות הטבעי של העלים. עלים ישנים אשר הצמח כילה את כל מחסן הסוכרים והמינראלים המצוי בהם, יצהיבו ויינשרו. עובדה זו נכונה רק לתקופות של סוף הפריחה או סוף הגדילה. כלומר, אם העלים מצהיבים בתחילת תקופת הפריחה אז רוב הסיכויים שחסר חנקן. אם העלים מצהיבים לקראת סיום הפריחה רוב הסיכויים שמדובר בתהליך טבעי של הצמח.

שימו לב לעלים ובידקו אותם יום יום. אם נתקלתם באיבוד צבע ושולי העלים מתחילים להצהיב, חסר לצמח חנקן.

זכרו...אם אינכם בטוחים, התייעצו עימנו.

מחסור בחנקן – חפשו את הצהוב
מחסור בזרחן – יותר מידי ירוק

אם על העלים מופיעים איזורים בהם הצבע הירוק חזק יותר משאר העלה ועל גבול הכחול, הרי שמדובר במחסור בזרחן. במקרים קיצוניים מאור העלה וגבעולו יקבלו גוון אדום סגול כהה. סממן נוסף יהיה התקפלותם של העלים כלפי פנים. המחסור יתחיל בעלים המבוגרים יותר. אם המחסור ימשיך, קצב גידולו של הצמח יואט עד שלא יצמח יותר כלל. שימו לב כי הצמח זקוק לכמויות גדולות של זרחן בתחילת גדילתו (שבועיים ראשונים לחייו) ובתקופת הפריחה. בתקופות אלו ייתכן מאוד ונראה את סממני המחסור. אם אתם חושדים כי הצמח סובל ממחסור בזרחן אז תבדקו את העלים החדשים שיוצאים – אם הם שרופים מעט בקצה, צבעם מעט צהבהב וורידיהם סגולים משהו, אז סימן שלצמח חסר מינראל זה. כמו כן, מתחת ל-13 מעלות צלסיוס אין לצמחים יכולת לעכל זרחן.

מחסור בזרחן – יותר מידי ירוק
מחסור באשלגן – זה הקטן גדול יהיה

המחסור במינראל זה יחל להופיע בעלים המבוגרים, כמו ברוב המחסורים. חפשו על העלים סימנים של הצהבה, של חריכה ושל התייבשות. אם המחסור ימשיך נוכל לשים לב כי בעלים הצעירים נראה איבוד של הגוון הירוק של העלה, קצוות שרופים, בין היתר.נוכל גם לשים לב להאדמה של צבע העלה והתקפלותם של העלים כלפי פנים. אחד תוצאות הרסניות ביותר של מחסר באלמנט זה הוא צמיחה איטית של הצמח ללא קשר אם הוא גודל או פורח.

מחסור באשלגן – זה הקטן גדול יהיה

מחסור בסידן – הגורם מספר 1 לתמותה בקרב צמחים

נוכל לשים לב למחסור אצל העלים החדשים שכן רוב הסידן מרוכז בשורשי הצמח ולוקח לו זמן רב לעכלו ולהעבירו לצמח. קצוות העלים יופיעו כחומים אך לא כשרופים, על העלים נוכל לראות נקודות חומות והעלים יראו כמקופלים. אם לא יטופל המחסור אז כל העלים יהפכו חומים עכורים, לא שרופים, ולבסוף הצמח ימות. מצד שני, כמוצת גדולה של סידן תוביל לשוק אצל הצמח, אז היזהרו במינונים!!!

סממן נוסף הוא, כמו אצל בני אדם, הופעתם של כתמים לבנים על העלים והגבעולים. יש לתקן בעיה זו במהירות שכן היא עלולה להוביל למות שורשים ומכאן למות הצמח.



מחסור בסידן – הגורם מספר 1 לתמותה בקרב צמחים
מחסור במגנזיום – מתחיל לאט, נגמר מהר

המחסור יופיע בתחילה בעלים הבוגרים ובתחתית הצמח. החל מקצוות הצמח וכלפי פנים נוכל לשים לב להצהבה ו/או להלבנה של העלה, כלומר לאיבוד הצבע הירוק. אם לא תטופל הבעיה, אז סממנים אלו יופיעו גם בחלקים החדשים של הצמח ובעלים החדשים. רוב הצמחים דורשים מגנזיום בכמות גדולה בשלב הפריחה, אז כדי לשים לב לעלים בכדי שלא יהיה מחסור. מחסור בשלב זה יגרום להתפתחות לא נאותה של הפרחים והפירות.

מחסור במגנזיום – מתחיל לאט, נגמר מהר

מחסור בגופרית – מוביל למחסור בצבע

סממני המחסור יופיעו בעלים הבוגרים. בתחילה נראה איבוד איטי של הצבע הירוק, שיהפוך לצהוב ולבסוף לאיבוד מלא של הצבע הירוק. במקביל לאיבוד הצבע, נוכל לשים לב להתפתחות איטית של הצמח עד למצב של צמח שדוף, רזה ולא מפותח. הגופרית אחראית להתפתחות השורשים וליצירת כלורופיל כך שמחסור באלמנט זה יפגע בשני תהליכים אלו.

מחסור בגופרית – מוביל למחסור בצבע

מחסור בבורון – דומה למחסור בסידן בורון הינו יסוד אשר אינו נמצא באופן טבעי בטבע אלא כחומצה באיזורים וולקניים ומליחים. תפקידו לעזור, בין היתר, בהעברת הסוכרים בצמח, בחלוקת התאים, בעיכול וביצירת חומצות אמינו מחסור במינראל זה יגרום לצמח להיעצר מבחינת גדילתו ועליו יתחילו לקבל צבע הדומה לברונזה או לחריכה והעלים ייראו שבירים מאוד.
מחסור בבורון – דומה למחסור בסידן


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אנו מתמחים בתחום הגינון האורגני וההידרופוני. לפרטים נוספים הינכם מוזמנים לבקר באתרנו

www.organigrow.co.il

www.hydrogrow.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת נועם טלמן

מאת: נועם טלמןגינון29/11/121545 צפיות
מערכות AUTOPOT הינן מערכות השקייה לכל סוגי הצמחים, אינן עושות שימוש בחשמל ובמשאבות מים. מדובר במערכת המעבירה את השליטה בהשקייה לצמח עצמו ודואגת שנוזלי השקייה יהיה זמינים עבור הצמחים בכל עת שירצו ו/או יצטרכו. כנסו למאמר והכירו את המערכת הנוחה והידידותית ביותר להשקיית צמחים

מאת: נועם טלמןגינון29/11/129854 צפיות
הסבר כיצד להשתמש נכון בג'ל ההשרשה של CLONEX. אנו ניתן כאן מספר הערות וטיפים כיצד להצליח בלקיחת ייחורים מהצמחים שלכם מומלץ בחום לכל המגדלים

מאת: נועם טלמןגינון20/11/121670 צפיות
מאמר זה יעסוק בהסבר מהו הדישון העלוותי, איך הוא עובד, מתי משתמשים בו, מהם יתרונותיו ולבסוף באילו דשנים ניתן להשתמש בצורת דישון שכזו. העלווה היא שם נרדף לכלל העלים הנמצאים על פני הצמח. דישון עלוותי מדבר על האכלת הצמח במזינים השונים דרך עלי הצמח ומהווה את הדרך המהירה ביותר עבור הצמח לקבלת מזון ומזינים.

מאת: נועם טלמןגינון20/11/12941 צפיות
חומציות - pHpH הינו מדד לחומציות או בסיסיות. הטווח של המדד נע בין 1 (חומצי מאוד) ל-14 (בסיסי מאוד) כאשר 7 מעיד על איזון בין חומציות ובסיסיות.מרבית הצמחים דורשים טווחי PH מסויימים במצע הגידול שלהם (באופן כללי: עבור צמחים אוהבי חומציות 5. עבור מרבית הצמחים ועשבים 6-7) על מנת לגדול בהצלחה.

מאת: נועם טלמןגינון18/11/12926 צפיות
מרבית סוגי הצמחים, ובעיקר עשבי מרפא ותבלינים דורשים אדמה בעלת תכונות מסויימות על מנת שנוכל להפיק מהם את המיטב.

מאת: נועם טלמןגינון14/11/121434 צפיות
צמחים זקוקים לאור בשביל לבצע את תהליך הפוטוסינתיזה על מנת לגדול, להפריח ולהניב פרי. השמש, בהיותה מקור האור הטבעי של הצמחיה בכדור הארץ היא הפתרון הטוב ביותר לכך אך כיום ישנם גננים רבים שלהם אין מרפסת או גינה (בעיקר בערים הגדולות), אבל ממש רוצים לגדל ירק, עשבי מאכל ומרפא (בארון או בחדר) וחייבים למצוא, לשם כך, תחליפים מלאכותיים לאור השמש.

מאת: נועם טלמןגינון14/11/121192 צפיות
לנו ולצמחים יש מחזור חיים דומה – תינוקות, ילדות, נערות, התבגרות ובוגרות. כלומר, אנו מתחילים, כמו צמח, מזרעים. משם מתפתחים לתינוקות וכן הלאה. אם נשווה בין השלב בחיי הצמח לשלב המקביל לו בחיינו, נבין טוב יותר כיצד לדאוג לצרכיו המלאים של הצמח. הצמח, כמונו, זקוק למים בכדי לחיות, לגדול ולהתפתח. ללא מים, כמונו, הוא ימות. המים משמשים כנוזל להעברת האלמנטים השונים המצויים באוויר ובמצע הגידול ולהם הצמח זקוק בכדי לחיות.

מאמרים נוספים בנושא גינון

מאת: קרוסלה הריון ולידהגינון19/03/191975 צפיות
מחסן בגינה תמיד היה ותמיד יהיה שימושי מבחינתנו. העיצובים משתדרגים, החומרים מהם אפשר לבנות מחסנים משתדרגים והיעילות של החומרים הולכת ומשתפרת עם הזמן. מה שבטוח – אתם צריכים מחסן בגינה שלכם. משפחות רבות אף משתמשות ביותר ממחסן אחד. במאמר זה נציג לכם לעומק את מחסן העץ ומדוע כדאי לכם לרכוש אחד כזה לפחות לגינה שלכם.

מאת: דוד כהןגינון30/01/191774 צפיות
איך רוכשים ריהוט גן יד 2 בצורה נבונה והאם זה באמת משתלם כלכלית?

מאת: דניאל מלמדגינון17/09/182249 צפיות
לאורך עשורים שלמים שלטו כלי הגינון מונעי הבנזין בשוק הגינון, ומצב זה לא השתנה כמעט גם היום.

מאת: דודישגינון13/06/1811197 צפיות
בשלב כלשהו במהלך השנים האחרונות החל להתפתח ולהשתכלל קונספט חדש של גידול צמחים, והמשתלות המסורתיות שכולנו מכירים הושפעו מן הקונספט הזה והחלו אט אט לקבל תפנית מעניינת.

מאת: רוני הכהןגינון02/05/181674 צפיות
אחד מן הכלים אשר מסייעים בצורה מאוד טובה הוא מקדח אדמה אשר מיועד גם לעבודה בתאי שטח לא קלים, והופך את העבודה על פיסת אדמה למשהו הרבה יותר יעיל ומהיר ככל האפשר.

מאת: דודישגינון14/03/183839 צפיות
אם אתם חקלאים הידרופוניים בוודאי כבר הבנתם את כל היתרונות שטמונים בשיטה ההידרופונית וכיצד היא עדיפה על שיטת הגידול המסורתית ב

מאת: דודישגינון16/08/174191 צפיות
אז התחלתם לגדל קנאביס במערכת הידרופונית ביתית. שתלתם, השקתם, הזנתם טיפחתם, חיכיתם וחיכיתם...וכאשר הגיע זמן הקציר – גיליתם שהקנאביס שגידלתם לא עונה על הציפיות

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica