חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

האם משלח בינלאומי רשאי לעדכן הצעת מחיר שכבר נתן ללקוחו היבואן?

לאחרונה, דחה בית המשפט לתביעות קטנות בראשון לציון, תביעה של יבואן נגד חברת שילוח בינלאומי, אשר טען כי חברת השילוח גבתה ממנו כספים ביתר מעבר להצעת המחיר הראשונית שניתנה לו.

בית המשפט קבע כי הצעת המחיר של חברת השילוח הבינלאומי ניתנה על בסיס עובדות מסוימות כאשר בפועל התבררו עובדות נוספות שגרמו לכך שהיה צורך לתקן את הצעת המחיר.

עובדות המקרה וטענות הצדדים:

היבואן תבע חברת שילוח בינלאומית בטענה, כי נדרש לשלם סכומים העולים על הצעת המחיר שניתנה לו על-ידיה, וכי הצעת המחיר שניתנה לו לא כללה את ההוצאות הנלוות להובלה, כגון סבלות, מס נמל, אחסון וכד', שנגבו בנוסף להצעת המחיר.

היבואן טען כי אינו מבין בתחום וכי ביקש הצעת מחיר שכוללת את כל הרכיבים וכי חברת השילוח כבולה להצעת המחיר הכוללת שנתנה לו.

מנגד, חברת השילוח טענה כי הצעת המחיר שניתנה הייתה משוערת על בסיס נתוני משקל ונפח המטען שהעביר היבואן וכי לא נרשם בה כי היא כוללת את העלויות הנלוות.

בפועל, כך נטען, התברר כי נפח המטען גדול יותר מאשר מה שנמסר על ידי היבואן ולפיכך תוקנו הסכומים שדרשה חברת השילוח.

פסק הדין:

בית המשפט דחה את תביעת היבואן וקבע כי היבואן לא הוכיח את תביעתו על-פי עובדות האירוע אותן הציג לבית המשפט, ולא הוכיח שהצעת המחיר כללה את ההוצאות הנלוות הקשורות למטען כגון סבלות, אחסנה וכו'.

כמו כן דחה בית המשפט את טענת היבואן, שלא היתה לו ידיעה בתחום ההובלה, וכי לא קרא את העמוד השני של הצעת המחיר, בו צוין מפורשות כי עלויות אחסנת המטען חלות על היבואן. בעניו זה קבע בית המשפט כי אם היבואן ביקש לקבל הצעת מחיר הכוללת את כלל ההוצאות הנלוות, הרי שהיה עליו לבדוק מהן ההוצאות הנלוות הצפויות, ולא לטמון ראשו בחול ולהניח כי אם ביקש הצעה כוללת, הוא פטור מבדיקת הצעת המחיר שניתנה לו.

כמו כן, פסק בית המשפט כי חברת השילוח הוכיחה שנפח המטען היה גדול מן הנתונים שנמסרו מלכתחילה ולכן קמה הצדקה לתקן את הצעת המחיר.

וכך פסק בית המשפט:

"אמנם, התובע ניסה לטעון כי אינו מבין כלל בתחום, ולא היה מלווה בייעוץ מקצועי או משפטי, ועל כן הנתבעת צריכה היתה לתת לו הצעת מחיר של "השורה התחתונה" הכוללת את כל העלויות הנילוות העשויות לחול על ההובלה, אך עמדה זו אינה סבירה בעיני. הדבר לטעמי עולה גם מהתכתובת שצורפה על ידי התובע לאחר הדיון, ובמיוחד כאשר התובע חוזר ומבקש הצעת מחיר כוללת, והנתבעת חוזרת ומבהירה כי הצעתה היא להובלה בלבד,FOB(Free On Board, קרי, עד נמל היעד), ובהתאם לבקשתו של התובע פירטה את עלות ההובלה היבשתית מהנמל ועד לאור יהודה, כאשר מובהר (וגם כך נתבקש על ידי התובע, בהודעה שסומנה על ידו כמספר 7), שההצעה כוללת שחרור והובלה יבשתיית, בהתאם למידות ששלח התובע, ולרבות עמילות ומיכון -  ולא נרשם שיש בה כיסוי גם לסבלות או אחסנה".

היבואן חויב בתשלום הוצאות בסכום של 800 ש"ח, בנוסף להוצאות שנפסקו לטובת חברת השילוח בשל התייצבותה לשני הדיונים שהתקיימו בהליך המשפטי.

[ת"ק (ראשון לציון) 11690-05-13 פסק-דין מיום 16.3.14, הרשמת הבכירה רנה הירש].

פרשנות:

כפי שעולה מפסק-הדין, כשמדובר בעסקאות של הובלת מטען, רצוי לקרוא מלכתחילה את כל תנאי הצעת המחיר ולבחון היטב מה היא כוללת ומה אינה כוללת.

בנוסף, ומזווית הראיה של המשלח הבינלאומי, פסק הדין מבהיר שוב את חשיבותם של הסעיפים הכלליים של החוזה, ואת העובדה שניסוח נכון של תנאים כלליים מספק הגנה טובה למשלח.

*           *           *

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים. בדוא"ל Gill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089848.
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. 
לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים, בדוא"ל Gill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089979.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד גיל נדל, עו"ד ליאת רוטשילד

בסקירה זו יתואר מקרה בו יבואן פנה לבית המשפט בבקשה כי יורה לרשות המכס לקבל ערבות בנקאית להבטחת מיסי היבוא השנויים במחלוקת, במקום לשלמם אגב מחאה.

בסקירה זו תתואר הכרעת בית המשפט העליון במחלוקת בין חווה העוסקת בהוצאת קופים לניסויים רפואיים מחוץ לישראל, לבין מוביל אווירי שהטיס את הקופים.

בסקירה זו נתאר מקרה שבו בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי יש לעכב הליכים בין חברת תעופה ירדנית לבין נציגתה בישראל, בשל תניית בוררות בהסכם בין הצדדים. בית המשפט קבע כי יש לכבד את תניית הבוררות ומשמעות ההחלטה היא שהדיון במחלוקת בין הצדדים ייערך בירדן ולא בישראל.

לאחרונה, דחה בית משפט השלום בתל אביב תביעה של חברת ביטוח נגד נמל אשדוד בגין נזק מזיהום פחם שנגרם למטען חרסית, לפי הטענה, בזמן שהותו בנמל. בית המשפט קבע כי מן הראיות עולה שגורמים שונים בשרשרת ההובלה באו במגע עם המטען במהלך שהותו בנמל, בין היתר המוביל היבשתי, ולכן לא ניתן לקבוע באופן חד-משמעי כי האחריות מוטלת על הנמל.

מאמרים נוספים בנושא דיני מיסים

מאת: בנימין קלינגרדיני מיסים14/01/222140 צפיות
פורסם תזכיר חוק הכולל שורת תיקונים בחוק מיסוי מקרקעין נושא מיסוי מקרקעין תאריך פרסום 13.01.2022 תזכיר חוק שפורסם היום (ה') 13.1.22 להערות הציבור כולל שבעה תיקונים מוצעים בחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) שמטרתם עידוד מכירת קרקעות לבנייה למגורים, הרחבת מדרגות מס הרכישה לרוכשי דירה יחידה ותיקון עיוותי מס שונים. התיקונים המוצעים צפויים לעודד מכירת דירות מגורים בטווח הקרוב ומתוך שאיפה להביא להגדלת היצע ולהורדת מחירי הדירות. התזכיר פתוח להערות הציבור עד 3/2/22 בשעה 23:59

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201163 צפיות
בית המשפט השלום, גזר על מהנדס כימיה, במסגרת הסדר טיעון; הטלת עונש - 33 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה חצי מיליון שקלים, זאת בנוסף ובכפוף לתשלום כל המס, בגין ההכנסה שהושמטה -38 מיליון. המהנדס הורשע בהעלמת הכנסות של 38 מיליון שקלים בחשבונות בנק UBS בשוויץ, לאחר שמכר את חלקו בחברה שהיה שותף בבעלותה ברומניה. המהנדס הודה בהשמטת ההכנסה בסך 38 מיליון ₪.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201184 צפיות
בשבועות האחרונים, הופיעו או התקשרו למשרדי, אזרחים ישראלים תמימים ומזדמנים, המחזיקים מטבעות דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. להפתעתם, הללו התבקשו על ידי מחלקת המודיעין של רשות המסים, למלא טפסים הדורשים מהם גילוי מלא על נכסיהם והמס בהתאם. האזרח צריך למלא את הטופס, תוך ציון הנכסים אותם הוא מחזיק בארץ ובחו"ל. השאלות המופנות לאותם אזרחים הינן כלליות, תוך בקשה להצהרה על נכסים. רשות המיסים מכוונת לנכסי הביטקוין, מאחר ואלה הם נכסיהם העיקריים של מקבלי טפסי ההצהרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים26/10/201408 צפיות
חוקי המס בישראל קובעים, כי מתנות פטורות ממס וזאת כל עוד הן ניתנו בתום לב. אולם, פסק דין תקדימי מחייב בבית המשפט העליון מיום 18 באוקטובר 2020, קבע כי הכנסות הרב – המערער, נכנסות בגדר סעיף 2(1) בפקודת מס הכנסה המחייב במס "השתכרות או רווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא". המשמעות של הפסיקה המחייבת שהתקבלה בבית המשפט העליון הינה, שמעתה ואילך, ידוענים, מקובלים ולמעשה כל אדם בעל פרופיל חברתי – ציבורי – תקשורתי גבוה, צריך לדווח על שווי המתנות שלו, וכן – גם מחתונות ואירועים משמחים אחרים

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201070 צפיות
בימים אלה – חודש דצמבר 2016, הופיעו במשרדי, סידרה חדשה של אזרחים תמימים ומזדמנים אשר להפתעתם התבקשו על ידי רשות המיסים להסביר את מקורות הכנסתם בגין: נסיעות לחו"ל, ריבוי דירות, דירות יוקרה, רכבי יוקרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201114 צפיות
רשות המסים קיבלה מידע על חשבונות של 35 אלף ישראלים בארה"ב

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/20999 צפיות
נציבות תלונות הציבור על שופטים והמפקח לפי סימן ה' 1 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד- 1984 הכפופה למשרד המשפטים פרסם חוברת הסבר על חובת הגשת הצהרת הון של שופט.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica