חפש מאמרים:
שלום אורח
20.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הוכחת נהיגה במהירות מופרזת

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/20091358 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

נהיגה במהירות מופרזת היא אחת העבירות החמורות על פי פקודת התעבורה אולם חומרת העונש נקבעת בהתאם לחריגת המהירות אשר ביצע הנהג.

על התביעה חלה חובת ההוכחה להוכיח מעל לכל ספק סביר כי הנאשם עבר את העבירה בה הוא מואשם. על מנת להוכיח עבירת מהירות בדרך כלל לא ניתן להסתמך על חושיו הטבעיים של השוטר שעצר את הנהג למרות זאת שוטר שנוהג בכביש מהיר במהירות של 90 קמ"ש יוכל להעיד בוודאות כי הנהג ברכב החולף נסע במהירות העולה על 90 קמ"ש. אולם במקרה זה קשה להוכיח את המהירות המדויקת בה נסע הרכב החשוד ובהתאמה לא תוכל להתאים את סוג העבירה לנאשם.

עבירת מהירות היא חריגה מעבר למהירות המותרת במקצה מסויים לפי התמרורים המורים על מהירות הנסיעה המוסדרת בהתאם לתקנה 54 לתקנות התעבורה.
בדרך עירונית המהירות המותרת לרכב מנועי הינה 50 קמ"ש מלבד אם יש תמרור המורה אחרת.
דרך לא עירונית המהירות המותרת לרכב מנועי הינה 80 קמ"ש מלבד אם יש תמרור המורה אחרת
דרך לא עירונית המחולקת על-ידי שטח הפרדה בנוי .המהירות המותרת לרכב מנועי הינה 90 קמ"ש
דרך מהירה המהירות המותרת לרכב מנועי הינה 110 קמ"ש מלבד אם יש תמרור המורה אחרת.

יש להפריד בין עבירות מהירות המבוצעות בשטח עירוני לבינעירוני.

בתחום העירוני
עד 20 קמ"ש מעל המותר - ברירת משפט - 250 שקל (ללא נקודות).
21-30 קמ"ש מעל המותר - ברירת משפט - 750 שקל (+ 8 נקודות).
31 קמ"ש ומעלה מעל המותר - הזמנה לדין ו-10 נקודות.

בתחום הבינעירוני
עד 25 קמ"ש מעל המותר - ברירת משפט - 250 שקל (ללא נקודות).
26-40 קמ"ש מעל המותר - ברירת משפט - 750 שקל (+ 8 נקודות).
41 קמ"ש מעל המותר ומעלה - הזמנה לדין ו-10 נקודות
בכל מקרה של הזמנה לדין רשאית משטרת ישראל, לשלול את רישיון הנהיגה של הנהג על ידי צו לפסילה מנהלית ל-30 יום, ניתן להגיש בקשה להביא לביטול הפסילה המנהלית והליך זה שימושי מאוד ומבוצע מדי יום.

על מנת להוכיח עבירות של נסיעה במהירות מופרזת נעזרת התביעה באמצעים אלקטרוניים הנמצאים ברשות שוטר התנועה ואשר על פיהם יכול השוטר לקלוט בדיוק אלקטרוני את מד המהירות של הנהג החשוד. חובת ההוכחה לקיום עבירת מהירות היא על התביעה ולכן על בית-המשפט לעמוד על טיבו של אותו מכשיר, ולא לקבל כמובן מאליו את ביצועיו וכאמינים.

במידה והמכשיר היה תקין בעת הפעלתו. התביעה צריכה להראות כי השוטר אשר הפעיל את המכשיר תפעל אותו בהתאם להוראות המכשיר ושאכן בוצעו לגביו כל הבדיקות השגרתיות והמיוחדות לבדיקת תקינותו גם לפני הפעלה וגם לאחריה והמכשיר תוחזק ונשמר בהתאם להוראות היצרן.
השוטר יצטרך להעיד בחקירה ראשית בדיון המשפטי על הידע הבסיסי אשר ברשותו, עליו להגיד אם הוא יודע לבדוק את המכשיר והאם הוא בדק את המכשיר ובנוסף עליו להציג תעודה שעבר קורס הכשרה במשטרה להפעלת המכשיר. 

לפיכך, אם קיבלת דוח מהירות מופרזת הנסמך על חושיו של אמצעי אלקטרוני שהופעל בידי שוטר ואתה בטוח כי לא נהגת מעל המהירות המותרת מומלץ להיעזר בשרותיו של עורך דין תעבורה, הבקיא בתחום ואשר ידע לעמוד על סיכוייך להפריך את תוצאות המכשיר האלקטרוני ולסייע בזיכוייך בדין.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מאמר זה נכתב על ידי ניר שלום - עורך דין לתעבורה
לכתובת האתר : www.nirshalom.co.il
לשאלות בכל נושא ניתן לפנות אליי לנייד: 052-5522461
או למייל nirshalomlaw@gmail.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ניר שלום

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091870 צפיות
בתקופה האחרונה ניכרת החמרה דרמטית ברמת הענישה בעבירה של נהיגה בשכרות, נושא הבטיחות בדרכים תופס את מקומו יותר ויותר בתקשורת ועניין הנהיגה בשכרות בדגש חזק, וזאת לאור ריבוי תאונות דרכים בהן מעורבים נהגים אשר נתפסו בעת נהיגה בשכרות. העונש על נהיגה בשכרות עומד על שנתיים פסילה בפועל. על מנת להתמודד בהצלחה עם התופעה וכדי להביא לזיכויו של הנאשם ואפילו לצמצום העונש הצפוי לו, רצוי והכרחי לקחת את שירותיו של עורך דין המתמחה בדיני תעבורה.

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091116 צפיות
עד לסוף שנת 2005 שוטר היה רשאי לדרוש בדיקת שכרות רק כאשר התעורר חשד סביר כי הנהג שיכור, לדוגמא: נסיעה לא תקינה, נסיעה בזיגזג או תאונת דרכים. כלומר, ריח אלכוהול או עיניים אדומות לא הספיקו בכדי הביא לדרישת הבדיקה. במקרים בהם נעצרו נהגים רק משום שהריחו ריח אלכוהול וסרבו למתן בדיקת שכרות, נהגו בתי המשפט לזכות את הנהגים מעבירת הסירוב.

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091198 צפיות
תקנות התעבורה קובעות כי לא ינהג אדם רכב בדרך או במקום ציבורי בהיותו שיכור. נהיגה בשכרות, אסורה היות ואדם הנמצא בדמו אלכוהול יותר מן המותר בחוק, נוטל על עצמו סיכון של מעורבות בתאונה, אפשרות לגרימת חבלה לרכוש או לאדם ואף למוות.

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091264 צפיות
תחום התעבורה במדינת ישראל הינו חלק מתחום של משפט פלילי. נהגים רבים נוטים להקל ראש בעבירות תנועה, אולם בשנים האחרונות חוקי האכיפה והעונשים הניתנים בבתי המשפט הפכו מחמירים במיוחד בכל הנוגע לעבירות תעבורה מסוימות. הנהיגה על הכבישים, והשהייה על הכביש בכלל, הפכה לפעולה מסוכנת ומסכנת חיים, תופעת הקטל בכבישים וצמצום התאונות באופן כללי, הביאו עמם החמרה ממשית בענישה.

מאמרים נוספים בנושא דיני תעבורה

מאת: דניאל מלמדדיני תעבורה11/07/182181 צפיות
שאלת ההזדקקות לשירותיו של עורך דין תעבורה היא אינה שאלה שניתן לענות עליה באופן אובייקטיבי, שכן כל מי שמרגיש שהוא אינו מוכן לקבל את הדין שנגזר עליו, זקוק לעורך דין תעבורה שיאפשר לו להתמודד מול רשויות החוק והערכאות המשפטיות

מאת: עו"ד גיל נדלדיני תעבורה28/11/171599 צפיות
שימוש במצלמות מעקב במקום העבודה ובמסגרת יחסי עבודה

מאת: amirdadon90דיני תעבורה16/11/161637 צפיות
בין אם אתם בצד הנפגע או בצד הפוגע, חשוב שתדעו כיצד להתמודד מבחינה משפטית עם תאונות דרכים!

מאת: orya peryדיני תעבורה29/11/152367 צפיות
עורכי דין לתעבורה, יכולים לבדוק את ההאשמות העומדות נגד הנאשם בדבר עבירות תנועה חמורות ואף לזכות את מרשיהם. ההתמחות של עורך דין תעבורה, הינה לנתח את העבירות נגד הנאשם בעסקת טיעון בפני השופט ייתכן והנאשם, יתבקש מעורך דינו, לאסוף כמה שיותר ראיות. בכדי להקל על חומרת עונשו או אפילו להגיע לזיכוי מוחלט.

מאת: sharondan80דיני תעבורה28/04/152457 צפיות
קיימים מספר גורמים המובלים לתאונות דרכים. אלה מתחלקים לגורם המכני, הגורם התשתייתי והגורם האנושי. כל תאונה ניתן לסווג לפי אחד מהגורמים האלה.

מאת: אסי לינקרדיני תעבורה07/04/151957 צפיות
עורך דין תעבורה הוא עורך דין אשר עוסק בכל מה שקשור לתעבורה, כלומר בכל מה שנוגע לדרכים, לכבישים, לרכבים, לחוקי תנועה וכדומה. תחומים שבהם עוסק עורך דין תעבורה הם, למשל, עבירה על חוקי תעבורה כמו אי ציות לרמזור, חניה במקום אסור וכדומה; נהיגה ללא רישיון; מעורבות בתאונת דרכים, עם או בלי נפגעים; נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים; וכן הלאה. ישנן עבירות תעבורה קלות, שנידונות במסגרת אזרחית, וישנן עבירות תנועה אשר הופכות להיות האשמות פליליות, כמו נהיגה תחת השפעת אלכוהול, מעורבות בתאונת דרכים עם נפגעים, ועוד.

מאת: אבנר כהןדיני תעבורה23/02/152546 צפיות
"לא ינהג אדם רכב בדרך ולא יניעו אם הוא שיכור" טוענים חוקי התעבורה, אך ניתן בהחלט לומר שלא כולם מצייתים לחוק. מסיבה זו המשטרה הגבירה את האכיפה, ומשתמשת במספר אמצעים נוספים שלא היו נהוגים בעבר, על מנת לעצור את הנהגים ששותים לשוכרה ועולים על ההגה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica