חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בית המשפט העליון: מוביל אווירי לא חייב להמשיך להטיס קופים לניסויים רפואיים

בית המשפט העליון: מוביל אווירי לא חייב להמשיך להטיס קופים לניסויים רפואיים

עו"ד גיל נדל, עו"ד ליאת רוטשילד

בסקירה זו תתואר  הכרעת בית המשפט העליון במחלוקת בין חווה העוסקת בהוצאת קופים לניסויים רפואיים מחוץ לישראל, לבין מוביל אווירי שהטיס את הקופים.

החווה טענה כי המוביל האווירי אינו רשאי להפסיק להטיס את הקופים ואילו המוביל האווירי טען כי הוא רשאי. בית המשפט העליון קיבל את עמדת המוביל האווירי וקבע שניתן להביא לסיום התחייבות לתקופה בלתי קצובה כעבור פרק זמן סביר, ובלבד שנמסרה הודעה לצד השני זמן סביר מראש, וכך היה במקרה זה.

סיפור המקרה:

חוות בי.אפ.סי מייצאת לחו"ל משלוחי קופים למטרות ניסויים ומחקר רפואי, ועושה שימוש במטוסי המוביל האווירי לצורך כך.

בשנות ה-90 התגלה סכסוך בין הצדדים ולאחר שניתן פסק-דין בהסכמה, המשיך המוביל האווירי להטיס את הקופים.

בשנת 2012 המוביל האווירי פנה לבית המשפט המחוזי בבקשה שיצהיר, כי הוא רשאי להפסיק להטיס את הקופים למטרת ניסויים ומחקר רפואי, והביע הסכמה להמשיך ולהטיס את הקופים עד שיוכרע העניין בבית המשפט.

בחודש ינואר 2013 פורסמו תקנות להגנת הבר על פיהן לא יינתן למי שעיסוקו גידול או רבייה של קופים היתר לייצא קופים, אלא לשם שמירת הטבע, שיקום, הצלה, חינוך ותצוגה, כמו כן, נקבעה תקופה של שנתיים למעבר לתקנות אלו, עד לתחילת שנת 2015.

פסיקת בית המשפט המחוזי:

בית המשפט המחוזי קיבל את תביעת המוביל האווירי וקבע כי הוא רשאי להפסיק להטיס את הקופים. עוד קבע בית המשפט המחוזי, כי הסכמות הצדדים בעבר אינן כוללות התחייבות של המוביל האווירי להטיס את הקופים לנצח, וכשמדובר בהתחייבות חוזית שאינה קצובה בזמן רשאי צד לסיימה בכל עת, בכפוף לחובת תום הלב והודעה מוקדמת לצד השני, וכי אכן השתנו הנסיבות.

פסיקת בית המשפט העליון בערעור:

בערעור בבית המשפט העליון טענה החברה המייצאת כי אין לה אלטרנטיבות להטסת הקופים מלבד באמצעות המוביל האווירי, ושהפסקת הטסת הקופים על-ידי המוביל האווירי תגרום לה להפר חוזים עם צדדים שלישיים, ואף עלולה לגרום להתמוטטותה הכלכלית.

החברה המייצאת טענה עוד כי החלטת המוביל האווירי מה להטיס ומה לא מהווה "מדרון חלקלק" שעשוי להסתיים בכך שהמוביל האווירי יסרב להטיס נוסע כזה או אחר.

בית המשפט העליון דחה את הערעור וקבע כי המוביל האווירי היה רשאי לסיים באופן חד צדדי את ההתקשרות עם החברה המייצאת, משמדובר בהתחייבות חד צדדית שאינה קצובה בזמן, ומאחר ושהדבר נעשה על ידי המוביל האווירי בתום לב, וכשהמוביל האווירי נתן הודעה ליצואנית זמן סביר מראש.

באשר לטענת ה"מדרון החלקלק", קבע בית המשפט כי פרשייה זו עוסקת בנסיבות מיוחדות ואם יובאו מקרים אחרים, הם ייבחנו לגופם.

החברה המייצאת חויבה בהוצאות משפט של 20,000 ש"ח.

]ע"א 6773/13, פסק-דין מיום 7.7.2014, הרכב השופטים מ' נאור, י' עמית ונ' סולברג. ב"כ הצדדים- לחברה המייצאת- עו"ד רוברט פישמן ותמיר פלג, למוביל האווירי- עו"ד יצחק וינדר וטומי מנור. לעמותות בעלי החיים שהצטרפו להליך- עו"ד ידין עילם ושירה הרצנו]

* * *

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים. בדוא"ל  Gill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089848.


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. 
לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים, בדוא"ל Gill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089979.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד גיל נדל, עו"ד ליאת רוטשילד

בסקירה זו יתואר מקרה בו יבואן פנה לבית המשפט בבקשה כי יורה לרשות המכס לקבל ערבות בנקאית להבטחת מיסי היבוא השנויים במחלוקת, במקום לשלמם אגב מחאה.

בסקירה זו נתאר מקרה שבו בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי יש לעכב הליכים בין חברת תעופה ירדנית לבין נציגתה בישראל, בשל תניית בוררות בהסכם בין הצדדים. בית המשפט קבע כי יש לכבד את תניית הבוררות ומשמעות ההחלטה היא שהדיון במחלוקת בין הצדדים ייערך בירדן ולא בישראל.

לאחרונה, דחה בית משפט השלום בתל אביב תביעה של חברת ביטוח נגד נמל אשדוד בגין נזק מזיהום פחם שנגרם למטען חרסית, לפי הטענה, בזמן שהותו בנמל. בית המשפט קבע כי מן הראיות עולה שגורמים שונים בשרשרת ההובלה באו במגע עם המטען במהלך שהותו בנמל, בין היתר המוביל היבשתי, ולכן לא ניתן לקבוע באופן חד-משמעי כי האחריות מוטלת על הנמל.

לאחרונה, דחה בית המשפט לתביעות קטנות בראשון לציון, תביעה של יבואן נגד חברת שילוח בינלאומי, אשר טען כי חברת השילוח גבתה ממנו כספים ביתר מעבר להצעת המחיר הראשונית שניתנה לו.

מאמרים נוספים בנושא דיני מיסים

מאת: בנימין קלינגרדיני מיסים14/01/222140 צפיות
פורסם תזכיר חוק הכולל שורת תיקונים בחוק מיסוי מקרקעין נושא מיסוי מקרקעין תאריך פרסום 13.01.2022 תזכיר חוק שפורסם היום (ה') 13.1.22 להערות הציבור כולל שבעה תיקונים מוצעים בחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) שמטרתם עידוד מכירת קרקעות לבנייה למגורים, הרחבת מדרגות מס הרכישה לרוכשי דירה יחידה ותיקון עיוותי מס שונים. התיקונים המוצעים צפויים לעודד מכירת דירות מגורים בטווח הקרוב ומתוך שאיפה להביא להגדלת היצע ולהורדת מחירי הדירות. התזכיר פתוח להערות הציבור עד 3/2/22 בשעה 23:59

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201163 צפיות
בית המשפט השלום, גזר על מהנדס כימיה, במסגרת הסדר טיעון; הטלת עונש - 33 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה חצי מיליון שקלים, זאת בנוסף ובכפוף לתשלום כל המס, בגין ההכנסה שהושמטה -38 מיליון. המהנדס הורשע בהעלמת הכנסות של 38 מיליון שקלים בחשבונות בנק UBS בשוויץ, לאחר שמכר את חלקו בחברה שהיה שותף בבעלותה ברומניה. המהנדס הודה בהשמטת ההכנסה בסך 38 מיליון ₪.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201184 צפיות
בשבועות האחרונים, הופיעו או התקשרו למשרדי, אזרחים ישראלים תמימים ומזדמנים, המחזיקים מטבעות דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. להפתעתם, הללו התבקשו על ידי מחלקת המודיעין של רשות המסים, למלא טפסים הדורשים מהם גילוי מלא על נכסיהם והמס בהתאם. האזרח צריך למלא את הטופס, תוך ציון הנכסים אותם הוא מחזיק בארץ ובחו"ל. השאלות המופנות לאותם אזרחים הינן כלליות, תוך בקשה להצהרה על נכסים. רשות המיסים מכוונת לנכסי הביטקוין, מאחר ואלה הם נכסיהם העיקריים של מקבלי טפסי ההצהרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים26/10/201408 צפיות
חוקי המס בישראל קובעים, כי מתנות פטורות ממס וזאת כל עוד הן ניתנו בתום לב. אולם, פסק דין תקדימי מחייב בבית המשפט העליון מיום 18 באוקטובר 2020, קבע כי הכנסות הרב – המערער, נכנסות בגדר סעיף 2(1) בפקודת מס הכנסה המחייב במס "השתכרות או רווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא". המשמעות של הפסיקה המחייבת שהתקבלה בבית המשפט העליון הינה, שמעתה ואילך, ידוענים, מקובלים ולמעשה כל אדם בעל פרופיל חברתי – ציבורי – תקשורתי גבוה, צריך לדווח על שווי המתנות שלו, וכן – גם מחתונות ואירועים משמחים אחרים

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201070 צפיות
בימים אלה – חודש דצמבר 2016, הופיעו במשרדי, סידרה חדשה של אזרחים תמימים ומזדמנים אשר להפתעתם התבקשו על ידי רשות המיסים להסביר את מקורות הכנסתם בגין: נסיעות לחו"ל, ריבוי דירות, דירות יוקרה, רכבי יוקרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201114 צפיות
רשות המסים קיבלה מידע על חשבונות של 35 אלף ישראלים בארה"ב

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/20999 צפיות
נציבות תלונות הציבור על שופטים והמפקח לפי סימן ה' 1 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד- 1984 הכפופה למשרד המשפטים פרסם חוברת הסבר על חובת הגשת הצהרת הון של שופט.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica