חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

קרנות נאמנות בישראל, השקעה לא משתלמת לאזרחים אמריקאים

מאת: Smartaxראיית חשבון18/06/20144640 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הריבית שתקבל על פקדון בישראל של שנת 2014 מזערית, כאשר ריבית בנק ישראל מדשדשת באיזור 0.75% לא ניתן לצפות לגדולות ונצורות מהבנקים המסחריים בכל הקשור לתשואות על פקדונות.

אפשרות זמינה ואמינה יחסית היא קרנות נאמנות ישראליות והשקעות קולקטיביות דומות אחרות, אולם כאשר מדובר במשקיע שמחזיק באזרחות כפולה הההשקעה הופכת מורכבת הרבה יותר ולא ממש כדאית, מאחר ורשות המיסים בארה"ב רוצה למנוע מצב בו אזרחי ארה"ב משקיעים בחברות שמייצרות הכנסה מפעילות פאסיבית מחוץ לארה"ב.

אזרח ארה"ב שמשקיע בקרן נאמנות שמקורה בארצות הברית אינו חשוף לקשיים מיוחדים בבואו לדווח על ההשקעה בדוח המס שלו בארה"ב, מס הכנסה האמריקאי מקבל דיווחים שוטפים מהקרן ואינו חושש ממניפולציות חריגות, אולם אם אותה ההשקעה הייתה מבוצעת בקרן נאמנות זרה, גם הדיווח וגם המיסוי בארה"ב היו מורכבים משמעותית.

כאשר מדובר בקרן נאמנות ישראלית המצב שונה, יש לדווח בנפרד על כל קרן ולשלם מיסים בארה"ב על כל אחת מקרנות הנאמנות הישראליות שהוחזקו על ידי האזרח האמריקאי, כולל ביצוע מכירה רעיונית בכל שנה לחלק מהקרנות או פריסה של רווחים רטרואקטיבית לשנים קודמות, קרן נאמנות שחדלה לעמוד בהגדרת PFIC עשויה שלא להיות ממוסה בשיעורי המס הגבוהים שמושתים על החזקות מיסוגה, אך המשקיע (האזרח האמריקאי) ממשיך לדווח את הקרן כחברת השקעות פאסיבית זרה אלא אם הוא מצהיר אחרת ומשלם מס על תקופות קודמות בהתאם.

בסופו של דבר אזרח אמריקאי וישראלי שמחזיק בקרנות נאמנות  ומגיש דוח שנתי למס הכנסה בארה"ב, ניזוק פעמיים.

ראשית, כתוצאה ממיסוי אגרסיבי שמטרתו להרתיע ולהרחיק אותו מהשקעות פאסיביות זרות, קרן הנאמנות שלו ממוסה לפי שיעורי מס גבוהים כך שהוא נדרש לשלם תוספת מס בארה"ב על החלק שמעבר לשיעור המס בישראל.

שנית, החובה לדווח על כל קרן נאמנות בנפרד ובאופן מפורט בדוח המס האמריקאי כרוכה בעלות משמעותית מאחר ויש להשקיע זמן רב בעריכת דוח המס והנספחים עבור כל קרן נאמנות.

WWW.SMARTAX.CO.IL

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

WWW.SMARTAX.CO.IL

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת Smartax

מאת: Smartaxמיסוי בינלאומי24/06/144211 צפיות
מס הכנסה בארה"ב (IRS) הודיע ב – 18/6/2014 על שינויים משמעותיים בתוכניות הגילוי מרצון, מטרת השינויים הנה לאפשר לאלפי נישומים אמריקאים מחוץ לארה"ב לחזור ולעמוד בדרישה להגיש דוח מס שנתי בארה"ב בסיכון מופחת לענישה.

מאמרים נוספים בנושא ראיית חשבון

מאת: אור מחשביםראיית חשבון24/10/162564 צפיות
הדוח השנתי הוא הדיווח שמידי שנה כל עצמאי מחויב בו הבסיס בדוח שמיחד אותו אצל עצמאי אל מול שאר מגישי הדוח הוא נספח א שבו רשומות כלל ההכנסות החשבוניות שבעל העסק הוציא באותה שנה ללקוחותיו ,מתחת לשורת ההכנסות רשומות כלל ההוצאות שבעל העסק הוציא.

מאת: עידן שלומןראיית חשבון05/03/152564 צפיות
טיפול בענייני מס נחשב מזה שנים רובת כשייך לרואי חשבון המייצגים עצמאיים ואנשי עסקים המגלגלים כסף רב, אך המצב אינו כזה ולאחרונה עוד ועוד שכירים מגלים כיתכנון מס אפקטיבי עבורם לא פחות מאשר עבור המעסיק שלהם.

מאת: עידן שלומןראיית חשבון05/03/152070 צפיות
פתיחת עסק עצמאי דורשת לא מעט אומץ ותעוזה כמו גם התמחות ויכולת בתחום שבו בחרתם. מעבר לכל אלו חשוב לנהל את כל ההתנהלות העיסקית בצורה נכונה וזאת באמצעות ליווי של רואה חשבון מקצועי.

מאת: עידן שלומןראיית חשבון05/03/151941 צפיות
אם אתם מקימים עסק חדש אתם חייבים לשכור שירותי רואה חשבון באזור המגורים שלכם ולקבל ממנו את כל סל השירותים המקובל בין רו"ח ללקוח. על כך במאמר הבא.

מאת: עידן שלומןראיית חשבון05/03/151971 צפיות
אחת הדרכים הנוחות ביותר להרוויח כסף מעבודה צדדית לזו שלכם כשכירים או סטודנטים היא באמצעות פתיחת תיק של עוסק פטור. מדובר על רישום כחוק כמי שעוסק בעבודה כעצמאי אך בהיקפים קטנים שפוטרים אותו מתשלומי מעמ או קבלה שלהם. על כך במאמר הבא.

מאת: יוסי נטוביץראיית חשבון08/02/152265 צפיות
בחינת הבקרות הפנימיות בארגון ובפרט בתהליכים עסקיים הייתה ונשארה אבן היסוד בעבודת המבקר הפנימי. תהליכים עסקיים רבים בארגון מתבצעים כיום במערכות ממוחשבות ומורכבותם, במיוחד בארגונים גדולים, מקשה על יכולת המבקר לבצע עליהם ביקורת אפקטיבית ללא אמצעים ממוחשבים. פיתוח טכנולוגית כריית התהליכים (Process Mining) לניתוח ניהולי של התהליכים עורר התעניינות מחקרית רבה ביכולות השימוש שלה גם ככלי בקרה בין היתר לזיהוי הפרות אבטחת מידע , ולאחרונה אף ככלי לביקורת פנימית לניהול סיכונים , ולזיהוי הונאות ומעילות

מאת: טוב לעסקראיית חשבון20/01/151919 צפיות
אחת השאלות אשר נשאלות על ידי עסקים, היא באיזה פונקציה להשתמש לצורך ניהול חשבונות העסק. ברואה חשבון או ביועץ מס, מה בעצם ההבדל ביניהם. במאמר זה ננסה להבהיר כיצד לבחור יועץ מס וההבדל מרואה חשבון.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica